Perjantai 24.11.2017

Nyt palkataan – näin jakautuu 19 000 työpaikkaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.2.2011 09:06
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Rakennusalalle on tulossa 3000 työpaikkaa, EK ennakoi.

EK:n jäsenyritykset ennakoivat alkavansa jälleen palkata enemmän työntekijlöitä.

Henkilöstömäärä kasvaa arviolta 2,1 prosentilla eli noin 19 000 henkilöllä vuoden 2010 lokakuusta vuoden 2011 lokakuuhun.

Voimakkainta henkilöstön lisäystä odotetaan rakennusalalla, jonne palkataan lähes 3 000 uutta työntekijää. Lisäys on viisi prosenttia. Henkilöstön lisäystarve kohdistuu erityisesti talonrakennukseen.

Yksityisillä palvelualoilla henkilöstömäärä kasvaa runsaalla 15 000 henkilöllä eli 2,6 prosentilla.

Myös teollisuudessa työllisyys kääntyy hienoiseen kasvuun. Uusia työntekijöitä palkataan arviolta 900, mikä tietää 0,3 prosentin lisäystä.

Teollisuudessa taantumaa edeltäneelle tasolle on kuitenkin vielä aikaa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Maa muuttukoon

Kokki, Huitunperä, Korpikylä, Suomi, Haku päättyy: 15.02.2011, muu osa-aikatyö, Kesto: 1 - 3 kk

Vastaanottovirkailija/Client host, Peräkorvenhovi, Takahikiälä, Suomi, Haku päättyy: 25.02.2011, 2-vuorotyö, Kesto: 1 - 3 kk

Kasvihuonetyöntekijä, Lamafarm Oy, Lama, Suomi, kokopäivätyö, Kesto: 1 - 3 kk

Nimet ja osoitteet muutettu henkilö- ja yhteisösuojan takia, mutta eiköhän näistä silti 19.000 työpaikkaa synny EK:n ja kokkareiden mieliksi näin vaalien alla.

Martius

On kyllä EK:n ja kokoomuksen epätoivoinen vaalitemppu:
Nämä mahdolliset työpaikat tullaan mitä ilmeisimmin täyttämään EU:ssa sijaitsevien vuokratyöfirmojen kautta, jossa sekä firma eivätkä sen ehkä Balttian maista, Puolasta yms. tulevat työntekijät eivät maksa senttiäkään veroja Suomeen ( ns. puolen vuoden sääntö verotuksessa )

Tähän eivät pure työministeri Sinnemäen ja valtiovarainministeri Jyrki Kataisen mainostama tilaajavastuulaki muista laissa olevista velvotteista puhumattakaan, koska ovat vain "paperilla".

Verottaja on resurssienpuutteessa täysin hampaaton valvomaan edes voimassa olevaa lainsäädäntöä.

Mutta kyllä nämä työntekijät sitten tulevat naukumaan Suomen toimeentulotuen perään, kun työt tilapäisesti loppuvat ja omassa kotimaassa moinen on melko tuntematon käsite. ( mehän maksamme hövelisti ulkomaalaisille sosiaalietuuksia jo lyhyenkin asumisen parusteella ).