Maanantai 22.7.2019

TS: Kaukolämmön hinta nousi 12,3% – syynä verot

Luotu: 
27.2.2011 09:04

Energiateollisuus ry:n Turun Sanomille antamien ennakkotietojen mukaan kaukolämmön hinta on noussut Suomessa keskimäärin 12,3 prosenttia viimeisen kuuden kuukauden aikana.

Hinnannousuun vaikuttaa eniten kivihiilen verotus, mikä melkein tuplaantui tammikuun alussa voimaan tulleen verouudistuksen vuoksi. Kaukolämmön hintojen kasvua perustellaan myös muiden lämmityspolttoaineiden veronkorotuksilla sekä lämmönhankintakustannusten nousulla.

Kaukolämmön hinnassa on myös suurta alueellista vaihtelua. Esimerkiksi Turussa kaukolämmöstä maksetaan peräti yli 50 prosenttia enemmän kuin Oulussa ja vielä 40 prosenttia enemmän kuin Helsingissa.

 

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

olavinieminen

Mielestäni kaukolämppöön siirtyminen on löysässä hirressä roikkumista.
Enää et voi kilpailuttaa tai vaikuttaa lämmityskuluja ja olet sanelupolitiikan armoilla.
Kun löydetään edullisempia vaihtoehtoja niin olet jumissa kaukolämmön kanssa.
Yhtiöiden kulut ja voitonhalut tuppaavat nousemaan aina kuten Fortumilla.

Vi-E-Ras

Tässä nähdään vihreiden politiikan seuraukset konkreettisesti jokaisen kohonneina sähkön, kaukolämmön ja vuokrien hinnoissa.

Mutta vihreät ovat vain aatteensa vankeja. Suurimman virheen tekivät Kokoomus ja Keskusta, jotka antoivat pienen vihreän puolueen määrätä hallituksen politiikan näin tärkeässä asiassa. Kokoomuksen olisi pitänyt osata osata laskea - varsinkin kun heillä oli Eija-Riitta Korhosen kaltainen realisti, joka on koko ajan nähnyt Vihreiden propagandan läpi.

Kokoomus, äänestän teitä seuraavan kerran vasta kun teette ison pesäeron Vihreisiin ja alatte ajaa järkevää politiikkaa.