Maanantai 21.1.2019

Pankki rahastaa köyhää – ”Käsittämätöntä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.3.2011 12:57
Päivitetty: 
21.3.2011 13:14
  • Kuva: Nordea
    Kuva

Nordea-pankin kesäkuussa voimaan tuleva palvelumaksujen korotus tyrmistyttää Eläkkeensaajien Keskusliittoa (EKL). Suurimmillaan maksuihin tulee jopa neljänneksen hinnankorotus.

Hinnat nousevat eniten niillä asiakkailla, joilla on vähiten rahaa ja pankin tuotteita käytössään. Tällä ryhmällä maksut ovat jo ennestään suurimmat.

Muun muassa laskunmaksaminen pankkiautomaatilla kallistuu sitä enemmän, mitä vähemmän tililtä löytyy rahaa. Normaaliasiakkaalla – Nordean käyttötilillä säästöjä tai lainoja alle 6 000 euroa – korvaus nousee 70 sentistä yhteen euroon. Kanta-asiakkaalla, jolla on säännöllisiä tuloja tililleen sekä säästöjä ja lainoja vähintään 6000 euroa, hinta nousee 60 sentistä 75 senttiin. Avainasiakkaan statuksella eli 30 000 euron tilillä maksu nousee 40 sentistä 50 senttiin.

EKL:n puheenjohtajan Hilkka Häkkilän mukaan hinnoittelu syrjii esimerkiksi pienituloisia eläkeläisiä, joilla ei usein ole tietokoneita eikä siten mahdollisuuksia käyttää nettiyhteyksiä.

EKL:n mielestä pankin selitys, ettei se halunnut korottaa maksuja vain senttejä, koska ne ovat hankalia hintoja, on käsittämätön.

–Pienituloiselle eläkkeensaajalle, jonka eläkettä korotetaan vain senttejä, tuo selitys menee yli ymmärryksen ja on myös heitä halventava, totesi Häkkilä Porin Seudun Eläkkeensaajien 50-vuotisjuhlassa maanantaina.

Nordea perustelee palvelumaksujen korotuksia yleisellä kustannustason nousulla.

Eläkkeensaajien Keskusliitto ja Kuluttajaliitto keräävät yhdessä nimiä vetoomukseen, joka vaatii pankkiasioinnin peruspalveluiden hinnoittelua kohtuullisesti tai alennetusti pienituloisten talouksien osalta. Allekirjoittaneita on tällä hetkellä yhteensä 8000.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

TimpuriX

Nordean korotukset ovat olleet pienyrittäjällekin käsittämättömiä. Suuruusluokka yksittäisten maksujen korotuksissa on ollut muutaman vuoden sisällä 150% alunperin alennetusta hinnasta laskettuna ja ns. aiemmasta listahinnastakin nousua tuli 47% - ilman mitään ennakkoilmoitusta.

Henkilökohtainen pankkiasiointi on jo siirtynyt Tapiolaan ja vähitellen myös yrityksen asiointi siirtyy pois Nordeasta.

Suosittelen vaihtoa muillekin. Peruspalvelut ovat samat joka pankissa ja hintakilpailutus on paikallaan.

näkkäläjärvi

Taas on tullut mummojen kengistä hiekkaa liikaa pankkien marmorilattioille ja häätö toteutetaan hintoja korottamalla.

Sen sijaan, että pyyhkisi jalkansa Nordean eteisessä, kannattaa äänestää niillä saman tien.

Jouko Heyno

Kun koko kansan riemuitessa siirryttiin itsenäisestä talouspolitiikasta "globaaleille markkinoille ja vapaiseen kilpailuun" ja riemuittiin sen siunauksellisuudesta, piti olla tiedossa, että vapaa kilpailu on nimen omaan sitä.

Yrityksen ainoa tarkoitus on tuottaa voittoa sijoitetulle pääomalle. Sillä ei ole MITÄÄN muuta tarkoitusta. Voiton maksimoinnista on kyse, ja sitä kansa nimen omaan kertoi haluavansa. Lain rajoitukset piti poistaa, ja niin tehtiin.

Nyt, kun toive toteutuu, ollaan joka paikassa itkemässä.

Miksi?

jussi vaarala

lakaisee hiekat pankkisalien marmoreilta

wahlroosin tylyillä puheilla on reaaliset vastineet

mutta kansalaiset tietää että raha liikkuu - ja talletukset samoin

ja tilinumerot vaihtuu ja ystävällisempiäkin pankkeja maassa löytyy

Hymiö

"Nordea perustelee palvelumaksujen korotuksia yleisellä kustannustason nousulla."

Sanoisivat suoraa, että silkkaa ahneutta. Nordea on ahne pankki. Korttien vuosimaksutkin ovat ihan päättömän korkeita. No annoin korttieni raueta. Ahneus on kuolemansynti. Toivottavasti Nordea kaatuu ja tukehtuu omaan ahneuteensa.

Terveisiä asiakkaaltanne, Nordea.

ps. jonku tason johtoporras saa tietysti bonuksia tästä korotuksesta. Nauttikaa rahoistanne urpot jos häpeältänne kehtaatte.

Maa muuttukoon

Mikäli köyhän rahat eivät riitä niin hän käy sosiaalihuollossa kuittauttamassa loput, maksamattomat laskut. Pankki saa siten aina omansa jo etukäteen. Varma nakki ja köyhä ei valita - hänellä kun ei ole varaa lakimiehiin. Täytyy olla nöyrä?

En ole asioinut Nordeassa. En pidä ulkomaalaisomisteisista yhtiöistä.

Jouko Heyno

Integraation tarkoitushan nimen omaan oli poistaa valtion kontrolli ja rajoitukset. Kaikki riemuitsivat ja taputtivat karvaisia käsiään. Nyt ne pitäisikin sitten palauttaa.

Tulikos töpättyä? Eikö "eurojenkkilä" olekaan paratiisi?

Jouko Heyno

Uusliberaalien suomalaisten "eurojenkkilä" ei perustukaan todellisuuteen, vaan yhdysvaltalaisten elokuvien ja TV--sarjojen haavemaailmaan "ryysyistä rikkauksiin" -pohjalta. Ja tämän mielikuvituksen tavoittelun seurauksia me nyt sitten näemme ympärillämme: Pankkimaksut nousevat niille, joilla on vähiten varaa maksaa.

Risto Markus

Täysin turhaa rutinaa Nordeasta. Jos Nordean palvelumaksut eivät miellytä niin tietenkin asiakas vaihtaa pankkia. Hyvä olisi kuitenkin muistaa, että ilmaisia pankipalveluja ei ole missään. Jos joku asiakasryhmä ei niitä tarvitse maksaa niin toiset maksavat ne jossakin muodossa näiden puolesta.

Pankkien Eläkevakuutus-tuote on turha. Ihmeellistä, että sitä on onnistuttu "myymään" melko paljon. Jos sellaiseen on varaa niin niille varoille löytyy paljon parempiakin kohteita. Mistään huijauksesta niissä ei kuitenkaan ole kysymys ja laillisiakin ne ovat. Pankille ne ovat kohtalaisen tuottavia.

Hymiö

"Täysin turhaa rutinaa Nordeasta. Jos Nordean palvelumaksut eivät miellytä niin tietenkin asiakas vaihtaa pankkia"

Tottakai pankkia vaihdetaan. Mutta sen lisäksi kannattaa valittaa ja haukkua asiattomat pankit kaikilla palstoilla jotka vaan löytää. Aktiivinen asiakas on paras laadunvalvoja. Passiivinen kuluttaja sen sijaan tekee karhunpalveluksen muille hyväksymällä ehdot kuin ehdot.

Suomalaisten kuluttajien kannattaa ottaa oppia saksalaisista ja valittaa niin kovaan ääneen kuin pystyy. Aina ja joka paikassa.

JanneGPirinen

Nallen Sampo on vakuutusyhtiö If.

Sampo Pankki (entinen Postipankki) on tanskalaisomistuksessa.

Wikipedia: "Pankkitoiminta eli Sampo Pankki ja sen tytäryhtiöt muun muassa Mandatum Omaisuudenhoito Oy sekä Mandatum Pankkiiriliike Oy myytiin tanskalaiselle Danske Bankille tammikuussa 2007 noin 4 miljardilla eurolla."

Nallen "Sampo" onkin Nordea:

"Vuoden 2009 lopussa Sampo oli Nordean suurin omistaja (20,1 %) ennen Ruotsin valtiota (19,9 %)"

Ilborg

Suomessa on kuitenkin sen verran monta eri pankkia että voi valita vähän tai paljon ryöstävän pankin väliltä. S-pankki taitaa olla ainoa joka ei tunnu itse pankkipalveluilla tekevän rahaa, mutta myös muita vähäisemmillä katteilla toimivia pankkeja löytyy. Eli turha nordeasta valittaa, sillä se on heidän oma päätöksensä. Muutenkin tuntuu että nimenomaan isot pankit tuntuisivat olevan innokkaampia repimään kovia palvelumaksuja pienistä asioista.

Olisi kyllä hyvä jos voisi valita nykyään myös tuon sukan varteen säästämisen, eli rahat saisi myös fyysisessä muodossa käteen. Toinen asia on keinotekoinen inflaatio joka syö säästön arvon, eli rahaa ei voi säästää pahan päivän varalle kuin lyhyellä tähtäimellä, vaan se raha pitää muuttaa johonkin toiseen muotoon (osakkeiksi, arvometalleiksi). Etenkin ensimmäinen asia vahvistaa pankin asemaa merkittävästi, kun on lähes pakko olla tili jos meinaa esimerkiksi palkkaa saada. Rahan makuuttaminen tilillä kuitenkaan ole kannattavaa ikinä kun niiden tilien korko on lähes aina inflaatiota pienempi, tai viimeistään joku palvelumaksu syö kannattavuuden.

K-Veikko

Kuluttajan ymmärtää vain sanan "ilmainen", mutta ei sanaa "kannattava".

Jos säästölle alettaisiin maksaa kunnon korkoa, ei se ketään kiinnostaisi. Mutta kun annetaa tilisiirto ilmaiseksi, niin jo unohtuu rahan arvo.

TSV

"Nordea perustelee palvelumaksujen korotuksia yleisellä kustannustason nousulla."

Mikä helvetin leväperäinen vastaus se oli? Koko Nordea on perustamisestaan lähtien ihan vitsi. Voi kuule kun tietäisitte paljonko on mennyt rahaa hukkaan tässä yrityksessä ja sen korkodeskien kierrätyksessä Helsingistä Köpikseen ja takaisin kun ei euro kelvannut.

Perusteleeko Nordea 70c --> 1e inflaatiolla? Bullshit! osa on varmasti totta, osa on vaan löysien ottamista pois.

Ihmiset eivät oikein ymmärrä miten hyvä bisnes pankki bisnes on. Ei ole konkurssi riskiä, ilmaista rahaa tulee keskuspankista ja asiakkaiden rahat voi lainat moninkertaisesti uudestaan.

Vaihtakaapa ihmiset pankkia (tosin muut seuraavat tässä pian perässä).

AskoJ

Omat rahat ovat jo nyt muualla. Toinen nk. maksupalveluiden riistäjä on OP-ryhmä. Sieltäkin liukenen pikku hiljaa. Homma yrittäjänä lähtee siitä, että laskuissa on aluksi kahden pankin tilinumerot ja se Nordea ei ole ensimmäisenä. Pikku hiljaa taitaa jäädä vain se toinen jäljelle, jos ei tule uutta toista vaihtoehtoa tilalle. S-Pankkikaan ei ole nykyisin mikään hyväntekeväisyyslaitos. Alun talletuskorkotarjouksista ei ole tietoakaan ja bonusta saadakseen pitää bensastakin maksaa saman verran ylihintaa.

Saarelta

Nordeassa on kyllä jotain vialla. Sitä kyllä osataan ottaa maksua tekemättömistä palveluista, mutta on vähän niin ja näin miten pankki pitää huolta asiakkaitten rahoista.
Välillä pankin henkilökunta ei tunnu tietävän itsekkään mitä tuotetta ovat myymässä ja eivät edes kysy lopetetaanko arvopaperisäilytys myös kun siellä ei enää säilytetä mitään vaan laskuttavat vaan edelleen pari vuotta tyhjän säilyttämisestä.
Toisesta pankista tuli sentään ilmoitus ettei säilössä ollut mitään kun Nordealta meni siirtohomma pipariksi. En edes muuten olisi tiennyt ettei maksullinen toimitus ollutkaan toiminut Nordealta, että oli pakko henkilökohtaisesti käydä järjestämässä asiat että arvopaperit siirtyivät sinne minne ne halusin.
Ja sitä mukaa kun kannattomat pienasiakkaat poistetaan korkeilla toimenpidemaksuilla vähenee myös siinä pankissa työpaikat. Ja tuotto lisäntyy!

etustaja

On perustettava valtion pankki, jossa pienituloiset ja esim. eläkeläiset voisi maksaa laskunsa ja asioida entiseen
vanhaan hyvään malliin.
Kyllä tähän ratkaisu löytyisi, jos tahtoa olisi. Tästä
nykypolitiikasta kärsii kaikista enten pienituloiset,
opiskelijat ja pienellä eläkkeellä olevat.

MURSU

Tahtoa löytyy, jos painostus kansalta tarpeeksi kovaa. Mutta pahalta näyttää, kun suomalainen kuluttaja on asenteella "mitäs minä vähäväkinen voin...isojen juttuja...ei se mitään hyödytä..".

Katsokaa ihmiset maailmalle, mitä siellä tapahtuu kun kansa kerää joukkovoiman yhteen, viimekädessä ei auta silloin isot kengät eikä tittelit, vaan alkaa syntymään oikeutta. Tätä meilläkin porvaristo tyhmyyttään aikansa hinkkaa, kunnes tulee saamaan mitä on tilannut.

OlaviLaitala

Eläkeläisten järjestöt voivat perustaa sellaisen varmaan itse. Porukoista löytynee toimintakelpoisia pankkimiehiä sen verran, ja lisäähän on tulossa.

Miksi valtion aina pitää lähteä perustamaan juttuja, joita kukaan muu ei viitsi?

ch5

Odottakaa vaan rauhassa, kyllä se S-pankkikin alkaa kohta rahastaa asiakkaitaan ihan niin kuin muut. Eipä tarvitse eläkeläisen nykyajan pankkimaailman touhuissa enää ihmetellä, että mihin ne vähäiset, elämisestä yli jäävät, 10-senttiset katoavat tililtä.