Torstai 27.6.2019

Tyly miete poliitikoista: ”Aloitte pankkien orjiksi”

Luotu: 
5.6.2011 11:49
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kreikkalainen euro.

Euroopan valtiot, johtajat ja poliitikot ovat itse luomamme pankkijärjestelmän orjia. Unohtakaa kansanvalta, demokratia, tätä maailmantolaa hallitsevat suuret yksityiset sijoituspankit ja luottoluokittajat.

Muun muassa tällaisen kuvan euroopanlaajuisesta yhteiskunnan todellisuudesta antaa tunnettu saksalainen journalisti Dirk Kurbjuweit Der Spiegel -lehden esseessään.

Kurbjuweit hämmästelee kuinka vain kolme vuotta maailman euromäärältään toistaiseksi pahimman finanssikriisin jälkeen suuret luottolaitokset tekevät ennätysmäistä tulosta.

- Kuin mitään ei olisi tapahtunut, Kurbjuweit kirjoittaa.

- Pitäisikö meidän juhlia sitä, että talous on jälleen nousussa? Ei. Sen sijaan meidän pitäisi olla surullisia ja vihaisia. Demokratialla ei mene yhtä hyvin. Siitä on tullut finanssikriisin uhri.

Talousjournalisti kuurnii syvältä mekanismia, jolla kansantalouksia hoitavat päättäjät on alistettu velkamarkkinoiden juoksupojiksi. Tähän on kaksi syytä.

Ensinnä luottoluokituslaitokset ja valtioiden velkakirjoja ostavat pankit määrittelevät sen, millä hinnalla valtioiden talous pyörii.

Toiseksi julkinen talous pyörii "kehittyneissä talouksissa" isolta osin velaksi, valtioiden huolettoman politiikan vuoksi.

Jälkimmäisestä seuraa se, että valtion budjettia laativat ministerit ja virkamiehet suuntaavat katseensa ensin pankkien sekä luottolaitosten johtajiin. Valtionjohdon listalla kansa - poliitikon todellinen pomo - on vasta sijalla kaksi.

On nimittäin tärkeämpää säilyttää hyvä luottoluokitus ja saada halpaa lainaa kuin pohtia velkakierteen todellista katkaisua, pohtii Dirk Kurbjuweit.

Samaan aikaan pankit ja luottoluokittajat eivät ole onnistuneet arvioimaan oikein Kreikan, Irlannin tai Portugalin lainojen riskiä - ja jonossa tulevat Belgia, Espanja sekä Italia.

- Politiikka on menettänyt kansan luottamuksen - ja osin aivan omaa syytään, Kurbjuweit kirjoittaa.

- Nykypäivänä Euroopassa kansa ei ole enää ohjaksissa. Sen sijaan poliitikoista on tullut pankkien ja talousjärjestelmän orjia.

Lue Dirk Kurbjuweitin koko essee Der Spiegelin verkkosivuilta.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

A_L

Olkoon maailma ääliöitä täynnä, mutta toiset ovat niistäkin enemmän ääliöitä, kuin toiset.

Pakko ei ole lainaa ottaa, mutta jossakin on asuttava.
Matala korko nostaa vuokralla-asumisenkin hintaa.
Asumisen hinta on Suomessa suuri ongelma, koska siitä juontuu paljolti myös tuloloukut - työn teon kannattamattomuus.
Sosiaaliturva voi pitää sinut asunnossa ja leivässä, mutta työn vastaanottaminen pakottaisi tinkimään jommasta kummasta.

Esa L.

Muitakin maailmoita sitten täytynee olla.

Hyvä kun tätä asiaa alkaa valtamediakin käsitellä. Ikävä vain että poliitikoista vain persut ovat tästä ääneen puhuneet. Ikävä siksi, koska heidän vähättely ja haukkuminen on jonkinlainen kansanhuvi. Kuin koulukiusaajilla ikään. Ja samaa mieltä ei oikein haluttaisi olla. Ainakaan julkisesti.

Jospa Uusisuomi jatkaisi asian penkomista, kun hyvään alkuun on päässyt?

joonathan

Lainaaminen on esihistorialliselta ajoilta asti ollut käytössä. Jopa luolamies lainasi kivikirvestään naapurilta vähäksi aikaa jotta tämä saisi rikkoutuneeseen kivikirveeseensä uuden varren. Siitä lainaaminen on kehittyny ja lainaamisen yhteydessä myös koron kiskonta näitä koronkiskureita löytyy antiikin ajoilta asti. No varmaan pankit eivät ole ainoita jotka voisivat lainata muutta ovat kuitenkin kehityksen tulos. Se miten pankit toimivat näissä tilanteissa olisi kokonaan uuden jutun aihe. Mutta, pankkien jättäminen säätelyn ulkopuolelle on syy näihin valtioiden vaikeuksiin. Ääliöitä ovat sellaaisen jotka eivät tätä käsitä ja ovat antaneet pankeille liian suuren vallan. Pankit ovat säätelemättömän markkinatalouden tulos. Jotkut huutavat, että se on kommunismia jos pankkien tointavapauksia rajoitetaan, mutta sitä se ei ole sillä se on rikos joka tehdään kun lakeja ei ole tarkoituksellisesti laadittu. Tämän korjaamiseen tarvitaa useiden valtioiden yhteistyötä ja valtioiden on oltava niin suuria etteivt pankit voi niitä kaataa.

nimperi

jplehtinen: "Odotan mielenkiinnolla, kuinka Timo Soini tasapainottaa valtion budjetin tuosta noin vain ja persukansa taputtaa. Se tulee olemaan mielenkiintoista."

Jotain vinkkiä antaa tosiasioiden tunnustaminen:

"Winston Churchill lupasi aikoinaan omilleen verta, hikeä ja kyyneleitä. Tälle vastaavalle polvitielle joudumme Suomessa."

http://timosoini.fi/2010/02/soini-sisaministeriksi/

Eipä siihen oikein muuta keinoa ole, kun tilanne on päästetty näin pitkälle, ja mitä pidemmälle se päästetään, sen enempi itkettää sitten kun se on edessä.

kyy

...paitsi ehkä se että nyt myös valtaviestimissä näitä pitkään tiedettyjä tosiasioita aletaan esitellä. Aiemmin valtamedia on kuitannut nämä kommunistipropagandaksi tai vaikenemalla, koska niillä on vankasti oma lehmä ojassa.

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

kyy

...että toimittajia on nykyisistä ja tulevista kärsijöistä vain pikkuruinen osa. Mutta luulenpa, että asia ei ole useinkaan toimittajista kiinni, vaan lehtien omistajien nimittämistä "pätevistä" päälliköistä, joille on tärkeämpää tahkota tulosta kuin kertoa totuuksia.

Ikävät totuudet eivät myy, ja siksi ne eivät myöskään tuota voittoa median omistajille. Siksi kaupallisen median toimituspolitiikka ei siedä tällaista uutisointia, ennen kuin on pakko. Markkinoista riippumaton valtaviestin, siis Yle (muita ei ole) on taas riippuvainen maamme poliittisista valtiaista, jotka ovat tällaisia kuin ovat, koska kansalle ei näitä totuuksia kerrota, ennen kuin on pakko.

Olisiko se pakkopaikka jo nyt? Alkaisiko tosiasioiden paine viimein käydä salailua vahvemmaksi?

A_L

Tiedä nyt niin siitä elämien tuhoamisesta - raha on jo nykyisin mitä suurimmassa määrin erittäin spekulatiivinen väline. Yli 95% numeerisesta rahasta ei nähtävästi enää kierrä lainkaan kotitalouksissa, eikä edes verotuksessa. Raha ohjailee (ei faktoilla, vaan odotuksilla) lähinnä erilaisten pörssihintojen (raaka-aineet, poltto-aineet, yritysarvot) sekä korkopäätösten kautta poliittista toimintaa.
Rahalla itsessään ei ole mitään vastuuta - ei arvoa sinänsä, joten jos kansallisvaltiot seisovat isossa ringissä kaikki kaikille lainaten luomalla uutta rahaa, niin yhteisen maksukyvyttömyyden muodossa tulevassa romahduksessa, myös velat menettävät arvonsa ja merkityksensä.
Näin on mahdollisesti jo parhaillaan tapahtumassa.
Suurempi haaste euroalueella ja seurauksena USA:ssa on saada kokonaiset yhteiskunnat uudelleen liikkeelle aivan totaalisen pysähdyksen jälkeen (mitä pidempään tosiasioilta suljetaan silmät ja korvat, niin sitä isompi ja "yllättävämpi" on korjausliikkeen aiheuttama heilahdus, ennen paluuta reaaliarvoihin).
Silloin talvisodan hengelle on todellista tarvetta ja omavaraisuuden turvaaminen jo nyt olisi parasta varautumista.

Aristotellus

tuo vallan vahtikoira teroittelee hampaitaan. Hyvä niin. Loputkin Kurbjuweitin ja Kammosen perässä vaan! Hassuintahan tässä näennnäisdemokratiassa on se, ettei tarvita edes salaliittoteorioita - pankkiirien järjetön tukeminen tapahtuu täysin avoimesti ja kaikkien silmien edessä.

Htalk

Nykypäivän Euroopassa, ihmiset eivät enää ole hallinnassa. Sen sijaan poliitikot ovat orjia rahoituslaitosten ja markkinoiden. Olemme osasyyllisiä - ja muutoksia tarvitaan pikaisesti hoitajan eurooppalaisen demokratian takaisin terveyden.

Teemme hyvin. Itse asiassa me teemme loistavasti. Talous kukoistaa, ja 1,5 prosentin kasvua vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Olemme yhtä vauras kuin olimme ennen kriisiä, joka on viimein saatu ratkaistua. Onnittelut ovat kaikille.

Pankit, Deutsche Bank ennen kaikkea ansaitsevat erityisen kiitoksen. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, se sai € 3,5 miljardia (5100000000dollari) Pretaxin voittoa ydinliiketoimintaansa, ja vuoden loppuun mennessä pankki todennäköisesti raportti kirjaa € 10 miljardia Pretax voittoja, sen parhaat tulokset ikinä. Tämä numero on odotetaan nousevan € 11000000000 tai jopa € 12 miljardin kaksi tai kolme vuotta.

Alle kolmen vuoden kuluttua huippu kriisin näyttää siltä, ​​ettei sitä koskaan tapahtunut. Tämä pätee talouteen, mutta se koskee myös meitä taloudellisissa oppiaineissa. Mutta se, että kaikki me olemme?

Ei, me olemme myös kansalaisia ​​ja osallistujien demokraattisessa yhteiskunnassa. Sinänsä meillä ei ole syytä juhlia. Sen sijaan meidän pitäisi olla surullinen ja vihainen. Demokratia, kun kaikki, ei tee hienosti, tai jopa hyvin. Se on vähitellen tulossa uhri rahoituskriisi.

Rage Suunnattu Poliitikot

Trouble on panimo koko Euroopassa. Nuoret vain vähän toivoa tulevaisuudesta protestoivat Espanjassa. Ranskassa 1,4 miljoonaa kappaletta myytiin sekä manifestin nimeltä "Ole raivoissaan." Nuoret ranskalaiset ja-naiset ovat suunniteltaessa utopiat, jotka ulottuvat kauas kansalaisyhteiskunnassa, koska ne eivät enää odota mitään siitä. Syvä masennus on laskeutui Kreikka yhdistettynä raivon suunnattu poliitikoille ja muualla Euroopassa.

Saksassa tämä on mitä poliitikot kuulla kansalaisia ​​tänään: "Vietit miljardeja pelastaa pankit, ja nyt minun pitäisi olla maksamme? Unohda se!" Tuskin kukaan on valmis tekemään niiden poliitikkojen enää. Ja Saksan johtajat ovat menettäneet tukea - ja myös omia oikeutusta.

Ne näyttävät avuton, voi selviämiseksi euron kriisiin. He kokoontuvat Brysselissä ja he puhuvat, väitellä ja antaa päätöslauselmia, eikä mitään parantaa. Kreikka ei saa ulos sen reikä, Irlanti ja Portugali ovat vaarassa partaalla, ja Espanja ja Italia ovat raskaasti velkaantuneita vaarallisen määrin. Ja kukaan poliitikko ei johtajuuteen.

Ja sitten oli valheita. Jean-Claude Juncker, Luxemburgin pääministeri, oli hänen tiedottaja kiistää, että kokous Euroopan unionin valtiovarainministerit Kreikan kriisi tapahtuu, vaikka tämä kokous oli tosiasiassa tapahtuu. Se ei ollut sellaista valhetta, että usein putkahtaa esiin politiikassa: rikki kampanja lupaus. Pikemminkin se oli törkeä tyyppi valhe: kieltämisen todellisuutta. Juncker ei enää ollut rohkeutta puhua totta. Hän ohjaa pelko rahoitusmarkkinoilla. Hänen valhe oli antautuminen politiikassa.

Asiat täytyy muuttua

Tämä on mitä on niin häiritsevää nykyisestä tilanteesta: siitä, että poliitikot näyttävät niin avuton ja voimaton. He ovat saaneet uuden päällikön, ja se ei ole meidän ihmisten, joilla on taipumus puuttua lievempiä keinoja. Pikemminkin se on armoton rahoitusmarkkinoilla. Markkinat ajaa poliitikot yhä syvemmälle ahdistus, heikkous, työkyvyttömyys-ja valheita. Ne, jotka hallitsevat meitä nyt säännellään pankit. Se on tilanne.

Voisimme päättää, että emme välitä, koska taloudelliset luvut ovat niin hyviä. Mutta se ei tarkoita, että meidän on ilo pelata roolia talouden aihe, investoida ja käyttää rahaa, kaikki samalla luopumista alkuperäisen lupauksen demokratiasta. Tai voimme sanoa: Emme suostu luopumaan asemastaan ​​ja esimiehiin. Mutta jos se on meidän päätös, asiat on muutettava.

Miten näin on käynyt? Mitä seurauksia? Entä miten irtautumisten tästä tilanteesta?

Alkuperäinen juttu:

http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,766518,00.html

nimperi

...ja ennustettavissa on, että seuraavissa vaaleissa sama meno jatkuu.

Hei oikeasti ihmiset. Jos ei PS miellytä, niin äänestäkää jotain pienpuoluetta. Pahin mitä voi tapahtua on että "ääni menee hukkaan", mutta jos käykin niin että pienpuolueesta pääsee edustaja läpi kun tarpeeksi moni ihminen hoksaa, että vanha poliittinen eliitti on niin läpikorruptoitunutta, että ei tajua sitä itsekään vaan pitää sitä normaalina olotilana.

Uuden ehdokkaan äänestäminen perinteisistä puolueista ei auta, äänet menevät silloin joka tapauksessa sille vanhalle eliitille.

de comments

politiikan saralla kriittisiä aikoja. On varsin mielenkiintoista havaita mitkä puolueet vihdoinkin tekevät oikeat havainnot EU:ssa käynnissä olevista joidenkin suurten maiden pankkien pääomittamiseen pelastamiseen käytetyn takuu- ja maksumiehinä ensinnäkin vastoin perussopimusta ja toiseksi muiden maiden kansalaisten verovaroin. Suomella ei ole osaa ei arpaa Saksan, Ranskan ja Iso-Britannian valtioiden laiminlyönteihin pankkiensa valvonnassa.

rasanenp

nyt päästään jo juutalaiskysymykseen, mikä on oireellista. 30-luvun saksalainen kehityskaari harmittomasta populismista vähemmän harmittomaan fasismiin etenee loogisella vääjäämättömyydellään. Ellei sitten vastuulliset poliitikot ja kansalaiset tee jotain ja äkkiä. Suomi herätys!

vemara

Totta,rahan valtahan se on ollut jo monen vuoden ajan, eikä politiikkakaan ole enää yhteisten asioiden hoitamista (jota sen on joskus sanottu olevan) Enää se tuntuu vain olevan pankkien hyvinvoinnista huolehtimista

Tom B

Miksi valtioiden on ollut tarve ottaa velkaa? Kansalle on luvattu palveluja jotka ovat maksaneet ja samaan aikaan verotulot ovat pienentyneet voimakkaasti koska työttömyys on kasvanut. Ja työttämyys taas on kasvanut koska tehtaita on siirretty matalapalkka maihin! Tämä on tehty suuremman voiton ja globalisaation nimissä ja tietysti poliitikoiden siunauksella. Eikä pankeillakaan ole ollut mitään sitä vastaan, että lainanottajan tulonlähteet, veroa maksavat yritykset ja niiden työntekijät, katoavat. Ei, velkaa on annettu ilman mitään holttia.
Poliitikot eivät ole tajunneet, että poliittinen valta on se ainoa todellinen valta maassa. Poliitikot ovat itse antaneet vallan pankeille. Poliitikot voisivat tietysti ottaa vallan takaisin itselleen, se ei olisi edes vaikeaa!
Yritys joka on siirtänyt tehtaansa matalapalkkamaahan joutusi maksamaan todella tuntuvan tullin niille tuotteille jotka tuodaan takaisin maahan josta tehdas on siirretty, nyt voistaisiin puhua muutaman sadan tai tuhannen prosentin tullista. Perusteluna olisi, että yritys on aiheuttanut valtiolle tappioita menetettyjen verotulojen muodossa siirtamällä tuotannon pois maasta. Myös matalapalkkamaassa olevan yrityksen ympäristö ystävallisyys otettaisiin huomioon. Jos matalapalkkamaalla on löyhemmät päästörajoitukset kuin lähtömaalla niin siitäkin tulisi maksaa tullia. Keinoja on vaikka millä mitalla, muuta kun poliitikot pelkäävät menettävänsä kaikki yritysten tarjoamat matkat, ruuat ja juomat!

Penttijuhani

kun se sanoo, että "Samaan aikaan pankit ja luokittajat eivät ole onnistuneet arvioimaan oikein Kreikan," jne. Luokittajiena arviossa on voinut olla virheitä. mutta niitä oli paljon ja niin myöhään, että ne on rikostutkittava, mitä lienee osin jo tehty. Tehdäänkö se täysin, riippuu myös lehdistöstä.

Kreikkaa mm. Goldman Sachs rahoitti Lontoon kautta, kun toimi itse USA:sta olisi ollut maan sääntöjä vastaan. Kyllä se tiesi, mitä se teki. Firma on taas tutkimuksen, syytteidenkin kohde, mutta niiden "todellisuuden arviointi" on vaikeaa. Miksei lehdistö sitä edes yritä?

Firman joistakin asiakkaista tehtiin myös joko suoraan tai peitefirmojen avulla "Goldman Sucks," kun sijoituksia lienee myytiin säästäjille "hyvinä," vaikka samaan aikaan rahaa tehtiin keinottelemalla niiden luhistumisella. Mutta jos jutut haluaa tutkia todella, vanhat "sionistiset" ja muut "juutalaiset konspiraatiot" on unohdettava, rikoset yksilöitävä, rangaistukset julkistettava. Puolen mrd:n sakko 10 mrd:n huiputuksesta ei ole "rangaistus." Ahneus on yleismaailmallista, vaikka Madoff & Co taas onnistuivat mainostamaan juutalaisten osuutta.

Penttijuhani

väärin tai heikosti informoitu 1970-luvun alusta alkaen, kun se päätti DDR:n tunnustamisesta. Se ennakoi, että NL on ikuinen ja vahvistaa asemaansa Euroopassa. Käytännössä se tarkoitti, että jo 1960-luvun lopusta, vuoden 1968 Prahan jälkeen, arvioita NL:n heikkoudesta ei haluttu. Niistä kieltäydytiin ja niitä kadotettiin: Kgb:n avulla jopa diskreditoitiin niitä yrittäneitä. Eli systeemi oli viritetty Kremlin ja Kgb:n nuotteihin.

On vaikea tietää, miten paljon tämä vaikutti mm. markan ja talouden vakauteen. Yksi asia, jota olisi tunnettava, ovat NL:n maksut sen Suomen vaihdon tasoittamiseksi: miten niitä tehtiin, milloin ne lakkasivat? Jotakin omituista Koiviston markan luhistumisessa ja sitä seuranneessa salailussa oli - on yhä. Kyllä asiat olisi aika selvittää. Tai maasta on tehtävä muuta kuin "tasavalta."

Brandheim

Maailmassa on ruokapula ja se kasvaa.
Maailmassa ruuan tuotanto glopalisoituu ja yksinkertaistuu.
Maailmassa puhtaan veden saanti pienenee.
Maailmassa ilmansaasteet lisääntyy.
Maailmassa lääkkeet lisääntyy ja yhetiskäyttö vaikeituu.
Maailmassa kaikki on suurta,sitä on vaikea hallita,muuttaa..
Maailmassa köyhien määrä kasvaa ja eriarvoisuus lisääntyy.
Maailmassa orjien määrä kasvaa.
Maailmassa rikkaiden määrä kasvaa.
Yhtenäistämällä valuutat,luodaan maailman kattava kommunismi
Maailmassa erillaisista työmäärästä saadaan silloin sama palkka.
Maailmassa kukaan ei pidä huolta yhteisestä omaisuudesta.
Maailmassa poliitikot määräävät velan ja sen maksajat.
Maailma jakaantuu kahtia valkoisten uskontoon ja islamiin.
Maailmassa toinen hävittää toisen sukupuuttoon.
Maailma on löytänyt Uskonnon diktatuurin.
Maailmassa muhamettilaiset ovat omaksuneet osin lääketieteen
JPLehtinen haukkuu muhamettilaisia Persujen suosimisesta.Mutta ei ole hävinnyt internetin palstoilta vaikka Perussuomalaisia ei enään ole.
Maailmassa kemialliset yhdisteet löysivät toisensa.
Maailmassa superbakteerit syntyi.Veriripuli levisi yhteiskunnan juomaverkoston kautta kaikkialle.

Suuryhteiskeittiöt jakoivat ravintoa kaikkialle.
Suurvoimalat jakoivat energiaa kaikkialle .
Suurlastentarhat saivat flunsansa,ja se jakaantui.
Suurtehtaat,oli jaettu ympäri maapalloa.
Kaikki suuri on aina kuollut ,koska se ei ehdi toimia.

Shaugen Euman

Tämän aiheen tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. On ymmärrettävä rahan perimmäinen olemus, jotta epäkohtia voi korjata.

Yksityisten keskuspankkien ja liikepankkien luoma vastikkeeton virtuaaliraha on tullut tiensä päähän. On alettava ajamaan järkevämpää politiikkaa - talousdemokratiaa.

de comments

asiallista uutisointia EU:n laittomaksi osoitetusta riskitaloudesta. Tarkoittaa tietenkin Suomenkin osallistumista rahan heittoon pohjattomaan kaivoon. Rahan, jolla ei ole mitään vastinetta saatavissa. Ei niin mitään. Jää vain nykyisille nuoremmille sukupolville maksettavaa.Tätähän eivät viimeisen hallituksen puolueet voineet sisäistää. Ei sitten millään. Voivatko vieläkään? Niin taisipa tuohon ryhmään liittyä oppositiosta myös SDP.

tha

"Ensinnä luottoluokituslaitokset ja valtioiden velkakirjoja ostavat pankit määrittelevät sen, millä hinnalla valtioiden talous pyörii."

Ai siis, että lainanantaja määrittelee lainan hinnan? No on todella ennenkuulumatonta... varmaan ne juutalaiset ja muut ovat bilderberg-kokouksessaan kavalasti salaliittoteitse sopineet moisesta.

"Toiseksi julkinen talous pyörii "kehittyneissä talouksissa" isolta osin velaksi, valtioiden huolettoman politiikan vuoksi."

Ja sekö on pankkien vika? Minusta se on poliitikkojen ja heitä äänestävän kansan vika. Niin, juuri se sama kansa joka alkaa elämöimään heti, jos jotain velalla rahoitettua etua aiotaan leikata budjetin tasapainottamiseksi.

Mutta itse en kyllä pidä pahana velkaelvytystä syvässä taantumassa, se vaan pitää osata lopettaa ajoissa.

Brandheim

Talous elää päivittäin.
Maantalous ei.
Jos tulee laskukausi,ei paisunut valtion ja kuntien virkamieskunta ym joudu pakkolomalle, kuten yuksityisissä yrityksissä.
Poliittiset päätökset on sidottu äänestyksen tulokseen.
Yksityisissä yrityksissä ei joudu ottamaan huomioon yleensä ulkopuolisten vaikutusta.
KOKO polittiinen systeemi pitää uudistaa ja tämän uudistuksen pitää ottaa myös vastuu ratkaisuistaan.
Mitä suurempi on systeemi sitä vastustavampi on se muutoksille.

ReiskA

Dirk Kurbjuweit:n näkemys on jo todennettu Suomessa sekä kirjattukin.

Seppo Konttisen Salainen pankkituki
ja
A-P Pietilän Pankkikriisin peitellyt paperit

kertovat kutakuinkin saman asian ja kuinka varainsiirto veronmaksajilta pankeille Suomessa suoritettiin 1990 - luvulla kokoomuslaisen valtionvarainministerin ja keskustalaisen pääministerin ollessa ns. pässeinä narussa.

Nyt sama halutaan toistaa koko Euroopassa. Olisikohan kokoomuslainen valtionvarainministeri/hallitustunnustelija ollut konsultoimassa edellisen vaalikauden aikana kun on nyt niin innolla ollut ajamassa Suomea toistamiseen samaan suohon.

Koba

"On nimittäin tärkeämpää säilyttää hyvä luottoluokitus ja saada halpaa lainaa kuin pohtia velkakierteen todellista katkaisua," pohtii Dirk Kurbjuweit.
Kyllä Spiegelin kolumnisti kirjoittaa täyttä asiaa. Ei tarvitse kuin katsoa "Sixpack" hallituksen ohjelmaa, huomaa, että se pääosin on rakennettu Jutan ja Sdp:n toivomalle unelmahötölle.
Kun asiantuntijat laskevat, että Suomen tuleva kestävyysvaje on 6-8 miljardia (jopa 10 miljardia), niin Jutta puristin tämän valtion tulojen ja menojen ristiriidan 2,5 miljardiin. Lääke, joka tämän vajeen hänen mukaansa kuroo umpeen, on kuulema talouden reipas kasvu.

Mutta erääksi tärkeäksi elementiksi valtion talouden tukemiseksi on tietenkin ajateltu myös reipasta velanottoa. Tietenkin alhaisella korolla..
Esim. eläkeiän vaaditussa nostossa Jutta on ollut ehdoton. Sitä ei nosteta vaikka rahat loppuisivat.
Tähän on tultu, poliitikot Kreikassa ja Suomessa ovat luvanneet äänestäjilleen muhkeat edut ja vaikka lainalla, kunhan itse vain pääsevät vallan kahvaan.

Nyt tilanne alkaa luisua joka puolella Eurooppaa vähitellen käsistä. Velkavetoiset taloudet tulevat totuuden eteen viimeistään silloin kun korot alkavat nousta reippaasti.
Tai heti sen jälkeen, kun PIIGS maat alkavat ajautua konkurssiin yksi toisensa perään.