Sunnuntai 24.9.2017

Nokiasta tuli Microsoftin renki

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.2.2011 12:53
Päivitetty: 
11.2.2011 13:08
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva

Nokian Ovi-palvelut loppuvat yhteistyössä Microsoftin kanssa. Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop ilmoitti tänään tiedotustilaisuudessa, että Nokian kehittämä Ovi-palveluportaali muuttuu osaksi Microsoftin Marketplacea ja Windows Phone 7:n ympärille rakennettua "ekosysteemiä".

- Kun Nokia siirtyy yksinomaan Windows Phone 7:n alustalle, tulemme riippuvaiseksi sen ohjelmistokokoelmasta, Elop sanoi.

Tiedotustilaisuudessa Elop ja Microsoftin pääjohtaja Steve Ballmer esiintyivät ensimmäistä kertaa yhdessä eri yhtiöiden edustajina. Elopin ja Ballmerin esiintyminen oli vahva show, joka näytti kääntyvän selvästi Microsoftin eduksi.

Ballmer puhui tilaisuudessa koko ajan Windows Phone -ekosysteemistä, mainitsematta Nokiaa kuin laitteena, joka on osa systeemiä. Ballmer painotti myös sitä, että Microsoft ei luovu yhteistyöstä muiden matkapuhelinvalmistajien kanssa.

Nokia puolestaan heittäytyi Microsoftin syliin varauksetta: Elop toisti useaan kertaan, että Windows Phone 7 on Nokian pääasiallinen käyttöjärjestelmä.

Toisenlaisen analyysi kuultiin Kauppalehden haastatteleman Etlan tutkimuspäällikkö Jyrki Ali-Yrkön suusta. Ali-Yrkkö totesi, että Nokian kaltainen rikas laitevalmistaja ei suostu "koiran rooliin" Microsoftin edessä. 

Kysymykseen Symbianin tulevaisuudesta Elop sanoi, että Nokia pyrkii siirtämään Symbian-pohjaisten älypuhelinten käyttäjät myöhemmin Windows Phone 7:n käyttäjiksi.

Meegon Elop kertoi olevan osa Nokian oppimiskokemusta. Yhtiö julkaisee tämän vuoden aikana vielä ainakin yhden Meego-puhelimen.

- Tämä on mahdollisuus oppia Meegon kokemuksista. Sen jälkeen pyydämme kehitystiimiä keskittymään Windows Phone -käyttöjärjestelmään.

Tilaisuudessa käsiteltiin myös Nokian suomalaisuutta. Stephen Elop lupasi, että "Nokia on aina ollut suomalainen tulee aina olemaan".

- Suomi on kotimme ja tulee olemaan kotimme. Parasta, mitä Nokia voi tehdä Suomelle, on tuottaa voittoa, Elop sanoi.

- Nokia on historiansa aikana joutunut tekemään kriittisiä ja suuria päätöksiä. Olemme tehneet nyt yhden sellaisen.

Stephen Elop kommentoi myös tietoja, joiden mukaan Nokia on tavannut työ- ja elinkeinoministeriön virkamiehiä teknologiateollisuuden rakennemuutoksen vuoksi. Lue Elopin vastaus täältä.

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

keskikiukkuinenmies

Nokia on sekaisin kuin seinäkello.
Harmi ettei Elopin erottaminen tule kysymykseenkään koska silloin romahdus olisi totaalinen.
Elopin valitsema strategia on totaalisen tuhokas Nokialle.
Pelkkänä laitevalmistajana sen asema on mahdoton Kiinan tuotannon voimistuessa.
Kahden vuoden kuluttua tämä matkapuhelinten Toyota on Saab.
Valitettavasti.

tha

Jos valinta olisi ollut Android niin tilanne olisi sama, "Android=Quandroid" eli Qualcomm se siellä taustalla kummittelee. Oma käyttis/ekosysteemi ei näytä kovin todennäköiseltä. Se mahdollisuus meni jo ja puhelinfirma ei vaan pärjännyt.

Nyt pitäisi tehdä täysi Nokia-MS -fuusio, että tuo toimisi optimaalisesti. Ensi Nokiasta ne osat pois joita ei tarvita eli jos Suomesta löytyisi pääomaa niin NSN:n voisi tietysti ostaa pois, mutta tuskin löytyy niin riskipitoiseen yritykseen.

space

Kylmästi katsottuna valinta oli ihan oikea. Symbian ja Meego ei mennyt eteenpäin. Googlen rengiksi ei olisi kannattanut lähteä. Yritysmaailmassa tämä tulee olemaan hyvä juttu ja siellä onkin enemmän katetta tuotteille.

Judgement Day

Uudessa maailmanjärjestyksessä 80% ihmisistä on tarpeettomia...

kun se tosiasiassa lisää köyhyyttä kaikin tavoin. Globalisaation on kuviteltu lisäävän vapaiden vaalien avulla demokratiaa ja antavan köyhemmillekin valtaa. Rikkaat maat kuitenkin pakottavat kansainvälisten rahoituslaitostensa kautta köyhiä maita noudattamaan uusliberalistista politiikkaansa, eikä kansa tosiasiassa voi millään tavoin vaikuttaa tämän politiikan suuntaan. Vauraus on siis sidoksissa sellaiseen valtaan, joka alistaa köyhiä. Voiko järjestelmää tällöin kutsua kansanvaltaiseksi?

pääomien internationaali suistaa raiteiltaan kokonaiset valtiot ja niiden yhteiskuntajärjestykset. Näin yksi 1900-luvun suurimmista saavutuksista, tasa-arvoiset mahdollisuudet ja perusturvallisuuden taannut hyvinvointivaltio tulisi tiensä päähän.

Kehityksen pyörä on kirjoittajien mielestä kääntymässä taaksepäin. Kun aikanaan kapitalismi kesytettiin demokratialla, niin jatkossa demokratia väistyy kapitalismin raaimpien muotojen alta.

Poliittinen valta alistuu maailmanlaajuisesti toimivien suuryhtiöiden edessä.

Martin ja Schumann valittelevat vallanpitäjien sokeaa uskoa uusliberalistisen taloustieteen opinkappaleisiin. Uusliberalistien mukaan vapaat markkinat järjestävät tehokkaimmin kaiken mahdollisen lasten päivähoidosta huipputeknologiayritysten maantieteelliseen sijoittumiseen.

Globalisaatioloukun tekijät eivät kuitenkaan usko markkinoiden täydelliseen mahtiin. Esimerkiksi oikeudenmukaisuus on markkinoille täysin tuntematon käsite. Niinpä väitteet, joiden mukaan globalisaatio hyödyttää kaikkia maailman asukkaita saavat heiltä tuomion.

- Voittajat kuuluvat vähemmistöön ja häviäjät enemmistöön. Useille sadoille miljoonille ihmisille maailmanlaajuinen edistys ei merkitsekään edistystä, kirjassa todetaan. "

http://ariojapelto.blogspot.com/2009/03/kaikki-kirjoitukset.html

Judgement Day

Gabor Steingart nimittää Lidlin ja muiden halpaketjujen asiakkaita todellisiksi globalisaatiofanaatikoiksi, jotka tehokkaammin kuin kukaan muu ajavat hyvinvointivaltiota alas.

Jopa romanttisia ajatuksia viljelevät vasemmistolaiset ovat globalisaatiokriitikoita vain silloin, kun kaupat ovat kiinni. Silloin he saattavat kysyä itseltään, miksi kännykät ja tietokoneet ovat nykyisin niin halpoja. Mutta halvimpia malleja ostaessaan he pikkuhiljaa tekevät kotimaista tuotantoa kannattamattomaksi ja murtavat kivi kiveltä hyvinvointivaltiota.

Samaan aikaan, kun länsimaiset työläiset joutuvat yhä ahtaammalle, he itse äänestävät lompakoillaan hyvinvointivaltionsa purkamisen puolesta. Äänestys tehdään marketeissa ja yhä useammin myös Lidlin kaltaisissa ylikansallisissa halpamyymälöissä. Kuluttaja tekee hyvin yksinkertaisen valinnan. Ostaako hän tuotteen, jonka hintaan on leivottu sisään myös sen valmistajan palkalliset lomat, terveydenhoito ja sosiaaliturva. Vai tuotteen, jonka valmistajalta puuttuvat nämä kaikki.

http://hirvasnoro.blogspot.com/2007/05/hvik-vanha-eurooppa-sodan-vauraud...

etustaja

Pahalta näyttää, Microsoft ottaa Nokialta kaiken arvokkaan ja
jättää Nokian rämpimään omalle kaatopaikalleen.
Vaikuttaa siltä, että loput Nokiasta pilkotaan ja myydään.
Oliko Ollilakin tietoinen tästä, kun Elloppi toimi Microsoftin
piikkiin. Ainakin tässä on jotkut tahot saaneet muhkeat kan-
nustinpalkkiot.
R.I.P. NOKIA

Htalk

"Elop sanoi, että Nokia pyrkii siirtämään Symbian-pohjaisten älypuhelinten käyttäjät myöhemmin Windows Phone 7:n käyttäjiksi."

Näin ei tule käymään ihan helposti, vaan jokainen symbian- käyttäjä valitsee käyttäjä kerrallaan 3 ekosysteemin väliltä. Tämä valinta alkaa tilanteessa jossa Nokia-Microsoft ekosysteemi on vasta idea-asteella.

Nyt tänään osa vaihtaa "ekosysteemiä" käyttäjäkokemuksen perusteella , osa hinnan perusteella ja ja osa jollain muulla perusteella, mutta yksikään ei vaihda sen perusteella että Nokia-Microsoft ekosysteemi on tänään houkutteleva kokonaisuus... Eli Nokialla on erittäin kiire...

Espoo 70

Olisko kuitenkin niin, että tavallisen perusluurin ( symbian) käyttäjä seuraavaa puhelinta valitessaan haluaa vain puhelimen - ei ekosysteemiä...

Ja jos entisessä luurissa luki "Nokia" ja luuri toimi hyvin, voi ostaja hyvinkin päätyä seuraavankin kerran Nokiaan.

Oli "ekosysteemi" mikä hyvänsä.

Htalk

Nokian luurit ovat hyviä perusluureja puhumiseen. Ja kohta niitä saa 1/2 hintaan.

Toisaalta jos tarvitset liittää luurin tavalla tai toisella tietokoneeseen jostain syystä niin tähän liittyvän tekemisen onnistumista ei mitata sillä onko se mahdollista vaan sillä mitä se yhdistäminen ja tekeminen on käyttäjäkokemuksena.

Toisaalta elämässä on hyvä olla muutakin sisältöä kuin älypuhelimet ja puhelimen liittäminen tietokoneeseen...

Hymiö

Nokialla on ollut vuosikausia aikaa kehitellä järjestelmiään ja ovi-kauppaansa, mutta mitään merkittävää ei ole saatu aikaiseksi. Musiikkibisneskin kaatui kumman helposti. Tuotekehitysrahoista ei ole ainakaan ollut pulaa, kun rahaa on ollut kuin merirosvolla.

Eli se tuotekehitys- ja tutkimustoimintojengi joka sieltä nyt joutuu lähtemään on mahdollisuutensa saanut moneen kertaan, mutta on epäonnistunut pahasti. Keiden liene syy, mutta näin nyt vain kävi. Kilpailijat voittivat laadussa, nopeudessa ja ideoissa.

Nyt täytyy vain toivoa, että Microsoftin ja Nokian suuruus kääntyy myöhemmin rahavirroiksi. Nokian kurssi lähtee nousuun leikkausten jälkeen.

Aktiivi

Yrityksiä pitää verrata liikevaihdon, katteen ja kassan perusteella että syntyisi vertailukelpoinen kuva. Matkapuhelinpuolella puhutaan kuitenkin vain valmistusmääristä mikä hämärtää koknaisuutta.
Nokian liikevaihto on jo miltei puolittunut ja parin vuoden päästä se voi olla vain neljännes aiemmasta.

Tuotekehitysmenot ovat luokkaa 17% liikevaihdosta kun se Applellä on vain 2%.
Tehot menevät kuitenkin käänteisessä suhteessa. Käytettävyys ja ihmisen ymmärtäminen taitaa olla se puuttuva taito mitä Nokia ja osittain myös Microsoftilta puuttuu.
100 erilaista mallia yhden tai kahden asemasta näivettää ajanoloon myös tehokkuuden.

Lobo

Ameriikan pojat onnistuivat tekemään Suomen taloushistorian suurimman puhalluksen. Nokialla ei ole enää omaa käyttöjärjestelmää, ei omia palveluita, ei mitään, jolla tulosta olisi tulevina vuosina tehtävissä. Nokia tekee pelkkiä puhelinlaitteita, eikä rautakaupassa pääse kummoisiin katteisiin. Microsoftin kätyri Eeloppi jujutti koko Nokian johdon.

lee

.. jätkältä, joka vetää Jokeripaidan päälleen stadionin klassikkomatsiin? Sen paremmin olematta IFK-fani aika rimanalitus kyllä. Tuskin tunsi kumpaakaan joukkuetta edes nimeltä ennenkuin meni karvalakki-Hjalliksen kyydissä matsia kattoon. Ei hirveesti miettinyt. Toivottavasti jossain välissä..

TSV

"I told you so", jo vuosia.. Nokiasta tulee rautavalmistaja. Varmaankin max 6 euron osake. Ihmettelen vaan et miten pärjäävät kun HTC & Samsung tekevät parempia puhelimia ja sit vielä käyttävät Androidia, älypuhelimet tulevat olemaan tulevaisuus ja Nokian olisi aika tuoda ulos jotain aivan älytöntä.

Tom B

Toivottavasti Ollilan ihailijoiden silmät nyt aukeavat ja he ymmärtävät mikä totaalinen nolla Jorma Ollia on! Ollila tuli valmiiseen pöytään ja leikki Suurta Johtjaa! Ollila ei ollut lähelläkään Nokian johtoa silloin kun menestystä rakennettiin! Ollila ei tehnyt mitään Nokian jatkuvan menetyksen eteen koska ei tiennyt mitä olisi päitänyt tehdä! Ollila sai anal-yytikkojen suosion jakamalla osinkoja ja myymällä suuria määriä peruspuhelimia joiden teknologia vanhentui nopeasti. Ollila pisti myös oman käsinukkensa yrityksen johtoon luullen, että Kallasvuo ymmärtäisi homman paremmin! Mutta Ollila ei tajunnut, että takapuolta nuolemalla ei pätevöidy suuren yrityksen johtajaksi!

Nokia menestyi Ollilasta huolimatta ei Ollilan ansiosta!

Sisäsuomalainen

Maurihan sen tiesi ensin kun kaverit kertoi, kepu tiimi firman johdossa otti ja antoivat suomalaisen nokian pois.

Voidaan estimoida että symbion ja meegon mukana voi mennä 2000 työpaikkaa noksulta ja jonkin verran päälle verkostosta, noin niinku ensimmäisessä vaiheessa.

No pääasia että kokkari ja keppuli osakkeiden omistajien tulos lihoo kahden kolmen vuoden sisään. Voihan risupaketti tätä touhua.

Seuraavaksi myytäisin ilmeisesti NSN jos vaan joku ottaisi..

No ei se mitään vaikka töitä ei ole, otetaan valtiolle lisää velkaa ja aletaan kaikki osakkeenomistajiksi.

Toinen varteenotettava vaihtoehto on luontaiselinkeinot, pitää vain lohkaista joka jampalle pikku läntti, ei muuta.

Kuka se onkaan ajanut nuo hinnat niin ylös että sisäinen devalvaatio on vaikea tehdä..