Torstai 19.7.2018

Yle: Terveydenhuollosta tuli kultakaivos – voitot ulkomaille

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.1.2011 20:18
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Ulkomaiset pääomasijoittajat keksivät, että Suomen terveysmarkkinoille kannattaa sijoittaa.

Suomen terveysmarkkinoista on kehkeytymässä oikea kultakaivos ulkomaisille pääomasijoittajille, kertoo Yle Uutiset. Terveyspalveluihin kannattaa sijoittaa, kun väestö ikääntyy ja sairaudet lisääntyvät. Lisäksi yritykset ja kunnat ulkoistavat työterveydenhuoltoaan.

Suomessa myös yksityinen terveydenhoito on verovaroin tuettua: Kela korvaa lääkärikuluja, eikä arvonlisäveroa tarvitse maksaa. Tilastokeskus arvioikin, että terveyspalvelujen kate on 20 prosenttia tuotoista.

Tällä hetkellä Suomen terveysmarkkinat jakaa kolme kansainvälistä jättiä: Terveystalo, MedOne ja Mehiläinen. Terveystalon toimitusjohtaja Yrjö Närhinen kertoo Ylelle, että yksityisten terveyspalvelujen osuus on 20 prosenttia Suomen terveyspalveluista. Terveystalo ilmoitti tällä viikolla ostavansa Oulun Diakonissalaitoksen terveyspalvelut.

 

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

voida

Vaan Kokoomus, Keskusta ja SDP halusi. Useasta kunnasta tullut tietoa miten yksityistäminen tai yhtiöittäminen on vain tuonut lisää kuluja joka vuosi, jopa 10-15% lisää vuosittain. Vaikka ennen yhtiöittämistä maalailtiin miten ruusuisesti tämä vähentää kuluja kaikilla asteilla.

Muistakaa vaaleissä ja unohtakaa vaalimainonta.

jjr

Vantaan Peijaksen terveyskeskuspäivystys yksityistettiin 2008 ja sen seurauksena homma pelaa nyt hyvin. Mm. jonotusajat lyhenivät ja potilaat ja työntekijät ovat tyytyväisempiä:

http://www.vantaa.fi/i_uutinen.asp?path=1;129;108027

Kun kunta ei pysty kolhoosimallillaan kunnon palveluja ihmisille tuottamaan, on hyvä että yksityinen sektori ja ulkomaiset pääomasijoittajat pystyvät. Jos yrittämistä ja pääomien kasautumista ei täällä pidettäisi niin suurena syntinä, voisi voittoja jäädä Suomeenkin enemmän.

Vierailija

On tasan päinvastoin. Jää käteen vähemmän.

"Julkisen sektorin tuottamien palvelujen yksityistäminen johtaa lähes aina siihen, että ihmiset joutuvat maksamaan samoista palveluista paljon enemmän, ja että kaikilla ei enää ole varaa tiettyihin palveluihin.

Miksi yritys jonka tehtävä on ensisijaisesti tuottaa voittoja osakkailleen tuottaisi pitkän päälle palveluja halvemmalla kuin julkisen sektorin laitos jonka tehtävänä on palvella ihmisiä mahdollisimman hyvin eikä tuottaa voittoa?"

http://jarisuominen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/58287-ylikansalliset-keinot...

Virkeä

Tässä on kokoomuksen ideologisen yksityistämisen tulos: kansainvälinen suurpääoma kiittää ja kumartaa. Palvelut useimmiten huononevat ja käyvät jopa kuntalaisille vaaralliseksi, kuten olemme viime päivinä voineet lukea.

Eläköön kokoomuksen pikkuhiljaa hivuttama talousliberalismi.

luokittelematon

<ul>
<li>
lääkäri(tm) (vain "sertifioituja" 7000 eur/kk lääkäreitä)
</li>
<li>
apteekki(tm) (kaupasta ei saa edes buranaa)
</li>
<li>
lääke(tm) (tulli pysäyttää jos löytyy listasta)
</li>

<li>
lääkkeet ja lääkäripalvelut tuovat voittoa terveys EI
</li>
</ul>

Siis. Koko järjestelmä on kartelli, joka
tuottaa sitä enemmän rahaa mitä enemmän on
lääkkeitä ja lääkäripalveluita ostavia sairaita.

Järjestelmän ulkopuoliset hoidot (akupunktio, terapiat, luontaistuotteet, homeopatia ym. ym.) on pyritty
tekemään laittomiksi (mutta liimanhaistelu on edelleen laillista!)

Hyvä Suomi! Hyvä Lampaat!

jani73

Tiedän monta lääkäri (urheiluvammojen vuoksi), jotka tekevät 1-2 päivää viikossa töitä HUS:n toimipisteessä - näin he mahdollistavat jatkuvat kouluttautumisen valtion kustannuksella. Sitten he tekevät rahaa 3-4 päivää yksityisellä puolella.

Minultakin kaksi eri lääkäriä kysyin ensimmäisenä, että onko sinulla kuinka kattava vakuutus. Siihen vastattuani hän sanoi että hän kirjoittaa oikeanlaisen lähetteen, jota vakuutusyhtiö ei voi ohittaa. Näin pääsin puoli vuotta aikaisemmin polvileikkaukseen, jonka teki sama lääkäri joka kirjoitti lähetteen.

Minä en tietenkään valittanut, mutta ei ihme että yleisellä puolella on vuosien jonot, kun sopivan vakuutuksen omaava henkilö tai joku jolla on paljon rahaa vie parhaat ajat ja lääkärit ohi kunnallisen järjestelmän.

Gregor S.

Terveydenhuollossa on kokoomuksen märkä uni toteutumassa kovaksi todellisuudeksi. Julkiset palvelut ajetaan alas ja toiminnot siirretään yksityiselle sektorille tuloksista piittaamatta. Tärkeintä on yksityistäminen, ei kansalaisten etu. Ideologiat ovat kansalle kalliita, niin mustat kuin punaisetkin.

Maria Savela

Tätä tämä Kokoomusvetoinen ideologia teettää. Toiminnan tarkoitus on kupata yhteiskunnan varat rikkaille sijoittajille (usein vielä ulkomaille).

Nyt vielä voi saada jotain palvelua yksityiseltä mutta sitten kun valtion laitokset on huonontunut tai heikentynyt tarpeeksi voi noi yhtiöt alkaa "hieman" tehostaa toimintaansa eli hoito huononee koska voittoa täytyy saada.

Täysidiootin tunnistaa siitä että yksityistää infraa ja myy tuottavia valtionyhtiöitä (ampuu lypsävän lehmän).

Kokoomus vaan pahentaa tätä touhua mutta jotkut ihmiset ovat niin sokeita ettei tajua että kokoomuksen politiikka murhaa pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan ja muuttaa tämän amerikkalaistyyliseksi.

Keskusta ja Demarit tulee perässä.

Noita kolmea ei saisi äänestää mutta ne pärjääkin vaalitavan vuoksi (saavat siitä kohtuutonta etua) kuin myös osaavat mielikuvamarkkinoinnin jolla pystyy sumuttaan satunnaista äänestäjää.

ollisaarinen

Ei yksityisen tarvitse olla kultakaivos. Itse kävin ulkomaisen yhtiön omistamassa laboratoriossa magneettikuvauksessa mikä oli huomattavasti halvempi kuin "vastuullisten suomalaisten lääkärien" kilpailevissa laitoksissa.

Onko siis niin, että voidakseen kilpailla ulkomaisten kanssa suomalaisten lääkäriyrittäjien tulee luopua purjevenehaaveistaan?

Suurin osa yksityisten lääkäriasemien laskutuksesta syntyy työterveyspalveluista, mitkä hyödyttävät hyväosaisia jo pelkästään saatavuutensa kautta.

Virkeä

Yksityiset tienaavat valtavia summia mm. sillä, että ne määräävät turhia tutkimuksia. Yksityisen yhtiön ensimmäinen ja tärkein tehtävä on tehdä omistajilleen rahaa.

Kansallinen kokoomus on taas kerran parantanut eläkeläisen asemaa. Se nyt sattuu tällä kertaa olemaan amerikkalainen, todennäköisesti muutenkin miljoonaomaisuutta hallitseva eläkeläinen, mutta kuitenkin.

Tästä yksityistämisvimmasta muuten voisi vaikka lehdistö kysellä siltä suosikkivauveliltaan, että onko tässä esimerkiksi kynnyskysymystä hallitusneuvotteluissa, mikäli potra Timo-poika sellaisiin vakavissaan aikoo. Vai onko liian vaikea kysymys?

Professori

Tämä on erityisen älytöntä siksi, että jo pitkään on kansainvälisten vertailujen perusteella ollut <a href="http://fi.wikipedia.org/wiki/Terveydenhuolto">tiedossa</a> että julkinen terveydenhuolto on paljon tehokkaampaa kansantaloudelle kuin yksityinen. Miksi ihmeessä meille siis pitää väen vängällä rakentaa nykyistä kalliimpi ja tehokkaampi järjestelmä. Ellen tietäisi että Suomessa ei ole korruptiota, epäilisin tämän taustalla olevan jotain hämärää. Vähän niin kuin siinä pari päivää sitten <a href="http://professorinajatuksia.blogspot.com/2011/01/lisaelake-ehdotus-on-to... lisäeläkkeenkin taustalla</a>.

luokittelematon

Sairaanhoito ei todellakaan ole mitään tieverkkoon verrattavaa yhteiskunnan infraa. Ei valtio omista ruoka-kauppojakaan. Ja ilman ruokaa sentään kuolee!

Yksityistämisen sijaan terveydenhoito pitäisi vapauttaa!

Jokaiselle oikeus parantaa sairauksia ja ostaa lääkkeitä vapaasti! Nyt monet joutuvat matkustamaan ulkomaille saadakseen hoitoa.

Maria Savela

Yksityistäminen asettaa ihmiset eriarvoiseen asemaan kuten amerikassa jolloin syntyy kansalaisryhmiä jotka eivät saa hoitoa tai se on erittäin ala-arvoista.

Yksityistäminen on erittäin huono asia muille kuin rikkaille sijoittajille.

Rapaportti

" Älytöntä
16.1.2011 22:58 Professori

Tämä on erityisen älytöntä siksi, että jo pitkään on kansainvälisten vertailujen perusteella ollut tiedossa että julkinen terveydenhuolto on paljon tehokkaampaa kansantaloudelle kuin yksityinen. Miksi ihmeessä meille siis pitää väen vängällä rakentaa nykyistä kalliimpi ja tehokkaampi järjestelmä. Ellen tietäisi että Suomessa ei ole korruptiota, epäilisin tämän taustalla olevan jotain hämärää. Vähän niin kuin siinä pari päivää sitten ehdotetun lisäeläkkeenkin taustalla. "
.
.
- Yksityisen toimijan hinnassa on 20% (?) katetta, ja silti se on julkista sektoria EDULLISEMPI vaihtoehto !

- Tämähän osoittaa vain sen, miten paljon KALLIIMPAA JA TEHOTTOMAMPAA JULKINEN PALVELU ON KANSANTALOUDELLE !

- Se on kyllä totta, että tämä(kin) on ollut tiedossa jo pitkään!

Virkeä

Aivan kuten yksityinen postinjakelija pystyy jakelemaan tehokkaammin Suomen harvoilla tiheään asutuilla seuduilla. Syrjäseudut jäävät sitten veronmaksajien huoleksi tai palvelua karsitaan.

Kokoomus myy Suomesta kermat päältä ulkomaisille sijoittajille ja kotimaisille taustaryhmilleen. Kokoomus tuhoaa Suomen sellaisena kuin se on tunnettu viime sodista näihin päiviin.

B.J

Säästöjä voisi saada monella tapaa. Yksi hyvä tapa olisi antaa tules vaivaiselle suoraan aika ft:lle, eikä sh:lle.

Nykyisin ajanvaraus -> sh -> lääkäri -> ft ->lääkäri

Pitäisi olla ajanvaraus -> ft -> lääkäri

Tosin tässä menisi paljon hommia lääkäreiltä, sairaanhoitajilta ja myös fysioterapeuteilta.

MURSU

ja sinne lisää ammattihenkilöitä töihin, ei tarvitsisi hoitureiden lähteä ulkomaille, ja tänne tuoda kielitaidottomia hoitureita.

Minkälaisia ekonomisteja yhteiskunta käyttää, kun ei tajuta että tänne jäävä raha pyörittää maata kun se raha pyörii erilaisina maksuina, veroina, jne niin, ettei se mihinkään häviä, mistä ihmeestä tuo "häviämisen/haihtumisen" illuusio saadaan aikaan!?

Samaa "häviämis-kammoa" syötetään myös silloin kun puhutaan sosiaalisista tuista, vaikka ne pyörittävät sisämarkkinoita, ja palautuvat eri teitä verojen, maksujen yms. muodossa alkupaikkaansa, valtion kassaan. Vain sijoittajat, rikkaat, vievät niitä varoja ulos maasta, osin tietysti myös ulkomaisien hyödyke/tavara kauppojen kautta, mutta myös puhtaasti varallisuus siirtoina.

MURSU

sijoittajille, pelinappulana sairaat ihmiset! Kenen tai keiden politiikkojen ideologialla sorvattu "yhteiskuntaedullinen järjestelmä", haluaisi tietää ennen vaaleja, sekä saada selityksen miten "järkevä/ edullinen" että vielä valuutat menee ulkomaille?!?
Eikö riitä että Katainen & co (Kokoomus) käy rahojamme pitkin eurooppaa jakamassa?!

Jape

..ulkomaille tehtyjen yksityistämisten kautta. On Kemiraa, katsastusta ja nyt terveydenhuoltokin menossa.

Ja kuten tunnettua loppukäyttäjille ja asiakkaille tästä on on koitunut suuret hintojen alennukset ja hyödyt...vai miten se oli?

Kiitoksia teille kansanedustajat sekä ministerit.

kaijakuopila

ja rokotusta kannikkaan ja mielialalääkkeitä nieluun.
Se on lääketeollisuuden resepti suomalaisten terveydelle.
Kansallisen sekoomuksen lisäksi on lääketeollisuuden massia myös muiden puoluelaisten lompakoissa. Vasureista Siimes siirtyi läáketeollisuuden palvelukseen, kuten kai näistä "hauskasti näyttävistä" Krohninn sisaruksistakin ainakin toinen. Muistelkaapa aikaa, jolloin Ilkka Taipale ei voinut voinut syöttää mielialalääkkeitä juopoille. He saattoivat jopa parantua, mutta kaksoiskäyttäjät ovat aivan lääketeollisuuden armoilla.
Mitenkähän ne on kansanedustajien lääketeollisuuskytkyt.

MURSU

pikkuhiljaa valutaan siihen että täällä on terveysalan "työmuurahaiset", jotka tekevät korkealuokkasen tutkimustyön ja innovaatiot, joiden hedelmät viedään sitten muuaalle, josta niitä ostetaan sitten valmiina kalliilla tänne!! Menee rahat, osaamisen hedelmät ja hunajainen voitto ulkomaille, vain raakatyö tehdään täällää, eikä siitä jää kuin vaivainen diploomi seinälle!

anssik

Hohhoijaa! johan taas nettikansan syvät rivit puhuvat. Te jotka terveydenhuoltojärjestelmää Suomessa "ddr:läisekseksi" haukutte. Miettikääpä mikä on se taho, joka teidät ja omaisenne hoitaa kun oikeasti sairastutte. Kyllä se on julkisin varoin ylläpidetty sairaanhoitopiirin keskussairaala. Ja muutenkin, kaikki kansainväliset vertailut osoittavat että suomalainen terveydenhuolto ylipäätään toimii verraten tehokkaasti muihin oecd-maihin verrattuna. Esim jurpoimpien nettikeskustelijoiden ihannoimassa USA:ssa terveydenhuollon bkt-osuus on kaksinkertainen Suomeen verrattuna. Syynä tähän nimenomaaan yksityisten vakuutusyhtiöiden, lääkeyhtiöiden ja lääkäreiden epäpyhä allianssi....Eli ei kiitos, ei moista hoitoa minulle.
terveisin
tyytyväinen ja elämästään kiitollinen julkisen terveydenhuollon asiakas