Torstai 19.10.2017

Operaattori myöntää lehdelle: ”Hipoo hyväksyttävien tapojen rajaa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
31.7.2011 11:18
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Suurista matkapuhelinoperaattoreista DNA ja Elisa olisivat valmiita luopumaan kokonaan liittymien puhelinmyynnistä.

Puhelinoperaattoreista DNA, Elisa ja sen omistama Saunalahti olisivat valmiita lopettamaan liittymien myynnin puhelimitse. Sonera ei hevillä puhelinmyynnistä luopuisi, mutta ilmankin sitä kyettäisiin elämään, yhtiöstä kerrotaan sanomalehti Keskisuomalaiselle.

Liittymien puhelinmyynti on osoittautunut ongelmalliseksi ja Kuluttajavirasto on jo alkuvuodesta linjannut, ettei niin monimutkaisia tuotteita kuin liittymiä tulisi myydä lainkaan puhelimitse.

DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisäsen myöntää, että puhelinmyynti aiheuttaa ongelmia, ja yhtiölle tulee valituksia noin kymmenen kappaletta päivässä.

- Ulkopuoliset yhtiöt ja yksittäiset myyjät saavat palkkaa myytävien liittymien määrän mukaan. Se houkuttelee maksimoimaan myyntiä, joka hipoo hyväksyttävien tapojen rajaa.

Soneran mobiililiiketoiminnan viestintäjohtaja Timo Saxen katsoo kuitenkin, ettei puhelinmyynnissä ole mitään vikaa, vaan se on yksi myyntikanava muiden joukossa.

- Puhelinmyynnin lopettaminen yhtäkkiä olisi aika tomera toimenpide. Se olisi kuitenkin yksi kanava kokonaan pois. Kummankin vaihtoehdon kanssa pystymme elämään, olennaista on, että alalla on yhtenäiset pelisäännöt.

DNA ja Elisa olisivatkin valmiita luopumaan puhelinmyynnistä, mikäli kaikki operaattorit tekisivät saman päätöksen. Operaattorit eivät voi keskenään asiasta sopia, sillä se olisi kilpailulain vastaista. Tämän vuoksi DNA ja Elisa kutsuvatkin viranomaista apuun.

Yritykset: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit