Maanantai 20.5.2019

Lehti: Lähdössä ulkomaille? Varo tätä korttia

Luotu: 
20.2.2011 12:27
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    Uudet debit-credit-kortit eivät toimi aina ulkomailla.

Uudet credit-debit-yhdistelmäpankkikortit voivat jättää haltijansa pulaan maailmalla, sillä kortit eivät aina anna edes nostaa rahaa ulkomaisista käteisautomaateista. Maksaminen onnistuu joissain kaupoissa vain luotto-, eli credit-ominaisuudella tai sitten ei ollenkaan, kertoo sanomalehti Kaleva.

Nordean henkilöasiakkaiden korttiyksikön johtaja Paula Näkki sanoo, että lähtökohtana on, että suomalainen kortti toimii edes luottokorttina maailmalla. Hänen mukaansa kyse on siitä, että ulkomaiset laitteet pitää päivittää tunnistamaan suomalaiset kortit.

OP-Pohjolasta kerrotaan Kalevalle, että useimmiten suomalaiset törmäävät maksuongelmiin Ruotsissa ja Virossa. Myös Näkki tietää, että Ruotsissa Nordean korteilla esiintyy edelleen ongelmia.

Yritykset: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Htalk

"Nordean henkilöasiakkaiden korttiyksikön johtaja Paula Näkki sanoo, että lähtökohtana on, että suomalainen kortti toimii edes luottokorttina maailmalla. Hänen mukaansa kyse on siitä, että ulkomaiset laitteet pitää päivittää tunnistamaan suomalaiset kortit."

Kyse on siitä että Nordea muuttaa asiakkaiden maksuvälinekorttia liian nopeasti ennen kuin riittävä määrä korttia ymmärtäviä laitteta on toiminnassa ja asiakkaat ovat tästä syystä tyytymättömiä.

Nimimerkki

Suomalaisen pankin myöntämä Visa Electron toimi esim. Virossa jo silloin, kun Suomessa ei sille ollut oikeasti mitään käyttöä ja sitä pidettiin "naurunalaisena".

Onko ne pankkivirkailijat itse edes mitään testanneet ulkomailla vai julkaisee jotain mutu-tietoja?

mxu

No ainakaan taalla Thaimaassa ei ole mitaan ongelmia ollut noiden (Nordean) credit/debit korttien (seka Master etta Visa) kanssa. Toimivat kaikissa automaateissa ilman ongemia. Lahinna ongelmaksi voisi mainita ne torkeat valitysmaksut, jotka Nordea joka nostosta velottaa...

Hymiö

"Lahinna ongelmaksi voisi mainita ne torkeat valitysmaksut, jotka Nordea joka nostosta velottaa..."

Ennen nämä kortit toimivat provikkamaksuilla jolloin Luottokunta sai prosentit ostosten hinnasta. Näin on nytkin, mutta pankit ovatkin ahneempia: korttien vuosimaksut ja käyttömaksut ovat ihan törkeitä. Ja päälle nuo välitysmaksut. Ahneus haisee ja pahalle.

Pankkialalle ei ilmeisesti riitä se, että kymmenen vuoden välein ryssitään koko maapallon bisnes kuplaspekulaatioilla vaan siinä välissä pitää kyniä kaikki ihmiset muutenkin. Muka lainanhoitomaksu tai omaisuudenhoitomaksu. Roistoja ovat ja kuuluisivat linnaan koko pankkikööri.

JanneGPirinen

Kesällä 1986 otin Savonlinnan osuuspankista uuden hienon Visa Electron -kortin. Tuolla sitä saisi paperirahaa autoomaatista lähes kaikista Euroopan maista. Hyvä homma, eikun Eurooppaan! Elokuussa menomatkalla kortilla ei saanut rahaa Tanskasta. Ei Saksasta. Ei Ranskasta. Ei Espanjasta. Portugalissa alkoi tulla rahantarve kun automaatista ei saanut rahaa Visalla, piti soittaa pankkiin. Puhelimeen vastasi savonlinnalainen hammaslääkäri. Sen lisäksi ettei kortilla saanut rahaa vielä ainoastakaan Euroopan maasta, oli myös yhteystiedot pankkiin viturallaan.

No sitten takaisintullessa syyskuussa kortilla saikin jo yllättäen rahaa Espanjassa. Luovuin muuten tuosta electronista samantien palattuani kotiin...