Tiistai 25.6.2019

”Huijausta ja painostusta – Lopettakaa näiden puhelinmyynti”

Luotu: 
10.2.2011 11:31
  • Kuva: Creative Commons / tobiastoft
    Kuva
    Kuluttajavirasto ärähtää, että monimutkaisia palveluita ei pitäisi lainkaan myydä asiakkaille puhelimitse.

Kuluttajavirasto ärähtää, että monimutkaisia palveluita ei pitäisi lainkaan myydä asiakkaille puhelimitse.

Kuluttajille kaupataan puhelimessa muun muassa säästämistuotteita, matkapuhelin- ja laajakaistaliittymiä sekä maksutelevisio- ja sähkösopimuksia. Näiden puhelinmyynti pitäisi Kuluttajaviraston mielestä lopettaa.

Ongelmia lisää se, että kaikki myyjät eivät noudata kuluttajansuojalaissa määriteltyjä markkinoinnin perussääntöjä. Kuluttajaviraston mukaan ihmisiä on huijattu ja jopa painostettu.

-Puhelinmyyjät ovat antaneet asiakkaille harhaanjohtavia tietoja tai jättäneet ostopäätöksen kannalta olennaisia tietoja kertomatta. Asiakkaita on painostettu tilaajiksi ja heille on lähetetty tuotteita, joita he eivät ole tilanneet. Myyjät eivät myöskään ole aina kertoneet asiakkaille heidän oikeudestaan peruuttaa sopimus 14 vuorokauden kuluessa, kertoo johtaja Anja Peltonen Kuluttajavirastosta.

Kuluttajaviraston mielestä Suomeenkin voisi sopia Ruotsissa käytössä oleva viranomaisen asettama markkinahäiriömaksu. Nykyisin tapauksia ratkotaan markkinaoikeudessa, mikä on viraston mielestä hidasta.

Myös alan omaa itsesääntelyä on syytä lisätä ja vahvistaa ja tarvittaessa jopa muuttaa lakia, virasto katsoo.

Jaa artikkeli:

Kommentit

TV-pappa

viime viikolla. Olen kuulemma kestotilaaja, ja nyt pitäisi tarkistaa vain yhteystiedot. Ja varsin kallistakin oli. En nyt viitsi julkistaa haun nimeä, itse en edes tiennyt sellaisesta, ja silti on silläkin kymmeniätuhansia hakuja kuukaudessa. Ennen näissä on lupailtu paljon huimempia lukemia. Kiinnostaisi oikein tsekata, kuinka täydellinen sellainen hakupalvelu onkaan, johon pitää maksaa päästäkseen mukaan. Kerran takavuosina testasin vastaavaa, ja ei löytänyt edes sellutehdasta Joutsenosta.
Lupasin tytölle kirjoitella tänne USariin, jos se lasku tulee, eipä ole vielä kuulunut. Terveisiä, ja onnea uralle. Oli ihan kiva rupatella.

Kymis

Juu, noita hakupalveluita on kyllä 10 tusinassa. Ja hinnoittelu: 90 - 1400€ vuodessa.
Melko paljon jo tuo 90€ siitä että yrityksen tiedot on jossakin hakupalvelussa jota kukaan ei käytä.
Tosin, olivatpa ne jo siellä ennen myyjän yhteydenottoa, vaikken ole laskua ikinä nähnytkään.
Saa nähdä poistavatko tiedot niinkuin pyysin.