Tiistai 26.9.2017

Iso muutos Googlessa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.1.2011 06:06
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva
    Larry Page (vas.) ja Sergei Brin perustivat Googlen 13 vuotta sitten.

Googlen toimitusjohtaja Eric Schmidt luopuu tehtävistään huhtikuussa. Hänen tilalleen nousee Googlen perustajajäsen Larry Page. Reutersin analyysin mukaan Pagen ote on teknologiassa ja kehityksessä, kun Schmidt on keskittynyt enemmän palveluiden kaupallistamiseen.

Yhtiö ilmoitti samalla viime tilikautensa tuloksen. Liikevaihto oli vuodessa 21 miljardia euroa (29 miljardia dollaria) ja tulos 4,4 miljardia euroa (6 miljardia dollaria). Kasvua tuli kummassakin noin kolmasosa viime vuoteen nähden.

Kumpikin luku on selvästi suurempi kuin mitä analyytikot odottivat.

Larry Pagen uskotaan ottavan selvimmäksi kilpailijakseen Facebookin. Hakukoneyhtiö ei ole saanut toivomaansa jalansijaa sosiaalisen median markkinoilta.

- Rahankäyttöä rajoitettiin ja työntekijät laitettiin kuriin. Samalla katosi osa kuuluisasta Googlen taiasta, Reutersin analyytikko summaa Schmidtin aikaa.

Google työllistää noin 24 000 ihmistä.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

space

Sittenhän Larry voisi oikeasti tehdä jotakin vaikkapa sille että he mainostivat Googlen alkavan näyttämään asiallisempia linkkejä massiivisen piratismin sijasta. Vaikka tästä uutisoitiin kuukausia sitten niin oikeastaan mitään ei ole tapahtunut. Jos etsii jonkun yhtyeen tai albumin nimellä tietoa Googlesta niin ensimmäinen sivu on edelleenkin järjestään täynnä linkkejä piratebayhin, torrentreactoriin, blogeihin yms. En tarvitse niitä koska minulla on Spotify ja massiivinen levykokoelma. Google haiskahtaa jotenkin liikaa piraatteja kosiskelevalta pellemeiningiltä. Mites olisi jos Larry tekisi asialle oikeasti jotain?