Keskiviikko 20.2.2019

TS: ”Suomen riski – vakausrahasto onkin velkaloukku”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.4.2011 11:15
Päivitetty: 
17.4.2011 11:19
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva
    Portugali on tuorein euromaiden vakausrahaston turviin ajautunut maa.

Pekingin yliopiston rahoituksen professori Michael Pettis antaa Taloussanomien haastattelussa tylyn arvion Euroopan kriisimaiden auttamiseksi perustetuista vakausrahastoista.

Pettisin mukaan velkakriisin ”pitkittäminen” ensin väliaikaisen ja sitten suunnitellun pysyvän vakausrahaston EMV:n avulla on suuri riski Suomelle ja muille euromaille. Taloussanomien mukaan Pettis pitää molempien vakausrahastojen rakennetta ja toteutustapaa suorastaan vaarallisena nimenomaan Suomen kaltaisille korkean luottoluokituksen maille.

– Vakausrahastoihin liittyvät vastuut ja sitoumukset ovat erittäin suuria, ja lisäksi niiden toteutustapaan liittyy arvaamattomia piirteitä. Euromaat ovat saattaneet virittää itselleen varsinaisen velkaloukun, kirjoittaa Pettis sähköpostivastauksessaan Taloussanomille.

Velkaloukku voi hänen mukaansa laueta siinä vaiheessa, kun euromaat joutuvat lunastamaan lupauksensa takauksista kriisimaille ja pääomasitoumuksista rahastoille.

–Silloin viimeistään paljastuu, että vakausrahastot eivät suinkaan lisänneet euroalueen vakautta ja vakavaraisuutta, vaan päin vastoin vaaransivat vahvimpienkin maiden vakavaraisuuden, hän kirjoittaa.

Pettis arvioi lisäksi, että velkakriisi tulee ajamaan euromaat lopullisen päätöksen eteen: euroalueen on joko kehityttävä liittovaltioksi tai hajottava.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ola

Professorihan laulaa demarien, vasurien ja persujen lauluja. Hänkin haluaa ajaa Suomen eurooppalaiseksi Jäämerenrannan hylkiöksi ja palaavan oravannahkojen vaihtokauteen.
Eurooppalainen yhteisvastuu taitaa olla kyseiselle proffalle tuntematon käsite. Takaisin yliopiston penkille opiskelemaan lisää nyky-Euroopan talouden realiteetteja.

Vastatkoon siihen miten tästä Eurooppa selviää eteenpäin liittovaltiona. Miten se saadaan syntymään.

Kauhia_Retku

Niinhän se on että proffa hankki munat kertoa totuuden tai vihdoinkin avasi sanaisen arkkunsa mediassa. Eurooppalainen yhteisvastuu = Suomi maksaa muiden velat? Selitä oma kantasi kansantajuisesti jos osaat, se on yllättävän haasteellista jos on joutunut valehtelemaan itselleen asioista.

Asia on hyvin yksinkertainen: joko velat maksetaan tai ei. Maksamattomien velkojen tilanteessa velanantaja joutuu EU:n pykälän mukaan kuseen vaikka antaisi pankeille ohjat maansa taloudesta ja pankit sitten holtittomalla lainailulla romahduttaisivat systeemin. Tästähän ei kerrota ja jos kerrotaan niin se ei ole Suomen suurimman asiantuntijan, valtiovarainministerin ja kokoomuksen PJ:n kanta joten sitä ei tarvi uskoa?

Rahajärjestelmän voi herättää henkiin uudestaan ja rakentaa vähän terveemmäksi kuin nykyisen, sietääkin romuttaa tämmöisen ison, kusettajien hyväksikäyttämän kuplasysteemin. Kuplasysteemi: rahaa luodaan velasta, ja sen korosta, ja loppujen lopuksi meillä on systeemi jossa 95% liikkeellä olevista tilillä näkyvistä varoista ei ole oikeaa katetta pankissa. Ei kolikoita eikä seteleitä kuin sen 5% verran, kaikesta rahasta mitä ihmisillä uskotellaan olevan. Jotenkin kummassa sillä onnistutaan käymään kauppaa silti. Tämän vuoksi tahdotaan pitää systeemi jossa varallisuusluokka kulkee perintönä ellei raada ja säästä parin sukupolven ajan, jos silloinkaan.

Mutta tämähän on pelkkää vasurien propagandaa ja mää oon kommari joka tahtoo tuoda kolhoosit Suomeen. Joo, kuinkas muuten sitä vois olla Kataisen kanssa eri mieltä, heh.

kansalainen k

"Unohdat, että olemme EUROOPAN UNIONIN JÄSEN, emme ole vielä siirtyneet oravanahkojen vaihtotalouteen. Haluammeko jatkossakin olla UNIONISSA???, vai siirrymmekö hylkiöksi. Kas siitähän tässä on kaikessa yksinkertaisuudessaan kyse. MOT."

Ovatko Ruotsi, Tanska ja Iso-Britannia EUROOPAN UNIONIN JÄSENIÄ? Tietääkseni ovat, eivätkä ainakaan minun saamieni tietojen mukaan "ole siirtyneet oravanahkojen vaihtotalouteen" tai "hylkiöiksi", vaikka eivät osallistukaan saksalaisten ja ranskalaisten pankkien eri maille auliisti jakamien riskilainojen takailemisiin ja todennäköisesti takaisin maksamisiin.
Eräät "todistelijat" eivät näemmä ole huomanneet tai ymmärtäneet sellaista perustosiasiaa, että euroalue ei ole sama kuin Euroopan unioni. No, todistelutkin sitten ovat tämän mukaisia.
Toisaalta on tyypillistä suomalaista suuruunhulluutta luulla, että Suomen vetäytyminen näistä maksutalkoista jotenkin horjuttaisi Saksan ja Ranskan hallitusten päätöksiä pelastaa pankit. Eiköhän Suomen pieni osuus kokonaisuudesta - 1,5 % - tarpeen vaatiessa kaikessa yksinkertaisuudessaan löydy muutamalla puhelinsoitolla. Ja tunnettua myös on, että euroalueen ja EKP:n säännöt ovat hyvin "joustavia". Tätähän osoittaa jo kaikki nämä toteutetut ja suunnitellut hankkeet puuttumiseen toisten maiden taloussotkuihin, jotka kaikki puuttumiset ovat näiden omien sääntöjen ja euroalueen sopimusten vastaisia.
No, saksalaisilta on käynyt käsky ja Suomen hallitus ryhdikkäänä vastaa: Jawohl!

POJ

Se tässä koko rumbassa tuntuu kummalliselta että viisaan tuntuisia poliitikkoja viedään kuin pässiä narussa. Sen tietää tyhmempikin että pankit ja suursijoittajat vievät kuin pässiä narussa. Jo pitkään jatkunut epärealistinen alhainen korkotaso on kielinyt pitkälle edenneestä syövästä. Tähän syöpään yritetään nyt sädehoitoa joka on myöhäistä. Mitä pitemmälle tukia järjestellään sen pahempi on lopullinen rysähdys. Euro kaatuu tai pakkoliittovaltio on pystytettävä, todennäköisin on Euron osittainen kaatuminen. Kunhan vaalit on käyty ja Kokoomus voittaa niin saamme ehkä kuulla sen todellisen totuuden jota Katainen ja Kiviniemi ovat jo pitkään pantanneet. Suomea odottaa erittäin vaikeat ajat ja hyvä olisi että demarit jäisivät kolmanneksi että porvarit saisivat hoitaa soppaansa loppuun saakka.

HeimoV

Ja paskat ole, kun tiedossa on se että velkarahalla ei ole vielä pelastettu yhtään mitään, vaan on vain pitkitetty lopullista tuomiopäivää.

On selvä, että Suomenkin luottoluokitus joskus laskee ja on selvää, että lainatakuut eskaloituvat jossain määrin aivan varmasti. Tämä tietää yhden pankkikriisin hoitaneellle valtiolle toista kohta perään.

Katatisen ja Kiviniemen veropolitiikka on Suomelle tuhoksi, nyt ja tulevaisuudessa. Ongelmat on vain vielä piilossa.

Teppo Vanamo

Toivon todella, että kansalaiset lukevat ja ymmärtävät nämä useiden asiantuntijoiden antamat lausunnot ja uskaltavat kyseenalaistaa oikeiston populistiset vaaliväitteet äänestäessään.

Jos puhdas oikeisto saa jatkaa vielä yhden vaalikauden, tulee lasku olemaan niin suuri, että sitä maksavat vielä pari seuraavaa sukupolveakin. Riittääkö sekään.

jani73

Adolf Hitler: "Mitä suurempi valhe, sitä suurempi mahdollisuus että siihen uskotaan."
Adolf Hitler: "Suuret kansanjoukot lankeavat helpommin suureen kuin pieneen valheeseen."
Adolf Hitler: "Voittajalta ei koskaan kysytä, kertoiko hän totuuden."

Katainen-Kiviniemi pahanakseli on väittänyt ettei vaihtoehtoa ole - on se kumma että Saksassa jo hallituskin on kallistumassa siihen ettei Saksa osallistu koko vakausmekanismiin. Lisäksi pelkästään Hesarissa kokoomus käytti 2080 palstamilliä sen vakuutteluun, että se ei kannata tasaveroa.

jussi vaarala

että valtioiden jatkuvan velan kierre on päöäomien keino pitää valtiot ja poliitikot hallitussa riippuvuudessa

ja nyt koko paska meinaa alkaa kaatumaan persujen nousun myötä

ja tästä koko läntinen maailma on nyt kauhuissaan

jussi vaarala

Valtioiden jatkuvan velan kierre on pääomien keino pitää valtiot ja poliitikot hallitussa riippuvuudessa.

Ja nyt koko homma meinaa alkaa kaatumaan persujen nousun myötä.

Ja tästä koko läntinen maailma on nyt kauhuissaan.

Jussi Vaarala

eettis-realistisen aatteen kehittäjä

Somerniemi

amppeeri antti

Ehkä kuitenkin syynä on FED:n, mahdolliseen superinflaatioon johtava setelirahoitus.
Tuossa on valaiseva linkki aiheeseen.

http://theeconomiccollapseblog.com/archives/19-rea...

Pois ei ole suljettu, että mailmantaloudessa koetaan vielä suuri notkahdus lähiaikana.(luokkaa subprime)
siinä yksi syy, miksi kullan hinta on noussut niin paljon , arvostettu metalli on konkrettisuutta, toisin kuin painettu paperi tai "virtuaalivaluutta"

KKalevi

Kennedy perusti USA:n valtiolle oman FED:n ja painatti omia seteleitä. Vähän tämän jälkeen hänet ammuttiin ja palattiin yksityispankkien muodostamaan FED:iin ja vedettiin setelit pois kierrosta.
Myös Abraham Lincoln yritti samaa ja hänet tapettiin.
USAN:n, EU:n ja kohta koko maailman talous pyörii näiden riistopankkien talutusnuorassa ellemme pidä varaamme.
Katainen on toteuttamassa tätä suunnitelmaa Bilderberg ryhmässä saamiensa ohjeiden mukaisesti.

http://www.john-f-kennedy.net/thefederalreserve.htm

http://fi.wikipedia.org/wiki/Bilderberg-ryhm%C3%A4

http://www.trosch.org/law/fed-paper-money.html

E. Lankinen

Espanjakin mutustaa jo omaa hatullistaan.

Ei tässä nyt enää mikään EMV auta. Ei suuntaan eikä toiseen.

Siihen konkurssiin voi pumpata vaikka 1000 miljardia eikä tunnu missään.

Kreikan tilannetta kukaan "ei tiennyt."

Niin justiin. Laittakaahan uusi hatullinen kiertoon.

IsoKimppuLimppuja

näistä syyllisiä laiteta vastuuseen. Sehän nähtiin taannoisessa omassa pikku lamassa 90-luvulla. Liikaa on jäänyt asioita perattavksi ja uusia pukkaa.

army

...kansanedustajat ja ministerit vastaa mistään! Siinä on Käteisenkin helppo kekkuloida.
Eihän minisreri Holmlundkaan vastannut mistään, vaikka jäi asiat hoitamatta kouluammuskelujen välissä.Vain poliisia syytettiin.
Samoin Pekkarinen ei liikenneministerinä joutunut mihinkään vastuuseen teiden tosi sureasta kunnosta ja liukkaudentorjunnasta, mutta kylläkin syytön rekkakuski.
Noin helppoa toi kallispalkkainen "työ" on ministereille.