Keskiviikko 17.7.2019

Talsa: Suomelle liian suuri osuus EU:n velkatalkoista

Luotu: 
24.4.2011 10:31
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    Suomen osuudeksi Euroopan luottokriisitoimista on povattu 1,8 prosenttia. Se on noin kymmenkertainen suhteessa suomalaispankkien riskeihin kriisimaissa.

Euroopan unioni patistaa Suomea ottamaan kriisimaiden vastuita kontolleen monin verroin suuria jäsenmaita enemmän ja nykyisellään Suomella on jo raskaammat vastuut kuin suurilla EU-mailla, kertoo Taloussanomat.

Lehti päätyy väittämään, kun se suhteuttaa EU:n jäsenmaiden omien pankkien luottoriskit kriisimaissa niiden vastuisiin EU:n kriisirahoitustoimissa.

Suomen osuus kaikista hätätoimista, eli hätäluotoista, EU:n tilapäisten ja pysyvien vakausrahastojen pääomittamisesta sekä näiden takauksista, on kutakuinkin yhtä suuri kuin Suomen Pankin osuus Euroopan keskuspankin pääomasta, mikä on noin 1,8 prosenttia.

Tästä 1,8 prosentista koituu lopulta noin kymmenen kertaa suurempi maksutaakka kuin mitä Suomella on kriisimaissa luottoriskejä. Taloussanomien mukaan tilanne on käytännössä samanlainen muissakin pienissä ja keskisuurissa EU-maissa.

Sen sijaan suhteellisesti kevyemmällä pääsevät suuret EU-maat, joiden pankeilla on pitkä penni vaakalaudalla kriisimaiden sekä Espanjan lainoissa. Saksalais-, brittiläis- ja ranskalaispankit kantavat Kreikan, Irlannin, Portugalin ja Espanjan luottoriskeistä peräti 60 prosenttia. Silti näiden maiden osuus EU:n kriisitoimista jää yhteensä alle 50 prosenttiin. Britannian osallistuminen EU:n velkatalkoisiin on kaiken lisäksi vapaaehtoista.

Aiemmin tällä viikolla Massachusetts Institute of Tehcnologyn taloustieteen professori ja Nokian hallituksen jäsen Bengt Holmström totesi Helsingin Sanomille, että velkaa antaneiden pankkien pitäisi kantaa luottotappiot ja niiden hoidossa taas auttaisi kunkin pankin kotivaltio.

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

TakojaIlmarinen

Surullista luettevaa että JyrkiBOY yhdessä kepuli MinkkiMARIN kanssa antoi järjettömiä sitoumuksia ja lupauksia!
Nämä lupaukset on annettu meiltä kysymättä!
On niin mukavaa jaella toisten rahoja ja saada siitä itselleen....????
Nyt vain voi toivoa uuden hallituksen laittavan sellaiset kapulat menorattaisiin, että rahan lapioiminen sellaisille valtioille jotka eivät kykene hoitamaan raha-asioitaan loppuu.
Tosin Suomikin Kataisen johdolla kuuluu pian samaan joukkoon. Takaa velkarahalla toisten velkoja!
EI JÄRJEN HIVENTÄKÄÄN tässä touhussa!

Auttaisinko kerrostalo naapuriani jota en oikein hyvin tunne mutta tiedän hänen holtittoman rahankäytönsä. On ostellut kalliita asioita ja elänyt ylimukavaa elämää.
Nyt soitti ovikelloani ja pyysi minua takaajaksi, kun ei saa enää pankista lainaa. Minun pitäisi ensi alkuun ottaa myös itsekkin lainaa kun rahat ovat vähissä ja vanha äitini kaipaisi kunnon hoitopaikan.

joonathan

Kerroppa nyt mitä on sovittu EU:n kanssa Tai mitä tämä toimitusministeriö on sopinut. Saisiko edes pätkän sitä tekstiä. Tuon edellisen sopimuksen tiedän mutta tästä lisäsopimuksesta ei ole näkynyt mitään tietoa. Vaahdotaan vaan luulopuheiden mukaan. Kunhan edes kuulisi tai näkisi sen tekstin mitä hallitus aikoo suurelle valiokunnalle esittää. Vois jotain sanoa. Sopimuksia joita ei ole tehty eikä julkaistu ei voi mitenkään kieltä. Jonkinmoinen järki nillä huutajillakin pitisi olla. Ja ainkin alkeellinen käsitys päätöksenteosta. Ei yksi valtionvarainministeri mitään suomen asioita päätä älkää aivan järjettömiä puhuko.

Retribution.

Vielä kun huomioidaan että suuriosa tuosta jäljelle jääneestä 700 miljardin riskistä on luototettu ympäri maailmaa; USA, Japani, Venäjä ym. niin tuntuu käsittämättömältä, että EU:n pienet lilliputti valtiot kuten Suomi -laitetaan maksamaan eniten -KOSKA EIHÄN KUITENKAAN SANO EI !

joonathan

Hulluko olet mitä USA, Japani ja Venäjä RU:n sopimuksiin tulisi mukaan. Uskon heidän hoitavan kyllä omat saatavansa. Määristä kukaan älköön puhuko os ei tiedä summia. Katsokaa vähän eri maiden talouksia ja verratkaa niitä suomen pudjettiin Suomen pudjetissa olevia summia ei edes erottaisi niissä. Samoin kuin suomelta pyydettyjen vakuuksien määrää ei pystyisi edes havaitsemaan. Mistä hemmetin perähikiältä olette luuloinenne.

Ed Göran

Suomi on ollut EU:n mallioppilas ja kiltti ja kuuliainen kaikille ideoille, olivatpa ne miten typeriä tahansa. Mitä olemme saaneet vastapalvelukseksi - emme juuri mitään, elintarvikevirastokin meni Italiaan, toisenlaiseen "mallimaahan".

Kun on brittiläis-ranskalais-saksalaisten pankkiirien keinottelulaskujen maksun aika, yritetään puristaa kaikki irti jo köyhyyteen ajetusta maasta.

Uudet neuvottelut ennen minkään tuen hyväksymistä ja mikäli sopua ei synny vaikka irti EU:sta. Liian kallista meille.

Kiusallinen muisti

Suomi tarvitsee omia viisaita jotka kykenevät hoitamaan Suomen etuja, joko Eurossa tai omalla valuutalla.

Suomi kärsii paljon yliarvostetusta eurosta.

Viennin kilpailukyky euroalueen ulkopuolelle vaikeutuu.

Maailma euroalueen ulkopuolella on 20 kertainen euroalueeseen ja sen talouskasvuun verrattuna.

Eurooppaan sulkeutuminen on tuhoisaa suomelle!

EU: talouskasvua on pidetty yllä matalilla koroilla ja voimakkaalla elvytyksellä, siitä huolimatta Kreikka, Irlanti, Portugali, Espanja ja Italia ovat konkurssin partaalla.

Kun nuo maat romahtavat, romahtaa Saksa ja Ranska mukana jota seuraa kaikki ne maat jotka ovat sitoutuneet takuillaan mukaan auttamaan.

Kun takuut joudutaan maksamaan, Suomen veroaste nousee niin paljon että teollisuus ja yritykset lähtevät pois maasta ja työttömyys kasvaa super suurtyöttömyydeksi.

Romahdus tulee vääjäämättä. Ennen romahdusta on kiire siirtää tulevat tappiot muiden maksettavaksi mahdollisimman paljon.

Ei ole olemassa talouspolitiikan keinoja joita niin erilaisia talouksia voidaan hoitaa ja kehittää menestyksellisesti.

Vientivetoinen maa kärsii yliarvostetusta eurosta, turismilla ja kotimaassa toteuttavilla palveluilla elävä velkainen kansantalous tarvitsee vahvaa euroa joka mahdollistaa alhaiset korkoja.

Etelä-Euroopan talousmoraali on nähty, valehtelua, peittelyä, salaamista tukien huijaamista, kavalluksia j.n.e.

Ranska ja Saksa ajavat kansallisia etujaan Härskisti, jopa niin härskisti että englanti ei edes suostu maksamaan läheskään kaikkia sille määrättyjä osuusmaksujaan EU:lle.

Virkamiehistö on ahneuden perikuva, joka näkyy palkoissa ja eduissa mitä heille maksetaan, jonka lisäksi väärinkäytöksiä, lahjuksia ja korruptiota harjoitetaan loputtomasti joihin kukaan ei puutu.

Kuvitelma että Suomi pystyy pitämään tukiaisilla konkurssimaille yllä kulutusta joka johtaa suomalaisten tuotteiden kysynnän turvaamiseen on harhaa.

EU:lta kavalletaan miljardeja vuosittain, siltä huijataan aiheettomia tukia harmaantalouden supervalloille kymmeniä miljardeja vuodessa. Se kylvää itse järjettömyyksiin loputtomasti rahaa vuosittain. Sitä johdetaan täysin vailla toimivia kontrolleja turhan virkamies eliitin voimin.

Euroalueelle vienti on 12,1% BKT:stä.

Viennin osuus BKT:stä on 38 %.

Suomi tarvitsee oikein arvostetun valuutan voidakseen kasvattaa vientiään euro- ja EU-alueen ulkopuolisiin maihin.

Kreikka, Portugali, Irlanti, Saksa, Ranska, Italia ja espanja tarvitsevat yliarvostettua euroa, välttyäkseen ylisuuren velkataakan kasvamiselta kestämättömäksi näille valtioille ja niiden maiden pankeille.

Suomi pärjää ilman euroa ja EU:ta, Suomi ei pärjää jos mene mukaan maksamaan toisten hirveitä lainoja. Joita niiden kansantaloudet eivät kestä, vaikka ne ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna.

Kiviniemi raivostui kun Ålandsbanken Asset Managementin johto puhuu totta. Kreikka raivostui kun totuus tuli lopullisesti julki. Lontoon pankkiireille jaetaan Super Bonuksia niistä rahoista joilla Kreikkaa ja Irlantia lainoittaneet pankit pelastettiin. Kreikan, Espanjan, Italian ja portugalin harmaat taloudet ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna. Heidän harmaat taloudet tuottavat pimeätä hyvinvointia ja elintasoa kotimaissaan, vaikka ei kasvatakaan varsinaista kansantaloutta ja näkyvää elintasoa kotimaissaan.
Kaikki EU maksut ja velvoitteet määräytyvät tämän näkyvän kansantalouden ja elintason/asukas mukaan, myös nämä Kataisen kylvämät tuki miljardit näille harmaantalouden maille. Suomeksi sanottuna, Katainen syytää tukeaan maille jotka, kuten Kreikka on paljastanut, on antanut tahallaan väärää tietoa tilastaan ja maksaa kaikki EU maksunsa alimittaisina suurien harmaiden talouksiensa vuoksi.

Jonka lisäksi ne saavat myös ylimitoitettuja tukia EU:lta johtuen näistä suurista harmaista talouksistaan.

Suomi on mukana systeemissä, jossa sitä kusetetaan molempiin suuntiin, lailliset tuet Suomeen määräytyvät liian alhaisina ja maksut liian korkeina, johtuen näistä huijaavista maista joita Katainen on nyt avokätisesti tukemassa.

Katainen paljastuttuaan vaalirahoitus kuvioista totesi, nyt ei vaaleja voi järjestää kun on paha lama, jonkun täytyy kantaa vastuu ja ei ole aikaa järjestää vaaleja.
Todellisuudessa Katainen jäi pitämään vallasta kiinni ja jakamaan rahaa kavereilleen, piittaamatta mitään varsinaisesta vastuullisuudesta politiikan moraalia kohtaan.

Kun muistellaan vaalirahoitus ja sotku sekä käydyt vaalit läpi ja muu mädännäisyys hyvä veli kuvioineen, niin vääjäämättä joudun epäilemään sitä mahdollisuutta että Keskustapuolue ja Kokoomus saattaa toimia kansainvälisesti rikollisorganisaatioina joita ylimmät laillisuuden valvojat maassamme suojelee.

Suomi voi pärjätä samoilla sopimuksilla kuin esim. Norja, Sveitsi ja Ruotsi, omalla valuutalla!
Kun Euro kaatuu, Suomeen ei tule työttömyyttä ja lamaa!
Kun Euro alueiden yliarvostettu valuutta lakkaa olemasta, Eurooppa alkaa
ostaa Eurooppalaisilta ja EU:n ulkopuolelta tuleva tuonti vähenee
rajusti.
Vienti Euroopasta Aasiaan ja Amerikkaan ja muualle kasvaa voimakkaasti
Euroopan kulutus ei juurikaan vähene, vaan se tuotetaan Euroopassa, kuten
Suomessa. Joten EU alueen työttömyys vähenee alle puoleen, josta johtuen
Euroopan alueen ostovoima kasvaa useita prosentteja niillä aloilla jotka heijastuvat suoraan työllisyyteen ja valtaosan kansalaisista hyvinvointiin.
Kansantaloudet tervehtyvä voimakkaasti, ja yli suuret hallinto-organisaatiot voidaan puolittaa rasittamasta valtioiden taloutta.

Ruotsi menestyy omalla valuutalla paljon paremmin kuin Suomi eurollaan, Norja ja Sveitsi menestyvät EU:n
ulkopuolella ja omilla valuutoilla paljon paremmin kuin Suomi jopa paremmin kuin Ruotsi.
Euron kaatuminen ei ole tuhoisaa kansoille Euroopassa vaan pankkiireille ja Heitä hännysteleville poliitikoille.
Jos pelastetaan moraalia vailla olevat sijoitus hurjastelijat, mikään ei muutu vaan sama toistetaan uudestaan ja uudestaan pitkin Eurooppaa ja
jopa koko maailmaa.
Nyt on aika laittaa tälle kansalaisten kusetukselle ja uhkailulle piste.
Suomi on aivan liian pieni, jotta sen omat edut otettaisiin tasapuolisesti huomioon EMUN jäsenenä. Kun sääntöjä, joihin Suomi sitoutui, ei noudateta Suomen edut kärsivät oleellisesti ja pysyvästi!

Hallitus luulee Euroopan vakausrahaston 80 miljardia tulevan pilven päältä!
Pankki- ja yritystoimintaa ei voi rinnastaa suoraan kansantalouteen.
Kansantaloudella on aivan omat lainalaisuutensa.

Eli 2 miljardia euroa, (vakausrahaston alkupotin summa), vaikuttaa kotimaisessa kansantaloudessa yli kymmenellä miljardilla eurolla, luoden työpaikkoja ja lisäten hyvinvointia siten että veroja kertyy enemmän ja työttömyyskorvauksia ja toimeentulotukia tarvitsee maksaa vähemmän. Hyvinvointi kasvaa!
Kun tämä 2 miljardia kerätään veroina yhteiskunnasta, jotta se voidaan maksaa ulkomaille, on sillä sama vaikutus kun yllä, mutta negatiiviseen suuntaan, se heikentää kansantaloutta yli 10 miljardilla vuodessa.
Näiden toimien vaikuttavuus ero, delta, on 20 miljardia euroa. Eli 2 miljardia ulkomaille esiintyy kotimaisessa kansantaloudessa jopa kymmenkertaisen eli 20 miljardina.

Näin koska, kun kansantalouteen sijoitetaan rahaa, toimeentulotukien, työllistämistukien, työttömyyskorvausten, lapsilisien, yritystuilla pienille- ja mikroyrityksille, tämä raha tekee työtä taloudessa. Kansantalouteen sijoitettu raha kiertää siinä, ostajalta myyjälle, kuusi kertaa vuodessa. Joka kerta kun raha vaihtaa omistajaa, siitä kuulu maksaa veroja, vähintään alv:n 23 %.
Keräämänsä verot valtio palauttaa kansantalouteen, palkoina, tukina, korvauksina, valtionosuuksina j.n.e, näin kierto jatkuu.
Tämä pätee kaikkeen maasta pois vietävään rahaan.
EU maksut, laittomat ja lailliset, kehitysapu, pankkituet, rauhaan pakottaminen, rauhanturvaaminen, lähialue tuet, maahanmuuton ulkomaille suuntautuva osuus, yli suuret YK:n ja sen alajärjestöjen maksut (USA ja Britannia ei maksa alkuunkaan kaikkia osuuksiaan), yli paisunut ulkomaan edustustojen kustannukset, yli suuret maailmankauppajärjestöjen maksut, ETYJ jäsenmaksu osuus tarkistettava oikeaksi, Nato operaatioihin ja rauhaan pakottamisen kustannukset j.n.e.
Kun näistä leikataan 2 miljardia ja sijoitetaan Suomen kansantalouteen, niin se näkyy 20 miljardina kansantaloudessamme.
Kun suunnitellut 16 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 160 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.
Kun lopullinen 80 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 800 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.

Tässä selvä syy miksi vain Perussuomalaisten leikkauslista toimivat, kun rahat leikataan ulkomaan maksuista!

Ed Göran

Koska EU ja USA ovat hätää kärsimässä lähes orjatyövoimalla toimivan Kiinan viedessä kaiken kasvun, on ilmeisesti keksitty nerokas suunnitelma.

Koska emme voi pakottaa Kiinaa jakamaan kansalleen enempää hyvää ja siten pienentämään kilpailuetuaan, voimme aina KURJISTAA ITSEMME.

Ensivaiheessa siirretään suunnaton määrä pääomaa pois keskiluokalta valittujen superrikkaiden käsiin. Tämä tapahtuu näppärästi velkaorjuuttamalla ja heiluttamalla korkotasoa ja sitä kautta työllisyyttä.

Veroilla ja maksuilla kerätään loput pois ja siirretään ne jonnekin piiloon - johonkin imaginääriseen, mutta kovin "tärkeään" kohteeseen.

Kun riittävä kurjistumisen taso on saavutettu, ihmiset ovat konemaisia puoliorjia - Kiinalla ei enää ole kilpailuetua.

Samalla on rikkaita hyödyttämätön hyvinvointi saatu lakkautettua ja voittojen määrä kasvaa eksponentiaalisesti - yhdessä kansan tyytymättömyyden kanssa.

Tyytymättömyys hoidetaan päiväjärjestyksestä sopivalla määrällä väkivaltakoneistoa: poliisi, armeija, kodinturvajoukot, kansalliskaarti, täydennysjoukot ja yksityiset turvamiehet.

Tervetuloa nykymaailmaan!

Eki54

Pelkkä Kataisen syyttely ja kutosen matikka ei tässä auta. Raja silläkin mitä yhden miehen kontolle voi laittaa. Tässä alkaa pikkuhiljaa valkenemaan Suomalaisen virkamieskunnan typeryys. Uskon Kataisen politikoivan juuri sen verran kuin virkamiehistö antaa hänelle pelivaraa. Mistä virkamiehistö ammentaa toimintansa motiivit on epäselvää kun lopputulokset ovat tällaisia. Sopimusta valmisteleva elin ilmeisesti aina tekee työnsä sillä oletuksella että kaikki hyväksytään ja läpi menee. Paperit on valmiina jo ennenkuin eduskunta tekee päätöksensä. Kiire on voittanut järjenkäytön. Kaikki vaan runnotaan läpi tai ei tuoda edes käsittelyyn.

Kiusallinen muisti

Poliitikkojen vallanhimo siirtää virkamies vastuun poliittiseksi vastuuksi, jota ei näytä olevan.

Tätä virkamiehet käyttävät sumeilematta hyväkseen. Raha houkuttaa, laillinen ja laiton!

Suomi tarvitsee omia viisaita jotka kykenevät hoitamaan Suomen etuja, joko Eurossa tai omalla valuutalla.

Suomi kärsii paljon yliarvostetusta eurosta.

Viennin kilpailukyky euroalueen ulkopuolelle vaikeutuu.

Maailma euroalueen ulkopuolella on 20 kertainen euroalueeseen ja sen talouskasvuun verrattuna.

Eurooppaan sulkeutuminen on tuhoisaa suomelle!

EU: talouskasvua on pidetty yllä matalilla koroilla ja voimakkaalla elvytyksellä, siitä huolimatta Kreikka, Irlanti, Portugali, Espanja ja Italia ovat konkurssin partaalla.

Kun nuo maat romahtavat, romahtaa Saksa ja Ranska mukana jota seuraa kaikki ne maat jotka ovat sitoutuneet takuillaan mukaan auttamaan.

Kun takuut joudutaan maksamaan, Suomen veroaste nousee niin paljon että teollisuus ja yritykset lähtevät pois maasta ja työttömyys kasvaa super suurtyöttömyydeksi.

Romahdus tulee vääjäämättä. Ennen romahdusta on kiire siirtää tulevat tappiot muiden maksettavaksi mahdollisimman paljon.

Ei ole olemassa talouspolitiikan keinoja joita niin erilaisia talouksia voidaan hoitaa ja kehittää menestyksellisesti.

Vientivetoinen maa kärsii yliarvostetusta eurosta, turismilla ja kotimaassa toteuttavilla palveluilla elävä velkainen kansantalous tarvitsee vahvaa euroa joka mahdollistaa alhaiset korkoja.

Etelä-Euroopan talousmoraali on nähty, valehtelua, peittelyä, salaamista tukien huijaamista, kavalluksia j.n.e.

Ranska ja Saksa ajavat kansallisia etujaan Härskisti, jopa niin härskisti että englanti ei edes suostu maksamaan läheskään kaikkia sille määrättyjä osuusmaksujaan EU:lle.

Virkamiehistö on ahneuden perikuva, joka näkyy palkoissa ja eduissa mitä heille maksetaan, jonka lisäksi väärinkäytöksiä, lahjuksia ja korruptiota harjoitetaan loputtomasti joihin kukaan ei puutu.

Kuvitelma että Suomi pystyy pitämään tukiaisilla konkurssimaille yllä kulutusta joka johtaa suomalaisten tuotteiden kysynnän turvaamiseen on harhaa.

EU:lta kavalletaan miljardeja vuosittain, siltä huijataan aiheettomia tukia harmaantalouden supervalloille kymmeniä miljardeja vuodessa. Se kylvää itse järjettömyyksiin loputtomasti rahaa vuosittain. Sitä johdetaan täysin vailla toimivia kontrolleja turhan virkamies eliitin voimin.

Euroalueelle vienti on 12,1% BKT:stä.

Viennin osuus BKT:stä on 38 %.

Suomi tarvitsee oikein arvostetun valuutan voidakseen kasvattaa vientiään euro- ja EU-alueen ulkopuolisiin maihin.

Kreikka, Portugali, Irlanti, Saksa, Ranska, Italia ja espanja tarvitsevat yliarvostettua euroa, välttyäkseen ylisuuren velkataakan kasvamiselta kestämättömäksi näille valtioille ja niiden maiden pankeille.

Suomi pärjää ilman euroa ja EU:ta, Suomi ei pärjää jos mene mukaan maksamaan toisten hirveitä lainoja. Joita niiden kansantaloudet eivät kestä, vaikka ne ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna.

Kiviniemi raivostui kun Ålandsbanken Asset Managementin johto puhuu totta. Kreikka raivostui kun totuus tuli lopullisesti julki. Lontoon pankkiireille jaetaan Super Bonuksia niistä rahoista joilla Kreikkaa ja Irlantia lainoittaneet pankit pelastettiin. Kreikan, Espanjan, Italian ja portugalin harmaat taloudet ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna. Heidän harmaat taloudet tuottavat pimeätä hyvinvointia ja elintasoa kotimaissaan, vaikka ei kasvatakaan varsinaista kansantaloutta ja näkyvää elintasoa kotimaissaan.
Kaikki EU maksut ja velvoitteet määräytyvät tämän näkyvän kansantalouden ja elintason/asukas mukaan, myös nämä Kataisen kylvämät tuki miljardit näille harmaantalouden maille. Suomeksi sanottuna, Katainen syytää tukeaan maille jotka, kuten Kreikka on paljastanut, on antanut tahallaan väärää tietoa tilastaan ja maksaa kaikki EU maksunsa alimittaisina suurien harmaiden talouksiensa vuoksi.

Jonka lisäksi ne saavat myös ylimitoitettuja tukia EU:lta johtuen näistä suurista harmaista talouksistaan.

Suomi on mukana systeemissä, jossa sitä kusetetaan molempiin suuntiin, lailliset tuet Suomeen määräytyvät liian alhaisina ja maksut liian korkeina, johtuen näistä huijaavista maista joita Katainen on nyt avokätisesti tukemassa.

Katainen paljastuttuaan vaalirahoitus kuvioista totesi, nyt ei vaaleja voi järjestää kun on paha lama, jonkun täytyy kantaa vastuu ja ei ole aikaa järjestää vaaleja.
Todellisuudessa Katainen jäi pitämään vallasta kiinni ja jakamaan rahaa kavereilleen, piittaamatta mitään varsinaisesta vastuullisuudesta politiikan moraalia kohtaan.

Kun muistellaan vaalirahoitus ja sotku sekä käydyt vaalit läpi ja muu mädännäisyys hyvä veli kuvioineen, niin vääjäämättä joudun epäilemään sitä mahdollisuutta että Keskustapuolue ja Kokoomus saattaa toimia kansainvälisesti rikollisorganisaatioina joita ylimmät laillisuuden valvojat maassamme suojelee.

Suomi voi pärjätä samoilla sopimuksilla kuin esim. Norja, Sveitsi ja Ruotsi, omalla valuutalla!
Kun Euro kaatuu, Suomeen ei tule työttömyyttä ja lamaa!
Kun Euro alueiden yliarvostettu valuutta lakkaa olemasta, Eurooppa alkaa
ostaa Eurooppalaisilta ja EU:n ulkopuolelta tuleva tuonti vähenee
rajusti.
Vienti Euroopasta Aasiaan ja Amerikkaan ja muualle kasvaa voimakkaasti
Euroopan kulutus ei juurikaan vähene, vaan se tuotetaan Euroopassa, kuten
Suomessa. Joten EU alueen työttömyys vähenee alle puoleen, josta johtuen
Euroopan alueen ostovoima kasvaa useita prosentteja niillä aloilla jotka heijastuvat suoraan työllisyyteen ja valtaosan kansalaisista hyvinvointiin.
Kansantaloudet tervehtyvä voimakkaasti, ja yli suuret hallinto-organisaatiot voidaan puolittaa rasittamasta valtioiden taloutta.

Ruotsi menestyy omalla valuutalla paljon paremmin kuin Suomi eurollaan, Norja ja Sveitsi menestyvät EU:n
ulkopuolella ja omilla valuutoilla paljon paremmin kuin Suomi jopa paremmin kuin Ruotsi.
Euron kaatuminen ei ole tuhoisaa kansoille Euroopassa vaan pankkiireille ja Heitä hännysteleville poliitikoille.
Jos pelastetaan moraalia vailla olevat sijoitus hurjastelijat, mikään ei muutu vaan sama toistetaan uudestaan ja uudestaan pitkin Eurooppaa ja
jopa koko maailmaa.
Nyt on aika laittaa tälle kansalaisten kusetukselle ja uhkailulle piste.
Suomi on aivan liian pieni, jotta sen omat edut otettaisiin tasapuolisesti huomioon EMUN jäsenenä. Kun sääntöjä, joihin Suomi sitoutui, ei noudateta Suomen edut kärsivät oleellisesti ja pysyvästi!

Hallitus luulee Euroopan vakausrahaston 80 miljardia tulevan pilven päältä!
Pankki- ja yritystoimintaa ei voi rinnastaa suoraan kansantalouteen.
Kansantaloudella on aivan omat lainalaisuutensa.

Eli 2 miljardia euroa, (vakausrahaston alkupotin summa), vaikuttaa kotimaisessa kansantaloudessa yli kymmenellä miljardilla eurolla, luoden työpaikkoja ja lisäten hyvinvointia siten että veroja kertyy enemmän ja työttömyyskorvauksia ja toimeentulotukia tarvitsee maksaa vähemmän. Hyvinvointi kasvaa!
Kun tämä 2 miljardia kerätään veroina yhteiskunnasta, jotta se voidaan maksaa ulkomaille, on sillä sama vaikutus kun yllä, mutta negatiiviseen suuntaan, se heikentää kansantaloutta yli 10 miljardilla vuodessa.
Näiden toimien vaikuttavuus ero, delta, on 20 miljardia euroa. Eli 2 miljardia ulkomaille esiintyy kotimaisessa kansantaloudessa jopa kymmenkertaisen eli 20 miljardina.

Näin koska, kun kansantalouteen sijoitetaan rahaa, toimeentulotukien, työllistämistukien, työttömyyskorvausten, lapsilisien, yritystuilla pienille- ja mikroyrityksille, tämä raha tekee työtä taloudessa. Kansantalouteen sijoitettu raha kiertää siinä, ostajalta myyjälle, kuusi kertaa vuodessa. Joka kerta kun raha vaihtaa omistajaa, siitä kuulu maksaa veroja, vähintään alv:n 23 %.
Keräämänsä verot valtio palauttaa kansantalouteen, palkoina, tukina, korvauksina, valtionosuuksina j.n.e, näin kierto jatkuu.
Tämä pätee kaikkeen maasta pois vietävään rahaan.
EU maksut, laittomat ja lailliset, kehitysapu, pankkituet, rauhaan pakottaminen, rauhanturvaaminen, lähialue tuet, maahanmuuton ulkomaille suuntautuva osuus, yli suuret YK:n ja sen alajärjestöjen maksut (USA ja Britannia ei maksa alkuunkaan kaikkia osuuksiaan), yli paisunut ulkomaan edustustojen kustannukset, yli suuret maailmankauppajärjestöjen maksut, ETYJ jäsenmaksu osuus tarkistettava oikeaksi, Nato operaatioihin ja rauhaan pakottamisen kustannukset j.n.e.
Kun näistä leikataan 2 miljardia ja sijoitetaan Suomen kansantalouteen, niin se näkyy 20 miljardina kansantaloudessamme.
Kun suunnitellut 16 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 160 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.
Kun lopullinen 80 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 800 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.

Tässä selvä syy miksi vain Perussuomalaisten leikkauslista toimivat, kun rahat leikataan ulkomaan maksuista!

LT

Kuka se syyttikään vastuuttomuudesta niitä, jotka eivät ole valmiita lähtemään mukaan tähän suureen puhallukseen. Mitähän kulissien takana on oikein kähmäilty vai johtuuko tämä kaikki siitä, että Kataisella on liian suuret luulot itsestän ja että hän on ihan silkkaa tyhmyyttää mennyt lankaan. Kyllä puolueen puheenjohtajalla pitäisi olla sen verran tolkullista ajattelua, että hän tarkastuttaisi laskelmat.

Onneksi eduskunta ei ole päättänyt asian suhteen vielä yhtään mitään. No, Kreikka on saanut saatavansa, joka sekin on varmasti ollut määrältään täysin ylimitoitettu. Persut ja demarit pitäkää nyt pintanne. Kyllä meitä suomalaisia pistetään ihan 6-0.

joonathan

Ne paperit täytyykin olla valmiina. Nehän on nevvotteluiden pöytäkirjojen ja yhteenveto. Eihän eduskunta käy EU:n kanssa neuvotteluita vaan siellä on ihan omat henkilöt jotka on valtuutettu hoitamaan näitä asioita. Ja taas ajatuksen käyttö lienee kirjoittelijoillekkin sallittu. Tämä on se tie miten aina on kuljettu. Ja tuskin sitä uuden eduskunnan taholtakaan ruvetaan muuttamaan. Ja totta kait työ tehdään siten, että eduskunta voisi sen hyväksyä suomen etua heidän ainakin pitäisi ajatella ei Soinin, ei Kataisen, ei Kiviniemen ,ei URpilaisen eikä mihkään puolueen yhden henkilön mukaan. Suomi on vielä demokraattinen maa missä kansalainen edustajiensa avulla voi esittää asiaan mielipiteensä. Eikä päätöstä tehdä yksin myöskään Eki54 mielen mukaan.

salakankee

"Aiemmin tällä viikolla Massachusetts Institute of Tehcnologyn taloustieteen professori ja Nokian hallituksen jäsen Bengt Holmström totesi Helsingin Sanomille, että velkaa antaneiden pankkien pitäisi kantaa luottotappiot ja niiden hoidossa taas auttaisi kunkin pankin kotivaltio."

Katainen ei vieläkään tajua, mistä vaaleissa äänestettiin! Ei ei ei. Kovakalloinen äijä!
Me emme halua kantaa 10-kertaisesti liian suurta maksuosuutta, tuliko jo selväksi! Miten tuollaisia ihmisiä päästetään valtaan! Herran Jumala sentään!

Teppo Vanamo

Vieläköhän Katainen ja Rehn uskaltavat yrittää kusetuksensa jatkamista. Taitaa olla niin, että jos ei ääni muutu kellossa, alkavat omat koirat purra. Se on nyt sen verran tuuliset ajat, että siinä ei kauaa nokka tuhise, kun moiset venkulat pannaan vaihtoon. Siellä alkaa nimittäin olla isojen rahasäkkien vartijoilla nyt sellainen tutina housuissa, että parin poliittisen orjan uhraaminen ei tunnu missään.

Oli todella harmi, että totuus alkoi valjeta suurelle osalle äänestäjistä liian myöhään. Olisi voinut äänestystulos olla vielä rankempi, jos kaikki kuprut olisi saatu päivänvaloon vähän aikaisemmin. Muutama päiväkin olisi voinut muuttaa kaiken. No nyt saavat Kokoomusta äänestäneet maistaa omaa lääkettään, kun kotimainen kulutus liiskataan heti laman jälkeen takaisin maan rakoon.

salakankee

tullut jo kaikille selväksi jopa Kokoomuksessa? Tyhmä voi olla muttei ääliö!
Kukaan ei mene ja maksa toisten pelivelkoja!
Toistan nyt varmaan kymmenennen kerran toivomukseni Kauppalehdelle ja Talouselämälle: PALJASTAKAA NE LUIKURIPANKIT JOTKA OVAT talouskatastrofin takana!
Ei ei evä heilahdakaan! Jätkät istuu taloustoimituksissa kuin tikku baskassa, eivätkä uskalla koskea asiaan edes 10 m kepillä! VELLIHOUSUT! Naurettavaa sakkia!

joonathan

Tässä tapauksessa näiden pankkien sijoittaja (he joiden rahoja pankki edelleen on sijoittnut) yrittävät pelestaa omia rahojaa mm. kunnallinen eläkerahasto ja hyvin monet muut Aika paljon on valtioiden eläkesäätiöiden ja muiden rahastojen rahaa kiinni näissä pankeissa. Siksi valtiot (EU)haluavat pelastaa nämä pankit- Vuoden 2012 tehtävässä lisäsopimuksessa on alustavasti päätetty , että myös pankit ja sijoittajat vastaisivat sijoituksistaan. Olkoonpa ne valtion rahoja tai ei. Tämä on syy miksi portugali epäröi Eihän kukaan siitä välitä se saa mennä saneeraukseen kunhan pankit pelastuvat. Oi tätä kapitalismin ihanuutta.

de comments

ei mielestäni kansalaisille tuotu riittävän selvästi esille juuri tuota seikkaa miksi ylipäätään Suomen edustajat ovat olleet hyväksymässä ylisuurta maksuosuutta tähän väliaikaiseen rahastoon. Olisi pitänyt konkreettisemmin selvittää mihin perustuu Suomen maksuosuuden määritelty suuruus, kun se ei ole missään suhteessa eri maiden pankkien luototuksiin. Suomen osuus lieneekin tosiasiassa vain 10-osa tuosta 1,8 miljardista. Ovatko Katainen ja Kiviniemi olleet jakamassa suomalaisten veronmaksajien verovaroja (ensialkuun lainarahaa) muille maille? Käsittämätöntä ja vastuutonta toimintaa.

joonathan

Näitä suomalaisten rahoja muiden muuassa yritetään pelastaa. Ja lisäksi vielä mahdollisest luototusjärjestelmän epävakaudesta johtuvia muita kustannuksia Esim korkomarkkinat kyllä varmaaan reagoivat jotenkin tähän.

Eki54

Ei edes omien pankkien järjettömät riskisijoitukset kuulu suomalaisten palkansaajien pakkotaattaviksi ja vielä lasten piikkiin. Mistä helkkarista tulee se vaade veronmaksajan taata sijoittajan riskit. Siihen ei ole mitään oikeutusta. Idioottimainen vaade. Tässä ei tarvi mittailla mitään maksuosuuksia niinkauan kun täyttä turvattua takuuta ei ole ja takaisinmaksu tapahtuu sovitulla aikataululla. Veronmaksaja ei ole mikään pankki. Lainaaja kantaa lainariskinsä ja sijoittaja sijoittajan riskinsä. Kotimaiset vakuutusyhtiöt saavat olla kiitollisia ettei niitä haasteta oikeuteen turvattoman vakuuden puitteissa toimimisesta.

joonathan

Hyöty siitä, että rahamarkkinat pysyvät vakaina. Ja lainojen korot suhteellisen matalina. Suomi joutuu nimittäin ottamaan tänä ja ensivuonna aika paljon valtionlainaa. Sinänsä hullua, mutta tilanne nyt vaan on semmoinen. Mutta tämä on vaan sellaist spekuloimista. Varmaa tietoa summan suuruudesta ei ole ja suomella on kyllä nyt ollut ulkomaisten lainojen krot hanskassa jos lainat nyt yleensä hanskassa koskaan on.

Oscari

Ensiksi niin Kreikan kuin Portugalin sekä muiden kriisimaiden tulisi laitaa oma talous sellaiseen kuntoon, että niitä edes kannattaisi tukea millään tavoin tai antaa mennä velkajärjestelyyn. Velkajärjestely tai tuki vain siirtäisi niiden ongelma ja teki tukien saamisen jälkeen sama meno vain jatkuisi.

Toiseksi Suomen tulisi edellyttää rahoittajien ja pankkien suurempaa vastuuta. Tämä pakottaisi panki vaatimaan noiden maiden rakenteellisten ongelmien ratkaisua, koska nyt ne vaan rahoittavat ja tietävät saavansa rahansa korkoineen takaisin kansainväliseltä yhteisöltä. Se tie ei ole kestävällä pohjalla.

Kolmanneksi Suomen tulee neuvotella heti demareiden ehdottaman vastuunjaon pohjalta ja ilmoittaa, että muuten homma katuu kokonaan.

Neljänneksi, pitkällä tähtäimellä talletusten yhteiskunnallinen takuu pitää purkaa, ja siirtää talletukset tavalliseksi riskisijoituksiksi. Jos takuu jatkuu, niin pankit luottavat riskiensä sosialisoimiseen. Se on vaan niin väärin. Eli pankit vastaavat omille asiakkailleen näiden rahoillaan tekemistään sijoituksista.

luuserius

Nyt annetaan takuita. Jos Portugalit ym. maat ajautuvat konkurssiin, ei vastuilla ole enää sellaista merkitystä, koska siitä seuraa ensin Eurooan ja sitten maailmanlaajuinen talouskriisi.

Suomikaan ei voi enää velkaelvyttää, koska ollaan jo veloissa, joten on melko samaa onko vastuita miljardi vai kymmenen, koska kriisi käy kuitenkin huomattavasti kalliimmaksi.

Käytännössä Lehman Brothersiä pahempi kriisi Euroopassa ajaisi siis Suomen sellaiseen tilaan jota kutsutaan maksukyvyttömyydeksi eli ei kyettäisi samanaikaisesti selviytymään arkimenoista ja hoitamaan lainoja yms. velvotteita.

Tämän tietää niin Urpilainen kuin SAK kuin Soini ja Putkonen. Lehdet vaan tekevät juttuja, ilman mitään vastuita. Ne eivät tarvitse sanoilleen takuumiehiä.

luuserius

Pieni lohtu on se että populistit joutuvat vastaamaan sanoistaan. Soinia vastuu jo näkyy elekielestä päätellen painavan, Jungner ja Urpilainen ovat niin kokemattomia ja naiveja, ettei heitä vastuu vielä paina. Kunhan vähän kokemusta karttuu, niin alkavat ymmärtää että tyhjän hölöttäminen voi tuhota ihmiselämää ja aiheuttaa kärsimystä.

LT

BIS on laskenut (Ylen uutiset 10.00), että Suomen osuuden pitäisi olla vain murto-osa nyt esitetyistä takuista. Kataista ja Kiviniemeä on kusetettu. Kyllä ministerien pitäisi olla vähemmän alttiita imartelulle ja muulle fuulalle. Olisihan nuo asiat voinut laskettaa ennenkuin meni hölmöyksissään lupailemaan yhtään mitään. Onneksi on Perussuomalaiset ja Soini. Se siitä populismista sitten. Ei se Katainen ollutkaan niin nerokas kuin antoi itse ymmärtää. Voimme olla todella, todella kiitollisia Soinille siitä, että hän pani/panee kampoihin ennen kuin pahin ehti tapahtua. Suomi ei ole enää naiivien "asiantuntijoiden" maa.

timoantero

Perussuomalaisten pari kuukautta sitten julkaistun eduskuntavaaliohjelman sivulla 36 todetaan: ”Perussuomalaiset eivät hyväksy EMU-maiden keskinäisiä lainatakuita, joita Suomi on antanut jo yli 10 miljardin edestä, sillä ne rikkovat räikeästi talous- ja rahaliiton periaatteita vastaan ja johtavat käytännössä vielä liittovaltiotakin syvempään järjestelmään, kohti EMU-maiden muodostamaa EU-valtiota, josta ennusmerkkinä ovat EU-eliitin toiveet EU:n perussopimuksen muuttamisesta edelleen.”

Mikäli tämä vaalien keskeinen sanoma osoittautuu pelkäksi sisällettömäksi puheeksi, on mielestäni kommenteissa esitetty PerS:n 4 %:n kannatus seuraavissa vaaleissa arvioitu harhaanjohtavasti yläkanttiin.

joonathan

Kuluu aika monta vuotta, että suomi voisi elää ilman ulkomaalaisia lainoja. No kun terveydenhoitoa leikataan eläkkeitä pienennetään veroja nostetaan kaikille, Sotilasmenoja leikataan raskaalla kädellä. Kyllä se siitä sitten onnistuu. Mut se 9 miljardia alijäämää sekin on vielä jostain otettava. Niin ja entiset lainat maksettava. No Soini ratkaisee mitä minä tällaisia pohdin.

Kiusallinen muisti

Velan tarve määräytyy sen perusteella paljonko verokertymää muodostuu. Verokertymän muodostuma riippuu talouskasvusta, joka riippuu Suomessa pääosin viennin kehityksestä. Viennin kehitys määräytyy valtaosin Suomen osalta euron tai oikeammin Suomen valuutan arvosta. Euroalueen taloudellinen kehitys on siinä marginaalinen tekijä, kuten jatkosta käy ilmi. Mitä nopeammin eurosta irti, sitä nopeammin alijäämä ja ulkomaisen velan tarve katoaa.

Tärkeintä Suomen kannalta on nyt, ettei lähdetä takaamaan ja vakauttamaan maita ja pankkeja joiden todellinen tila on jo konkurssi. Suomen resurssit eivät voi TILANNETTA PELASTAA KUN SIIHEN EI RIITÄ SAKSAN JA RANSKANKAAN RESURSSIT.

Yhdysvallat on selvinnyt pankkikriisistään vähän yli vuodessa. Saksa ja Ranska selviävät omistaan alle kolmessa vuodessa. Ja Kiina auttaa varmasti edelleen rahoineen. Jos ei auta se menettää eniten, eli kaikki omansa. Ranska ja Saksa pitävät omista kansallisista eduistaan kiinni, ei Kiinalaisten.

Suomi selviää vaurioitta Euroopan pankkikriisistä ja euron kriisistä kun ei mene mukaan takaamaan.

Suomi tarvitsee omia viisaita jotka kykenevät hoitamaan Suomen etuja, joko Eurossa tai omalla valuutalla.

Suomi kärsii paljon yliarvostetusta eurosta.

Viennin kilpailukyky euroalueen ulkopuolelle vaikeutuu.

Maailma euroalueen ulkopuolella on 20 kertainen euroalueeseen ja sen talouskasvuun verrattuna.

Eurooppaan sulkeutuminen on tuhoisaa suomelle!

EU: talouskasvua on pidetty yllä matalilla koroilla ja voimakkaalla elvytyksellä, siitä huolimatta Kreikka, Irlanti, Portugali, Espanja ja Italia ovat konkurssin partaalla.

Kun nuo maat romahtavat, romahtaa Saksa ja Ranska mukana jota seuraa kaikki ne maat jotka ovat sitoutuneet takuillaan mukaan auttamaan.

Kun takuut joudutaan maksamaan, Suomen veroaste nousee niin paljon että teollisuus ja yritykset lähtevät pois maasta ja työttömyys kasvaa super suurtyöttömyydeksi.

Romahdus tulee vääjäämättä. Ennen romahdusta on kiire siirtää tulevat tappiot muiden maksettavaksi mahdollisimman paljon.

Ei ole olemassa talouspolitiikan keinoja joita niin erilaisia talouksia voidaan hoitaa ja kehittää menestyksellisesti.

Vientivetoinen maa kärsii yliarvostetusta eurosta, turismilla ja kotimaassa toteuttavilla palveluilla elävä velkainen kansantalous tarvitsee vahvaa euroa joka mahdollistaa alhaiset korkoja.

Etelä-Euroopan talousmoraali on nähty, valehtelua, peittelyä, salaamista tukien huijaamista, kavalluksia j.n.e.

Ranska ja Saksa ajavat kansallisia etujaan Härskisti, jopa niin härskisti että englanti ei edes suostu maksamaan läheskään kaikkia sille määrättyjä osuusmaksujaan EU:lle.

Virkamiehistö on ahneuden perikuva, joka näkyy palkoissa ja eduissa mitä heille maksetaan, jonka lisäksi väärinkäytöksiä, lahjuksia ja korruptiota harjoitetaan loputtomasti joihin kukaan ei puutu.

Kuvitelma että Suomi pystyy pitämään tukiaisilla konkurssimaille yllä kulutusta joka johtaa suomalaisten tuotteiden kysynnän turvaamiseen on harhaa.

EU:lta kavalletaan miljardeja vuosittain, siltä huijataan aiheettomia tukia harmaantalouden supervalloille kymmeniä miljardeja vuodessa. Se kylvää itse järjettömyyksiin loputtomasti rahaa vuosittain. Sitä johdetaan täysin vailla toimivia kontrolleja turhan virkamies eliitin voimin.

Euroalueelle vienti on 12,1% BKT:stä.

Viennin osuus BKT:stä on 38 %.

Suomi tarvitsee oikein arvostetun valuutan voidakseen kasvattaa vientiään euro- ja EU-alueen ulkopuolisiin maihin.

Kreikka, Portugali, Irlanti, Saksa, Ranska, Italia ja espanja tarvitsevat yliarvostettua euroa, välttyäkseen ylisuuren velkataakan kasvamiselta kestämättömäksi näille valtioille ja niiden maiden pankeille.

Suomi pärjää ilman euroa ja EU:ta, Suomi ei pärjää jos mene mukaan maksamaan toisten hirveitä lainoja. Joita niiden kansantaloudet eivät kestä, vaikka ne ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna.

Kiviniemi raivostui kun Ålandsbanken Asset Managementin johto puhuu totta. Kreikka raivostui kun totuus tuli lopullisesti julki. Lontoon pankkiireille jaetaan Super Bonuksia niistä rahoista joilla Kreikkaa ja Irlantia lainoittaneet pankit pelastettiin. Kreikan, Espanjan, Italian ja portugalin harmaat taloudet ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna. Heidän harmaat taloudet tuottavat pimeätä hyvinvointia ja elintasoa kotimaissaan, vaikka ei kasvatakaan varsinaista kansantaloutta ja näkyvää elintasoa kotimaissaan.
Kaikki EU maksut ja velvoitteet määräytyvät tämän näkyvän kansantalouden ja elintason/asukas mukaan, myös nämä Kataisen kylvämät tuki miljardit näille harmaantalouden maille. Suomeksi sanottuna, Katainen syytää tukeaan maille jotka, kuten Kreikka on paljastanut, on antanut tahallaan väärää tietoa tilastaan ja maksaa kaikki EU maksunsa alimittaisina suurien harmaiden talouksiensa vuoksi.

Jonka lisäksi ne saavat myös ylimitoitettuja tukia EU:lta johtuen näistä suurista harmaista talouksistaan.

Suomi on mukana systeemissä, jossa sitä kusetetaan molempiin suuntiin, lailliset tuet Suomeen määräytyvät liian alhaisina ja maksut liian korkeina, johtuen näistä huijaavista maista joita Katainen on nyt avokätisesti tukemassa.

Katainen paljastuttuaan vaalirahoitus kuvioista totesi, nyt ei vaaleja voi järjestää kun on paha lama, jonkun täytyy kantaa vastuu ja ei ole aikaa järjestää vaaleja.
Todellisuudessa Katainen jäi pitämään vallasta kiinni ja jakamaan rahaa kavereilleen, piittaamatta mitään varsinaisesta vastuullisuudesta politiikan moraalia kohtaan.

Kun muistellaan vaalirahoitus ja sotku sekä käydyt vaalit läpi ja muu mädännäisyys hyvä veli kuvioineen, niin vääjäämättä joudun epäilemään sitä mahdollisuutta että Keskustapuolue ja Kokoomus saattaa toimia kansainvälisesti rikollisorganisaatioina joita ylimmät laillisuuden valvojat maassamme suojelee.

Suomi voi pärjätä samoilla sopimuksilla kuin esim. Norja, Sveitsi ja Ruotsi, omalla valuutalla!
Kun Euro kaatuu, Suomeen ei tule työttömyyttä ja lamaa!
Kun Euro alueiden yliarvostettu valuutta lakkaa olemasta, Eurooppa alkaa
ostaa Eurooppalaisilta ja EU:n ulkopuolelta tuleva tuonti vähenee
rajusti.
Vienti Euroopasta Aasiaan ja Amerikkaan ja muualle kasvaa voimakkaasti
Euroopan kulutus ei juurikaan vähene, vaan se tuotetaan Euroopassa, kuten
Suomessa. Joten EU alueen työttömyys vähenee alle puoleen, josta johtuen
Euroopan alueen ostovoima kasvaa useita prosentteja niillä aloilla jotka heijastuvat suoraan työllisyyteen ja valtaosan kansalaisista hyvinvointiin.
Kansantaloudet tervehtyvä voimakkaasti, ja yli suuret hallinto-organisaatiot voidaan puolittaa rasittamasta valtioiden taloutta.

Ruotsi menestyy omalla valuutalla paljon paremmin kuin Suomi eurollaan, Norja ja Sveitsi menestyvät EU:n
ulkopuolella ja omilla valuutoilla paljon paremmin kuin Suomi jopa paremmin kuin Ruotsi.
Euron kaatuminen ei ole tuhoisaa kansoille Euroopassa vaan pankkiireille ja Heitä hännysteleville poliitikoille.
Jos pelastetaan moraalia vailla olevat sijoitus hurjastelijat, mikään ei muutu vaan sama toistetaan uudestaan ja uudestaan pitkin Eurooppaa ja
jopa koko maailmaa.
Nyt on aika laittaa tälle kansalaisten kusetukselle ja uhkailulle piste.
Suomi on aivan liian pieni, jotta sen omat edut otettaisiin tasapuolisesti huomioon EMUN jäsenenä. Kun sääntöjä, joihin Suomi sitoutui, ei noudateta Suomen edut kärsivät oleellisesti ja pysyvästi!

Hallitus luulee Euroopan vakausrahaston 80 miljardia tulevan pilven päältä!
Pankki- ja yritystoimintaa ei voi rinnastaa suoraan kansantalouteen.
Kansantaloudella on aivan omat lainalaisuutensa.

Eli 2 miljardia euroa, (vakausrahaston alkupotin summa), vaikuttaa kotimaisessa kansantaloudessa yli kymmenellä miljardilla eurolla, luoden työpaikkoja ja lisäten hyvinvointia siten että veroja kertyy enemmän ja työttömyyskorvauksia ja toimeentulotukia tarvitsee maksaa vähemmän. Hyvinvointi kasvaa!
Kun tämä 2 miljardia kerätään veroina yhteiskunnasta, jotta se voidaan maksaa ulkomaille, on sillä sama vaikutus kun yllä, mutta negatiiviseen suuntaan, se heikentää kansantaloutta yli 10 miljardilla vuodessa.
Näiden toimien vaikuttavuus ero, delta, on 20 miljardia euroa. Eli 2 miljardia ulkomaille esiintyy kotimaisessa kansantaloudessa jopa kymmenkertaisen eli 20 miljardina.

Näin koska, kun kansantalouteen sijoitetaan rahaa, toimeentulotukien, työllistämistukien, työttömyyskorvausten, lapsilisien, yritystuilla pienille- ja mikroyrityksille, tämä raha tekee työtä taloudessa. Kansantalouteen sijoitettu raha kiertää siinä, ostajalta myyjälle, kuusi kertaa vuodessa. Joka kerta kun raha vaihtaa omistajaa, siitä kuulu maksaa veroja, vähintään alv:n 23 %.
Keräämänsä verot valtio palauttaa kansantalouteen, palkoina, tukina, korvauksina, valtionosuuksina j.n.e, näin kierto jatkuu.
Tämä pätee kaikkeen maasta pois vietävään rahaan.
EU maksut, laittomat ja lailliset, kehitysapu, pankkituet, rauhaan pakottaminen, rauhanturvaaminen, lähialue tuet, maahanmuuton ulkomaille suuntautuva osuus, yli suuret YK:n ja sen alajärjestöjen maksut (USA ja Britannia ei maksa alkuunkaan kaikkia osuuksiaan), yli paisunut ulkomaan edustustojen kustannukset, yli suuret maailmankauppajärjestöjen maksut, ETYJ jäsenmaksu osuus tarkistettava oikeaksi, Nato operaatioihin ja rauhaan pakottamisen kustannukset j.n.e.
Kun näistä leikataan 2 miljardia ja sijoitetaan Suomen kansantalouteen, niin se näkyy 20 miljardina kansantaloudessamme.
Kun suunnitellut 16 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 160 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.
Kun lopullinen 80 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 800 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.

Tässä selvä syy miksi vain Perussuomalaisten leikkauslista toimivat, kun rahat leikataan ulkomaan maksuista!

luuserius

Ei mene Suomen edun edelle. Miksi edes suomalaiset haluaisivat kaataa Euroopan talouden?
Sehän on jo ajatuksena ihanabsurdi. Soini on politiikko, ei mikään höyrähtänyt Lapinlahden karkuri.

luuserius

Suomen pankeilla ei ole Portugalissa ja Kreikassa suuria vastuita, mutta entä Saksassa ja Ranskassa.
Kyse ei ole kuitenkaan pankkikriisistä vaan realitalouden kriisistä.

Suomen pankit eivät Lehman Brothersistä paljoa kärsineet, mutta julkistalous otti 30 miljardin velkapiikin, jotta 'elvytettiin'' kotimaisia palkkoja ja sosiaalitukia.

Entäs jos Portugali, Kreikka ja Irlanti ajautuvat selvitystilaan?
Siitä ei Suomi enää selviä elvyttämällä, sellaista luotottajaa ei löydy. Jos kriisi syvenee, on Suomi eturintamassa jokatapauksessa, vaikka ei taattaisi punaista puupenniä.

Aicos99

Uuden Suomen kirjoitus/Taloussanomat osoittaa että 1.8% osuus velkakriisissä olevan Portugalin "väliaikaisesta"
avunannosta on 10 kertainen vs. isommat EU-maat.

Miksi Suomen olisi lähdettävä kaivamaan kuoppaansa-eikö
Kreikka jo riitä-näin kysyn,kysytään?

Eikö oma talous ole a & o ja Kataisen ja Kiviniemen olisi syytä olla hymistelemättä tilannetta-jossa he ovat jo
luvanneet Suomen osuudet-viime kesänä.?

Tässä maamme vallankahvassa olevilla on nyt sivuraide
läpiajoa vaille valmis-mutta nyt tämä pysähtyy varmasti
Turkuun ja ihmisten mielipiteisiin. "Kuka on se henkilö joka
pystyy nuo kaksi fiilaajaa taltuttamaan"?

"Suomalaiset poliitikot,liikemiehet,matkailijat sanovat
liian herkästi kyllä-mm. Kiviniemi-kerrotaan maailmalta"!

luuserius

Taloussanomien linkki valaisee tilanteen karmeutta. Britannia lainaa 12 miljardia, joka on 4% maan pankkien saatavista kriisimaissa. Ajatelkaas vähän.
Jos Kreikka ja Portugali kaatuvat, mitä siitä seuraa euroopanlaajuisesti. Suomenkin eläkevaranot sulavat kertalaakista ihan oikeasti, kuten Saksan, Ranskan, Ruotsin jne. taloudet.

Lopulta se tarkoittaa sitä etteivät länsimaat pysty maksamaan mm. kiinalaisille velkojaan ja taloudellinen valta siirtyy lopullisesti Aasiaan ja elämäntapamme mullistuu kertalaakista.
Kyse ei ole siis persuista tai Suomen eduskuntavaaleista.

Se pajunköysi mitä mm. demarit ovat kansalle syöttäneet on todella härskiä ja vastuutonta.

Kiusallinen muisti

Yhdysvallat on selvinnyt pankkikriisistään vähän yli vuodessa. Saksa ja Ranska selviävät omistaan alle kolmessa vuodessa. Ja Kiina auttaa varmasti edelleen rahoineen. Jos ei auta se menettää eniten, eli kaikki omansa. Ranska ja Saksa pitävät omista kansallisista eduistaan kiinni, ei Kiinalaisten.

Suomi selviää vaurioitta Euroopan pankkikriisistä ja euron kriisistä kun ei mene mukaan takaamaan.

Suomi tarvitsee omia viisaita jotka kykenevät hoitamaan Suomen etuja, joko Eurossa tai omalla valuutalla.

Suomi kärsii paljon yliarvostetusta eurosta.

Viennin kilpailukyky euroalueen ulkopuolelle vaikeutuu.

Maailma euroalueen ulkopuolella on 20 kertainen euroalueeseen ja sen talouskasvuun verrattuna.

Eurooppaan sulkeutuminen on tuhoisaa suomelle!

EU: talouskasvua on pidetty yllä matalilla koroilla ja voimakkaalla elvytyksellä, siitä huolimatta Kreikka, Irlanti, Portugali, Espanja ja Italia ovat konkurssin partaalla.

Kun nuo maat romahtavat, romahtaa Saksa ja Ranska mukana jota seuraa kaikki ne maat jotka ovat sitoutuneet takuillaan mukaan auttamaan.

Kun takuut joudutaan maksamaan, Suomen veroaste nousee niin paljon että teollisuus ja yritykset lähtevät pois maasta ja työttömyys kasvaa super suurtyöttömyydeksi.

Romahdus tulee vääjäämättä. Ennen romahdusta on kiire siirtää tulevat tappiot muiden maksettavaksi mahdollisimman paljon.

Ei ole olemassa talouspolitiikan keinoja joita niin erilaisia talouksia voidaan hoitaa ja kehittää menestyksellisesti.

Vientivetoinen maa kärsii yliarvostetusta eurosta, turismilla ja kotimaassa toteuttavilla palveluilla elävä velkainen kansantalous tarvitsee vahvaa euroa joka mahdollistaa alhaiset korkoja.

Etelä-Euroopan talousmoraali on nähty, valehtelua, peittelyä, salaamista tukien huijaamista, kavalluksia j.n.e.

Ranska ja Saksa ajavat kansallisia etujaan Härskisti, jopa niin härskisti että englanti ei edes suostu maksamaan läheskään kaikkia sille määrättyjä osuusmaksujaan EU:lle.

Virkamiehistö on ahneuden perikuva, joka näkyy palkoissa ja eduissa mitä heille maksetaan, jonka lisäksi väärinkäytöksiä, lahjuksia ja korruptiota harjoitetaan loputtomasti joihin kukaan ei puutu.

Kuvitelma että Suomi pystyy pitämään tukiaisilla konkurssimaille yllä kulutusta joka johtaa suomalaisten tuotteiden kysynnän turvaamiseen on harhaa.

EU:lta kavalletaan miljardeja vuosittain, siltä huijataan aiheettomia tukia harmaantalouden supervalloille kymmeniä miljardeja vuodessa. Se kylvää itse järjettömyyksiin loputtomasti rahaa vuosittain. Sitä johdetaan täysin vailla toimivia kontrolleja turhan virkamies eliitin voimin.

Euroalueelle vienti on 12,1% BKT:stä.

Viennin osuus BKT:stä on 38 %.

Suomi tarvitsee oikein arvostetun valuutan voidakseen kasvattaa vientiään euro- ja EU-alueen ulkopuolisiin maihin.

Kreikka, Portugali, Irlanti, Saksa, Ranska, Italia ja espanja tarvitsevat yliarvostettua euroa, välttyäkseen ylisuuren velkataakan kasvamiselta kestämättömäksi näille valtioille ja niiden maiden pankeille.

Suomi pärjää ilman euroa ja EU:ta, Suomi ei pärjää jos mene mukaan maksamaan toisten hirveitä lainoja. Joita niiden kansantaloudet eivät kestä, vaikka ne ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna.

Kiviniemi raivostui kun Ålandsbanken Asset Managementin johto puhuu totta. Kreikka raivostui kun totuus tuli lopullisesti julki. Lontoon pankkiireille jaetaan Super Bonuksia niistä rahoista joilla Kreikkaa ja Irlantia lainoittaneet pankit pelastettiin. Kreikan, Espanjan, Italian ja portugalin harmaat taloudet ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna. Heidän harmaat taloudet tuottavat pimeätä hyvinvointia ja elintasoa kotimaissaan, vaikka ei kasvatakaan varsinaista kansantaloutta ja näkyvää elintasoa kotimaissaan.
Kaikki EU maksut ja velvoitteet määräytyvät tämän näkyvän kansantalouden ja elintason/asukas mukaan, myös nämä Kataisen kylvämät tuki miljardit näille harmaantalouden maille. Suomeksi sanottuna, Katainen syytää tukeaan maille jotka, kuten Kreikka on paljastanut, on antanut tahallaan väärää tietoa tilastaan ja maksaa kaikki EU maksunsa alimittaisina suurien harmaiden talouksiensa vuoksi.

Jonka lisäksi ne saavat myös ylimitoitettuja tukia EU:lta johtuen näistä suurista harmaista talouksistaan.

Suomi on mukana systeemissä, jossa sitä kusetetaan molempiin suuntiin, lailliset tuet Suomeen määräytyvät liian alhaisina ja maksut liian korkeina, johtuen näistä huijaavista maista joita Katainen on nyt avokätisesti tukemassa.

Katainen paljastuttuaan vaalirahoitus kuvioista totesi, nyt ei vaaleja voi järjestää kun on paha lama, jonkun täytyy kantaa vastuu ja ei ole aikaa järjestää vaaleja.
Todellisuudessa Katainen jäi pitämään vallasta kiinni ja jakamaan rahaa kavereilleen, piittaamatta mitään varsinaisesta vastuullisuudesta politiikan moraalia kohtaan.

Kun muistellaan vaalirahoitus ja sotku sekä käydyt vaalit läpi ja muu mädännäisyys hyvä veli kuvioineen, niin vääjäämättä joudun epäilemään sitä mahdollisuutta että Keskustapuolue ja Kokoomus saattaa toimia kansainvälisesti rikollisorganisaatioina joita ylimmät laillisuuden valvojat maassamme suojelee.

Suomi voi pärjätä samoilla sopimuksilla kuin esim. Norja, Sveitsi ja Ruotsi, omalla valuutalla!
Kun Euro kaatuu, Suomeen ei tule työttömyyttä ja lamaa!
Kun Euro alueiden yliarvostettu valuutta lakkaa olemasta, Eurooppa alkaa
ostaa Eurooppalaisilta ja EU:n ulkopuolelta tuleva tuonti vähenee
rajusti.
Vienti Euroopasta Aasiaan ja Amerikkaan ja muualle kasvaa voimakkaasti
Euroopan kulutus ei juurikaan vähene, vaan se tuotetaan Euroopassa, kuten
Suomessa. Joten EU alueen työttömyys vähenee alle puoleen, josta johtuen
Euroopan alueen ostovoima kasvaa useita prosentteja niillä aloilla jotka heijastuvat suoraan työllisyyteen ja valtaosan kansalaisista hyvinvointiin.
Kansantaloudet tervehtyvä voimakkaasti, ja yli suuret hallinto-organisaatiot voidaan puolittaa rasittamasta valtioiden taloutta.

Ruotsi menestyy omalla valuutalla paljon paremmin kuin Suomi eurollaan, Norja ja Sveitsi menestyvät EU:n
ulkopuolella ja omilla valuutoilla paljon paremmin kuin Suomi jopa paremmin kuin Ruotsi.
Euron kaatuminen ei ole tuhoisaa kansoille Euroopassa vaan pankkiireille ja Heitä hännysteleville poliitikoille.
Jos pelastetaan moraalia vailla olevat sijoitus hurjastelijat, mikään ei muutu vaan sama toistetaan uudestaan ja uudestaan pitkin Eurooppaa ja
jopa koko maailmaa.
Nyt on aika laittaa tälle kansalaisten kusetukselle ja uhkailulle piste.
Suomi on aivan liian pieni, jotta sen omat edut otettaisiin tasapuolisesti huomioon EMUN jäsenenä. Kun sääntöjä, joihin Suomi sitoutui, ei noudateta Suomen edut kärsivät oleellisesti ja pysyvästi!

Hallitus luulee Euroopan vakausrahaston 80 miljardia tulevan pilven päältä!
Pankki- ja yritystoimintaa ei voi rinnastaa suoraan kansantalouteen.
Kansantaloudella on aivan omat lainalaisuutensa.

Eli 2 miljardia euroa, (vakausrahaston alkupotin summa), vaikuttaa kotimaisessa kansantaloudessa yli kymmenellä miljardilla eurolla, luoden työpaikkoja ja lisäten hyvinvointia siten että veroja kertyy enemmän ja työttömyyskorvauksia ja toimeentulotukia tarvitsee maksaa vähemmän. Hyvinvointi kasvaa!
Kun tämä 2 miljardia kerätään veroina yhteiskunnasta, jotta se voidaan maksaa ulkomaille, on sillä sama vaikutus kun yllä, mutta negatiiviseen suuntaan, se heikentää kansantaloutta yli 10 miljardilla vuodessa.
Näiden toimien vaikuttavuus ero, delta, on 20 miljardia euroa. Eli 2 miljardia ulkomaille esiintyy kotimaisessa kansantaloudessa jopa kymmenkertaisen eli 20 miljardina.

Näin koska, kun kansantalouteen sijoitetaan rahaa, toimeentulotukien, työllistämistukien, työttömyyskorvausten, lapsilisien, yritystuilla pienille- ja mikroyrityksille, tämä raha tekee työtä taloudessa. Kansantalouteen sijoitettu raha kiertää siinä, ostajalta myyjälle, kuusi kertaa vuodessa. Joka kerta kun raha vaihtaa omistajaa, siitä kuulu maksaa veroja, vähintään alv:n 23 %.
Keräämänsä verot valtio palauttaa kansantalouteen, palkoina, tukina, korvauksina, valtionosuuksina j.n.e, näin kierto jatkuu.
Tämä pätee kaikkeen maasta pois vietävään rahaan.
EU maksut, laittomat ja lailliset, kehitysapu, pankkituet, rauhaan pakottaminen, rauhanturvaaminen, lähialue tuet, maahanmuuton ulkomaille suuntautuva osuus, yli suuret YK:n ja sen alajärjestöjen maksut (USA ja Britannia ei maksa alkuunkaan kaikkia osuuksiaan), yli paisunut ulkomaan edustustojen kustannukset, yli suuret maailmankauppajärjestöjen maksut, ETYJ jäsenmaksu osuus tarkistettava oikeaksi, Nato operaatioihin ja rauhaan pakottamisen kustannukset j.n.e.
Kun näistä leikataan 2 miljardia ja sijoitetaan Suomen kansantalouteen, niin se näkyy 20 miljardina kansantaloudessamme.
Kun suunnitellut 16 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 160 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.
Kun lopullinen 80 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 800 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.

Tässä selvä syy miksi vain Perussuomalaisten leikkauslista toimivat, kun rahat leikataan ulkomaan maksuista!

joonathan

Mutta siinä olet oikeassa yhdysvaltalaiset pankin ovat aika hyvin selvinneet. Mutta tutkippa miten. Yhdysvaltai valtion velka on kasvnut vuoden 2008 10200 miljardista tämän hetkiseen 13000 miljardiin. Ollen jo yli 90% BKT. Eli pankit joteskin siis jäljellä olevat, mutta ihmisten tilanne on surkea. Ei mitään valoa tienpäässä. Siinäkin olen erimieltä Perussuomalisten leikkauslista eivät toimi. Se on liian kovaa suomelle. Terveydestä , eläkkeistä ja jopa työllisyydestä leikattainiin. Lisäksi Perussuomalaisissa on paljon samaa koun saksan kansallisosialismissa. Aatemaalimaan kuuluu yksi rotu nationallisen kuvan mukaan yhtenäinen valtio. Epäsopivat rodut tullaan poistamaan (mamut) ja muusta ei ole maksettava kuin työstä. Suuret yhtiöt maksumiehiksi eläkkeitä laajennetaan. Lisäksi heidän tavotteisiinsa kuuluu työttömyyden poistaminen ja pienempipalkkaisten käytössä olevien kulutushyödykkeiden tuotannon laajentaminen. Myös kansanterveyden edistäminen heidän tavallaan on mukana. Kaikki suoraan kuin kansallissosialismin oppikirjoista. Soini on hyvin tarkasti lukenut kirjan jonka Hitler kirjoitti Siis siis tämä joka käsittelee kansallissosialimin rakennetta, ja tietysi TAISTELUNI soveltaen sitä itseensä, Ja nimimikin viittaa tähän kansallissoialismiin perus suomalaiseet. Tähän liikkeeseen voi kuulua aatemaailmastaa hyvin erilaisia ihmisiä. Olen pitkään odottanut, että joku kiinnittäissi asiaan enemmän huomiota mutta ehkä aikaa on jos niinkauan siitä, ja myös se, että siihen kiinteästi liittynyt natsismi tuomittii kuolemaan Nürnbergin oikeudenkäynnissä 1946.Samoin kuin nimitys kansallissosialismi joa ei suinkaan ollut mitää sosialismia. No vielä ei ole nähty mihin tämä perussuomalaisten oppi kääntyy. Mutta varsin kiinnostavaa on ollut seurata Soinin etenemistä ja unelman täyttymistä.veroja olisi nostettava. Sitä en voi hyväksyä. Muutenkin perussuomaliste ohjelma tuntuu vanhalle miehelle hyvin tutulta.

Kiusallinen muisti

USA on sotaa käyvä maa ja talous sen mukainen. EU haluaa myös mukaan sotaan, suomalaiset ei!

Suomen velan tarve määräytyy sen perusteella paljonko verokertymää muodostuu. Verokertymän muodostuma riippuu talouskasvusta, joka riippuu Suomessa pääosin viennin kehityksestä. Viennin kehitys määräytyy valtaosin Suomen osalta euron tai oikeammin Suomen valuutan arvosta. Euroalueen taloudellinen kehitys on siinä marginaalinen tekijä, kuten jatkosta käy ilmi. Mitä nopeammin eurosta irti, sitä nopeammin alijäämä ja ulkomaisen velan tarve katoaa.

Tärkeintä Suomen kannalta on nyt, ettei lähdetä takaamaan ja vakauttamaan maita ja pankkeja joiden todellinen tila on jo konkurssi. Suomen resurssit eivät voi TILANNETTA PELASTAA KUN SIIHEN EI RIITÄ SAKSAN JA RANSKANKAAN RESURSSIT.

Yhdysvallat on selvinnyt pankkikriisistään vähän yli vuodessa. Saksa ja Ranska selviävät omistaan alle kolmessa vuodessa. Ja Kiina auttaa varmasti edelleen rahoineen. Jos ei auta se menettää eniten, eli kaikki omansa. Ranska ja Saksa pitävät omista kansallisista eduistaan kiinni, ei Kiinalaisten.

Suomi selviää vaurioitta Euroopan pankkikriisistä ja euron kriisistä kun ei mene mukaan takaamaan.

Suomi tarvitsee omia viisaita jotka kykenevät hoitamaan Suomen etuja, joko Eurossa tai omalla valuutalla.

Suomi kärsii paljon yliarvostetusta eurosta.

Viennin kilpailukyky euroalueen ulkopuolelle vaikeutuu.

Maailma euroalueen ulkopuolella on 20 kertainen euroalueeseen ja sen talouskasvuun verrattuna.

Eurooppaan sulkeutuminen on tuhoisaa suomelle!

EU: talouskasvua on pidetty yllä matalilla koroilla ja voimakkaalla elvytyksellä, siitä huolimatta Kreikka, Irlanti, Portugali, Espanja ja Italia ovat konkurssin partaalla.

Kun nuo maat romahtavat, romahtaa Saksa ja Ranska mukana jota seuraa kaikki ne maat jotka ovat sitoutuneet takuillaan mukaan auttamaan.

Kun takuut joudutaan maksamaan, Suomen veroaste nousee niin paljon että teollisuus ja yritykset lähtevät pois maasta ja työttömyys kasvaa super suurtyöttömyydeksi.

Romahdus tulee vääjäämättä. Ennen romahdusta on kiire siirtää tulevat tappiot muiden maksettavaksi mahdollisimman paljon.

Ei ole olemassa talouspolitiikan keinoja joita niin erilaisia talouksia voidaan hoitaa ja kehittää menestyksellisesti.

Vientivetoinen maa kärsii yliarvostetusta eurosta, turismilla ja kotimaassa toteuttavilla palveluilla elävä velkainen kansantalous tarvitsee vahvaa euroa joka mahdollistaa alhaiset korkoja.

Etelä-Euroopan talousmoraali on nähty, valehtelua, peittelyä, salaamista tukien huijaamista, kavalluksia j.n.e.

Ranska ja Saksa ajavat kansallisia etujaan Härskisti, jopa niin härskisti että englanti ei edes suostu maksamaan läheskään kaikkia sille määrättyjä osuusmaksujaan EU:lle.

Virkamiehistö on ahneuden perikuva, joka näkyy palkoissa ja eduissa mitä heille maksetaan, jonka lisäksi väärinkäytöksiä, lahjuksia ja korruptiota harjoitetaan loputtomasti joihin kukaan ei puutu.

Kuvitelma että Suomi pystyy pitämään tukiaisilla konkurssimaille yllä kulutusta joka johtaa suomalaisten tuotteiden kysynnän turvaamiseen on harhaa.

EU:lta kavalletaan miljardeja vuosittain, siltä huijataan aiheettomia tukia harmaantalouden supervalloille kymmeniä miljardeja vuodessa. Se kylvää itse järjettömyyksiin loputtomasti rahaa vuosittain. Sitä johdetaan täysin vailla toimivia kontrolleja turhan virkamies eliitin voimin.

Euroalueelle vienti on 12,1% BKT:stä.

Viennin osuus BKT:stä on 38 %.

Suomi tarvitsee oikein arvostetun valuutan voidakseen kasvattaa vientiään euro- ja EU-alueen ulkopuolisiin maihin.

Kreikka, Portugali, Irlanti, Saksa, Ranska, Italia ja espanja tarvitsevat yliarvostettua euroa, välttyäkseen ylisuuren velkataakan kasvamiselta kestämättömäksi näille valtioille ja niiden maiden pankeille.

Suomi pärjää ilman euroa ja EU:ta, Suomi ei pärjää jos mene mukaan maksamaan toisten hirveitä lainoja. Joita niiden kansantaloudet eivät kestä, vaikka ne ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna.

Kiviniemi raivostui kun Ålandsbanken Asset Managementin johto puhuu totta. Kreikka raivostui kun totuus tuli lopullisesti julki. Lontoon pankkiireille jaetaan Super Bonuksia niistä rahoista joilla Kreikkaa ja Irlantia lainoittaneet pankit pelastettiin. Kreikan, Espanjan, Italian ja portugalin harmaat taloudet ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna. Heidän harmaat taloudet tuottavat pimeätä hyvinvointia ja elintasoa kotimaissaan, vaikka ei kasvatakaan varsinaista kansantaloutta ja näkyvää elintasoa kotimaissaan.
Kaikki EU maksut ja velvoitteet määräytyvät tämän näkyvän kansantalouden ja elintason/asukas mukaan, myös nämä Kataisen kylvämät tuki miljardit näille harmaantalouden maille. Suomeksi sanottuna, Katainen syytää tukeaan maille jotka, kuten Kreikka on paljastanut, on antanut tahallaan väärää tietoa tilastaan ja maksaa kaikki EU maksunsa alimittaisina suurien harmaiden talouksiensa vuoksi.

Jonka lisäksi ne saavat myös ylimitoitettuja tukia EU:lta johtuen näistä suurista harmaista talouksistaan.

Suomi on mukana systeemissä, jossa sitä kusetetaan molempiin suuntiin, lailliset tuet Suomeen määräytyvät liian alhaisina ja maksut liian korkeina, johtuen näistä huijaavista maista joita Katainen on nyt avokätisesti tukemassa.

Katainen paljastuttuaan vaalirahoitus kuvioista totesi, nyt ei vaaleja voi järjestää kun on paha lama, jonkun täytyy kantaa vastuu ja ei ole aikaa järjestää vaaleja.
Todellisuudessa Katainen jäi pitämään vallasta kiinni ja jakamaan rahaa kavereilleen, piittaamatta mitään varsinaisesta vastuullisuudesta politiikan moraalia kohtaan.

Kun muistellaan vaalirahoitus ja sotku sekä käydyt vaalit läpi ja muu mädännäisyys hyvä veli kuvioineen, niin vääjäämättä joudun epäilemään sitä mahdollisuutta että Keskustapuolue ja Kokoomus saattaa toimia kansainvälisesti rikollisorganisaatioina joita ylimmät laillisuuden valvojat maassamme suojelee.

Suomi voi pärjätä samoilla sopimuksilla kuin esim. Norja, Sveitsi ja Ruotsi, omalla valuutalla!
Kun Euro kaatuu, Suomeen ei tule työttömyyttä ja lamaa!
Kun Euro alueiden yliarvostettu valuutta lakkaa olemasta, Eurooppa alkaa
ostaa Eurooppalaisilta ja EU:n ulkopuolelta tuleva tuonti vähenee
rajusti.
Vienti Euroopasta Aasiaan ja Amerikkaan ja muualle kasvaa voimakkaasti
Euroopan kulutus ei juurikaan vähene, vaan se tuotetaan Euroopassa, kuten
Suomessa. Joten EU alueen työttömyys vähenee alle puoleen, josta johtuen
Euroopan alueen ostovoima kasvaa useita prosentteja niillä aloilla jotka heijastuvat suoraan työllisyyteen ja valtaosan kansalaisista hyvinvointiin.
Kansantaloudet tervehtyvä voimakkaasti, ja yli suuret hallinto-organisaatiot voidaan puolittaa rasittamasta valtioiden taloutta.

Ruotsi menestyy omalla valuutalla paljon paremmin kuin Suomi eurollaan, Norja ja Sveitsi menestyvät EU:n
ulkopuolella ja omilla valuutoilla paljon paremmin kuin Suomi jopa paremmin kuin Ruotsi.
Euron kaatuminen ei ole tuhoisaa kansoille Euroopassa vaan pankkiireille ja Heitä hännysteleville poliitikoille.
Jos pelastetaan moraalia vailla olevat sijoitus hurjastelijat, mikään ei muutu vaan sama toistetaan uudestaan ja uudestaan pitkin Eurooppaa ja
jopa koko maailmaa.
Nyt on aika laittaa tälle kansalaisten kusetukselle ja uhkailulle piste.
Suomi on aivan liian pieni, jotta sen omat edut otettaisiin tasapuolisesti huomioon EMUN jäsenenä. Kun sääntöjä, joihin Suomi sitoutui, ei noudateta Suomen edut kärsivät oleellisesti ja pysyvästi!

Hallitus luulee Euroopan vakausrahaston 80 miljardia tulevan pilven päältä!
Pankki- ja yritystoimintaa ei voi rinnastaa suoraan kansantalouteen.
Kansantaloudella on aivan omat lainalaisuutensa.

Eli 2 miljardia euroa, (vakausrahaston alkupotin summa), vaikuttaa kotimaisessa kansantaloudessa yli kymmenellä miljardilla eurolla, luoden työpaikkoja ja lisäten hyvinvointia siten että veroja kertyy enemmän ja työttömyyskorvauksia ja toimeentulotukia tarvitsee maksaa vähemmän. Hyvinvointi kasvaa!
Kun tämä 2 miljardia kerätään veroina yhteiskunnasta, jotta se voidaan maksaa ulkomaille, on sillä sama vaikutus kun yllä, mutta negatiiviseen suuntaan, se heikentää kansantaloutta yli 10 miljardilla vuodessa.
Näiden toimien vaikuttavuus ero, delta, on 20 miljardia euroa. Eli 2 miljardia ulkomaille esiintyy kotimaisessa kansantaloudessa jopa kymmenkertaisen eli 20 miljardina.

Näin koska, kun kansantalouteen sijoitetaan rahaa, toimeentulotukien, työllistämistukien, työttömyyskorvausten, lapsilisien, yritystuilla pienille- ja mikroyrityksille, tämä raha tekee työtä taloudessa. Kansantalouteen sijoitettu raha kiertää siinä, ostajalta myyjälle, kuusi kertaa vuodessa. Joka kerta kun raha vaihtaa omistajaa, siitä kuulu maksaa veroja, vähintään alv:n 23 %.
Keräämänsä verot valtio palauttaa kansantalouteen, palkoina, tukina, korvauksina, valtionosuuksina j.n.e, näin kierto jatkuu.
Tämä pätee kaikkeen maasta pois vietävään rahaan.
EU maksut, laittomat ja lailliset, kehitysapu, pankkituet, rauhaan pakottaminen, rauhanturvaaminen, lähialue tuet, maahanmuuton ulkomaille suuntautuva osuus, yli suuret YK:n ja sen alajärjestöjen maksut (USA ja Britannia ei maksa alkuunkaan kaikkia osuuksiaan), yli paisunut ulkomaan edustustojen kustannukset, yli suuret maailmankauppajärjestöjen maksut, ETYJ jäsenmaksu osuus tarkistettava oikeaksi, Nato operaatioihin ja rauhaan pakottamisen kustannukset j.n.e.
Kun näistä leikataan 2 miljardia ja sijoitetaan Suomen kansantalouteen, niin se näkyy 20 miljardina kansantaloudessamme.
Kun suunnitellut 16 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 160 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.
Kun lopullinen 80 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 800 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.

Tässä selvä syy miksi vain Perussuomalaisten leikkauslista toimivat, kun rahat leikataan ulkomaan maksuista!

Observatori

Nimiä en sano.

Suomi-neidon ei tarvitse antaa kaikille ulkolaisille. Voi ajatella omaa etuaankin. Tuollaisessa tulee lepsun ja tyhmän maine kun sanoo aina jees.

Taitaa olla maailmanennätyssurkea neuvottelutulos. Jos olisi otettu kadulta Kalliosta Arska ja kaverit neuvottelemaan, päästässiin 8 tai 16 miljardia vähemmällä ja paremmalla neuvottelutuloksella.

Mikä ihmeen hinku on päästä rakentamaan ja rahoittamaan maailmanhistorian suurinta puhallusta ja roskapankkia. Saako siitä proviision, virkoja vai mitä ?

On älyllistä valehtelua selittää, että pitää antaa miljardeja kriisimaille, jotta ne voi ostaa miljoonilla Suomesta. Tai perustella olemattomilla eläkesijoituksilla siellä.

Velkamailla on omaisuutta ja kykyä maksaa vaikka koko velkansa. Laittaa vaan omaisuutta myyntiin ja vuokraa takaisin. Niin ne muutkin tekee. Tulipa törsättyä. hups. Ylivellallisen jutut vaan vaikeutuu lisälainalla. Ei ne siellä nälkään kuole. Kreikka käytti 100 miljardia puolustusmenoihin ja voi myydä tavaraa vaikka Suomelle. Tai hotelliöitä.

Se kriisi on pankeilla, joille ei velalliset viitsi maksaa, eikä ne voi velkoa kansallisvaltioilta, jotka ei antaneet vakuuksia. Se on pankkien virhe.

Suomi voi humanitäärisesti kerätä vaikka Portugalille yms. kalasäilykkeitä ja vanhoja vaatteita humanitääriseksi avuksi. Mutta rahaa ei kannata lähettää jo nykyisten EU-tukien lisäksi. Pitää oppia auttamaan itseään.

luuserius

Kilkattaa kovasti. Useampi kuin kymmenes amerikkalainen on menettänyt kaiken. Ja lisää úhreja tulee päivittäin.
Sitäkö me tosiaan haluamme. Omaisuuden arvon mitätöinti ja velat, joista ei voi edes teoriassa selviytyä.

Kreikka ja Portugali sumentavat suomalaisten ajattelukyvyn. Meidän oma julkistalous on samalla tiellä. Se on seuraavan eduskunnan talvisota. Soinin kehinkieli kertoo vastuusta. Urpilainen ja Jungner ovat vielä naiveja. Populismi on jäänyt päälle. Eurooppa voi pärjätä vain yhdessä näissä taisteluissa, yksituumaisena. Toki siinä tarvitaan kritiikkiä, jottei eksytä. Mutta päätön huutelu on eri asia.

Me olemme vasta tuskien taipaleen alussa. Seuraava eduskunta joutuu antamaan kongretiaa suomelle. 2007 jakovara on muuttunut 2011 velkavaraksi.

luuserius

Suomi lainaa rahaa omiin menoihinsa. Suomi ei ole nettoeläjä vaan yksi velkavetoisimmista maista.
Konkretia puuttuu nyt näkemyksistä.

Suomi on yksi etelän velkapelleistä, joka ei saa talouttaan kasvuun, eikä kykene uudistamaan mm. julkistalouttaan. Meidän ei juuri kannata nyt sormella osoitella muita.

Itse petyin nykyiseen hallitukseen, joka ei lähtenyt ajamaan muutosta vaan vetäytyi kolmikantapolibyroon taakse.
Kun SAK nousee hallitukseen, muutos ei liene edes teoriassa mahdollista.

Nyt vaan jännitetään, paljonko työllisyys heikkenee, pääomia pakenee ja valtiolainojen korot nousevat. Seuraavaa hallitusohjelmaa lukevat muutkin kuin suomalaiset.

Hakkuri

"Suomi lainaa rahaa omiin menoihinsa. Suomi ei ole nettoeläjä vaan yksi velkavetoisimmista maista.
Konkretia puuttuu nyt näkemyksistä.

Suomi on yksi etelän velkapelleistä, joka ei saa talouttaan kasvuun, eikä kykene uudistamaan mm. julkistalouttaan. Meidän ei juuri kannata nyt sormella osoitella muita."

Juuri tuosta syystä Suomen ei kuulu jakaa takauksia ja lainoja maille jotka tulevat päätymään saneeraukseen. Suomen kuuluu hoitaa omaa velkalastia!

Selvitysmies

Meillä vielä ylpeiltiin, että saatiin Rehnille riittävän painava salkku!

Taloussanomissa oli jo ennen vaaleja vastaavia kirjoituksia J Hurrilta. Myös Pauli Vahtera kertoi IL:n blogissaan mikä on kupletin juoni.

HS julkaisi B Holmströmin haastattelun taktisesti vasta vaalien jälkeen.

Toivoa sopii etteivät Soini ja Urpilainen petä äänestäjiään.

Muuten se oli Portugali itse joka hylkäsi EU:n tarjoaman apupaketin vielä vanhan eduskuntamme aikana.

Aprikoitselija

Itse tykönäni olen yrittänyt kovasti miettiä, miksi Jyiki-boi niin ehdottomasti kannatti takuiden antamista. Hän aina vain uudestaan vakuutti, että antaa pitää, se on Suomen etu ja työttömyys tulee, jos ei anneta. Mistä sellainen yksi ainoa totuus, ylivertainen totuuden tieto tulevaisuudesta voi kummuta. Toisenlaistakin arvelua oli luettavissa Euroopassa, lähinnä Saksassa. Muistanemme senkin, mitä ennustamisesta, nimen omaan tulevaisuuden ennustamisesta on sanottu; että se on vaikeaa. Asiaa on täsmentänyt mm. V. Huovinen todetessaan, että tulevaisuus ei ehkä tapahdukaan juuri niin kuin on oletettu. (Lainaus ei ole sanatarkka.) Perskohtaista kokemusta on kuitenkin minullakin siitä, että maksamaan saattaa joutua, olipa nimi vekselissä miten päin tahansa.

Tämän asian ymmärtämiseen ei anna apua edes se vanha hokema, että jos ei ole nuorena sosialisti, ei ole sydäntä, ja jos ei ole vanhana konservatiivi, ei ole järkeä. Soisin, että löytyisi enemmän ihmisiä, jotka ennen vaaleja miettisivät, mitä tekevät. Jotenkin on riemullista ajatella, että liikkuvalla äänestäjällä on kaksi ääntä. Toinen on se, minkä ottaa pois edelliseltä äänestämältää puolueelta ja toinen ääni on se, minkä antaa sillä kertaa taas seuraavalle. Tälläkin kertaa konservatiivit äänestivät konservatiivisesti.

Takaisin J. Kataiseen.
yks) Suomi EU:n mallioppilaana lienee jo tunnettu Bryssälässä. Poika sinisilmien maasta, ja vielä untuvikko niin iässä kuin viisaudessakin, on helppo höynäytettävä foinikialaisten ja sen sortin ajatusmaailman tuntijoille.
kaks) Kapitalisti on aina tiennyt, että pääomat kootaan suurelta massalta pikkuisina puroina. Veroina kootuista rahoista se käy kätevimmin. Puolueen linjaa.

ParantavaVeitsi

Normaali takaajamenettely tapahtuu tilanteessa, jossa lainanottajan edes oletetaan selviytyvän velkakuormastaan.
Kreikan kohdalla sitä ei enää edes oleteta, koska se on jo konkurssipesä, josta kielii sen kahdenvuoden
velkapapereiden roskaluokitus ja 20% markkinakorot.
Kukaan täysijärkinen ei pistä OMIA RAHOJAAN enää tähän peliin.
Ihminen joka sitten pistää TOISTEN RAHAT TIETEN TAHTOEN PELIIN käyttäytyy jo rikollisen vilpillisesti..
Kreikan tavalla ei myöskään Portugalilla näytä olevan mitään
toivoa velkojen takaisinmaksukyvystä.
Kukaan ykstyistalous ei lähtisi tähän suureen ja kasvavaan karuselliin mukaan takaamaan holtittomia lainanottajia, sillä se olisi taloudellinen itsemurha.
Miten häikäilemättömästi voidaan sitten veronmaksajien rahat sitoa kuitenkin samaan peliin, jonka jo ennakkoon tiedetään aiheuttavan murskatappiot?
Jos unioni tarjoaa vain kannatusjäsenen asemaa Suomella, tulee varmaan edullisemmaksi maalle jättäytyä ulkopuolelle ja hyödyntää itse omat rajoitetut voimavaransa.

luuserius

Suomi ottaa tänäkin vuonna lähes 10 miljardia lisävelkaa.
Jos Euroopassa maat eivät maksa velkojaan sovitusti, alkaa valtiolainojen korot nousta ja pienikin korkojen nousu Suomella maksaa miljardeja. 90-luvulla pahimpaan aikaan Suomi käytti 12% budjetistaan velanhoitoon, kun esim. puolustusvoimat saivat 2%.
Nyt velkataakat ovat jo isommat kuin pahimpaan lama-aikaan ja kasvussa.
Se on höpöä että Suomi rahoittaa muita maita, meidän sossut ovat ottavat syömävelkaa kovalla tahdilla. Nyt tällä Portugalipaketilla on sivuutettu täysin Suomen talouden omat ongelmat.
Se on sovittu juttu, virkamiehille, puolueille ja etujärjestöille on päättetty antaa työrauha ja kansa äänesti asian vierestä.
Kyllä kansa tietää......

LT

Luuserus näyttää kuuluvan niihin tietämättömiin, jotka eivät ole selvillä siitä, että demarit ovat olleet oppositiossa vuodesta 2007, eivätkä siis Vanhasen II:ssa, eivätkä liioin Kiviniemen hallituksessa. Hän siis haukkuu väärää puuta. Jos haukkua haluaa pitäisi haukkua hallituspuolueita, ei oppositiota. Demarit eivät ole nyt olleet kasvattamassa lainan määrää. He eivät ole myöskään olleet tekemässä apupakettia. Oppositiossa he ovat päinvastoin vastustaneet sitä. Vastuussa ovat hallituspuolueet. Hallitukseen kuuluivat Kokoomus, Keskusta, Vihreät ja RKP. Nämä puolueet ovat kartuttaneet massiivisesti maamme velkataakka, eivät siis Demarit. Menikö perille? Uutta hallitusta ei vielä ole, neuvottelutkaan eivät ole vielä alkaneet. Demarit eivät siis ole olleet vallankahvassa.

luuserius

On totta että Vanhasen/Kiviniemen hallitus on ollut sosiaalisin hallitus aikoihin, vertaa sitä sitten vaikka Lipposen sinipunahallituksiin. Kaikki muistamme leikkausjonot ja köyhimpien aseman heikentymisen.

Demarit ovat olleet yhden vaalikauden oppositiossa, mutta vahvasti kolmikantapöydissä esim. SATA-komitean tuloksia torppaamassa perusturvan parantamisen osalta tai eläkeiän nostoa kaatamassa.

Kataisen johdolla on velkaelvytetty muun Euroopan linjan mukaisesti, joka on estänyt massatyöttömyyden ja konkurssiaallot Suomessa. Samaan aikaan on esim. kuntien Paras-hanke, jossa demarit ovat vahvasti vaikuttaneet ja vaalilupauksia antaneet, kuinka julkistalous tulee jatkossakin viemään suomalaisten verot ja loput vaikka velaksi.

Itsekin pidin velkaelvytystä tarpeellisena, mutta samaan aikaan Suomessa olisi pitänyt lähteä tekemään uudistuksia. Koska ay-demarit eivät ole vastuussa, uudistuksia ei ole kyetty saamaan kuin puheissa(esim. eläkeiän nosto).

Seuraavaa hallitusta ei käy katteeks. Tosiasioiden valossa demarien ''vaalivoitto'' on osoitus joko kansan tyhmyydestä tai suurten ikäluokkien ahneudesta. Veikkaan jälkimmäistä.

luuserius

Unohtui. Heikot päättäjät eivät ole kyenneet uudistamaan Euroopan talouksia. Ruotsissa ja Saksassa on tehty paremmin, Suomessa ja Belgiassa heikommin. Meillä on hallitus, joka ei käyttänyt valtaansa.

IIOsanoma ei saavuttanut maailmaa ja suomalainen ylihinnoiteltu työ käy kuolintaistoa. Suuri ikäluokka haluaa poliittisesti luvatut etunsa ja nuoret ovat jääneet oppositiion. Siinä on eväitä tulevaisuudelle.

Saa nähdä minkälainen nukkehallitus nyt kasataan ja kuinka se tanssii kolmikannan tahdissa. Onko seuraavaksi vasemmistoliiton vaalivoiton paikka?

Entäs jos menee Suomen lainahanat tiukoille. Mikä on sitten marssin tahti.

Kiusallinen muisti

Saksan talous on yli 20 kertainen Suomeen verrattuna.

Saksan palkat selvästi korkeammat kuin Suomessa, sosiaali etuudet paremmat kuin Suomessa. Irtisanomissuojat super hyvät verrattuna Suomeen.

Silti Saksa on kilpailukykyisempi kuin Suomi.

Siksi että, Saksan kotimarkkinakulutus omalle teollisuudelle on selvästi yli 20 kertainen Suomeen verrattuna.

Suuret määrät on edullisempaa tuottaa joka laskee hintoja, myös vientihintoja. Saksa myös sijaitsee massa markkina alueen keskellä, joten toimitus rahdit alhaisia.

Lisäksi Saksan maataloustuet EU:lta paljon paremmat viljelijöille kuin suomalaisille.

Myös muut EU tuet kohdistuvat Saksaan edullisemmin kuin Suomeen.

Saksa hyötyy kalliista eurosta koska sillä on muuta kautta edullinen kilpailuasema markkinoilla.

Suomen kilpailukyvyn kannalta euron arvo on aivan liian korkea.

Lissabonin sopimus kohtelee herrakansoja eri tavalla kuin syrjittyä Suomea, se sopimus ei toteuta kansojen tasavertaisuutta kuten alkuperäinen EU sopimus johon Suomikin liittyi.

Yhdysvallat on selvinnyt pankkikriisistään vähän yli vuodessa. Saksa ja Ranska selviävät omistaan alle kolmessa vuodessa. Ja Kiina auttaa varmasti edelleen rahoineen. Jos ei auta se menettää eniten, eli kaikki omansa. Ranska ja Saksa pitävät omista kansallisista eduistaan kiinni, ei Kiinalaisten.

Suomi selviää vaurioitta Euroopan pankkikriisistä ja euron kriisistä kun ei mene mukaan takaamaan.

Suomi tarvitsee omia viisaita jotka kykenevät hoitamaan Suomen etuja, joko Eurossa tai omalla valuutalla.

Suomi kärsii paljon yliarvostetusta eurosta.

Viennin kilpailukyky euroalueen ulkopuolelle vaikeutuu.

Maailma euroalueen ulkopuolella on 20 kertainen euroalueeseen ja sen talouskasvuun verrattuna.

EU: talouskasvua on pidetty yllä matalilla koroilla ja voimakkaalla elvytyksellä, siitä huolimatta Kreikka, Irlanti, Portugali, Espanja ja Italia ovat konkurssin partaalla.

Kun nuo maat romahtavat, romahtaa Saksa ja Ranska mukana jota seuraa kaikki ne maat jotka ovat sitoutuneet takuillaan mukaan auttamaan.

Kun takuut joudutaan maksamaan, Suomen veroaste nousee niin paljon että teollisuus ja yritykset lähtevät pois maasta ja työttömyys kasvaa super suurtyöttömyydeksi.

Romahdus tulee vääjäämättä. Ennen romahdusta on kiire siirtää tulevat tappiot muiden maksettavaksi mahdollisimman paljon.

Ei ole olemassa talouspolitiikan keinoja joita niin erilaisia talouksia voidaan hoitaa ja kehittää menestyksellisesti.

Vientivetoinen maa kärsii yliarvostetusta eurosta, turismilla ja kotimaassa toteuttavilla palveluilla elävä velkainen kansantalous tarvitsee vahvaa euroa joka mahdollistaa alhaiset korkoja.

Etelä-Euroopan talousmoraali on nähty, valehtelua, peittelyä, salaamista tukien huijaamista, kavalluksia j.n.e.

Ranska ja Saksa ajavat kansallisia etujaan Härskisti, jopa niin härskisti että englanti ei edes suostu maksamaan läheskään kaikkia sille määrättyjä osuusmaksujaan EU:lle.

Virkamiehistö on ahneuden perikuva, joka näkyy palkoissa ja eduissa mitä heille maksetaan, jonka lisäksi väärinkäytöksiä, lahjuksia ja korruptiota harjoitetaan loputtomasti joihin kukaan ei puutu.

Kuvitelma että Suomi pystyy pitämään tukiaisilla konkurssimaille yllä kulutusta joka johtaa suomalaisten tuotteiden kysynnän turvaamiseen on harhaa.

EU:lta kavalletaan miljardeja vuosittain, siltä huijataan aiheettomia tukia harmaantalouden supervalloille kymmeniä miljardeja vuodessa. Se kylvää itse järjettömyyksiin loputtomasti rahaa vuosittain. Sitä johdetaan täysin vailla toimivia kontrolleja turhan virkamies eliitin voimin.

Euroalueelle vienti on 12,1% BKT:stä.

Viennin osuus BKT:stä on 38 %.

Suomi tarvitsee oikein arvostetun valuutan voidakseen kasvattaa vientiään euro- ja EU-alueen ulkopuolisiin maihin.

Kreikka, Portugali, Irlanti, Saksa, Ranska, Italia ja espanja tarvitsevat yliarvostettua euroa, välttyäkseen ylisuuren velkataakan kasvamiselta kestämättömäksi näille valtioille ja niiden maiden pankeille.

Suomi pärjää ilman euroa ja EU:ta, Suomi ei pärjää jos mene mukaan maksamaan toisten hirveitä lainoja. Joita niiden kansantaloudet eivät kestä, vaikka ne ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna.

Kiviniemi raivostui kun Ålandsbanken Asset Managementin johto puhuu totta. Kreikka raivostui kun totuus tuli lopullisesti julki. Lontoon pankkiireille jaetaan Super Bonuksia niistä rahoista joilla Kreikkaa ja Irlantia lainoittaneet pankit pelastettiin. Kreikan, Espanjan, Italian ja portugalin harmaat taloudet ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna. Heidän harmaat taloudet tuottavat pimeätä hyvinvointia ja elintasoa kotimaissaan, vaikka ei kasvatakaan varsinaista kansantaloutta ja näkyvää elintasoa kotimaissaan.
Kaikki EU maksut ja velvoitteet määräytyvät tämän näkyvän kansantalouden ja elintason/asukas mukaan, myös nämä Kataisen kylvämät tuki miljardit näille harmaantalouden maille. Suomeksi sanottuna, Katainen syytää tukeaan maille jotka, kuten Kreikka on paljastanut, on antanut tahallaan väärää tietoa tilastaan ja maksaa kaikki EU maksunsa alimittaisina suurien harmaiden talouksiensa vuoksi.

Jonka lisäksi ne saavat myös ylimitoitettuja tukia EU:lta johtuen näistä suurista harmaista talouksistaan.

Suomi on mukana systeemissä, jossa sitä kusetetaan molempiin suuntiin, lailliset tuet Suomeen määräytyvät liian alhaisina ja maksut liian korkeina, johtuen näistä huijaavista maista joita Katainen on nyt avokätisesti tukemassa.

Katainen paljastuttuaan vaalirahoitus kuvioista totesi, nyt ei vaaleja voi järjestää kun on paha lama, jonkun täytyy kantaa vastuu ja ei ole aikaa järjestää vaaleja.
Todellisuudessa Katainen jäi pitämään vallasta kiinni ja jakamaan rahaa kavereilleen, piittaamatta mitään varsinaisesta vastuullisuudesta politiikan moraalia kohtaan.

Kun muistellaan vaalirahoitus ja sotku sekä käydyt vaalit läpi ja muu mädännäisyys hyvä veli kuvioineen, niin vääjäämättä joudun epäilemään sitä mahdollisuutta että Keskustapuolue ja Kokoomus saattaa toimia kansainvälisesti rikollisorganisaatioina joita ylimmät laillisuuden valvojat maassamme suojelee.

Suomi voi pärjätä samoilla sopimuksilla kuin esim. Norja, Sveitsi ja Ruotsi, omalla valuutalla!
Kun Euro kaatuu, Suomeen ei tule työttömyyttä ja lamaa!
Kun Euro alueiden yliarvostettu valuutta lakkaa olemasta, Eurooppa alkaa
ostaa Eurooppalaisilta ja EU:n ulkopuolelta tuleva tuonti vähenee
rajusti.
Vienti Euroopasta Aasiaan ja Amerikkaan ja muualle kasvaa voimakkaasti
Euroopan kulutus ei juurikaan vähene, vaan se tuotetaan Euroopassa, kuten
Suomessa. Joten EU alueen työttömyys vähenee alle puoleen, josta johtuen
Euroopan alueen ostovoima kasvaa useita prosentteja niillä aloilla jotka heijastuvat suoraan työllisyyteen ja valtaosan kansalaisista hyvinvointiin.
Kansantaloudet tervehtyvä voimakkaasti, ja yli suuret hallinto-organisaatiot voidaan puolittaa rasittamasta valtioiden taloutta.

Ruotsi menestyy omalla valuutalla paljon paremmin kuin Suomi eurollaan, Norja ja Sveitsi menestyvät EU:n
ulkopuolella ja omilla valuutoilla paljon paremmin kuin Suomi jopa paremmin kuin Ruotsi.
Euron kaatuminen ei ole tuhoisaa kansoille Euroopassa vaan pankkiireille ja Heitä hännysteleville poliitikoille.
Jos pelastetaan moraalia vailla olevat sijoitus hurjastelijat, mikään ei muutu vaan sama toistetaan uudestaan ja uudestaan pitkin Eurooppaa ja
jopa koko maailmaa.
Nyt on aika laittaa tälle kansalaisten kusetukselle ja uhkailulle piste.
Suomi on aivan liian pieni, jotta sen omat edut otettaisiin tasapuolisesti huomioon EMUN jäsenenä. Kun sääntöjä, joihin Suomi sitoutui, ei noudateta Suomen edut kärsivät oleellisesti ja pysyvästi!

Hallitus luulee Euroopan vakausrahaston 80 miljardia tulevan pilven päältä!
Pankki- ja yritystoimintaa ei voi rinnastaa suoraan kansantalouteen.
Kansantaloudella on aivan omat lainalaisuutensa.

Eli 2 miljardia euroa, (vakausrahaston alkupotin summa), vaikuttaa kotimaisessa kansantaloudessa yli kymmenellä miljardilla eurolla, luoden työpaikkoja ja lisäten hyvinvointia siten että veroja kertyy enemmän ja työttömyyskorvauksia ja toimeentulotukia tarvitsee maksaa vähemmän. Hyvinvointi kasvaa!
Kun tämä 2 miljardia kerätään veroina yhteiskunnasta, jotta se voidaan maksaa ulkomaille, on sillä sama vaikutus kun yllä, mutta negatiiviseen suuntaan, se heikentää kansantaloutta yli 10 miljardilla vuodessa.
Näiden toimien vaikuttavuus ero, delta, on 20 miljardia euroa. Eli 2 miljardia ulkomaille esiintyy kotimaisessa kansantaloudessa jopa kymmenkertaisen eli 20 miljardina.

Näin koska, kun kansantalouteen sijoitetaan rahaa, toimeentulotukien, työllistämistukien, työttömyyskorvausten, lapsilisien, yritystuilla pienille- ja mikroyrityksille, tämä raha tekee työtä taloudessa. Kansantalouteen sijoitettu raha kiertää siinä, ostajalta myyjälle, kuusi kertaa vuodessa. Joka kerta kun raha vaihtaa omistajaa, siitä kuulu maksaa veroja, vähintään alv:n 23 %.
Keräämänsä verot valtio palauttaa kansantalouteen, palkoina, tukina, korvauksina, valtionosuuksina j.n.e, näin kierto jatkuu.
Tämä pätee kaikkeen maasta pois vietävään rahaan.
EU maksut, laittomat ja lailliset, kehitysapu, pankkituet, rauhaan pakottaminen, rauhanturvaaminen, lähialue tuet, maahanmuuton ulkomaille suuntautuva osuus, yli suuret YK:n ja sen alajärjestöjen maksut (USA ja Britannia ei maksa alkuunkaan kaikkia osuuksiaan), yli paisunut ulkomaan edustustojen kustannukset, yli suuret maailmankauppajärjestöjen maksut, ETYJ jäsenmaksu osuus tarkistettava oikeaksi, Nato operaatioihin ja rauhaan pakottamisen kustannukset j.n.e.
Kun näistä leikataan 2 miljardia ja sijoitetaan Suomen kansantalouteen, niin se näkyy 20 miljardina kansantaloudessamme.
Kun suunnitellut 16 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 160 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.
Kun lopullinen 80 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 800 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.

Tässä selvä syy miksi vain Perussuomalaisten leikkauslista toimivat, kun rahat leikataan ulkomaan maksuista!

luuserius

Mahtava voileipä maksaa 95 centtiä, kahvi 1€.
Kahvilayöntekijän palkka on 4-5 euroa tunnissa ja sosiaalimaksut Suomea alhaisemmat. Samoin sosiaaliturva. Saksassa on paljon pienyrityksiä palvelusektorilla. Toisaalta hyväpalkkaista teollisuustyötä on, mutta palkkoja on leikattu huomattavasti huippuvuosista.

http://www.suomalaiset.de/forum/archive/index.php/t-5113.html

Mitä suomalaiset Saksasta keskustelee, sellaisen tuntuman olen saanut omiin korviinkin.

Meille on rahan arvo sama mutta Saksassa työmarkkinat ja sosiaaliturva toimivat paremmin eli ovat dynaamisia, Suomessa jäykkiä. Meillä on edelleen ne rakenteet ja ongelmat pystyssä, jotka ajoivat oman markan seinään.

Ruotsissa on Kruunu vahvistunut 20% suhteessa Euroon ja silti Ruotsin talous kasvaa kiitos sopeuttamistoimenpiteiden, jotka kansainvälinen finanssikriisi aiheutti.

Pelkkä velkaelvytys ei siis riitä jos haluaa kulkea kärjessä.

USA:ssa velkakello tikittää ja Obaman talouspaketti on niitä hasarzihommia, jossa helposti rakennetaan entiseen malliin tyhjän päälle. Toivottavasti näin ei ole.

Kiusallinen muisti

Lissabonin sopimus kohtelee herrakansoja eri tavalla kuin syrjittyä Suomea, se sopimus ei toteuta kansojen tasavertaisuutta kuten alkuperäinen EU sopimus johon Suomikin liittyi.

Saksan talous on yli 20 kertainen Suomeen verrattuna.

Saksan palkat selvästi korkeammat kuin Suomessa, sosiaali etuudet paremmat kuin Suomessa. Irtisanomissuojat super hyvät verrattuna Suomeen.

Silti Saksa on kilpailukykyisempi kuin Suomi.

Siksi että, Saksan kotimarkkinakulutus omalle teollisuudelle on selvästi yli 20 kertainen Suomeen verrattuna.

Suuret määrät on edullisempaa tuottaa joka laskee hintoja, myös vientihintoja. Saksa myös sijaitsee massa markkina alueen keskellä, joten toimitus rahdit alhaisia.

Lisäksi Saksan maataloustuet EU:lta paljon paremmat viljelijöille kuin suomalaisille.

Myös muut EU tuet kohdistuvat Saksaan edullisemmin kuin Suomeen.

Saksa hyötyy kalliista eurosta koska sillä on muuta kautta edullinen kilpailuasema markkinoilla.

Suomen kilpailukyvyn kannalta euron arvo on aivan liian korkea.

Yhdysvallat on selvinnyt pankkikriisistään vähän yli vuodessa. Saksa ja Ranska selviävät omistaan alle kolmessa vuodessa. Ja Kiina auttaa varmasti edelleen rahoineen. Jos ei auta se menettää eniten, eli kaikki omansa. Ranska ja Saksa pitävät omista kansallisista eduistaan kiinni, ei Kiinalaisten.

Suomi selviää vaurioitta Euroopan pankkikriisistä ja euron kriisistä kun ei mene mukaan takaamaan.

Suomi tarvitsee omia viisaita jotka kykenevät hoitamaan Suomen etuja, joko Eurossa tai omalla valuutalla.

Suomi kärsii paljon yliarvostetusta eurosta.

Viennin kilpailukyky euroalueen ulkopuolelle vaikeutuu.

Maailma euroalueen ulkopuolella on 20 kertainen euroalueeseen ja sen talouskasvuun verrattuna.

EU: talouskasvua on pidetty yllä matalilla koroilla ja voimakkaalla elvytyksellä, siitä huolimatta Kreikka, Irlanti, Portugali, Espanja ja Italia ovat konkurssin partaalla.

Kun nuo maat romahtavat, romahtaa Saksa ja Ranska mukana jota seuraa kaikki ne maat jotka ovat sitoutuneet takuillaan mukaan auttamaan.

Kun takuut joudutaan maksamaan, Suomen veroaste nousee niin paljon että teollisuus ja yritykset lähtevät pois maasta ja työttömyys kasvaa super suurtyöttömyydeksi.

Romahdus tulee vääjäämättä. Ennen romahdusta on kiire siirtää tulevat tappiot muiden maksettavaksi mahdollisimman paljon.

Ei ole olemassa talouspolitiikan keinoja joita niin erilaisia talouksia voidaan hoitaa ja kehittää menestyksellisesti.

Vientivetoinen maa kärsii yliarvostetusta eurosta, turismilla ja kotimaassa toteuttavilla palveluilla elävä velkainen kansantalous tarvitsee vahvaa euroa joka mahdollistaa alhaiset korkoja.

Etelä-Euroopan talousmoraali on nähty, valehtelua, peittelyä, salaamista tukien huijaamista, kavalluksia j.n.e.

Ranska ja Saksa ajavat kansallisia etujaan Härskisti, jopa niin härskisti että englanti ei edes suostu maksamaan läheskään kaikkia sille määrättyjä osuusmaksujaan EU:lle.

Virkamiehistö on ahneuden perikuva, joka näkyy palkoissa ja eduissa mitä heille maksetaan, jonka lisäksi väärinkäytöksiä, lahjuksia ja korruptiota harjoitetaan loputtomasti joihin kukaan ei puutu.

Kuvitelma että Suomi pystyy pitämään tukiaisilla konkurssimaille yllä kulutusta joka johtaa suomalaisten tuotteiden kysynnän turvaamiseen on harhaa.

EU:lta kavalletaan miljardeja vuosittain, siltä huijataan aiheettomia tukia harmaantalouden supervalloille kymmeniä miljardeja vuodessa. Se kylvää itse järjettömyyksiin loputtomasti rahaa vuosittain. Sitä johdetaan täysin vailla toimivia kontrolleja turhan virkamies eliitin voimin.

Euroalueelle vienti on 12,1% BKT:stä.

Viennin osuus BKT:stä on 38 %.

Suomi tarvitsee oikein arvostetun valuutan voidakseen kasvattaa vientiään euro- ja EU-alueen ulkopuolisiin maihin.

Kreikka, Portugali, Irlanti, Saksa, Ranska, Italia ja espanja tarvitsevat yliarvostettua euroa, välttyäkseen ylisuuren velkataakan kasvamiselta kestämättömäksi näille valtioille ja niiden maiden pankeille.

Suomi pärjää ilman euroa ja EU:ta, Suomi ei pärjää jos mene mukaan maksamaan toisten hirveitä lainoja. Joita niiden kansantaloudet eivät kestä, vaikka ne ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna.

Kiviniemi raivostui kun Ålandsbanken Asset Managementin johto puhuu totta. Kreikka raivostui kun totuus tuli lopullisesti julki. Lontoon pankkiireille jaetaan Super Bonuksia niistä rahoista joilla Kreikkaa ja Irlantia lainoittaneet pankit pelastettiin. Kreikan, Espanjan, Italian ja portugalin harmaat taloudet ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna. Heidän harmaat taloudet tuottavat pimeätä hyvinvointia ja elintasoa kotimaissaan, vaikka ei kasvatakaan varsinaista kansantaloutta ja näkyvää elintasoa kotimaissaan.
Kaikki EU maksut ja velvoitteet määräytyvät tämän näkyvän kansantalouden ja elintason/asukas mukaan, myös nämä Kataisen kylvämät tuki miljardit näille harmaantalouden maille. Suomeksi sanottuna, Katainen syytää tukeaan maille jotka, kuten Kreikka on paljastanut, on antanut tahallaan väärää tietoa tilastaan ja maksaa kaikki EU maksunsa alimittaisina suurien harmaiden talouksiensa vuoksi.

Jonka lisäksi ne saavat myös ylimitoitettuja tukia EU:lta johtuen näistä suurista harmaista talouksistaan.

Suomi on mukana systeemissä, jossa sitä kusetetaan molempiin suuntiin, lailliset tuet Suomeen määräytyvät liian alhaisina ja maksut liian korkeina, johtuen näistä huijaavista maista joita Katainen on nyt avokätisesti tukemassa.

Katainen paljastuttuaan vaalirahoitus kuvioista totesi, nyt ei vaaleja voi järjestää kun on paha lama, jonkun täytyy kantaa vastuu ja ei ole aikaa järjestää vaaleja.
Todellisuudessa Katainen jäi pitämään vallasta kiinni ja jakamaan rahaa kavereilleen, piittaamatta mitään varsinaisesta vastuullisuudesta politiikan moraalia kohtaan.

Kun muistellaan vaalirahoitus ja sotku sekä käydyt vaalit läpi ja muu mädännäisyys hyvä veli kuvioineen, niin vääjäämättä joudun epäilemään sitä mahdollisuutta että Keskustapuolue ja Kokoomus saattaa toimia kansainvälisesti rikollisorganisaatioina joita ylimmät laillisuuden valvojat maassamme suojelee.

Suomi voi pärjätä samoilla sopimuksilla kuin esim. Norja, Sveitsi ja Ruotsi, omalla valuutalla!
Kun Euro kaatuu, Suomeen ei tule työttömyyttä ja lamaa!
Kun Euro alueiden yliarvostettu valuutta lakkaa olemasta, Eurooppa alkaa
ostaa Eurooppalaisilta ja EU:n ulkopuolelta tuleva tuonti vähenee
rajusti.
Vienti Euroopasta Aasiaan ja Amerikkaan ja muualle kasvaa voimakkaasti
Euroopan kulutus ei juurikaan vähene, vaan se tuotetaan Euroopassa, kuten
Suomessa. Joten EU alueen työttömyys vähenee alle puoleen, josta johtuen
Euroopan alueen ostovoima kasvaa useita prosentteja niillä aloilla jotka heijastuvat suoraan työllisyyteen ja valtaosan kansalaisista hyvinvointiin.
Kansantaloudet tervehtyvä voimakkaasti, ja yli suuret hallinto-organisaatiot voidaan puolittaa rasittamasta valtioiden taloutta.

Ruotsi menestyy omalla valuutalla paljon paremmin kuin Suomi eurollaan, Norja ja Sveitsi menestyvät EU:n
ulkopuolella ja omilla valuutoilla paljon paremmin kuin Suomi jopa paremmin kuin Ruotsi.
Euron kaatuminen ei ole tuhoisaa kansoille Euroopassa vaan pankkiireille ja Heitä hännysteleville poliitikoille.
Jos pelastetaan moraalia vailla olevat sijoitus hurjastelijat, mikään ei muutu vaan sama toistetaan uudestaan ja uudestaan pitkin Eurooppaa ja
jopa koko maailmaa.
Nyt on aika laittaa tälle kansalaisten kusetukselle ja uhkailulle piste.
Suomi on aivan liian pieni, jotta sen omat edut otettaisiin tasapuolisesti huomioon EMUN jäsenenä. Kun sääntöjä, joihin Suomi sitoutui, ei noudateta Suomen edut kärsivät oleellisesti ja pysyvästi!

Hallitus luulee Euroopan vakausrahaston 80 miljardia tulevan pilven päältä!
Pankki- ja yritystoimintaa ei voi rinnastaa suoraan kansantalouteen.
Kansantaloudella on aivan omat lainalaisuutensa.

Eli 2 miljardia euroa, (vakausrahaston alkupotin summa), vaikuttaa kotimaisessa kansantaloudessa yli kymmenellä miljardilla eurolla, luoden työpaikkoja ja lisäten hyvinvointia siten että veroja kertyy enemmän ja työttömyyskorvauksia ja toimeentulotukia tarvitsee maksaa vähemmän. Hyvinvointi kasvaa!
Kun tämä 2 miljardia kerätään veroina yhteiskunnasta, jotta se voidaan maksaa ulkomaille, on sillä sama vaikutus kun yllä, mutta negatiiviseen suuntaan, se heikentää kansantaloutta yli 10 miljardilla vuodessa.
Näiden toimien vaikuttavuus ero, delta, on 20 miljardia euroa. Eli 2 miljardia ulkomaille esiintyy kotimaisessa kansantaloudessa jopa kymmenkertaisen eli 20 miljardina.

Näin koska, kun kansantalouteen sijoitetaan rahaa, toimeentulotukien, työllistämistukien, työttömyyskorvausten, lapsilisien, yritystuilla pienille- ja mikroyrityksille, tämä raha tekee työtä taloudessa. Kansantalouteen sijoitettu raha kiertää siinä, ostajalta myyjälle, kuusi kertaa vuodessa. Joka kerta kun raha vaihtaa omistajaa, siitä kuulu maksaa veroja, vähintään alv:n 23 %.
Keräämänsä verot valtio palauttaa kansantalouteen, palkoina, tukina, korvauksina, valtionosuuksina j.n.e, näin kierto jatkuu.
Tämä pätee kaikkeen maasta pois vietävään rahaan.
EU maksut, laittomat ja lailliset, kehitysapu, pankkituet, rauhaan pakottaminen, rauhanturvaaminen, lähialue tuet, maahanmuuton ulkomaille suuntautuva osuus, yli suuret YK:n ja sen alajärjestöjen maksut (USA ja Britannia ei maksa alkuunkaan kaikkia osuuksiaan), yli paisunut ulkomaan edustustojen kustannukset, yli suuret maailmankauppajärjestöjen maksut, ETYJ jäsenmaksu osuus tarkistettava oikeaksi, Nato operaatioihin ja rauhaan pakottamisen kustannukset j.n.e.
Kun näistä leikataan 2 miljardia ja sijoitetaan Suomen kansantalouteen, niin se näkyy 20 miljardina kansantaloudessamme.
Kun suunnitellut 16 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 160 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.
Kun lopullinen 80 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 800 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.

Tässä selvä syy miksi vain Perussuomalaisten leikkauslista toimivat, kun rahat leikataan ulkomaan maksuista!

luuserius

Mahtava voileipä maksaa 95 centtiä, kahvi 1€.
Kahvilayöntekijän palkka on 4-5 euroa tunnissa ja sosiaalimaksut Suomea alhaisemmat. Samoin sosiaaliturva. Saksassa on paljon pienyrityksiä palvelusektorilla. Toisaalta hyväpalkkaista teollisuustyötä on, mutta palkkoja on leikattu huomattavasti huippuvuosista.

http://www.suomalaiset.de/forum/archive/index.php/t-5113.html

Mitä suomalaiset Saksasta keskustelee, sellaisen tuntuman olen saanut omiin korviinkin.

Meille on rahan arvo sama mutta Saksassa työmarkkinat ja sosiaaliturva toimivat paremmin eli ovat dynaamisia, Suomessa jäykkiä. Meillä on edelleen ne rakenteet ja ongelmat pystyssä, jotka ajoivat oman markan seinään.

Ruotsissa on Kruunu vahvistunut 20% suhteessa Euroon ja silti Ruotsin talous kasvaa kiitos sopeuttamistoimenpiteiden, jotka kansainvälinen finanssikriisi aiheutti.

Pelkkä velkaelvytys ei siis riitä jos haluaa kulkea kärjessä.

USA:ssa velkakello tikittää ja Obaman talouspaketti on niitä hasarzihommia, jossa helposti rakennetaan entiseen malliin tyhjän päälle. Toivottavasti näin ei ole.

Kiusallinen muisti

Lissabonin sopimus kohtelee herrakansoja eri tavalla kuin syrjittyä Suomea, se sopimus ei toteuta kansojen tasavertaisuutta kuten alkuperäinen EU sopimus johon Suomikin liittyi.

Saksan talous on yli 20 kertainen Suomeen verrattuna.

Saksan palkat selvästi korkeammat kuin Suomessa, sosiaali etuudet paremmat kuin Suomessa. Irtisanomissuojat super hyvät verrattuna Suomeen.

Silti Saksa on kilpailukykyisempi kuin Suomi.

Siksi että, Saksan kotimarkkinakulutus omalle teollisuudelle on selvästi yli 20 kertainen Suomeen verrattuna.

Suuret määrät on edullisempaa tuottaa joka laskee hintoja, myös vientihintoja. Saksa myös sijaitsee massa markkina alueen keskellä, joten toimitus rahdit alhaisia.

Lisäksi Saksan maataloustuet EU:lta paljon paremmat viljelijöille kuin suomalaisille.

Myös muut EU tuet kohdistuvat Saksaan edullisemmin kuin Suomeen.

Saksa hyötyy kalliista eurosta koska sillä on muuta kautta edullinen kilpailuasema markkinoilla.

Suomen kilpailukyvyn kannalta euron arvo on aivan liian korkea.

Yhdysvallat on selvinnyt pankkikriisistään vähän yli vuodessa. Saksa ja Ranska selviävät omistaan alle kolmessa vuodessa. Ja Kiina auttaa varmasti edelleen rahoineen. Jos ei auta se menettää eniten, eli kaikki omansa. Ranska ja Saksa pitävät omista kansallisista eduistaan kiinni, ei Kiinalaisten.

Suomi selviää vaurioitta Euroopan pankkikriisistä ja euron kriisistä kun ei mene mukaan takaamaan.

Suomi tarvitsee omia viisaita jotka kykenevät hoitamaan Suomen etuja, joko Eurossa tai omalla valuutalla.

Suomi kärsii paljon yliarvostetusta eurosta.

Viennin kilpailukyky euroalueen ulkopuolelle vaikeutuu.

Maailma euroalueen ulkopuolella on 20 kertainen euroalueeseen ja sen talouskasvuun verrattuna.

EU: talouskasvua on pidetty yllä matalilla koroilla ja voimakkaalla elvytyksellä, siitä huolimatta Kreikka, Irlanti, Portugali, Espanja ja Italia ovat konkurssin partaalla.

Kun nuo maat romahtavat, romahtaa Saksa ja Ranska mukana jota seuraa kaikki ne maat jotka ovat sitoutuneet takuillaan mukaan auttamaan.

Kun takuut joudutaan maksamaan, Suomen veroaste nousee niin paljon että teollisuus ja yritykset lähtevät pois maasta ja työttömyys kasvaa super suurtyöttömyydeksi.

Romahdus tulee vääjäämättä. Ennen romahdusta on kiire siirtää tulevat tappiot muiden maksettavaksi mahdollisimman paljon.

Ei ole olemassa talouspolitiikan keinoja joita niin erilaisia talouksia voidaan hoitaa ja kehittää menestyksellisesti.

Vientivetoinen maa kärsii yliarvostetusta eurosta, turismilla ja kotimaassa toteuttavilla palveluilla elävä velkainen kansantalous tarvitsee vahvaa euroa joka mahdollistaa alhaiset korkoja.

Etelä-Euroopan talousmoraali on nähty, valehtelua, peittelyä, salaamista tukien huijaamista, kavalluksia j.n.e.

Ranska ja Saksa ajavat kansallisia etujaan Härskisti, jopa niin härskisti että englanti ei edes suostu maksamaan läheskään kaikkia sille määrättyjä osuusmaksujaan EU:lle.

Virkamiehistö on ahneuden perikuva, joka näkyy palkoissa ja eduissa mitä heille maksetaan, jonka lisäksi väärinkäytöksiä, lahjuksia ja korruptiota harjoitetaan loputtomasti joihin kukaan ei puutu.

Kuvitelma että Suomi pystyy pitämään tukiaisilla konkurssimaille yllä kulutusta joka johtaa suomalaisten tuotteiden kysynnän turvaamiseen on harhaa.

EU:lta kavalletaan miljardeja vuosittain, siltä huijataan aiheettomia tukia harmaantalouden supervalloille kymmeniä miljardeja vuodessa. Se kylvää itse järjettömyyksiin loputtomasti rahaa vuosittain. Sitä johdetaan täysin vailla toimivia kontrolleja turhan virkamies eliitin voimin.

Euroalueelle vienti on 12,1% BKT:stä.

Viennin osuus BKT:stä on 38 %.

Suomi tarvitsee oikein arvostetun valuutan voidakseen kasvattaa vientiään euro- ja EU-alueen ulkopuolisiin maihin.

Kreikka, Portugali, Irlanti, Saksa, Ranska, Italia ja espanja tarvitsevat yliarvostettua euroa, välttyäkseen ylisuuren velkataakan kasvamiselta kestämättömäksi näille valtioille ja niiden maiden pankeille.

Suomi pärjää ilman euroa ja EU:ta, Suomi ei pärjää jos mene mukaan maksamaan toisten hirveitä lainoja. Joita niiden kansantaloudet eivät kestä, vaikka ne ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna.

Kiviniemi raivostui kun Ålandsbanken Asset Managementin johto puhuu totta. Kreikka raivostui kun totuus tuli lopullisesti julki. Lontoon pankkiireille jaetaan Super Bonuksia niistä rahoista joilla Kreikkaa ja Irlantia lainoittaneet pankit pelastettiin. Kreikan, Espanjan, Italian ja portugalin harmaat taloudet ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna. Heidän harmaat taloudet tuottavat pimeätä hyvinvointia ja elintasoa kotimaissaan, vaikka ei kasvatakaan varsinaista kansantaloutta ja näkyvää elintasoa kotimaissaan.
Kaikki EU maksut ja velvoitteet määräytyvät tämän näkyvän kansantalouden ja elintason/asukas mukaan, myös nämä Kataisen kylvämät tuki miljardit näille harmaantalouden maille. Suomeksi sanottuna, Katainen syytää tukeaan maille jotka, kuten Kreikka on paljastanut, on antanut tahallaan väärää tietoa tilastaan ja maksaa kaikki EU maksunsa alimittaisina suurien harmaiden talouksiensa vuoksi.

Jonka lisäksi ne saavat myös ylimitoitettuja tukia EU:lta johtuen näistä suurista harmaista talouksistaan.

Suomi on mukana systeemissä, jossa sitä kusetetaan molempiin suuntiin, lailliset tuet Suomeen määräytyvät liian alhaisina ja maksut liian korkeina, johtuen näistä huijaavista maista joita Katainen on nyt avokätisesti tukemassa.

Katainen paljastuttuaan vaalirahoitus kuvioista totesi, nyt ei vaaleja voi järjestää kun on paha lama, jonkun täytyy kantaa vastuu ja ei ole aikaa järjestää vaaleja.
Todellisuudessa Katainen jäi pitämään vallasta kiinni ja jakamaan rahaa kavereilleen, piittaamatta mitään varsinaisesta vastuullisuudesta politiikan moraalia kohtaan.

Kun muistellaan vaalirahoitus ja sotku sekä käydyt vaalit läpi ja muu mädännäisyys hyvä veli kuvioineen, niin vääjäämättä joudun epäilemään sitä mahdollisuutta että Keskustapuolue ja Kokoomus saattaa toimia kansainvälisesti rikollisorganisaatioina joita ylimmät laillisuuden valvojat maassamme suojelee.

Suomi voi pärjätä samoilla sopimuksilla kuin esim. Norja, Sveitsi ja Ruotsi, omalla valuutalla!
Kun Euro kaatuu, Suomeen ei tule työttömyyttä ja lamaa!
Kun Euro alueiden yliarvostettu valuutta lakkaa olemasta, Eurooppa alkaa
ostaa Eurooppalaisilta ja EU:n ulkopuolelta tuleva tuonti vähenee
rajusti.
Vienti Euroopasta Aasiaan ja Amerikkaan ja muualle kasvaa voimakkaasti
Euroopan kulutus ei juurikaan vähene, vaan se tuotetaan Euroopassa, kuten
Suomessa. Joten EU alueen työttömyys vähenee alle puoleen, josta johtuen
Euroopan alueen ostovoima kasvaa useita prosentteja niillä aloilla jotka heijastuvat suoraan työllisyyteen ja valtaosan kansalaisista hyvinvointiin.
Kansantaloudet tervehtyvä voimakkaasti, ja yli suuret hallinto-organisaatiot voidaan puolittaa rasittamasta valtioiden taloutta.

Ruotsi menestyy omalla valuutalla paljon paremmin kuin Suomi eurollaan, Norja ja Sveitsi menestyvät EU:n
ulkopuolella ja omilla valuutoilla paljon paremmin kuin Suomi jopa paremmin kuin Ruotsi.
Euron kaatuminen ei ole tuhoisaa kansoille Euroopassa vaan pankkiireille ja Heitä hännysteleville poliitikoille.
Jos pelastetaan moraalia vailla olevat sijoitus hurjastelijat, mikään ei muutu vaan sama toistetaan uudestaan ja uudestaan pitkin Eurooppaa ja
jopa koko maailmaa.
Nyt on aika laittaa tälle kansalaisten kusetukselle ja uhkailulle piste.
Suomi on aivan liian pieni, jotta sen omat edut otettaisiin tasapuolisesti huomioon EMUN jäsenenä. Kun sääntöjä, joihin Suomi sitoutui, ei noudateta Suomen edut kärsivät oleellisesti ja pysyvästi!

Hallitus luulee Euroopan vakausrahaston 80 miljardia tulevan pilven päältä!
Pankki- ja yritystoimintaa ei voi rinnastaa suoraan kansantalouteen.
Kansantaloudella on aivan omat lainalaisuutensa.

Eli 2 miljardia euroa, (vakausrahaston alkupotin summa), vaikuttaa kotimaisessa kansantaloudessa yli kymmenellä miljardilla eurolla, luoden työpaikkoja ja lisäten hyvinvointia siten että veroja kertyy enemmän ja työttömyyskorvauksia ja toimeentulotukia tarvitsee maksaa vähemmän. Hyvinvointi kasvaa!
Kun tämä 2 miljardia kerätään veroina yhteiskunnasta, jotta se voidaan maksaa ulkomaille, on sillä sama vaikutus kun yllä, mutta negatiiviseen suuntaan, se heikentää kansantaloutta yli 10 miljardilla vuodessa.
Näiden toimien vaikuttavuus ero, delta, on 20 miljardia euroa. Eli 2 miljardia ulkomaille esiintyy kotimaisessa kansantaloudessa jopa kymmenkertaisen eli 20 miljardina.

Näin koska, kun kansantalouteen sijoitetaan rahaa, toimeentulotukien, työllistämistukien, työttömyyskorvausten, lapsilisien, yritystuilla pienille- ja mikroyrityksille, tämä raha tekee työtä taloudessa. Kansantalouteen sijoitettu raha kiertää siinä, ostajalta myyjälle, kuusi kertaa vuodessa. Joka kerta kun raha vaihtaa omistajaa, siitä kuulu maksaa veroja, vähintään alv:n 23 %.
Keräämänsä verot valtio palauttaa kansantalouteen, palkoina, tukina, korvauksina, valtionosuuksina j.n.e, näin kierto jatkuu.
Tämä pätee kaikkeen maasta pois vietävään rahaan.
EU maksut, laittomat ja lailliset, kehitysapu, pankkituet, rauhaan pakottaminen, rauhanturvaaminen, lähialue tuet, maahanmuuton ulkomaille suuntautuva osuus, yli suuret YK:n ja sen alajärjestöjen maksut (USA ja Britannia ei maksa alkuunkaan kaikkia osuuksiaan), yli paisunut ulkomaan edustustojen kustannukset, yli suuret maailmankauppajärjestöjen maksut, ETYJ jäsenmaksu osuus tarkistettava oikeaksi, Nato operaatioihin ja rauhaan pakottamisen kustannukset j.n.e.
Kun näistä leikataan 2 miljardia ja sijoitetaan Suomen kansantalouteen, niin se näkyy 20 miljardina kansantaloudessamme.
Kun suunnitellut 16 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 160 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.
Kun lopullinen 80 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 800 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.

Tässä selvä syy miksi vain Perussuomalaisten leikkauslista toimivat, kun rahat leikataan ulkomaan maksuista!

Mila F

Suomalaisilla eläkeyhtiöillä ei juuri ole sijoituksia Kreikassa tai Portugalissa, mutta suomalaisilla eläkeyhtiöilläpä on runsaasti sijoituksia mm. Saksassa ja Ranskassa.

Jos saksalaiset ja ranskalaiset pankit alkavat kaatua, luuletteko todella, etteivät seuraukset näy meillä? Ennen vastustavan kirjoituksen vaivannäköä kannattaa ottaa selvää, mistä kirjoitin, eli mitä Suomessa tapahtuu, jos ranskalaiset ja saksalaiset pankit menevät nurin.

Mike009

Oletko noin Käteisen aivopesemä? Lukisit uutisen ja sisäistäisit lukemasi niin ymmärtäisit mistä täällä "raivotaan".

Mitä tulee mahdollisiin tappioihin, todistusta mainitsemastasi asiasta odotellen, niin halvemmaksi suomalaisille tulisi maksaa eläkeyhtiöiden tappiot suoraan yhtiöille. Kreikka tulee olemaan velkasaneerauksessa vuoden sisällä ja kun Kreikka joutuu saneeraukseen, tulee Portugali seuraamaan esimerkkiä hyvin pian.

Mila F

Olen kommentoinut täällä vuosia. Jos sukupuoleni ei siinä ajassa ole selvinnyt, niin en voi enää mitenkään auttaa. Sitäpaitsi vaikuttaako se kommentteihini jotakin ... perin paska juttu, jos vaikuttaa, sillä en voi sietää sellaisia tekoäijiä, joiden itsetunto ei kestä naisen kanssa keskustelua. Sehän tarkoittaa vain sitä, että verbaliikkakin on alikehittynyt ...

luuserius

Kun sanat loppuu.

Minua tässä harmittaa se että tästä tuli eduskuntavaalien pääteema, kuin meillä ei muuta murhetta olisi. Ja kovasti on vedätyksen makua kun näin kovasti ovat eräät uskoneet perussuomalaisten ja sosiaalidemokraattien puheisiin.

Jörn Donner oli oikeassa sanoessaan että vallan himo on kova.

Mila F

Eduskuntavaaliemme pääteema syntyi puhtaasti sattuman pohjalta, eikä asiaperusteiden käsittelystä. Demarit tarttuivat sattumaan ja jättivät kaikki muut asiat tuuliajolle. Semmoisia isänmaan sankareita.

Mike009

Kerrohan hyvä mies se valtio jolla ei ole velkaa?

Kerro minulle myös miksi Kreikan ja Portugalin (tuleva) velkasaneeraus satuttaa Suomea enemmän kuin muita maita?

Mikä näissä maissa on niin tärkeää, että syydämme sinne 10 kertaa sen summan, millä voisimme paikata eläkeyhtiöiden siellä kokomat tappiot? Laske huviksesi se mitä Suomen vienti on Ranskaan ja Saksaan. Väitätkö, että vienti menee nollille (siitä 14%:ta), jos jätämme tukemasta Portugalia?

Jos olet valmis tuhlaamaan tyhmyyksiin, niin minä olen valmis ottamaan sinun rahat vastaan. Laitanko tilinumeron?

luuserius

Kun Lehman Brothers kaatui Yhdysvalloissa, Suomen vienti romahti, vaikka meillä ei ole dollaria, suuria vastuita tai Yhdysvallat ei ole tärkeimpiä markkina-alueitamme. Sen jälkeen olemme velkaantuneet n. 30 miljardia.

Jos Portugali ei saa rahoitusta, markkinoiden luotto Euromaihin romahtaa, Saksa ja Ranska joutuvat pääomittamaan pankkejaan ja markkinarahan hinta nousee kovasti, mm. Suomen valtiolainat. Tulee huomattavasti rajumpi talouskriisi, eikä velkaiset euromaat kykene enää samanlaiseen velkaelvytykseen kuin 2008. Se tarkoittaa sitä ettei Suomessa kaikki saa rahojaan eli Suomesta tulee eräs kriisivaltio. Eläkeyhtiöille kriisi on yhtä raju, kun sijoitusten arvo romahtaa ja syntyy luottotappiota(velkasaanerauksesta).

Osa maista varmasti järjestelee luottojaan uudestaan. Mutta silloin pitää Euron olla vakaalla pohjalla.
On hyvä huomata että kaikki euromaat ovat nyt tukeaan antamassa.

Mila F

... sitä, että takaisimme velkoja enemmän kuin muut.

Mutta kysymykseesi siitä, miksi Suomeen sattuu enemmän kuin muihin, voin vain vastata: Suomi on velkainen ja pikkuinen maa vailla merkittäviä luonnonvaroja. Olemme riippuvaisia tuontienergiasta ja tuonti- siitä sun tuosta. Meillä ei tarvita muuta katastrofia kuin velkojen korkojen nousu ja olemme helmoja myöden pisissä. Minusta se ei ole lohduke, että huonosti käy myös muille.

Ja kyllä vienti lakkaa vetämästä ja sassiin sekä Saksaan että Ranskaan, jos noihin maihin rantautuu pankkikriisi.

Mike009

Kerrohan se valtio jolla ei ole velkaa? Ymmärtänet nykyisen markkinatalouden, joka perustuu velanottoon?

Kukaan ei toivo Suomen kaatumista, mutta missään skenaariossa (anteeksi äsköinen miehittely), neito hyvä näe koko talouden kaatumista. Joten miksi Suomi-neidolle kävisi kurjasti? Meillä on vähemmän velkaa kuin muilla euromailla, jos et ole sattunut huomaamaan...

Suomen vienti suuntaa monien mielestä ikävästi vasemmalle. Siellä ei ole huolta muiden murheista, joten meidän vienti ei tule huonoimmissakaan näkymissä tai ennusteissa oikeasti loppumaan. Saksa ja Ranska tulee ostamaan sen vähän mitä tähänkin asti, huolimatta heidän pankkien kaatumisesta. Vai loppuiko kenties Suomen ostaminen omien pankkien pelastusoperaatiossa?

Joskus kannattaa riipaista pintaa syvemmälle ja miettiä mitä viedään ja minne.

luuserius

Joista 30 miljardia tullut finanssikriisin jälkeen.

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/03/15/finanssikriisi-vaiku...

Eurooppa ei kestä tätä uudestaan eikä varsinkaan Suomi

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/talous/finanssikriisi-jyllaa-euroopassa-...

**Talouskriisin seurauksena Suomen lähtökohtaisesti vahva julkinen talous on heikentynyt voimakkaasti, vuonna 2009 peräti 12 miljardia euroa eli 7 prosenttiyksikköä suhteessa bruttokansantuotteeseen. Automaattisten vakauttajien on annettu toimia vapaasti, minkä lisäksi myös päätösperäiset elvytystoimet ovat heikentäneet julkisen talouden rahoitusasemaa**

http://www.vm.fi/vm/fi/03_tiedotteet_ja_puheet/01_tiedotteet/20100819Hal...

Uskokaa pois. Takaukset ovat halpaa lystiä ja siksi kaikki maat ovat nyt innolla rivissä. Eikä Urpilainen tai Soinikaan halua jäädä historiaan. Härskit vaalipuheet ovat nyt unohdettu.

Mike009

Puhut pelkästään Suomesta, koska muita lukuja et halua edes tietää ja markkinatalouden periaatteetkin on hukassa.

Suomen velka pysyy silti siedettävissä rajoissa, vaikka kriisimaat kaatuvatkin. Mutta tukemalla kriisivaltioita tulemme kohtaamaan sen faktan, että luottoluokituksemme laskee. Kreikan ja Portugalin tilanteelle ei yksinkertaisesti kukaan voi mitään. Irlanti on pelastettavissa oman talouspakettinsa vuoksi.

Portugali kaatoi oman säästöpakettinsa ja sinä oikeasti luulet, että muiden maiden takaamat lainat pelastaa sen valtion. Kerro minulle mistä tulee se talouskasvu Portugaliin, jotta nykyiset menot voivat jatkua? Jos pystyt vastamaan kysymykseeni, niin saat talouden Nobel-palkinnon. Tiedän että et siihen pysty, joten kerro miten Portugal pelastuu meidän rahoilla?

luuserius

Jos pankki kaatuu Amerikoissa olemme vaikeuksissa. Jos yksi Euromaa kaatuu, niin se vasta iso jytky olisikin koko Euroopan taloudelle. Ja kun enää ei voida velkaelvyttää, koska kaikki Euromaat ovat tappia myöden veloissaan, niin nyt pitää laittaa taloudet kuntoon.

Portugal ja Kreikka ovat myymässä omaisuuttaan ja tekemässä mittavia säästöjä julkistalouteensa(kuin suomessa 1990-luvun alussa). Jos niiden lainoja ei nyt hoideta niin sen jälkeen saapuu yö Eurooppaan. Ja sitä jytkyä ei Suomi kestä, eikä rahoittajat meihin sen jälkeen usko. Silloin istutaan aivan samassa veneessä Kreikan kanssa ja kiinalaiset hokevat keskustelupalstoilla ettei suomalaiset ikipäivinä velkojaan maksa.

Mutta turha tätä on jauhaa, katsotaan miten persut ja demarit homman hoitavat.

Mike009

En tiedä missä utopiassa elät, mutta Portugali juuri kaatoi oman elvytyspakettinsa. Huomasitko?

Ja jos oikeasti viitsisit katsoa niitä velkataulukoita, niin emme toki ole ensimmäisenä pyytämässä Kiinalta rahaa. Mutta jos uskot käteistä sokeasti, niin oma on häpeäsi.

Kiusallinen muisti

Velan tarve määräytyy sen perusteella paljonko verokertymää muodostuu. Verokertymän muodostuma riippuu talouskasvusta, joka riippuu Suomessa pääosin viennin kehityksestä. Viennin kehitys määräytyy valtaosin Suomen osalta euron tai oikeammin Suomen valuutan arvosta. Euroalueen taloudellinen kehitys on siinä marginaalinen tekijä, kuten jatkosta käy ilmi. Mitä nopeammin eurosta irti, sitä nopeammin alijäämä ja ulkomaisen velan tarve katoaa.

Mitä vähemmän turhia vastikkeettomia maksuja ulkomaille, sitä vähemmän tarvitaan verokertymää ja sitä paremmin Suomen talous kasvaa!

Tärkeintä Suomen kannalta on nyt, ettei lähdetä takaamaan ja vakauttamaan maita ja pankkeja joiden todellinen tila on jo konkurssi. Suomen resurssit eivät voi TILANNETTA PELASTAA KUN SIIHEN EI RIITÄ SAKSAN JA RANSKANKAAN RESURSSIT.

Yhdysvallat on selvinnyt pankkikriisistään vähän yli vuodessa. Saksa ja Ranska selviävät omistaan alle kolmessa vuodessa. Ja Kiina auttaa varmasti edelleen rahoineen. Jos ei auta se menettää eniten, eli kaikki omansa. Ranska ja Saksa pitävät omista kansallisista eduistaan kiinni, ei Kiinalaisten.

Suomi selviää vaurioitta Euroopan pankkikriisistä ja euron kriisistä kun ei mene mukaan takaamaan.

Suomi tarvitsee omia viisaita jotka kykenevät hoitamaan Suomen etuja, joko Eurossa tai omalla valuutalla.

Suomi kärsii paljon yliarvostetusta eurosta.

Viennin kilpailukyky euroalueen ulkopuolelle vaikeutuu.

Maailma euroalueen ulkopuolella on 20 kertainen euroalueeseen ja sen talouskasvuun verrattuna.

Eurooppaan sulkeutuminen on tuhoisaa suomelle!

EU: talouskasvua on pidetty yllä matalilla koroilla ja voimakkaalla elvytyksellä, siitä huolimatta Kreikka, Irlanti, Portugali, Espanja ja Italia ovat konkurssin partaalla.

Kun nuo maat romahtavat, romahtaa Saksa ja Ranska mukana jota seuraa kaikki ne maat jotka ovat sitoutuneet takuillaan mukaan auttamaan.

Kun takuut joudutaan maksamaan, Suomen veroaste nousee niin paljon että teollisuus ja yritykset lähtevät pois maasta ja työttömyys kasvaa super suurtyöttömyydeksi.

Romahdus tulee vääjäämättä. Ennen romahdusta on kiire siirtää tulevat tappiot muiden maksettavaksi mahdollisimman paljon.

Ei ole olemassa talouspolitiikan keinoja joita niin erilaisia talouksia voidaan hoitaa ja kehittää menestyksellisesti.

Vientivetoinen maa kärsii yliarvostetusta eurosta, turismilla ja kotimaassa toteuttavilla palveluilla elävä velkainen kansantalous tarvitsee vahvaa euroa joka mahdollistaa alhaiset korkoja.

Etelä-Euroopan talousmoraali on nähty, valehtelua, peittelyä, salaamista tukien huijaamista, kavalluksia j.n.e.

Ranska ja Saksa ajavat kansallisia etujaan Härskisti, jopa niin härskisti että englanti ei edes suostu maksamaan läheskään kaikkia sille määrättyjä osuusmaksujaan EU:lle.

Virkamiehistö on ahneuden perikuva, joka näkyy palkoissa ja eduissa mitä heille maksetaan, jonka lisäksi väärinkäytöksiä, lahjuksia ja korruptiota harjoitetaan loputtomasti joihin kukaan ei puutu.

Kuvitelma että Suomi pystyy pitämään tukiaisilla konkurssimaille yllä kulutusta joka johtaa suomalaisten tuotteiden kysynnän turvaamiseen on harhaa.

EU:lta kavalletaan miljardeja vuosittain, siltä huijataan aiheettomia tukia harmaantalouden supervalloille kymmeniä miljardeja vuodessa. Se kylvää itse järjettömyyksiin loputtomasti rahaa vuosittain. Sitä johdetaan täysin vailla toimivia kontrolleja turhan virkamies eliitin voimin.

Euroalueelle vienti on 12,1% BKT:stä.

Viennin osuus BKT:stä on 38 %.

Suomi tarvitsee oikein arvostetun valuutan voidakseen kasvattaa vientiään euro- ja EU-alueen ulkopuolisiin maihin.

Kreikka, Portugali, Irlanti, Saksa, Ranska, Italia ja espanja tarvitsevat yliarvostettua euroa, välttyäkseen ylisuuren velkataakan kasvamiselta kestämättömäksi näille valtioille ja niiden maiden pankeille.

Suomi pärjää ilman euroa ja EU:ta, Suomi ei pärjää jos mene mukaan maksamaan toisten hirveitä lainoja. Joita niiden kansantaloudet eivät kestä, vaikka ne ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna.

Kiviniemi raivostui kun Ålandsbanken Asset Managementin johto puhuu totta. Kreikka raivostui kun totuus tuli lopullisesti julki. Lontoon pankkiireille jaetaan Super Bonuksia niistä rahoista joilla Kreikkaa ja Irlantia lainoittaneet pankit pelastettiin. Kreikan, Espanjan, Italian ja portugalin harmaat taloudet ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna. Heidän harmaat taloudet tuottavat pimeätä hyvinvointia ja elintasoa kotimaissaan, vaikka ei kasvatakaan varsinaista kansantaloutta ja näkyvää elintasoa kotimaissaan.
Kaikki EU maksut ja velvoitteet määräytyvät tämän näkyvän kansantalouden ja elintason/asukas mukaan, myös nämä Kataisen kylvämät tuki miljardit näille harmaantalouden maille. Suomeksi sanottuna, Katainen syytää tukeaan maille jotka, kuten Kreikka on paljastanut, on antanut tahallaan väärää tietoa tilastaan ja maksaa kaikki EU maksunsa alimittaisina suurien harmaiden talouksiensa vuoksi.

Jonka lisäksi ne saavat myös ylimitoitettuja tukia EU:lta johtuen näistä suurista harmaista talouksistaan.

Suomi on mukana systeemissä, jossa sitä kusetetaan molempiin suuntiin, lailliset tuet Suomeen määräytyvät liian alhaisina ja maksut liian korkeina, johtuen näistä huijaavista maista joita Katainen on nyt avokätisesti tukemassa.

Katainen paljastuttuaan vaalirahoitus kuvioista totesi, nyt ei vaaleja voi järjestää kun on paha lama, jonkun täytyy kantaa vastuu ja ei ole aikaa järjestää vaaleja.
Todellisuudessa Katainen jäi pitämään vallasta kiinni ja jakamaan rahaa kavereilleen, piittaamatta mitään varsinaisesta vastuullisuudesta politiikan moraalia kohtaan.

Kun muistellaan vaalirahoitus ja sotku sekä käydyt vaalit läpi ja muu mädännäisyys hyvä veli kuvioineen, niin vääjäämättä joudun epäilemään sitä mahdollisuutta että Keskustapuolue ja Kokoomus saattaa toimia kansainvälisesti rikollisorganisaatioina joita ylimmät laillisuuden valvojat maassamme suojelee.

Suomi voi pärjätä samoilla sopimuksilla kuin esim. Norja, Sveitsi ja Ruotsi, omalla valuutalla!
Kun Euro kaatuu, Suomeen ei tule työttömyyttä ja lamaa!
Kun Euro alueiden yliarvostettu valuutta lakkaa olemasta, Eurooppa alkaa
ostaa Eurooppalaisilta ja EU:n ulkopuolelta tuleva tuonti vähenee
rajusti.
Vienti Euroopasta Aasiaan ja Amerikkaan ja muualle kasvaa voimakkaasti
Euroopan kulutus ei juurikaan vähene, vaan se tuotetaan Euroopassa, kuten
Suomessa. Joten EU alueen työttömyys vähenee alle puoleen, josta johtuen
Euroopan alueen ostovoima kasvaa useita prosentteja niillä aloilla jotka heijastuvat suoraan työllisyyteen ja valtaosan kansalaisista hyvinvointiin.
Kansantaloudet tervehtyvä voimakkaasti, ja yli suuret hallinto-organisaatiot voidaan puolittaa rasittamasta valtioiden taloutta.

Ruotsi menestyy omalla valuutalla paljon paremmin kuin Suomi eurollaan, Norja ja Sveitsi menestyvät EU:n
ulkopuolella ja omilla valuutoilla paljon paremmin kuin Suomi jopa paremmin kuin Ruotsi.
Euron kaatuminen ei ole tuhoisaa kansoille Euroopassa vaan pankkiireille ja Heitä hännysteleville poliitikoille.
Jos pelastetaan moraalia vailla olevat sijoitus hurjastelijat, mikään ei muutu vaan sama toistetaan uudestaan ja uudestaan pitkin Eurooppaa ja
jopa koko maailmaa.
Nyt on aika laittaa tälle kansalaisten kusetukselle ja uhkailulle piste.
Suomi on aivan liian pieni, jotta sen omat edut otettaisiin tasapuolisesti huomioon EMUN jäsenenä. Kun sääntöjä, joihin Suomi sitoutui, ei noudateta Suomen edut kärsivät oleellisesti ja pysyvästi!

Hallitus luulee Euroopan vakausrahaston 80 miljardia tulevan pilven päältä!
Pankki- ja yritystoimintaa ei voi rinnastaa suoraan kansantalouteen.
Kansantaloudella on aivan omat lainalaisuutensa.

Eli 2 miljardia euroa, (vakausrahaston alkupotin summa), vaikuttaa kotimaisessa kansantaloudessa yli kymmenellä miljardilla eurolla, luoden työpaikkoja ja lisäten hyvinvointia siten että veroja kertyy enemmän ja työttömyyskorvauksia ja toimeentulotukia tarvitsee maksaa vähemmän. Hyvinvointi kasvaa!
Kun tämä 2 miljardia kerätään veroina yhteiskunnasta, jotta se voidaan maksaa ulkomaille, on sillä sama vaikutus kun yllä, mutta negatiiviseen suuntaan, se heikentää kansantaloutta yli 10 miljardilla vuodessa.
Näiden toimien vaikuttavuus ero, delta, on 20 miljardia euroa. Eli 2 miljardia ulkomaille esiintyy kotimaisessa kansantaloudessa jopa kymmenkertaisen eli 20 miljardina.

Näin koska, kun kansantalouteen sijoitetaan rahaa, toimeentulotukien, työllistämistukien, työttömyyskorvausten, lapsilisien, yritystuilla pienille- ja mikroyrityksille, tämä raha tekee työtä taloudessa. Kansantalouteen sijoitettu raha kiertää siinä, ostajalta myyjälle, kuusi kertaa vuodessa. Joka kerta kun raha vaihtaa omistajaa, siitä kuulu maksaa veroja, vähintään alv:n 23 %.
Keräämänsä verot valtio palauttaa kansantalouteen, palkoina, tukina, korvauksina, valtionosuuksina j.n.e, näin kierto jatkuu.
Tämä pätee kaikkeen maasta pois vietävään rahaan.
EU maksut, laittomat ja lailliset, kehitysapu, pankkituet, rauhaan pakottaminen, rauhanturvaaminen, lähialue tuet, maahanmuuton ulkomaille suuntautuva osuus, yli suuret YK:n ja sen alajärjestöjen maksut (USA ja Britannia ei maksa alkuunkaan kaikkia osuuksiaan), yli paisunut ulkomaan edustustojen kustannukset, yli suuret maailmankauppajärjestöjen maksut, ETYJ jäsenmaksu osuus tarkistettava oikeaksi, Nato operaatioihin ja rauhaan pakottamisen kustannukset j.n.e.
Kun näistä leikataan 2 miljardia ja sijoitetaan Suomen kansantalouteen, niin se näkyy 20 miljardina kansantaloudessamme.
Kun suunnitellut 16 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 160 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.
Kun lopullinen 80 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 800 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.

Tässä selvä syy miksi vain Perussuomalaisten leikkauslista toimivat, kun rahat leikataan ulkomaan maksuista!

Mila F

"Kukaan ei toivo Suomen kaatumista, mutta missään skenaariossa (anteeksi äsköinen miehittely),... "

Käyt siis samaa keskustelua kahdella eri nimimerkillä? Sukupuoltani epäili nimim. "salakankee", mutta sinä "Mike009" pyydät sitä anteeksi ...

jarmolauros

Aina suomalaiset ovat alemmuuden, itsetunnon puutteessa kysellet muunmaalaisilta, mitä meistä tykkäätte.
Viime vuodet on hyväksyntää jopa ostettu, Lipposen, Kataisen ja mikäs tämän naispääministerin nimi nyt olikaan, johdolla.
Joo niin, Suviniemi II.
Aina äänestän henkilöä, en puoluetta. Ikävä kyllä, itsenäinen Hoskonen ei mennyt läpi.

Hymiö

Nyt Suomella on lihaa luiden päällä mennä neuvottelemaan EU:hun. Epäreiluus, numerofaktat sekä poliittinen paine. Jos tätä ei ostata käyttää hyväksi eikä ehdot parane, ainoa mahdollisuus on kaataa Portugalin lainat.

ps. On muuten selvää, että jos velallinen ei pysty maksamaan velkojaan, ei hän pysty maksamaan lisävelkojaankaan. Oli sitten ihminen, yritys tai valtio.

Jouni.N.

HO hoi ! nyt on pääsiäinen Herran pääsiäinen ! EI suomalaisten tarvii ristiin naulita itseään toisten syntien tähden EU:n hirsipuuhun, sen on jo yx mies tehnyt, antanut henkensä toisten ihmisten syntien tähden, pelastanut euroopan köyhät ja rikkaat. Olkaamme vakaat, se on viisautta !

Huokailija

Soini ilmoitti vaalikeskusteluissa hyvin selvästi, ettei perussuomalaiset tule hyväksymään Portugalin apupakettia. -Kansa vastasi hänelle. Nyt Soini on jo vähän pehmennellyt kantojaan tähän pakettiin. Urpilainen teki näissä keskuteluissa selväksi. SDP kanta on, että sijoittajat ja vastuussa olevat pankit on myös otettava vastuuseen omista sijoituksistaan ja lainoistaan. - SDP pelastui suurelta vaalitappiolta. Mitenkähän Kokoomuksen olisi käynyt, jos tämäkin asia olisi tullut esille ennen vaaleja. On kuitenkin hyvä, että tämäkin asia tulee julki ennen hallitusneuvotteluja. Saa nähdä nähdäänkö tulevaisuudessa Suomen ennätys vaalilupausten rikkomisessa, kuten Keskustan Timo Laaninen epäili. Hän ei vain maininnut, että sen jo aloitti Mari Kiviniemi. Keskusta nuolee haavojaan ainakin 4 vuotta, ellei kauemminkin. Aika haavat parantaa, vaikka kannatus jäisikin pysyvästi 10-15% välille.

Nyt on perussuomalaisilla ja demareilla näytöpaikka vaalilupausten suhteen. Ei taida edes Paavokaan auttaa. Hänhän oli takuumiehenä, kun Suomi vietiin EMUn ilman kansanäänestystä (toisin, kuin Ruotsissa ja Tanskassa), silloin oli sellaista demokratiaa. Nyt kansa on toista mieltä ja näyttänyt, ettei kansaa voi vaihtaa, vaan vaihdetaan politikkoja.

Jos EU rahaliittoineen on pystyssä nykyisenkaltaisena vielä kahden vuoden päästä, ihmettelisin kovasti. Joten kannattaa miettiä kaksi kertaa kenen vekseliin nimen laittaa.

Hakkuri

Muistaakseni Soini lupasi ettei PerSut hyväksy tätä pakettia. Jos joku asian erilailla tulkitsi ja äänestäjien pettämiseksi vääntää, niin kyllä kannatti. PerSut on siten vaalivoittaja, kohta hallituksessa, Portugali-paketti menee uusiksi ja Suomi säästää miljardin poikineen. Isänmaallista jos mikä.

Mosse

1. Kuten kaikki muistamme, Jykä on todistetusti EU-alueen paras valtionvarainministeri! Suomeksi: Jykältä (=Suomelta) saa kaiken, minkä vaan ilkeää pyytää.
2. Hullu ei ole se, joka pyytää, vaan se, joka maksaa!

luuserius

Ja sanottava että nyt se Suomen talous on laitettava eurokuntoon. Jos me olemme EU:n sisällä kilpailukykyisiä, pärjäämme tässä maailmassa. Verotuloja on kasvatettava porkkanalla.

Toiseksi on laitettava nuorten asiat kuntoon! Nyt nuoret ovat jääneet politrukkisukupolvien jalkoihin. Häpeällistä!
Kolmikanssa on poljettu vähäosaisia ja pieniä ikäluokkia. Edunvalvonnassa. Ilkeimmät sanovat että miksi ette aja asiaanne. Ja saatte perinnöt(verot ja velat). Timollakin on lapsia. Minkälaisen maan jätämme heille.

Kolmanneksi ( tai toiseksi) sitten on valtion ja kuntien talous tasapainoon. 20 miljardia käytetään kunnissa palkkoihin, 2/3 osaa köyhyyden hoidosta on palkkamenoja. Järkeä sosiaaliturvaan, yhdeltä luukulta ja tuloloukut historiaan.

Sitten suurille ja ahneille säädyllinen viimeinen vartti. Eläkkeiden tasoja rukattava ja isompia eläkkeitä leikattava kolhoosikassasta. Pienille ikäluokille ei voida maksuosuutta kasvattaa.

Sen jälkeen voidaan parantaa maailmaa ja kehua kuinka ''meidän'' rahaa jaetaan maailman velkaongelmiin;D

Kiusallinen muisti

Euro alueen maiden taloutta ei voi hallita yhdellä valuuttapolitiikalla, eli ei yhdellä valuutalla.

Ruotsi sen ymmärsi ja pärjää upeasti! Norja ja Sveitsi ymmärsivät pysyä koko EU:sta ja herrakansojen komentelusta erossa ja pärjäävät Super upeasti!

Velan tarve määräytyy sen perusteella paljonko verokertymää muodostuu. Verokertymän muodostuma riippuu talouskasvusta, joka riippuu Suomessa pääosin viennin kehityksestä. Viennin kehitys määräytyy valtaosin Suomen osalta euron tai oikeammin Suomen valuutan arvosta. Euroalueen taloudellinen kehitys on siinä marginaalinen tekijä, kuten jatkosta käy ilmi. Mitä nopeammin eurosta irti, sitä nopeammin alijäämä ja ulkomaisen velan tarve katoaa.

Mitä vähemmän turhia vastikkeettomia maksuja ulkomaille, sitä vähemmän tarvitaan verokertymää ja sitä paremmin Suomen talous kasvaa!

Tärkeintä Suomen kannalta on nyt, ettei lähdetä takaamaan ja vakauttamaan maita ja pankkeja joiden todellinen tila on jo konkurssi. Suomen resurssit eivät voi TILANNETTA PELASTAA KUN SIIHEN EI RIITÄ SAKSAN JA RANSKANKAAN RESURSSIT.

Yhdysvallat on selvinnyt pankkikriisistään vähän yli vuodessa. Saksa ja Ranska selviävät omistaan alle kolmessa vuodessa. Ja Kiina auttaa varmasti edelleen rahoineen. Jos ei auta se menettää eniten, eli kaikki omansa. Ranska ja Saksa pitävät omista kansallisista eduistaan kiinni, ei Kiinalaisten.

Suomi selviää vaurioitta Euroopan pankkikriisistä ja euron kriisistä kun ei mene mukaan takaamaan.

Suomi tarvitsee omia viisaita jotka kykenevät hoitamaan Suomen etuja, joko Eurossa tai omalla valuutalla.

Suomi kärsii paljon yliarvostetusta eurosta.

Viennin kilpailukyky euroalueen ulkopuolelle vaikeutuu.

Maailma euroalueen ulkopuolella on 20 kertainen euroalueeseen ja sen talouskasvuun verrattuna.

Eurooppaan sulkeutuminen on tuhoisaa suomelle!

EU: talouskasvua on pidetty yllä matalilla koroilla ja voimakkaalla elvytyksellä, siitä huolimatta Kreikka, Irlanti, Portugali, Espanja ja Italia ovat konkurssin partaalla.

Kun nuo maat romahtavat, romahtaa Saksa ja Ranska mukana jota seuraa kaikki ne maat jotka ovat sitoutuneet takuillaan mukaan auttamaan.

Kun takuut joudutaan maksamaan, Suomen veroaste nousee niin paljon että teollisuus ja yritykset lähtevät pois maasta ja työttömyys kasvaa super suurtyöttömyydeksi.

Romahdus tulee vääjäämättä. Ennen romahdusta on kiire siirtää tulevat tappiot muiden maksettavaksi mahdollisimman paljon.

Ei ole olemassa talouspolitiikan keinoja joita niin erilaisia talouksia voidaan hoitaa ja kehittää menestyksellisesti.

Vientivetoinen maa kärsii yliarvostetusta eurosta, turismilla ja kotimaassa toteuttavilla palveluilla elävä velkainen kansantalous tarvitsee vahvaa euroa joka mahdollistaa alhaiset korkoja.

Etelä-Euroopan talousmoraali on nähty, valehtelua, peittelyä, salaamista tukien huijaamista, kavalluksia j.n.e.

Ranska ja Saksa ajavat kansallisia etujaan Härskisti, jopa niin härskisti että englanti ei edes suostu maksamaan läheskään kaikkia sille määrättyjä osuusmaksujaan EU:lle.

Virkamiehistö on ahneuden perikuva, joka näkyy palkoissa ja eduissa mitä heille maksetaan, jonka lisäksi väärinkäytöksiä, lahjuksia ja korruptiota harjoitetaan loputtomasti joihin kukaan ei puutu.

Kuvitelma että Suomi pystyy pitämään tukiaisilla konkurssimaille yllä kulutusta joka johtaa suomalaisten tuotteiden kysynnän turvaamiseen on harhaa.

EU:lta kavalletaan miljardeja vuosittain, siltä huijataan aiheettomia tukia harmaantalouden supervalloille kymmeniä miljardeja vuodessa. Se kylvää itse järjettömyyksiin loputtomasti rahaa vuosittain. Sitä johdetaan täysin vailla toimivia kontrolleja turhan virkamies eliitin voimin.

Euroalueelle vienti on 12,1% BKT:stä.

Viennin osuus BKT:stä on 38 %.

Suomi tarvitsee oikein arvostetun valuutan voidakseen kasvattaa vientiään euro- ja EU-alueen ulkopuolisiin maihin.

Kreikka, Portugali, Irlanti, Saksa, Ranska, Italia ja espanja tarvitsevat yliarvostettua euroa, välttyäkseen ylisuuren velkataakan kasvamiselta kestämättömäksi näille valtioille ja niiden maiden pankeille.

Suomi pärjää ilman euroa ja EU:ta, Suomi ei pärjää jos mene mukaan maksamaan toisten hirveitä lainoja. Joita niiden kansantaloudet eivät kestä, vaikka ne ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna.

Kiviniemi raivostui kun Ålandsbanken Asset Managementin johto puhuu totta. Kreikka raivostui kun totuus tuli lopullisesti julki. Lontoon pankkiireille jaetaan Super Bonuksia niistä rahoista joilla Kreikkaa ja Irlantia lainoittaneet pankit pelastettiin. Kreikan, Espanjan, Italian ja portugalin harmaat taloudet ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna. Heidän harmaat taloudet tuottavat pimeätä hyvinvointia ja elintasoa kotimaissaan, vaikka ei kasvatakaan varsinaista kansantaloutta ja näkyvää elintasoa kotimaissaan.
Kaikki EU maksut ja velvoitteet määräytyvät tämän näkyvän kansantalouden ja elintason/asukas mukaan, myös nämä Kataisen kylvämät tuki miljardit näille harmaantalouden maille. Suomeksi sanottuna, Katainen syytää tukeaan maille jotka, kuten Kreikka on paljastanut, on antanut tahallaan väärää tietoa tilastaan ja maksaa kaikki EU maksunsa alimittaisina suurien harmaiden talouksiensa vuoksi.

Jonka lisäksi ne saavat myös ylimitoitettuja tukia EU:lta johtuen näistä suurista harmaista talouksistaan.

Suomi on mukana systeemissä, jossa sitä kusetetaan molempiin suuntiin, lailliset tuet Suomeen määräytyvät liian alhaisina ja maksut liian korkeina, johtuen näistä huijaavista maista joita Katainen on nyt avokätisesti tukemassa.

Katainen paljastuttuaan vaalirahoitus kuvioista totesi, nyt ei vaaleja voi järjestää kun on paha lama, jonkun täytyy kantaa vastuu ja ei ole aikaa järjestää vaaleja.
Todellisuudessa Katainen jäi pitämään vallasta kiinni ja jakamaan rahaa kavereilleen, piittaamatta mitään varsinaisesta vastuullisuudesta politiikan moraalia kohtaan.

Kun muistellaan vaalirahoitus ja sotku sekä käydyt vaalit läpi ja muu mädännäisyys hyvä veli kuvioineen, niin vääjäämättä joudun epäilemään sitä mahdollisuutta että Keskustapuolue ja Kokoomus saattaa toimia kansainvälisesti rikollisorganisaatioina joita ylimmät laillisuuden valvojat maassamme suojelee.

Suomi voi pärjätä samoilla sopimuksilla kuin esim. Norja, Sveitsi ja Ruotsi, omalla valuutalla!
Kun Euro kaatuu, Suomeen ei tule työttömyyttä ja lamaa!
Kun Euro alueiden yliarvostettu valuutta lakkaa olemasta, Eurooppa alkaa
ostaa Eurooppalaisilta ja EU:n ulkopuolelta tuleva tuonti vähenee
rajusti.
Vienti Euroopasta Aasiaan ja Amerikkaan ja muualle kasvaa voimakkaasti
Euroopan kulutus ei juurikaan vähene, vaan se tuotetaan Euroopassa, kuten
Suomessa. Joten EU alueen työttömyys vähenee alle puoleen, josta johtuen
Euroopan alueen ostovoima kasvaa useita prosentteja niillä aloilla jotka heijastuvat suoraan työllisyyteen ja valtaosan kansalaisista hyvinvointiin.
Kansantaloudet tervehtyvä voimakkaasti, ja yli suuret hallinto-organisaatiot voidaan puolittaa rasittamasta valtioiden taloutta.

Ruotsi menestyy omalla valuutalla paljon paremmin kuin Suomi eurollaan, Norja ja Sveitsi menestyvät EU:n
ulkopuolella ja omilla valuutoilla paljon paremmin kuin Suomi jopa paremmin kuin Ruotsi.
Euron kaatuminen ei ole tuhoisaa kansoille Euroopassa vaan pankkiireille ja Heitä hännysteleville poliitikoille.
Jos pelastetaan moraalia vailla olevat sijoitus hurjastelijat, mikään ei muutu vaan sama toistetaan uudestaan ja uudestaan pitkin Eurooppaa ja
jopa koko maailmaa.
Nyt on aika laittaa tälle kansalaisten kusetukselle ja uhkailulle piste.
Suomi on aivan liian pieni, jotta sen omat edut otettaisiin tasapuolisesti huomioon EMUN jäsenenä. Kun sääntöjä, joihin Suomi sitoutui, ei noudateta Suomen edut kärsivät oleellisesti ja pysyvästi!

Hallitus luulee Euroopan vakausrahaston 80 miljardia tulevan pilven päältä!
Pankki- ja yritystoimintaa ei voi rinnastaa suoraan kansantalouteen.
Kansantaloudella on aivan omat lainalaisuutensa.

Eli 2 miljardia euroa, (vakausrahaston alkupotin summa), vaikuttaa kotimaisessa kansantaloudessa yli kymmenellä miljardilla eurolla, luoden työpaikkoja ja lisäten hyvinvointia siten että veroja kertyy enemmän ja työttömyyskorvauksia ja toimeentulotukia tarvitsee maksaa vähemmän. Hyvinvointi kasvaa!
Kun tämä 2 miljardia kerätään veroina yhteiskunnasta, jotta se voidaan maksaa ulkomaille, on sillä sama vaikutus kun yllä, mutta negatiiviseen suuntaan, se heikentää kansantaloutta yli 10 miljardilla vuodessa.
Näiden toimien vaikuttavuus ero, delta, on 20 miljardia euroa. Eli 2 miljardia ulkomaille esiintyy kotimaisessa kansantaloudessa jopa kymmenkertaisen eli 20 miljardina.

Näin koska, kun kansantalouteen sijoitetaan rahaa, toimeentulotukien, työllistämistukien, työttömyyskorvausten, lapsilisien, yritystuilla pienille- ja mikroyrityksille, tämä raha tekee työtä taloudessa. Kansantalouteen sijoitettu raha kiertää siinä, ostajalta myyjälle, kuusi kertaa vuodessa. Joka kerta kun raha vaihtaa omistajaa, siitä kuulu maksaa veroja, vähintään alv:n 23 %.
Keräämänsä verot valtio palauttaa kansantalouteen, palkoina, tukina, korvauksina, valtionosuuksina j.n.e, näin kierto jatkuu.
Tämä pätee kaikkeen maasta pois vietävään rahaan.
EU maksut, laittomat ja lailliset, kehitysapu, pankkituet, rauhaan pakottaminen, rauhanturvaaminen, lähialue tuet, maahanmuuton ulkomaille suuntautuva osuus, yli suuret YK:n ja sen alajärjestöjen maksut (USA ja Britannia ei maksa alkuunkaan kaikkia osuuksiaan), yli paisunut ulkomaan edustustojen kustannukset, yli suuret maailmankauppajärjestöjen maksut, ETYJ jäsenmaksu osuus tarkistettava oikeaksi, Nato operaatioihin ja rauhaan pakottamisen kustannukset j.n.e.
Kun näistä leikataan 2 miljardia ja sijoitetaan Suomen kansantalouteen, niin se näkyy 20 miljardina kansantaloudessamme.
Kun suunnitellut 16 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 160 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.
Kun lopullinen 80 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 800 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.

Tässä selvä syy miksi vain Perussuomalaisten leikkauslista toimivat, kun rahat leikataan ulkomaan maksuista!

MURSU

jos jonkun niistä suomalaiset nielis...

Uhkakuvaa: jos ette nyt toimi yhteisen euro-hyvän parhaaksi ja ole kevollinen jäsen tekemällä mitä isot käskevät (frienly-versio "ohjeistaa/suosittaa") niin kauhea on kohtalonne!

Hedelmällisyyskuvaa: on kuin kylväisitte nyt tulevaisuuteen siemenperunoita....sitten vain odotatte, ja yltäkylläinen on oleva antavan sato...henkisyydessä. Sillä niin on EU lausunut: "se joka antaa velkaisille maille ihokkaansakin, se maa on ruokkinut näin tehden kaikkein ylintä ja pyhintä EU:ssa, ja myötätunnolla on tuota maata katsottaman kun he näin ovat vaurautensa kaiken pois antaneet, ja velkainen on nyt velaton, sillä tuo maa on heidän velkansa omistaan maksanut, eikä heille itselleen muuta jäänyt, kuin kaikkivaltiaan EU:N ylistävä pyhitys tuolle teolle".

EU:n Suomen matkasaarnaaja Katainen on jo molempiakin kokeillut, mutta Suomen jäyheä kansa ei ole vielä täysin uskoon tullut.

kripsonet

Aivan oikein, se on SAKSA. Saksa (ent. Länsi-Saksa) on saanut/joutunut imaisemaan entisen DDR:n nollatilasta tai paremminkin pakkasen puolelta itseensä. Se jos mikään on maksanut hyvin paljon, lähes 20 miljoonan ihmisen vastaanottaminen maksaa paljon enemmän kuin muutaman tuhannen pakolaisen vastaanottaminen. Tämä prosessi on vieläkin kesken ja tätä rahoittamaan Saksa tarvitsee Suomea ja muita EU-maita voimakkaasti. Sekin on varmaa, että Saksan pankit ovat joutuneet lainaamaan rahaa ja paljon, mutta mistä ??? Tietenkin Sveitsistä, missä miljardöörit ja hirmuhallitsijat säilyttävät varallisuuksiaan. Heidänkö talletuksiaan me turvaamme vai mistä tässä oikein on kysymys ?

luuserius

Rakkauden puoluesihteeriltä Jungnerilta toimittaja kysäisi Ylen lähetyksessä että voiko mainita pari sijoittajatahoa jotka SDP aikoo laittaa vastuuseen.

Puoluesihteerin naama venähti kuin valheesta kiinni jääneellä on tapana ja sanoja ähkien vastasi-äh öh eh en nyt tässä äh lähde erikseen mainitsemaan yhtä tai kahta tahoa.

luuserius

Talouden murros on kova. Poliittisesti luvattuja etuja ei enää kyetä rahoittamaan, koska teollisuusvaltainen tuotanto on siirtynyt Aasiaan ja länsimaiden alati kasvava kustannustaso ja sosiaaliset etuudet ovat siirtyneet pankkiirien rahoitettavaksi.

Sitten kun ei enää pystytä maksamaan velkojaan aletaan etsiä syyllisiä. Tietysti esim. Suomessa kasvavien velkataakkojen syylliset ovat globalisaatio, ahneet pankkiirit, väärä kilpailu, työeehtojen polkeminen jne.

Ei tyhmä ja laiska kansa ja näitä pelkäävä poliittinen koneisto. Vika on aina muissa. Ei verokilpailu, ei työn hinnalla kilpailu, ei palkka-tai veroale. Muut ovat väärässä me velaksi eläjät olemme oikeassa. Ja jos Soini ei tuo muutosta niin äänestetään seuraavaksi Räsästä. Onhan sillä puheyhteys Jumalaan.

kripsonet

Onneksi kansanedustajien superpalkkoihin ja supereläkkeisiin on aina varaa, samoin eläkeyhtiöiden johtajien miljoonaoptioihin Ay-liikkeen(Ahonen y.m.) tuella. Onko se suomalaisten työntekijöitten ahneudesta johtuvaa, jos tehdas viedään Vietnamiin, missä palkkataso on 40 euroa kuukaudessa 80 tunnin viikkotyöajalla. Verovapailla pääomatuloilla ei rahoiteta senttiäkään tavallisen kansan sosiaalietuuksia, vai ymmärränkö asian täysin väärin. On hyvä kun löytyy oikea syy asioihin; Nokia pistää pikapuoliin pellolle kaikki tyhmät ja laiskat Symbian-suunnittelijansa, jotka tuhosivat yhtiön. Näin se vissiin on.

luuserius

Joka ei enää elätä meitä. Miksi eivät tehneet puhelinta, joka toisi rahaa sosiaaliturvaan!!!!!!

Ja Ahoselle, joka sanoi SEN yhden jutun ääneen. Ja Vietnamin palkkatasolle. Ja verovapaille pääomatuloille. Amerikkalaiset ja kiinalaiset sijoittavat, eivätkä maksa suomalaista sosiaaliturvaa. ON SE NIIN VÄÄRIN..
Sinä olet oikeassa. Muut ovat väärässä. Kyllä kansa tietää!

Nyt pitää laittaa 6 miljardia ihmistä ILOsanoman mukaisesti keräämään rahaa SUOMEN KANSALLE joka on ETUOIKEUTETTU. Maahanmuuttajat veroja maksamaan!!!!!!

MIssä on sijoittajan vastuu suomalaisten etuoikeutetusta elämästä!!!!

Aicos99

"Mari Kiviniemen pääsä on tietoa joista hänen on informoitava liittyen viimeisimmän EU-palaverin
päätöksiä ja edellisen kesän päätöksiä-mihin kaikkeen
Suomi on sitoutunut?

Kero hyvä tyttö ne!

Katainen pelaa "Iiro Viinasta-pyörittää asioita-oleellisten ohi-se on savolaisten helmasynti"!

Paljonko euroissa Suomi saa tappiota Portugalin sotkuista,Kreikan sotkuista,tulevista maista mm. Espanjan ja oman Suomen??

Valtioarainministeri kyllä tietää sen-vai otammeko yhteyttä
ohi suoraan "EU:n ytimeen"?

Olla Kokoomuksen jäsen-se horjuu pahasti!

Kuka pääministeriksi seuraavaan hallitukseen?

Ei Katainen-vaan Stubb! Ulkoministeriksi Ilkka Kanerva !!

Mila F

... hyvin kasvatettu sosialistiseen "älä ajattele" ja "yhteiskunta hoitaa" järjestelmään.

Vaikka saavutetut edut tappaisivat taloutemme, emme osaa katsoa häkistä ulos. Jos rahaa ei ole, saavutetut edut pitää maksaa velkarahalla. Ja niinhän tässä on koko ajan tehty. Eikä mikään saisi muuttua ainakaan tämän ketjun kommentoijien mukaan.

luuserius

Vuonna 2015 velkataakka on 150 miljoonaa euroa. Jos korot nousevat syystä jos monestakin, niin millä me ne pienet maksellaan. 1990-luvulla käytettiin 12% valtion menoista pelkkiin velkamenoihin.

Teollisuus katoaa, turismilla tuskin eletään, käsityöt ovat harrastuksia ja palvelualat tietävät pääomien tuontia.

Pitäisikö ostaa siirtopapuutarhamökki, jossa viljellä vihanneksia ja perunaa.

Suomalaisilla tuskin on varaa uusiin ydinvoimaloihin. Ne miljardit kun otetaan kansalaisten sähkölaskuista.

Vaikka 5 miljoonaa suomalaista on oikeassa ja 6 miljardia ulkomaalaista väärässä, ei ole vaikea veikata kenen ILOsanoma ei leviä.

sipent

Kaikkien pitäisi muistaa kenen leipää Rehn syö kun hän
antaa neuvoja EU-arkkitehdin vakanssilta.Hän lienee itsekin
lausunut että hän ei EU:ssa aja Suomen etua vaan EU:n etua.
Toivottavasti malttaa pitää kauhansa erossa Suomen sopasta

luuserius

Eikös me kaikki syödä EU:n leipää. Ilman EU:ta ei sitä rakasta liideliä olisi Suomessa, ei vapaata viinintuontia, eikä avointa Eurooppaa.

Jos ei Rehn olisi komissaari, niin sitten se olisi kai joku muu?

Minä en käsitä kuinka Rehn on vastuussa siitä että Suomessa poliittisesti luvatut etuudet ovat suurempia kuin verotuotot?

Eikös se ole kolmikanta ja eduskunta jotka ovat meidän sopan keittäneet, viime kädessä ahne ja tyhmä kansa, joka on äänestänyt aina politrukkia, joka lupaa helpoimman elämän?

Htalk

"Britannia on luvannut lainata Irlannille kahdeksan miljardia euroa ja Portugalille neljä miljardia. Siinä kaikki. Maan tukisitoumukset ovat alle neljä prosenttia maan omien pankkien luottoriskeistä kriisimaissa.
Suomen pankeilla oli BIS:n samojen tilastojen mukaan vastaavia luottoriskejä kaksi miljardia euroa. Kolmen varsinaisen kriisimaan riskejä suomalaispankeilla oli alle miljardi euroa – alle puoli prosenttia pankkien taseista.

Neljän ongelmallisen euromaan luottoriskeistä piilee suomalaisten pankkien taseissa suurin piirtein 0,1 prosenttia. Suomen osuus velkakriisin todellisista syistä on toisin sanoen alle kymmenesosa Suomelle sälytetystä suhteellisesta tukiosuudesta.

Kyse on suhdeluvuista, joten Suomen liian suuri taakka pysyy nykyisellä taakanjaolla aivan yhtä paljon liian suurena lopullisista kriisitoimien kustannuksista riippumatta"

Lähde:
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/04/24/nain-eu-vedattaa-suo...

nipa3

Yhdysvaltalaiset ovat saaneet tietoonsa, että Kiina aikoo luopua dollarista reservivaluuttana ja tämä on saanut yhdysvaltalaiset vaihtamaan dollaria arvometalleihin kultaan ja hopeaan. Kultadollarin arvo on tällä hetkellä jo 1 507 dollaria ja hopeadollarin 46,80 dollaria.