Keskiviikko 17.7.2019

Ratkaisu Nokia-ongelmaan: "Tele"

Luotu: 
12.2.2011 08:37
Päivitetty: 
12.2.2011 08:44
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Jouko Skinnari (sd.) perustaisi uuden Telen.

Talousvaliokunnan puheenjohtaja Jouko Skinnari (sd.) ehdottaa uuden valtionyhtiön perustamista Nokialta irtisanottujen insinöörien palkkaamiseksi.

Skinnari vaatii, että suomalaisen telealan toimijoiden ja hallituksen on otettava ohjat käsiinsä ja perustettava Fingridin kaltainen kansallinen it-yhtiö. Toinen vaihtoehto olisi ostaa TeliaSonera takaisin Suomeen.

- Suomi on pudonnut pahasti it-alan kansainvälisessä kehityksessä 2000-luvulla. Nyt eivät riitä tavanomaiset pelastuspaketit, vaan tarvitaan järeämpiä toimenpiteitä, Skinnari sanoo.

- Valtion otteen on oltava vahva, koska yksityiset toimijat eivät kykene riittävään yhteistyöhön.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

EskoR

"Suomi on pudonnut pahasti it-alan kansainvälisessä kehityksessä 2000-luvulla. Nyt eivät riitä tavanomaiset pelastuspaketit, vaan tarvitaan järeämpiä toimenpiteitä"

Eiköhän Suomen IT-kriisiin ollut syynä valtio valtiossa, eli Nokia, joka tappoi kaiken ruohonjuuritason innovaation kun kansakunnan lahjakkaimmat it-hemmot viettivät tärkeimmät vuotensa jotain hevon helvetin Symbiania säätäessä.

Nyt Skinnari haluaa luoa uuden virtahevon olohuoneeseen. Veronmaksajien rahoilla tietenkin.

snadi

Elektroniikassa ollee muitakin mahdollisuuksia kuin taistelu nettiasiakkaista? Oman huoltovarmuutemme puiteissa olisi edelleen muunkin laista "askarreltavaa" puhelin ja paikannusteklogogian sekä joidenkin analyysitekniikoiden parissa. Eri asia sitten on miten omistajavaltaa ja ohjausta kyettäisi käyttämään, kun ei se onnistu muissakaan valtion yrityksissä?

pekkahjelt

Jos suomen kielesi on tuota tasoa, älä kynäile julkiseen keskusteluun! Et tunne edes äidinkielemme potentiaalia (mahtotapaa), kun kirjoitat "ollee", vaikka oikea muoto on lienee. Teknologiaakaan et osaa kirjoittaa, tuskin siitä siis mitään edes tiedät.

snadi

On myönnettävä että kielitaito ei ole paras mahdollinen ja huolimattomuuttakin kirjoituksessa esiintyy näppäinhallinnan puutteiden seurauksena. Tekniikastakaan en varmaankaan ymmärrä mitään, vaikka yli 40 vuotta olen elekroniikan parissa leipäni tienannut. (En vieläkään tiedä tarkalleen mitä sähkö on, vaikka jotenkin kykenen sitä hyödyntämään ja aikoinaan vähäistä tietoani toisillekin jakamaan).

veijo venäläinen

Jopa tuli mahtava ehdotus?

Ensikuulemalta heti kuopattava ajatus.
Meillä on aika huonoja esimerkkejä näistä
VALCOISTA. Jäitä hattuun SDP.

Näihin on nytkin viimeisinä vuosikymmeninä
haaskattu valtion varoja tyhjien
firmojen perusteluun.

Kyllä insinööri on koulutettu kehittämään
omia firmoja ja pärjäämään niille annetulla
koulutuksella.

"Nykin joku firma pärjäisi ratojen ja junien
korjaamisella, joka parantaa niiden toimimista
myös talvella. Harja kätteen, lumet pois
vaihteiden välistä."

Pentti Perusinssi

Oikeassa olet. Ratkaisu ei ole uuden kannattamattoman veroraha-reiän keksiminen. Näistä "asiantuntijoista" alkaa aika ajaa ohi. Keisarillinen teletekniikan kombinaatti olisi hänen mielestään ratkaisu, voi ei!

Tlo

No tietysti voimme verottaa rikkaita. Niitä legendaarisia satuhahmoja, jotka eivät ole vielä siirtäneet tulojaan pääomaverotuksen piiriin.

Eli käytännössä alati pienenevä keskiluokka maksaa yhä enemmän, kuten aina.

luuserius

Mitä nämjä insinöörit sitten tekisivät ?
Suunnittelisivat maailman kalliimpia puheluita suomalaisille.
Aasiassa halpapuhelimet valtaavat markkinat. USA:ssa ei suomalaiset pärjää.
Suomessa olisikin oivaa markkinarakoa insinööripuheluille. Halpatuotteet vain kiellettäisiin ja näin voitaisiin luoda vahvat kotimarkkinat.

Nokia ei ollutkaan tarpeeksi nopea markkinoiden muutoksessa.
Totuus oli vain sellainen että useimmat puhelimat ja niihin tuotettu sisältö eivät vastanneet kuluttajien odotuksia. Johtokunnan vastaus oli nostaa kädet pystyyn.

Jani K. K. L.

Pumpulissa ei opi sietämään kolhuja, joten ratkaisua ongelmaan ei saa pumpulia lisäämällä ja tällä tarkoitan asiaa työntekijöiden osalta. Ei yhteiskunta saa olla se joka tuudittaa kansalaisensa hatarilla turvaverkoilla siihen, että koskaan ei itse tarvitse kantaa vastuuta mistään, vaan sen voi aina sysätä syrjään tai jonkun niskoille.

Mitään suurta ei synny hetkessä, koska kaikki lähtee aluilleen jostain pienestä.
Yrittämisen edelleytyksille olisi tehtävä jotain.
Maassamme on todella heikko yrittäjäkulttuuri, mikä on vasemmiston vuosien saatossa tekemän mielikuvatyön tulosta. Toki siitä johtaa ongelmia enemmän yrittäjyyden arvostusta kohtaan, kuin siihen, että millaiset edellytykset yrittäjyydellä elämiseen on. Yhteiskunnan tulisi olla yrittäjyyden suhteen jonkinsortin curling-tekijä, joka tasoittaa yrittämisen esteitä ja vähentää riskejä. Jos esimerkiksi yhden hengen yritys ei tuota riittävästi toimeentuloa verojen jälkeen, pitäisi yhteiskunnan joustaa. Jos yritys ei voi palkata ensimmäistäkään työntekijää sivukuluista johtuen, tulisi yhteiskunnan joustaa sivukuluista. Yhteiskunnan tulisi panostaa enemmän aloittavien yrittäjien neuvontaan ja opastamiseen ja tarjota tarvittaessa vaikkapa peruspalveluina kirjanpitoapua tai avustaa sellaisen hankinnassa. Yrittäjyys ei saa olla sitä, että sen eteen täytyy uhrata jotain sellaista, mitä ei voi myöhemmin korvata (esim. perheen kanssa vietetty aika, terveet elämäntavat, säännöllinen ruokailu, liikunta jne.).
Pohjalaisissa on yrittäjyyttä, se on tunnettu asia. Se, että Pohjanmaalta ei kuitenkaan tahdo tulla suurempia yrityksiä, saattaa johtua myös kulttuuripiirteestä "ei tartte auttaa", eli itsepäisestä yksinpakertamisesta. Mullistava menestys saattaisikin olla, että Pohjaliaset oppisivat puhaltamaan yhteen hiileen ja tekemään jotain suurta yhteistyöllä. Voi olla, että se ei yksin kuulosta mahdottomalta, mutta maassamme on erilaisia alueelisia kulttuureja ja jossain päin se yhteistyötä yrittäjyyden ympärille saattaisi löytyä paremmin yritystoimintaa varten. Osoituksia tiivistää ja tehokkaasta yhteitoiminnasta on, mutta se on vain toiminut pääasiassa vasemmistoideologiaa kannattavien ihmisten parissa. Mitäpä taphtuisikaan, jos vastaavalla tavalla kanavoisivat yhteishenkeä omaan yritystoimintaan? Olisivatko ajat jo muuttuneet ja yrittäjyydelle opittaisiin antaamaan arvoa ja yrittämisellä ansaitulle menestykselle, joka voisi olla kaikkien yhteistyön tulosta?

Jos ei pieni menesty, ei tule koskaan mitään suurta.
Jos ei yksi menesty, ei kukaan koskaan menesty.

Täytyisi olla esikuvia ja tarinoita onnistumisista, jotka saattasivat olla jokaisen saavutettavissa. Jälkiviisaudella arvonantoa on löytynyt aikanaan eläneille patruunoille, mutta mistä löytyvät ne yrittäjät jotka voisivat nauttia vastaavaa arvostusta, jotka osaisivat kannustaa ja luoda yrittäjähenkeä.

jussi vaarala

Jos Nokian uuden pääjohtajan seitsemänneksi suurin omistus Microsoftista on totta niin kyllä Nokian ja Microsoftin
sopimuksesta tulee mieleen tämä - suomalaisen Sammon ryöstö.

Jos tilanne on noin nostaa tilanne esiin kaksi asiaa:

1. yritysten, yritysjohtajien ja niiden osakkeenomistajien jo ryöstöretkien omaiset liikkeet yritysmaailmassa täysin
laillisia demokratioita mennen tullen kynnysmattoina pitäen on noussut siihen röyhkeysasteeseen että poliitikkojen kaikki
keinot alkavat olla luvallisia

2.valtion ja kuntien on alettava perustamaan yrityksiä monilla muillakin sektoreilla kuin it-alalla.

Joten Skinnarin ajatus valtion tele-yhtiön perustamisesta pikaisesti on oikea ja perusteltu kanta.

Lisäksi alkaa olla aihetta ajatella että Jungnerista tulisi seuraava elinkeinoministeri.

Jussi Vaarala
Somerniemi

Kiusallinen muisti

Nokian hallituksessa on mukana Suomen poliittista eliittiä, joka valitsi pääjohtajan, jonka tehtävänä oli hoitaa Nokia MS:n syliin.

Kuka sen ryöstön nyt sitten tekikään, ei ainakaan Eloppi yksin.

Miksi niitä kuntien ja valtion omistamia yrityksiä pitäisi perustaa. Siksikö että SDP, Kepu ja Kokoomus poliitikot pääsisi niitä taas myymään ulkomaiseen omistukseen.

Sonera, Digita, Kemira ja moni muu on jo myyty, ja poliitikot saattaneet saada kaupoista oman siivun tililleen, muuten en usko niin typerien kauppojen olevan mahdollisia.

tha

Nokian hallituksessa "Suomen poliittista eliittiä"??? No eihän ole. Vai tarkoititko mahdollisesti sellaisia nimiä kuin esim Marjorie Scardino, Lalita Gupte tai Per Karlsson?

Tarkista nyt edes faktat.

Niin, poliitikoiden mielestähän tosin oli paljon fiksumpaa tehdä Soneran osalta sellainen fuusio, että määräysvalta ja pääkonttori siirtyvät kuin päinvastoin.

JJ75

Keksiä pitäs uusi innovatiivinen tuote, joka on Nokiaan verrattava hitti. Soneran ostamisella Suomeen ei ole mitään järkeä, ne kortit on jo käytetty. Eduskunnassakin soitellaan nykyisin Ruotsin hallituksen taskuun, taitavat tietää aika paljonkin Suomesta?

Edellyttäisin insinöörin tasoiselta jo rationaalista tapaa toimia työttömäksi joutuessaan. Sellasella pitäs olla taidot pärjätä täysin omineen.

JJ75

20 vuotta on tänne roudattu maahanmuuttajia, eikä niilläkään tunnu olevan kiire työllistyä.

Uutisissa on myös kerrottu 2010 puolivälissä miten koodaajia tarvitaan lisää 2010 lopussa viimeistään ja heistä on pulaa, niin kerrotteko nyt miksi siitä ei puhuta?

Julistaja

Mutta nyt nimeksi sopisi Walco, koska tupa-W korostaisi
uudelleen synnytettyä perinnettä sosialismin arjesta ja
voimasta sekä tulevaisuudesta. Näin saisimmekin paljon
uusia äänestäjiä SDP:lle. Toinen kerta toden paljastaa
valtionyhtiöiden voimasta.

Eikö kuitenkin voitaisi samalla työllistää myös kaikki
netissä roikkuvat ja työtä vieroksuvat oikeisto-nörtit.

Rommeli

Tuollasilla Valcoilla ja Teleillä tehtäisiin oikein todellinen karhunpalvelus sekä Suomelle että Nokian ylijäämäkamalle.

Asiat on nyt siinä lajissa että ex-nokianinsinöörin pitäisi periaatteessa tulla toimeen yrittäjänä koska tarinoiden mukaan tekninen osaaminen on huippua ja kansainvälisyys tuttua. Ainakin Nokian organisaatiossa. Ja se onkin ongelman ydin.

Kun tuollaisen erittäin kapean osa-alueen expertin heittää vapaille markkinoille kisaamaan hommista, joissa pitäis osata muutakin kun rivit 262555-237272 Symbian koodista niin heikkoa on.

Muuta vaihtoehtoa ei kuitenkaan ole kun ottaa itseään niskasta kiinni, tyytyä pienempään palkkaan, tehdä sen eteen huomattavsti enemmän töitä ja samalla opetella osaamaan ja tekemään asioita, joista joku todella on valmis maksamaan. Ja markkinoimaan sekä myymään asiansa maksajille.

Siinä sitä riittää puuhaa 500 päiväksi.

nikke

Kovaa sanoa, mutta tämä muutos saattaa olla näille ihmisille ja Suomella parasta vähään aikaan. En tosin itse haluaisi olla kurimuksessa.

Kykeneviä ihmisiä "vapautuu" tekemään jotain uutta. Kunhan ympäristö sen suo. Pitäisi olla sopivan kevyttä byrokratiaa ja Noksulta saksalaismalliset paketit.

Voi syntyä ihan jotain muuta.

VOi kun SDP elää vanhassa. Suuri ei ole kaunista, pieni on.
Suuriakin tarvitaan toki.

jussi vaarala

Oikeastaan koko maapallon keskeisimpiä ongelmia on että kaikenlainen epäeettisyys on pesiytynyt yksityiselle sektorille ennenkaikkea.

Siksi tarvitaan nyt seuraavien vaalien jälkeen Suomessa persujen ja demareiden yhteistyötä nostamaan politiikka yksityissektorin maantierosvotasoista etiikkaa suitsimaan.

Tästä on kysymys - Gorbatchov avasi aikoinaan yksityissektorille ovet - ja jälki maailmassa on sutta ja sekundaa ihmiskunnankin kannalta.

Yksityissektori ei osaa hoitaa isoimpia asioita - eikä edes ymmärrä niitä - osoituksena siitä on täysin emootiovaltainen ja vääristynyt asenneoksentelu julkisen sektorin toimista ja asemasta luokkaa verot ovat varastamista.

Kun totuus on että sen tehokkaampaa keinoa tuottaa rahasta sekä laajasti, syvästi että myös tehokkaasti arvoja ei ole kuin julkinen sektori - etenkin pohjoismainen hyvinvointivaltioperinne.

Tämä on fakta.

Jussi Vaarala
Somerniemi

Kiusallinen muisti

Ei siihen hallitukseen voi ottaa mukaan yhtään näistä vanhasta kolmesta suuresta puolueesta, jotka ovat hyvässä sovussa harjoittaneet vuosikymmeniä tätä kolmen puolueen diktatuuria RKP:n pussiin.

Suomi on todella irrotettava eurosta, eikä voi mennä mukaan EU-liittovaltioon.

Suomella on kaikki valtit omissa käsissään kun ne saadaan pois EU:lta ja kolmelta vanhalta suurelta puolueelta.

Tähänkin Nokian kuppaukseen liittyy valtavia omaisuus arvoja, joten on syytä selvittää ketkä sen kuppauksen on hyödyntänyt.

Suomen valtio on maksanut niin suuria etuisuuksia Nokialle että meillä on täysi oikeus saada selvyys.

Lex Nokia ostetulta eduskunnalta kaiken huippu!

Maa muuttukoon

Sdp:kin on korkea aika tajuta, että nyt ei olla hippasilla tai kuurupiilosilla ja leikitä toisten purkkeja potkien. Kansantaloudella on yhdestoista hetki korjata tehdyt poliittiset virheet investointien ja ulkoistusten suhteen. Jätetään ne neukkuajan valtiovetoiset valcot ja sonerat omaan arvoonsa. Tehkää yrittämisen raamit kuntoon niin näette myös sitä taloudellista kasvua Suomessakin velanoton sijaan.

Jokaisen insinöörin ja korkeakoulutetun velvollisuus on työllistää muita - olivat ne sitten kantasuomalaisia tai maahanhoukuteltuja. Laiskuus ei liene, poliitikkoja lukuunottamatta, suomalainen kansanpiirre? Neukkumallinen yhden ruuvin suunnittelun osaaminen ei liene kokonaisuuden kannalta kovin hedelmällistä. Luotan edelleen suomalaiseen monialaiseen koulutukseen jolla eväällä pitäisi osata myös pyörittää suurempiakin kokonaisuuksia kuin ruuvimeisseliä ja nimenomaan pk-yrittäjyydestä käsin. Valtio voi aina hyvin mutta on eri asia luoda hyvinvointiyhteiskunta ja se on mahdollista vain yrittäjyyden voimalla, ei elämällä käsi toisen taskussa.

Ensio

Jos vaikkapa 5000 insinööriä lähtee Nokiasta ja heistä 500 perustaa yrityksen ( ei mitään paitapesulaa siis), täytyisi mennä aika huonosti, jos ei ensinnäkin 5000 olisi työllistetty 5 vuoden päästä.
Toisekseen näistä 500 tarvitsisi nousta 5 kpl kansainväliseksi menestyjäksi ja silloin tukijalkoja olisi taas.

Htalk

Mitä enemmän kasvua sitä vähemmän leikkauksia.

Ainoa tapa saada oleellista kasvua Suomeen on luoda investoinneille sellainen taloudelinen ilmapiiri että aletaan investoimaan ja saadaan Suomeen pääomia.

Yritystuet eivät ole silti ratkaisu, eivätkä lisää aitoa investoinneille suotuisaa tasloudelista ilmapiiriä.

Rommeli

Sopivilla ehdoilla tuotekehityspaikkaa Suomesta Android-kehitykseen.

Sopivaa työvoimaa on kohta tarjolla ja osaaminenkin pystytään hyödyntämään täysimääräisenä. Kyllä sinne muutama osaava kaveri kelpaa.

Mutta eiköhän ne sen itekin jo ole havainneet, ei siinä Tupeeta tarvita jos homma muuten vaikuttaa lupaavalta.

Htalk

Hyvä esimerkki Rommelilla tuo google.

Yksikään kansanedustaja ei saa astua eduskuntaan mikäli ei osaa sanoa miten Suomessa saadaan investoinneille suotuisa ilmapiri aikaiseksi. Tuskin on mitään yhtä ainoaa poliittista tapaa toimia tai yhtä ainoaa Suomea pelastavaa toimialaa ja kaikkia työelämän osapuolia tarvitaan tämän yhteisvastuullisen toiminnan taakse luomaan sitä investoinneille suotuisaa ilmaopiiriä.

Viisas ratkaisu on "kolmikanta" sopiminen jonka ainoa tavoite 5 vuoden ajan on saada investoinneille suotuisa traloudellinen ilmapiiri Suomeen aikaiseksi.

Pakko sanoa että Skinnari on tässä asiassa ihan kahvilla katsoo nyt asioita liian pienen reijän läpi....

Maa muuttukoon

Skinnari ei taida ehtiä suunnittelemansa yhtiön optioita ansaitsemaan. Hän lähtenee elokuussa eläkkeelle. Talousvaliokunta on perustettu tsaarinvallan aikana 1863 joten siitä voi jo päätellä sen luutuneet kuvitelmat eli sieltäkin löytyvät vanhakantaiset, itäsuuntaiset viritelmät ja ajatusmaailma.

K.Yrpänen

Eikö ole jo opittu että valtio ei ole sopiva yrittäjä, eihän se tee omistajana muuta kun katsoo yrityksen johdon etuja kuten Fortumissa ja Eläkevak.yhtiöissä.

Nämä työpaikat jotka ovat nyt liipasimella Nokiassa olisivat muutenkin siirtyneet Intiaan tai Kiinaan. Kaikki työ mikä voidaan tehdä päätteen ääressä istuen on siirrettävissä muihin maihin joissa palkkataso on alhaisempi.

Demari on sellainen että se istuu rannalla ja huutaa "Lisää liksaa ja työpaikkoja" toinen Demari istuu toisella rannalla ja huutaa vastaan, "Eipäs kun lisää liksaa Eläkevakuutusyhtiön pomoille ja tehtaita kiinni että vakuutusyhtiön sijoituksille saadaan parempi tuotto"

Senior

Muistelen, että Skinnari, Lipposen hallituskaudella oli yksityistämässä valtion yhtiöitä kovaa tahtia. Tässä tapauksessa takinkääntö on paikallaan, mutta lienee niin, että tämänkin hyvän ajatuksen taakse ei saada "kestoministeri" Pekkarista, jolla on tapana torpedoida tämän kaltaiset hyvät ajatukset.

TV-pappa

sitä ruåttinkielenkin opiskelua koululaitoksessamme, kun ei enää tarvitse keskittyä tähän tietotekniikkaankaan. Ja onhan se nyt paljon ylevämpääkin kuin opiskella jotain hämärämiesten ja huumeidenkäyttäjien koodauskieliä, joista eivät kouluneuvoksettaret, eikä edes kohta väistyvä opetusministerimme, ole koskaan kuulleetkaan. Ja varmaan se ruåtti auttaisi omaksumaan näitäkin vaikeita kieliä. Onhan se helpoin gemaanisista kielistä.

tha

Siis onkohan herra nyt perustamassa uutta teleoperaattoria, laitevalmistajaa vai jotain IT-taloa? Vai kaikkia niistä? Niitä on kyllä maailmassa riittävästi, itseasiassa vähän liikaakin. Taitaa olla suoraan Valcosta kopioitu siinäkin mielessä, että valitaan toimiala joka on konsolidoitumassa ja pienempien pelurien asema käymässä aina vaan ahtaammaksi. Mutta ei hätää! On keksitty myyttinen sana "valtio-omistus", se saa bisneksen kuin bisneksen kukoistamaan!

Mutta NSN kannattaisi ostaa nyt Nokiasta pois. Myisi siitä vielä verkonvalmistustoiminnot vaikka Intiaan ja jättäisi vain integraattori ja platform -osaamisen. Sitten se fuusioitaisiin Tiedon kanssa. Mutta ei siihen mitään Joukon virastoja tarvita, vaan joku jolla olis pääomaan noinkin kilpaillulle toimialalle.

Kiusallinen muisti

Eikös sen pitänyt olla globalisaatio joka pelastaa Suomen ja tuo hurjan talouskasvun ja työvoima pulan Suomeen.

EU:n ja Euroon mentiin juuri sillä perusteella.

Valtion yhtiöiden perustaminen Nokian tilalle on lähes yhtä hullu idea kuin, Digitan, Fingridin, Soneran ja Kemiran myynnit pois valtion omistuksesta.

Olet kovasti sitä mieltä, ettei Suomalaiset pärjää jos EU:sta ja eurosta luovutaan, kuutos haillasi.

Viimeaikaiset tapahtuvat osoittavat kyllä aivan toista, nyt suomella on kädessään mustapekka, eikä pääse edes pelaamaan samalla pakalla kuin muut pelaajat.

HeppuV

Höpö höpö. Yrittämisen kynnystä on saatava alemmaksi ja jostakin tyhjästä pitää löytää sellainen taikalamppu, jolla saadaan rahoitettua ropelihattujen puuhia. Suomessa nimittäin on ideoita, mutta ei pääomia näiden toteuttamiseen.

Yhdeksän kymmenestä koodinörtistä haluaisi koodata omia juttujaan (= tuotteitaan), mutta rahoitus puuttu, jolloin pitää mennä esim. Nokialle Symbian-hommiin. Ja sittenpä se idea jää hyödyntämättä ja kohta ollaan kilometritehtaalla.

Siinä on tämän maan ongelma.

Pojurekku

Kas, kun ei kukaan ehdottanut telakoiden ostoa STX:ltä, nythän yhtiö menetti risteilijätilauksen Saksaan.
Google taisi jo vihjaista, että Nokian insinööreille olisi töitä. Googlehan on muutenkin tulossa Suomeen.
Mitä valtio tässä tilanteessa sitten voi tehdä? Eipä paljoakaan, sillä valtion velka on jo yli 77 miljardia euroa ja sen päälle vielä takaukset Kreikalle ja Irlannille. Valtion tehtävänä on luoda edellytyksiä yritystoiminalle. Siis pitää huolta koulutuksesta, infrastuktuurista sekä veropolitiikasta.
Mielenkiintoista muuten, että Jorma Ollila muisti aika ajoin vihjailla, että Nokia lähtee Suomesta, jos veropolitiikka ei muutu. Ja mitä tapahtui? Nokia suuntaa kohti Amerikkaa, mutta ei sen takia, että verotus olisi epäonnistunut vaan sen takia, että miljoonaoptioilla palkitut johtajat eivät nähneet, mihin alan kehitys on menossa ja mitä kuluttajat haluavat.

donCarlos

Muistan ikuisesti tämän Sorsan Valcosta. Illalla sähköasentaja Helminen, muistaakseni Myllykoskelta, sieltä persujen luvatusta Kymenlaaksosta, sanoi uutisissa häntä haastatelleelle toimittajalle; "Ne, jotka puhuvat Valcon vaikeuksista, valehtelevat." Helminen oli Valcon hallintoneuvoston puheenjohtaja. Seuraavana päivänä Valco haettiin konkurssiin. Helminen sen sijaan palkittiin muistaakseni Kelan johtajan viralla.

Näin se menee. Persut; teillä siellä Kymenlaaksossa on tulevaisuus!

buuri johannesbuurista

Vai että veronmaksajien ja hanslankarien rahoilla pitäsi perustaa suojatyöpaikkoja maailman parhaiten koulutettujen IT (ICT, c keksittin pari vuotta sitten siihen väliin) ammattilaisten työllistämiseen.

Eikö olisi parempi, jos ne on niin hyviä ja maailman parhaita, että itse näyttävät ja tekevät.

Ei siihen pitäis tarvita valtiota, rapparia ja rantojen hanslankaria ja sosiaalidemokratiaa (näennäis)töitä teettämään.

Pojat, nyt se vasta alkaa. Ei muuta kun pää pystyyn.

////

"Kesällä töitä teki muurari,
Kesällä töitä teki maalari,
Kesällä töitä teki hanslankari
Ja rantojen hamppari.
Kuin veitsi minun rintaani viilsi sinun katseesi viimeinen.
Se oli niin kylmä ja ylpee, niin viekas ja petollinen.
...
- Kipparikvartetti:Muurari -

Juhani Putkinen

Punikkien tapa ratkaista ongelman luo uuden ongelman.

Esimerkiksi demarien Sorsan Valco oli täydellinen katastrofi Suomen veronmaksajien kannalta.

Onneksi demarit ovat tiukassa syöksykierteessä.

Mitä vähemmän julkista sektoria ja "valtion yrityksiä" sitä parempi.

Judgement Day

+ ORJUUTUSTA ESPOOSSA 9 e/ pvä

On niitä joiden mielestä työstä tulisi saada palkka, ja niitä joiden mielestä ei. Jälkimmäiset ovat vallassa, ja lopputuloksena on työttömyys joka toimii heidän päämääränsä edistämisessä.

"Laskimme yhteen viime vuonna ilmaista työharjoittelua tehneet ammattikorkeakoululaiset, ammattikoululaiset, työvoimapoliittisen ammatillisen aikuiskoulutuksen kautta harjoittelevat sekä työllistämistuella tai työmarkkinatuella harjoittelevat. Saimme yhteensä reilut 320000 ihmistä. Se on iso joukko. 13 prosenttia työvoimasta."

Ilmaistyötä tekevälle ammattilaiselle ei jää kuin vitutus. Kokkarin ei kannata vakinaistaa ketään oikeaan palkkaduuniin, kun näitä ilmaisia osaajia on tarjolla loputtomasti. Hyvä Kokoomus!

Suomi-soffa käyttää jatkuvasti työttömiä harjoittelijoina. Jos et mene, niin karenssi paukahtaa ja kun lopetat, ei toivoakaan työpaikasta vaan seuraava tulee tilalle.

Juttu menee näin että ammattitöitä teetetään aikuiskoulutuskeskusten kurssilaisilla, joista suurin osa on ammattilaisia, irtisanottuna esim tuotannollisista syistä.
Nämä karenssin uhalla huuhaakursseille pakotetut rikoksen uhrit sitten tekevät yrittäjille paalua taskuun, saavat saman kuin työttömänä ollessaan. Yrittäjälle tämä ei maksa mitään, saa siis ilmaista ammattitaitoista työvoimaa. Miksi palkata ketään ja maksaa palkkaa, kun saa ilmaisia orjiia hallituksen siunauksella. Suomalaista ihmiskauppaa.
http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=325857&page=2

Tuon ketjun viimeisimmät viestit kannattaa lukea, niistä selviää paljon nykyajan orjatyöstä: http://www.tvy.fi/forum/viewtopic.php?t=16

Tuolla tutkijan arvio orjatyöstä: http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous...=2010/02/31083

tälläinen blogi tuntuu ottavan aika aggressiivisesti kantaa tuohon(kin) asiaan..
http://fundamentti.blogspot.com/

eduskuntavaalien alla työministeri Filatovilta lipsahti tunnustus, että
työttömille ei voi antaa töitä, koska heitä tarvitaan pitämään palkkataso alhaalla. Eli työttömät ovat äärettömän tärkeitä kilpailukyvyn kannalta. Pro Patria-mitali kaikille työttömille sankarillisesta isänmaan puolesta uhrautumisesta.

Opetushallitus arvioi keski-asteen ammatillisten opiskeljoiden määräksi n 120 000.
Jos keski-arvona kuukausipalkkana käytetään 1200 euroa, jolloin yksi opiskelija säästää työnantaja taholta 7200 -12 000 euroa kolmessa vuodessa. Koko potti tuolla opiskelijamäärällä tarkoittaa siis 864 miljoonasta 1,44 miljardin euron palkkakulu säästöä kolmessa vuodessa työnantajille. (480 - 288 miljoonaa euroa vuodessa)
Valtio menettää verotuloina tuosta oman osuutensa "opiskelijoiden harmaana työnä" mutta myös vähentyneiden opettajien maksamien verojen muodossa. Osa summasta tosin palautunee kunnille takaisin opettajien palkkasäästönä, koska työssä-oppimisajalta ei makseta opettajalle kuin 20 - 40 % palkka.

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=226907

ORJUUTUSTA ESPOOSSA!

Avoimen työpaikan tiedot
Takaisin työpaikkojen selailuun

Hoivakoti harjoittelijoita, työttömille suunnattu, 20 tehtävää

Työavain 2-175-10
Määräaikainen toimi tai tehtävä
Hakuaika päättyy 31.12.2010 kello 15:45
Espoon kaupungin hoivakodit , . . .
Sosiaali- ja terveystoimi, Vanhusten palvelut
Vanhusten hoito

Tehtävän kuvaus: Espoon kaupungin hoivakodeissa asuu ikääntyneitä espoolaisia, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoitoa ja hoivaa. Hoivakotiasumisessa korostuu asukkaan itsemääräämisoikeus ja kodinomaisuus. Hoivakodissa asukas voi asua elämänsä loppuun saakka. Suurin osa henkilökunnasta on sairaanhoitajia, lähihoitajia ja laitosapulaisia. Hoivakodit sijaitsevat eri puolilla Espoota.

Harjoittelijan toimenkuvaan voi kuulua mm. asukkaiden kanssa seurustelu, ulkoilu, leipominen, lukeminen, askartelu, musiikin kuuntelu, laulaminen. Lisäksi tai vaihtoehtoisesti toimenkuva voi muodostua siivoukseen ja yleiseen järjestyksenpitoon liittyvistä tehtävistä. Tarkempi tehtäväkuva määritellään harjoittelun alkaessa yhdessä hoivakodin tarpeita ja harjoittelijan toiveita vastaaviksi.

Hae paikkaa alla olevan linkin kautta. Hakemuksesi on voimassa puoli vuotta ja ilmoitamme ainoastaan valituille hakijoille. Paikkoja on vuodessa noin 40.

Kelpoisuusvaatimus: Hakijan tulee olla työttömänä työnhakijana Espoon työ- ja elinkeinotoimistossa. Tarkista kelpoisuutesi tehtävään Espoon työ- ja elinkeinotoimistosta seuraavista palvelunumeroista: nuoret alle 25 vuotiaat p. 01060 71050, maahanmuuttajat p. 01060 71060 ja muut työn hakijat p. 01060 71070. Kielitaitovaatimuksena on kyky kommunikoida päivittäisissä tilanteissa suomen kielellä.

Harjoittelun enimmäiskesto on 6 kk ja päivittäinen työaika 6 tuntia. Harjoittelusta ei makseta varsinaista palkkaa, mutta työ- ja elinkeinotoimiston toteama työtön työnhakija voi saada Kelan myöntämää työmarkkinatukea tai oman työttömyysturvan suuruista perustukea sekä ylläpitokorvausta 9 euroa päivässä harjoittelun ajalta.

Lisätietoa harjoittelusta maksetusta korvauksesta ja harjoittelun kestosta antaa Espoon työ- ja elinkeinotoimistosta seuraavista palvelunumeroista: nuoret alle 25 vuotiaat p. 01060 71050, maahanmuuttajat p. 01060 71060 ja muut työn hakijat p. 01060 71070.
Harjoittelu tarjoaa mahdollisuuden tutustua hoitotyöhön ja saada lisää työkokemusta. Harjoittelun päättyessä tehtävään ei ole mahdollista vakinaistaa.

Luemme eduksi: Kiinnostuksen vanhusten parissa toimimiseen, oma-aloitteisuuden, positiivisen asenteen, vastuullisuuden ja kyvyn tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Harjoittelu ei edellytä aikaisempaa kokemusta hoitotyöstä.

Palvelussuhteeseen liittyviä tietoja
Työaika: 6 tuntia päivässä

joukoakoskinen

"
Tuomioja oli ensimmäistä kertaa valtakunnallisessa julkisuudessa vuonna 1963 osallistuessaan nuorena menestyksekkäästi television Tupla tai kuitti -tietokilpailuun aiheenaan kansainvälinen politiikka.[8]
"

Ajattelun Kymi - tekee <A HREF="http://fi.wikipedia.org/wiki/Semantiikka">kategoriavirheen</A>- se voisi koitua Suomen onneksi. Viisasta liittoutua aluksi venälästen kanssa ja vaihtaa voittajan puolelle ajoissa. Siitä on ennakkotapauksia runsaasti.