Perjantai 14.12.2018

Suomen ”öykkäröinti” voi kaataa koko Euroopan miljardipaketin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.3.2011 13:06
Päivitetty: 
22.3.2011 13:19
  • Kuva: All Over Press
    Kuva
    Arkistokuvassa valtiovarainministeri Jyrki Katainen EU-kollegoineen.

Faktakulma

Uusi eduskunta äänestää lopullisen EVM-sopimuksen ratifioimisesta, kun sopimus valmistuu.

Valtiovarainministeriön mukaan perustuslakivaliokunta arvioi sopimuksen valmistuttua, minkälainen äänimäärä eduskunnassa riittää sopimuksen hyväksymiseen. Ratifioimiseen riittää pääsääntöisesti yksinkertainen enemmistö, mutta mikäli sopimuksen katsotaan rajoittavan eduskunnan budjettivaltaa, voi vaatimuksena olla kahden kolmasosan enemmistö.

EVM-sopimuksen valmistumiselle ei ole asetettu päivämääriä, mutta EU:ssa on painetta saada sopimus aikaiseksi kesällä.

Jos Suomi jatkaa vastahankaan EU:ssa, Euroopan pysyvä vakausmekanismi (EVM) voi äärimmäisessä tapauksessa vesittyä. Väliaikaisessa vakausrahastossa ERVV:ssä vanhempana neuvonantajana toimiva Juha Kilponen kertoo Uudelle Suomelle, että kaikkien jäsenmaiden on hyväksyttävä Euroopan vakausmekanismi, jotta se voi tulla voimaan.

Entä jos Suomen seuraava eduskunta äänestää EVM:ää vastaan? Tarkoittaako se sitä, ettei mekanismia voida toteuttaa lainkaan?

- No kyllä se tekisi EVM:n perustamisen käytännössä hyvin vaikeaksi, Kilponen sanoo.

Hän kuitenkin korostaa pitävänsä tällaista skenaariota epätodennäköisenä.

- Uskon vahvasti, että EVM hyväksytään. Kyseessä on euroalueen vakauden kannalta niin tärkeä instituutio, että tuntuu epätodennäköiseltä, että Suomen eduskunta sitä lopulta vastustaisi, Kilponen sanoo.

Myös ERVV:ssä tarvitaan yksimielisiä ratkaisuja, jos päätetään esimerkiksi vastuiden nostamisesta. Asiasta on noussut älämölö Suomessa ja siitä on jopa jätetty välikysymys eduskunnassa.

Suomen uusi rooli ”öykkäröijänä” nousi tänään esille Financial Timesin jutussa. Oppositiopuolueet Perussuomalaiset ja SDP etunenässä vastustavat tiukasti Suomen vastuiden nostamista. FT:n mukaan kaikki katseet kohdistuvat Suomeen loppuviikon EU-huippukokouksessa.

Jopa Saksa olisi valmis nostamaan vastuitaan ERVV:ssä.

- Kyllä se on varsin poikkeuksellista, että Suomi on Saksan kanssa eri linjoilla, Kilponen sanoo.

”Kyllä se on varsin poikkeuksellista, että Suomi on Saksan kanssa eri linjoilla”

Financial Timesin jutusta saa sen kuvan, että Suomen eriävä kanta on ongelma EU:ssa.

- Kieltämättä se vaikuttaa hankalalta, että Suomella on näin tiukka kanta, Kilponen sanoo.

Eilen euromaiden kokous pääsi sopuun pysyvän vakausmekanismin pääpiirteistä. Esityksen mukaan Suomen alkupääoma olisi 1,44 miljardia euroa ja korotusvaltuus 11,14 miljardia euroa. Tarkoitus on valtiovarainministeriön mukaan, että asia tulisi Suomessa eduskunnan käsittelyyn kesällä 2011.

Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja Erkki Tuomioja (sd.) kertoo Uudelle Suomelle suhtautuvansa pääosin positiivisesti pysyvään vakausrahastoon.

- Malli pääomittamisesta on perustellumpi vaihtoehto kuin että lähdettäisiin takauksia tekemään, Tuomioja sanoo.

SDP:tä kuitenkin kiinnostavat Tuomiojan mukaan EVM:n yksityiskohdat, kuten sijoittajien vastuu ja pankkiveroasiat.

- Nämä vaikuttavat kokonaisuuteen, Tuomioja kuitenkin sanoo.

Tuomioja pitää hyvänä sitä, että EVM-ratkaisu tulee vasta seuraavaan eduskuntaan.

- Jos istuvat hallituspuolueet jatkavat, sen voi odottaa menevän läpi. Jos eivät, ei voi tietää, mitä tapahtuu, Tuomioja sanoo.

Tuomioja ihmettelee aikaisemmassa Uuden Suomen uutisessa pääministeri Kiviniemen puheita Financial Timesille.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kommentoi Helsingin Sanomille, että puolue ei tule suostumaan minkäänlaiseen pääomaosuuden maksamiseen. Puolue äänestää Soinin mukaan EVM:ää vastaan eduskunnassa.

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) sanoi Financial Timesissa, ettei perussuomalaiset voi olla hallituksessa, jos ei hyväksy uutta apua tai vakuutuksia.

Mitä mieltä olet Suomen "öykkäröinnistä"? Vastaa Uuden Suomen kyselyyn täällä.

Faktakulma

Uusi eduskunta äänestää lopullisen EVM-sopimuksen ratifioimisesta, kun sopimus valmistuu.

Valtiovarainministeriön mukaan perustuslakivaliokunta arvioi sopimuksen valmistuttua, minkälainen äänimäärä eduskunnassa riittää sopimuksen hyväksymiseen. Ratifioimiseen riittää pääsääntöisesti yksinkertainen enemmistö, mutta mikäli sopimuksen katsotaan rajoittavan eduskunnan budjettivaltaa, voi vaatimuksena olla kahden kolmasosan enemmistö.

EVM-sopimuksen valmistumiselle ei ole asetettu päivämääriä, mutta EU:ssa on painetta saada sopimus aikaiseksi kesällä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

jussi vaarala

että heti lähtee laskujen postitus pääomapiireille pankkeihin kreikan taloudella keinottelusta

ilman sellaista ei pidä mihinkään vakausrahastoihin lähteä - se on sama kuin päästäisi ensin rikolliset karkuun ja sitten rakentaisi heille vankilan muureineen estämään etteivät he pääse karkuun

Ken Haven

uutisesta lainataan:" Entä jos Suomen seuraava eduskunta äänestää EVM:ää vastaan? Tarkoittaako se sitä, ettei mekanismia voida toteuttaa lainkaan? - No kyllä se tekisi EVM:n perustamisen käytännössä hyvin vaikeaksi, Kilponen sanoo. Hän kuitenkin korostaa pitävänsä tällaista skenaariota epätodennäköisenä"

Nyt alkaa näyttää pahalta, KAIKILLE TIEDOKSI, Mari ja Jykä, isku on yhä kovempi, mitä kauemmin odotatte, pistäkää hösseliksi siellä EU:ssa, takauksiin nimet alle ennen vaaleja! Ei tämä homma muuksi muutu, paskaa saa pyytämättäkin.

Vaalit tekevät tehtävänsä, olette mennyttä, jos oikeasti olette sitä mieltä että Suomen kansan on maksettava Eurooppalaisten pankkiirien kusetukset, HIHAT YLÖS JA ALLEKIRJOITTAMAAN JOKAINEN VEKSELI!!!!

pekkasaukkonen

koko "Euroopan pysyvä vakausmekanismi (EVM)" haihattelu ja uskottelu. Vain täysin aivottomat ja vajaa-älyiset/vajaavaltaiset voivat tuohon uskoa.

Markkinat laitetaan "ruotuun" juuri toisin, eli ilmoittamalla että täällä ei ole mitään muuta pysyvää systeemiä toistaiseksi kuin auringon nousu ja lasku. Ja että jokainen spekulantti joutuu vastaamaan omista tekosistaan.

pc-asentaja

Kuulkaas:

Tämmöinen näpertely jää pois kun:

Suomen miljardilupaukset osoittautuvat höpön löpöksi. Nyt saa luvata ihan mitä sylki suuhun tuo jotta vaalivoitto on varmistettu ja EU-kumppanit pidettyä rauhallisina.

WW3 pääsee vauhtiin. Se on alkanut jo Libyassa. Seuraavaksi vuorossa on Iran.

Valuutat nollataan. Sen takia telkkarissa on "myy kultasi" -mainoksia. Päin vastoin, nyt pitäisi ostaa kultaa. Raharomahduksen jälkeen setelit ovat vessapaperia.
Arvometallit ovat vaihdannan välineitä ainakin jonkin aikaa kunnes "raha" keksitään uudelleen.

NWO tulee voimaan 2013 kuten Jyrki Katainen lupasi Eduskunnan täysistunnossa joulukuussa.

http://www.youtube.com/watch?v=BuVgVFGOW-g

Niin tuleekin kunhan astronomiset voimat ja USAn romahdus on käyty läpi. Huomatkaa se, että NWO on hyvä asia meille Suomalaisille jotka olemme naiivisti tehneet asiamme oikein kaikki nämä vuodet.

http://pcasentaja.puheenvuoro.uusisuomi.fi/64613-nibiru-elenin-planet-x-...

Neuvos

Kreikka ei vaikuta Suomen työllisyyteen, kuten Katainen väittää. Irlanti antoi firmoille verohelpotuksia ja vei työpaikan meiltä - sitäkö pitäisi tukea?
Miksi muuten Suomen tuki on sovittu suuremmaksi per nuppi, kuin esim. Saksan?
Näillä aiotuilla toimilla ei Suomen työllisyyttä tueta.
Velkarahalla tukeminen on hölmöä. Sittenhän olemme itse veloissa korvia myöden ja oikeastaan olemme sitä jo.

muuan

"...vastuiden nostamisesta. Asiasta on noussut älämölö Suomessa ja siitä on jopa jätetty välikysymys eduskunnassa".

="Laajasti tuettu kielteinen mielipiteen ilmaus". Ei siis mitään turhaa hälinää.

Jape

..että on kokonaisuuden kannalta aivan sama olemmeko takaamassa muiden lainoja vai emme. Jos isot ja rikkaat haluavat antaa takauksia niin se heille suotakoon. Tottakai maksajia aina haluttaisiin mukaan, mutta varsinaista takausjärjestelmää ei Suomen roposet kaada.

Suomelle riittää kun pitää huolen omista lainoistaan ja vakuuksistaan.

space

Se ei enää riitä että pienet suomalaiset rahapiirit rahoittavat yhä sakenevaa suomalaisten syrjäytyneiden, alkoholistien, narkomaanien ja lusmupiraattien joukkoa. Pitäähän sitä vielä tukea etelä-Euroopan pankkiirien elintasoa!

John Galt

On pelkkää vaalipropagandaa, että Suomi olisi öykkäröinyt.

Pidetään tämä mielessä: toisten eurovaltioiden tukeminen on VASTOIN Lissabonin sopimusta, ts. euroalueen sääntöjä. Velkaisten maiden pelastaminen ja tukeminen on yksiselitteisesti kielletty.

Euron kaatuminen olisi uhannut Kataista ja muuta eurostoliitosta toimeentulonsa saavaa ylikansallista feodaalieliittiä. Tämän takia sopimusta piti rikkoa ja lähteä veronmaksajien kukkarolle. Jos normikansalainen tekisi edes 1/1000-osan tällaisesta kuprusta, hänet heitettäisiin vankilaan. Miksi Katainen saa kulkea vapaalla jalalla?

space

Lisäksi täytyy pelastaa eurooppalaisten urheiluautojen valmistajien tulevaisuus. Pankkiirit eivät ole saaneet tarpeeksi bonuksia viime aikoina ja moni autotilaus on jätetty tekemättä. Autotehtailla oltaisiin sorvaamassa jalopuisia autonratteja ja nahkaisia istuimia, ei vain ole tarpeeksi tilauksia. Tukirahaa tarvitaan nyt kipeämmin kuin koskaan.

John Galt

Täällä entinen kokoomuslainen, tulevissa vaaleissa persu.

Uuden rahan heittäminen takkaan ei pelasta sinne aiemmin heitettyjä rahoja. Paras ratkaisu on antaa ongelmamaiden tehdä rehellinen konkurssi, ei elättää niitä asiansa paremmin hoitaneiden rahoilla.

Euroa ei kannata pitää hengissä hinnalla millä hyvänsä. Ruotsi pärjää loistavasti omalla, vapaasti kelluvalla valuutallaan. Suomi pärjäisi aivan yhtä hyvin. Euroon liityttäessä hehkutettiin siitä saatavaa 0,1-0,3% lisäkasvua bruttokansantuotteeseen. Miksei nyt kerrota, että ollaan lahjoittamassa lähes 10%/bkt:sta vastaava summa harakoille?

Mutta... mitäpä tässä jauhamaan. Enhän minä tiedä taloudesta sen enempää kuin kauppakorkean opinnot ja muutaman vuoden osakemeklarina olo opetti. Ei siis yhtään mitään verrattuna erääseen siilinjärveläiseen kansakoulunopettajaan, Euroopan ellei peräti koko universumin parhaaseen valtiovarainministeriin.

kristiinailmarinen

Mitä ihmettä taas?

Eivät ainakaan saksalaislehdet Frankfurter Allgemeine ja Handelsblatt kirjoita mitään Suomesta. Eikä Itävallan Standard. Handelsblattin otsikko on päin vastoin: "Euroopasta tulee uhka Saksalle".

Standardin mukaan, jotta uusi rahasto tulee voimaan, pitää Lissabonin sopimusta muuttaa ja tarvitaan EU-parlamentin hyväksyntä. Mutkia voi tulla matkaan.

Itse veikkaan, että saksalaiset eivät lähde mukaan.

http://www.handelsblatt.com/politik/deutschland/europa-wird-zum-risiko-f...
http://derstandard.at/1297821065675/Euro-Notfallschirm-Oesterreich-mit-1...

Pohjanmaan poika

Toimittaja kenties haki sanaa "änkyröinti", vaikka otsikkoon päätyikin hieman outo "öykkäröinti".
Änkyröinti on itsepintaista vastaanpyristelyä ja kieltäytymistä tekemästä jotakin.
Öykkäröinti sen sijaan ylimielistä, piittaamatonta ja röyhkeää jyräämistä ja herrastelua.
Suomi änkyröi. Suomi ei öykkäröi.

Vi Rus

Jälleen kerran suomalaista äänestäjää yritetään pelotella.

Tällä kertaa Jyrki Kataisen ja Mari Kiviniemen äänitorvena esiintyy ERVV:ssä vanhempi neuvonantaja Juha Kilponen.

Vajaa viikko sitten samaan pelotteluun ja propagandaan syyllistyi Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen.

Säälittävää. Todella säälittävää tämä "noblesin" ryntäily vaikuttaa suomalaiseen yleiseen mielipiteeseen. Ihmeellisintä siinä on syyllistävä sävy ikään kuin Suomen kansa olisi tehnyt jotain väärää. Tosiasiassa kyse on muiden törttöilyistä, joiden maksumieheksi suomalainen veronmaksaja halutaan.

Poliitisen eliitin olisi korkea aika tajuta, ettei moinen pelottelu enää tänä päivänä toimi. Internetin ja verkostoitumisen kautta suomalaiset eivät ole enää manipuloidun informaation varassa.
Suomalaisella eliitillä, kun on tapana pimitellä asioita. Tuoreena esimerkkinä Wikileaksin Paavo Lipposta koskeva paljastus, joka tuli ilmi venäläisen viikkolehden kautta. Vieläkään ei tiedetä, kuka USA:n lähetystössä kävi. Aika outoa, jos presidentti Halonen ei tiedä, ketä siellä juoksee. Silloin herää kysymys: Kuka oikein johtaa Suomen ulkopolitiikkaa?

Sama salailun ilmapiiri, joka vallitsee Euroopan Unionia koskevissa asioissa on havaittavissa myös Suomen ulkopolitiikan suhteen. Ulkoministeri Stubb on kovin vaitonainen Libyan kriisiin liittyvistä asioista ja Suomen roolista siinä. Ruotsalaiset lehdet ovat kyllä väittäneet Suomenkin olevan aktiivinen Libyan suhteen.

Ikävää salailua suomalaisilta päättäjiltä kaiken kaikkiaan. Se ei lisää luottamusta hallituspuolueita kohtaan.

Wikileaks olisi jälleen tervetullut asia. Saisimme ainakin tietää, mistä ulkoministeri Stubb on puhunut amerikkalaisten kanssa ja mitä Brysselissä on sovittu.

ksr

Suomalaisten rahoja himoitsevien kannalta piskuinen ongelma on syntynyt siitä, että Suomessa on vaalit tulossa. Demokraattinen päätöksenteko jarruttaa kaikkein vulgaareinta suhmurointia lähiviikkojen aikana. Rahanhimoisten kannalta on onni onnettomuudessa, että vaikkapa Saksassa vaalit eivät ole yhtä lähellä.

Salon Petri

Lienee kohtuullista avata kokonaiskuviota sen verran, että tiedämme Suomen sitoumuksien vastapainoksi tekstiselostein ja kaavion seuraavia asioita:

* kuka lainasi Euroopassa alunperin kenellekin?
* kuinka paljon ja minkälaisin sopimuksin sekä vakuuksin?
* miksi vakuudet eivät riittäneet? mihin lainatut varat lopulta menivät?
* kenelle nämä nyt vapaana vellovat EU-tuet lopulta päätyvät?
* ajetaanko jättitukien piiriin koko ajan sinne kuulumattomia velkoja?
* miten takuuvelkojen takaisinmaksua voi seurata?
* euromaiden valtapuolueiden ja niiden edustajien vaalirahoittajat koko 2000-luvulta?
* mihin juridiseen sopimukseen Suomen mukana oleminen perustuu?
* ketkä ovat tässä asiakokonaisuudessa niitä todellisia öykkäreitä?

Nämä asiat avoimesti esiin jo ensi viikon aikana. Kuitenkin viimeistään ennen eduskuntavaalien ennakkoäänestyksen alkamista.

Lisätaustoitusta "Vaalirahoituksen avaaminen ulotettava myös euromaiden tasolle?"-artikkelista:
http://suomi2017.wordpress.com/2010/12/06/vaalirahoituksen-avaaminen-ulo...

Brandheim

Ensin Ruotsi veroitti Suomalaisia, kuten maaverolla, joilla laittoi köyhemmät polvileen ja ottivat tilat haltuun, jakaen ne vapaaherroilleen.
Sitten Ruotsi lunasti Suomalaisia taistelemaan omien sotien puolesta, jolloin täällä lesket ja orvot itkivät.Kun Ruotsalaiset olivat saaneet Venäläiset kimppuunsa he hylkäsivät Suomalaiset ja pettäen poistuivat Suomesta.

Nyt oli Venäjä riistämässä Suomea, kun Suomi alkoi vapautumaan Venäjän ikeestä oli vielä kokoomus sitä mieltä että pitäisi olla venäjän keisarin vallan alla.

Neuvostoliitto hööki Suomeen toisessa maaailmansodassa ja se sai apua USA:lta sekä Britannialta jota me nyt avustetaan.Siis britanniaa.

Kotimaiset koijarit laittoivat liiveihinsä pankkien antamat suuret lainat, joita kansa makseli, osa tappaen itsensä, osa sortuen velkojensa alle.

Koko tämä paska maksaa yhä Suomen kansa, nyt EU:n vetoisella pankkihuijauksella, jossa koko eliitti on sijoittanut rahansa vieraisiin maihin nyt peläten menettävänsä loputkin.

Täällä syytetään perussuomalaisia.Laitetaan maa kahtia , toinen puoli liittyy uudelleen EU:hun ja toinen puoli itsenäistyy, kantaen rehellisyyttä lippuna.Olen
Turkulainen Persu enkä häpeä.Minulla on pitkä työhistoria takana ja kunnioita Suomalaista työntekijää.

Maa muuttukoon

Onhan näitä määritelmiä. Mikäli pyramidi kaatuu Suomessa öykkäröintiin niin antaa mennä. Pelissä ovat paljon isommat kaupat kuin herra Katainen pystyy ynnäämään. Suomessa helvetin iso raha - EU:n pankkien puitteissa pea nuts sekä pikku purtavaa. Antakaa mennä, jätkät porskuttaa. Parempi jättää suo kuivattamatta - otetaan vain pitemmät sukset alle. Täällä on pärjätty sortovuosista ja väennostoista huolimatta.

Aivan turhaa nostatella mielikuvia, joita ei ole olemassakaan. Kreikat ja muut filpertit tekevät konkurssin tai ovat tekemättä - siinä ei meidän panoksemme mitään merkitse. Kukkopojat alas tunkiolta ennenkuin kettu tulee. Nopanheittäjät ovat tyystin unohtaneet, että maailmaa ja markkinoita on EU:n ulkopuolella laajalti, hyvin laajalti. Ei tämä Suomen talous EU:n varassa pyöri ja euro ei ole maailman ainoa valuutta.

kaimaani

SDP+PS+VAS+KD+RKP, siinä noin 52% enemmistöhallitus. Jos Stefalle ei sovi mekanismin kaataminen, otetaan vaikka joku muu tilalle. Tulijoita on aivan varmasti. Piraatitkin saattavat yltää kynnyksen yli.
Olisi aika namiskuukkelia tehdä slovakiat ja haistattaa niin pitkän peen bankstereille kuin virvelissä on siimaa! ÄÄNESTÄKÄÄ NYT HERRAJESTAS PERUSSUOMALAISIA VIIMEISETKIN NUKKUJAT, ASIANNE VOIVAT JOPA PARANTUA!!!

Eri asia sitten on, että ajaako illuminati Soomen seuraavaksi konkkaan niinkuin teki irkuille, kun harasivat Lissabonin sopparia vastaan yhden kerran liian paljon. ...Mutta se olikin taas ihan toinen juttu se...

Hakkuri

"Väliaikaisten" takausten määrä nousee 16 miljardiin ja "pysyvää" EMV:ää varten tarvitaan 12,6 miljardia euroa. Yhteensä Suomi on lupautunut siis 28,6 miljardin euron takuumieheksi. Väliaikainen ei katoa vaikka pysyvä syntyy. Siinä valtakunnan salaisuus jota kansalle ei saa kertoa. Hys, hys!

Ajatushautomo

"Väliaikaisten" takausten määrä nousee 16 miljardiin ja "pysyvää" EMV:ää varten tarvitaan 12,6 miljardia euroa. Yhteensä Suomi on lupautunut siis 28,6 miljardin euron takuumieheksi. Väliaikainen ei katoa vaikka pysyvä syntyy. Siinä valtakunnan salaisuus jota kansalle ei saa kertoa. Hys, hys!

Ei kai tämä pidä paikkaansa, olin tietoinen tästä 16 miljardista, mutta kuvittelin että se oli jotenkin tingattu 12,6 miljardiin, mutta kyseessä olisi siis yhteensä reilut 28 miljardia euroa.

raiwo

rehellisesti sanottuna nyt olisi hyvät saumat kiristää EU:lta itsellemme lisää etuja vaikka lisää maataloustukiaisia, vähemmän EU maksua & erioikeuksia mitä nyt tulee mieleen. Ja samoiten vaatia velkamaitten kansallisomaisuuden myynnistä velkojen rahoituksessa.

Ja ne jotka eivät hyväksy tällaista menettelyä voi vain sanoa että "ne saa jotka vaatii kovimpaan ääneen!"

Partiohavyton

"Rahastolle kerätään pääomaa 80 miljardia euroa, josta Suomen osuus on 1,44 miljardia euroa. Saksa on suurin maksaja, sen osuus on 21,8 mrd. euroa. Loppu muodostuu korotusvaltuudesta, joka voi tarvittaessa muodostua osittain myös takauksista. Suomen takausvastuu on korkeintaan 11,14 miljardia euroa, joka aktivoituu ainoastaan siinä tapauksessa, että rahaston toiminta pitää turvata."

On tärkeää turvata Euroopan Unionin vahvistuminen ja lännen rakentamisen jatkuminen Venäjällä kohti vapauttamista roskaväen petoksesta. Liittovaltio on hyvä kotimme. Yhdysvallat on meillä ainoa Supervalta. YK ja Nato ovat meidän. Raha on ikivanha keksintö. Ylimääräistä rahaa tarvitsemme kaluston jatkuvaan kehittämiseen. Turvaverkkojen parantaminen ja hyvinvoinnin turvaaminen on EU:ssakin tärkeintä. Nato on meille äärimmäisen tärkeä, yhtälailla stalinin pahuuden häviäminen Natolle. Ei se ole miksikään muuttunut.

Rahastosta lainaamme kaikille hyville oikeille osavaltioille. Ei ole mitään ongelmaa. Pitää myös muistaa, että me kaikki joudumme ylläpitämään hyökkäysaseita pahaa vastaan. Kreikka on aivan loistava maa ja Suomen ystävä. Vapautettu Balttia vahvistuu pelastettuna. Paha torjutaan yhdessä oikein suurella osaamisella.

Brandheim

5,5 miljoonainen kansa öykkäröi??.

Suomen kansa maksoi sotavelat Euroopan kannattavalle Neuvostoliitolle, joka yritti nitistää Suomen.Nyt koko Suomen eliitti on unohtanut mistä heidän rahansa on peräisin.Suomen työväestön työstä. Nyt se on menossa vapaamatkustajien lompakossa Eurooppaan ja pörsikasvujen väärään tukemiseen elättäen laiskaa eliittiä.
Kestävää varojen jakoa vain eliitille.

etustaja

Kaatukoon koko euro, jos sen pelastus on suomalaisten tavallisten ihmisten selkänahasta otettava.
Maksakoon pankit itse omat löysäkätisyytensä tai
menköön nurin. Omat ovat virheensä.
Se riittänee, että suomalaiset maksoi omien pankkiensa
toilailut, sekin oli liikaa.

Yucca

Jos euron tai eu:n pystyssä pysyminen kiinni suomen
ratkaisuista niin sehän kertoo siitä, että meillä on
siellä paljon enemmän valtaa kuin on annettu ymmärtää.

Tilanne on kuin uhkapelurilla joka rahansa hävittyään
yrittää velkarahalla päästä voitolle.

Jos eu:n kaatuminen on tästä kiinni, niin antaa
paskan mennä. Voi tulla pitkänpäälle halvemmaksi.

foinikkialainen

Katsokaa tämän siilinjärveläisen (Katainen) naaman ilmettä ylläolevassa kuvassa!! Ettekö näe tätä "rehellistä" feikkiä ja tekoilmettä nauruineen??? Juma...ta, että alkaa toi Mikki-Hiiri ottaa päähän pikkuhiljaa tarpeeksi. Pitäis "poistaa"!!!!

foinikkialainen

"Poistaminen" kuuluu verbeihin eli teon-sanoihin. Tässä tapauksessa vastaan (kun kerran "suomalainen" politrukki kyselee) sen tarkoittavan, että jätän äänestämättä häntä. Poistan hänet listoiltani, jotka ovat varatut "luotettaville ihmisille". Saa...nan imulippo. Ei kai se mun kärsimys jatku sentään, maan edun nimissä!? Varo, etten tule "kahville", mutta älä enää utele, että mitä se ja se tarkoittaa!! "Kahville" tarkoittaa "mitä vaan", jääkiekossakin. Varo sinä, "vasaran poikanen", sitäkin! Varsinkin ku joku Braxin tapainen stalinisti on oikeusministerinä. Haluatko provosoida mut kirjoittelemaan uhkauksia? Onko tuollainen käytös mielestäsi hyväksyttävää? Eikö sua hävetä? Pitäiskö mun muuttaa "Seppo Lehdoksi" itseni? Eikö mistään pidä oppia? Olisitko onnellisempi, jos olisin mielipiteineni vankilassa? Jos näin on, niin hoidetaan itsemme samaan "taloon", niin mä näytän sulle, miten sinunlaisistasi siellä, tili tehdään.

kaarna

Kirjoittanut Kalle Isokallio

Vaalit ovat runsaan kuukauden päässä, ja arvion mukaan eduskunnasta vaihtuu liki sata kansanedustajaa. Edessä on sodanjälkeisen ajan suurin vaihtuvuus. Mutta ikävä kyllä siihen se sitten jää. Mikään ei muutu. Seuraavalle hallitukselle takaa enemmistön se, että kaksi joukosta kepu, demarit ja kokoomus jaksaa rukoilla Soinin mukaan hallitukseen.
Hallitusohjelman todellinen sisältö on kaikissa kokoonpanoissa sama paria pilkun väärällä puolella olevaa tyhjänpäiväistä pikkuseikkaa lukuunottamatta. Velkaantuminen, vähenevien veroeurojen syytäminen tuottamattomiin kohteisiin ja yhä useammalta suomalaiselta viedään usko tulevaisuuteen. Kansalaisten masentaminen jatkuu, koska yhdessäkään puolueessa ei ymmärretä, että nykymuotoinen ”hyvinvointivaltio” on käärme, joka syö omaa häntäänsä.

Hyvinvointiyhteiskunnan sankarista, perheestä joka omalla työllään pitää huolta itsestään, on tehty poliitikkojen lypsylehmä. Pääministeri Kiviniemi potkii perhettä lantaisilla navettasaappailla reisille ja kylvää säästöpossun rikottuaan lasten säästöt valtionosuuksina ja maataloustukina maaseudulle. Valtiovarainministeri Katainen monottaa nahkapohjalakerilla selkään ja vie keittiökassasta rahat wanna-be-wahlrooseille kasinoon pelimerkeiksi, jonka jälkeen Urpilainen potkaisee korkokengällä persuksille, kuppaa eurot isän lompakosta ja korottaa niillä työttömän betoniraudoittajan ansiosidonnaista.
Poliitikot puhuvat veropohjan laajentamisesta ja verotuksen painopisteen siirtämisestä. Keskituloinen työn sankari perheineen tietää, että poliitikot puhuvat paskaa. Hän tietää, että keskituloisen työssäkäyvän perheen ja fattan tarjoamilla eduilla elävien elintasoero kaventuu koko ajan. Ihmettelee vaimon kanssa iltakahvilla, että onko tämä sitä mitä Urpilainen tavoittelee, kun lupaa kaventaa tuloeroja. Jonain päivänä perheeltä murtuu selkäranka, ja he siirtyvät sankareista luusereiksi, lopettavat aktiivisen työnteon ja aktivoituvat nurkkapubin iltapäivärinkiin. Hokkuspokkus, nyt he ovat jokaisen poliitikon kavereita, joilta käydään kysymässä, puuttuuko jotain? Jos puuttuu, poliitikko lupaa, ettei kohta puutu ja rientää eduskuntaan vaatimaan heille lisää avustuksia.

Keskiluokka on kurjistettu, siltä on viety mahdollisuus vaurastua edes kohtuullisesti. Neljäkymmentä vuotta sitten vastavalmistunut insinööri otti sairaanhoitajavaimonsa kanssa lainan, osti keskikaupungilta pienen kolmion ja maksoi lainan pois viidessä vuodessa. Tänään sama pariskunta pystyy ostamaan nipin napin kolmion Keravalta, jos saa pankista kolmenkymmenen vuoden lainan.
Olen harvoin Björn Wahlroosin kanssa samaa mieltä mistään, mutta siitä olen samaa mieltä, että terveen työkykyisen alle nelikymppisen työttömän elintasoa ei tulisi verovaroin pitää yllä samalla tasolla kuin mikä on terveen työkykyisen alle neljäkymppisen työssä käyvän elintaso.
Kun poliiitikot ovat vieneet keskiluokalta tulevaisuuden, heidän on se palautettava. Tähän maahan ei saada dynamiikkaa, ellei ahkeralle ja vastuuntuntoisielle keskiluokalle palauteta uskoa oman työn arvoon ja ahkeruuden palkitsemiseen.

Hymiö

vain hyvää, että heidän apupakettinsa ei mene läpihuutojuttuna. Kiitos siitä Timo Soini Espoosta.

Toki siellä pankeissa odotellaan jättibonuksia johdolle ja ihan siitä ansiosta, että on annettu liikaa rahaa lainaksi. Ja saatu EU tukijaksi. Johan siinä on työmiehelle hommat ansaittu.

Mari Kiviniemi likasi omaa pesää puhumalla öykkäreistä, kukaan muu ei siitä puhunut. Ei edes FT-lehti.

Ajatushautomo

Ei tässä varmaankaan edes tarvittaisi näin suurta haloota jos hallitus tai mikä lie muu taho ottaisi käyttöön Emu-puskurit. Niitä ollaan kuitenkin kerätty
Suomen kansalta miljardikaupalla. Voisi ainakin kuvitella että nykyinen euron kriisi olisi varsin luonteva hetki käyttää näitä puskurirahoja. Ja ne olisivat siis oleellinen osa näitä 12 miljardin euron takausvastuita.

Tapanainen

ja painoi asiaton nappia

Otin esille pari tutkimusta ja persun vaaliohjelman. Ja se oli liikaa.

Kolme kymmenestä tietää hallituspuolueet. Paitsi persut, jotka lähes kaikki vastasivat väärin.
Toinen tutkimus osoitti että persujen kannattajia ei koulusivistys ole rasittanut-vähiten kaikista

Siksi heihin uppuoaa tuollainen vanhat puolueet ,
erotaan EU:sta, erotaan Eurosta,rajat kiinni, pois Euroopasta, pois Afganistanista, pois joka paikasta,painetaan lisää rahaa, Soinin ympäristöohjelma,
lopetaan ruotsi eduskunnasta, kouluista, lakkautetaan ruotsinkielinen yle, taiteen määrää führer Soini

Kaikkenkaikkiaan tämän on kuin mielipuolen näpertelyoppaasta mutta sehän uppuoaa tyhmimpään viidekseen.

MURSU

niin sittenhän voidaan sanella hyvin ehtoja! Ihan vaikka Persujen, SDP:n, Vas.liiton, mallin mukaan:

-joka maasta pankkiirien valtuutettu edustaja allekirjoittamaan sitoumus velkaan, riskiin ja Suomen ehtoihin.
-joka maa sitoutuu hoitamaan pankkiensa kanssa niin että vastuun ja riskin kantavat myös kaikki sijoittajat

ja kuten kaikissa sopareissa, pienen pienellä teksti:
Suomi pidättää oikeuden muutoksiin ehtoihin yksipuolisesti, sekä sanomaan laiminlyönneistä luottotakuusopimuksen irti välittömästi jolloin jo aiheutuneet kulut asetetaan maksuun välittömästi kokonaisuudessaan. Laiminlyönnistä aiheutuu myös merkintä luottotietoihin.

Siinä osa Suomen ehtoja, ei muutaku ehdot menemään vaan!

ajaaro

Tämä Taloussanomien juttu kertoo pankkien tilaa tässä €:n kriisissä.
Ei ihmetytä Kataisen ja Kiviniemen vaitonaisuus vakuusrahastoasiassa. Ovaten mitä ilmeisemmin ryhtyneet pankkiasiahenkilöiksi.
Se ilmeisesti lukeutuu siihen isänmaalliseen toimintaan, jossa rivien välistä pitää osata lukea. Jos et suostu, niin eipä ole hyvinvointisi tai työpaikkasi taattu.
Kun eurooppalaisilla pankeilla tuotot ovat olleet hyviä, niin kai niistä saa myös jotain irti, jotta asia edistyisi suotuisasti.
On ne vaalit, joissa kannusteita tarvitaan.

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/03/23/pankit-ovat-rahastan...

LT

Kyllä meitä suomalaisia nyt vedetään pahemman kerran nenästä. Pitäisikö meidän todella kantaa inahtamatta yksityisten ulkomaisten pankkien löyhän rahanlapioinnin seuraukset. Rahaliiton kannalta iso saalis on nyt vaarassa päästä karkuun verkosta. Siitä paheksunta.
Ruotsi ja Tanska tekivät viisaasti jäädessään pois rahaliitosta. Kun takuut kaatuvat meidän maksettaviksemme, ja sen ne taatusti tekevät, voivat Tanska ja Ruotsi liittyä rahaliittoon, eivät maksumiehinä vaan rahaliitosta täyden hyödyn saavina. Tosin en usko, että rahaliitto tulee pysymään pystyssä. Pieni ja ahkera Suomen kansa ei ansaitse holtittomia poliitikkojaan.

LT

Mitä nuo mainitsemasi korot ovat, kun asia menee vasta vaalien jälkeen eduskunnan käsittelyyn. Sitäpaitsi 7,8 miljoonaa on peanuts verrattuna yli 11,14 miljardin takuisiin ja 1,44 miljardin lainaan. Muistin virkistykseksi miljardi on 1000 miljoonaa. Oli tainnut päästä unohtumaan.