Sunnuntai 22.10.2017

”Paniikki” & ”ylilyönti” – Olli Rehn astuu tänään esiin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.8.2011 10:29
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    EU:n talouskomissaari Olli Rehn pitää tänään lehdistötilaisuuden euroalueen tapahtumista.

Kauppa Euroopan pörsseissä on alkanut perjantailta huonoissa merkeissä. Eilisen syöksyyn jäänyt kaupanteko jatkui tänään laskevin osakkeiden hinnoin. Samaan aikaan korkosijoituksen valtionlainoihin lisääntyivät.

EU:n talouskomissaari Olli Rehn ilmoitti pitävänsä tänään kello 13 jälkeen Suomen aikaa tiedotustilanteen "euroalueella käynnissä olevasta kehityksestä".

Perjantaiaamuna sijoittajat siirsivät omaisuuttaan korkoihin osakkeiden kustannuksella, kertoo The Guardian.

Britannian valtionlainojen korko putosi ennätysalhaalle heti kaupan alettua. Tärkeimpiä kursseja kuvaava FTSE 100 -indeksi putosi saman tien 3,3 prosenttia. Ranskassa pörssi laski 3,1 prosenttia ja Espanjan Ibex 2,2 prosenttia.

Helsingin pörssi niiasi noin 5 prosenttia, mutta kääntyi takaisin kasvuun.

Pörssianalyytikot ja meklarit kuvailevat tunnelmia eri medioissa "paniikiksi" ja ylimitoitetuksi myynneiksi.

EU:n talouskomissaari Rehnin odotetaan tänään ottavan kantaa siihen, kuin Euroopan velkakriisiä hoidetaan jatkossa.

Euroopan keskuspankki aloitti eilen uudelleen euron kriisimaiden lainaostot. Markkinoilta kerrottiin, että ostot kohdistuivat lähinnä Portugaliin ja Irlantiin. Tämä herätti närää, sillä sijoittajat toivoivat EKP:n rahoittavan Espanjaa ja Italiaa.

Italian lainojen korot kääntyivät kuitenkin laskuun. Espanjan korot sen sijaan nousivat hieman.

Esimerkiksi Bloombergin asiantuntijat olisivat toivoneet EKP:lta selvempiä toimia nimenomaan Espanjan ja Italian suhteen. Saksa on vastustanut EKP:n lainaostoja.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hesekiel

määrittelemään maailman pörssien kurssikehitystä. Kurssit sahaavat ylös ja alas ja sijoittajat toimivat sen mukaisesti.
Pankkien korkorahastoissa on tuotot parempia, yli 10 %, mutta myös riskit sitä suuremmat.
Olli Rehn kuin muutkin ovat aina kulloisenkin tiedon varassa ja tekevät päätöksiään niiden pohjalta. Jos tilanteet muuttuvat ja tarvittavat toimenpiteet niiden mukana, ei sitä valehteluksi pidä nimittää.

Ella Salmon

Eihän mitään rahaa ole käytännössä olemassakaan,ihmisten keskinäinen sopimus.
Tarkoitatko että maailmantalous ei ole kenenkään käsissä?
Jos näin on,silloinhan Rellillä ei ole uutta sanottavaa.

Ja jos olet oikeassa tässä,niin sehän tarkoittaa prosentuaalisesti myös sitä että kenellä on enemmän rahaa,voi sitä sijoittaa sitä riskittömämmin?

Eli lihava possu-kapitalisti saa rahaa tekemättä mitään,kun toisaalla päin maailmaa kuollaan nälkään.

Sitähän lopulta tarkoitit,eikö?
Vain vahvat elävät.

Hesekiel

suuret sijoittajat, joiden käyttäytymisen määrittää vain tuottojen saaminen. Jos sijoittajia ei kiinnosta ostaa jotakin osaketta, sen hinta laskee ja vastaavasti jos sijoittajia kiinnostaa vaikkapa korkorahastot ja he siirtävät varojaan sinne, niiden arvo nousee.
Ei siinä EU:n tai Olli Rehnin toiminnat ja puheet vaikuta yhtään mitään. Sama koskee politikkoja, etenkin pienten maiden päättäjiä. Joku Timo Soini saattoi päästää röhönauruja, että hän kaataa puheillaan EU:n tukipaketteja ja saa Euron ja EU:n hajoamaan. Mutta nämäkin jutut unohtuvat kun röhönauru loppuu.

etustaja

Ovat paniikissa hosuneet koko asian umpisolmuun.
Koko EMU pitäisi purkaa ja siirtyä jokainen maa
omaan valuuttaan.
Rahan-ahneus on sekoittanut terveen järjen, jossa
suur'sijoittajat ammentaa isoja voittoja ilman riskejä.
Maksumiehinä on tavalliset kansalaiset vaikka ei olisi
varaakaan.

svantex

Markkinatalous säätelee itse itseään. Laskevat pörssikurssit ovat kapitalismiin kuuluva korjausliike. Sijoittajat eivät välttämättä edes ole pahoillaan kurssilaskusta. Silloinhan osakkeita pystyy ostamaan halvalla. Kaikessa kaupankäynnissä pitää pyrkiä ostamaan halvalla ja myymään kalliilla.

Peccavi

Ihmiset eivät ymmärrä mistä on kysymys. Kun asia menee yli ymmärryksen on helppo uskoa populistipoliitikkoa, joka vie yksinkertaista kuin pässiä narussa.

”Kaikki malttamaton median ja populistipoliitikkojen kommentointi on osoitus siitä, ettei ole käsitystä siitä, miten vaikeita ja pitkäkestoisia nämä prosessit ovat”.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/talous/veloilla-on-eroa-asuntolaina-ei-o...

jyppetalonpoika

Kreikka onkin lainannut juokseviin menoihin ei investoinut tulevaisuuteen.Lihova virkamieskunta on elänyt leveää elämää.Huiputus jatkui 10 vuotta.
Halua parannuksiin/ leikkauksiin tuntuu olevan nihkeästi.

Luottohäiriömerkintä nostaa riskiä/korkoa.
Kuka uskoo järjestelmään kun Etelä-Euroopan valtioissa yksi toisensa jälkeen paljastuu sama yli varojen eläminen.

Tuotantoon ei investoida.Tukieurot valuvat ties minne.
Eu: tukia huijataan tai käytetään väärin(moraalin puute).

Kuka haluaa olla tätä rahoittamassa?

Pitkäkestoista on ollut järjestelmän hyväksikäyttökin.

Htalk

Ratkaisu on siinä että noudatetaan olemassa olevia sopimuksia.

EMU sääntöjä noudattamattomat maat lähtökohtaisesti euron ulkopuolelle asteittain ellei sovittuja sääntöjä noudateta.

Perustelu: Tästä syntyy markkinoiden kaipaamaa ennustettavuutta euromaiden talouksiin. Tämä pitää olla edellytys että edes harkitaan näiden ulos jäävien maiden yhteisvastuullista auttamista.

Muutoin on turha odottaa edes teoriassa yhteisvastuuta, koska maan auttaminen lisälainalla ja korkorasituksen kasvattaminen ei ratkaise lainahoitokyvyttömän taloutta.

Koron pitää seurata riskiä, joka tulee rahan lainaamisesta ko. lainanhoitokyvyttömälle maalle. Kannettu vesi ei kaivossa pysy. Siksi "eurobondit" ovat hukkaan heitettyä isännätöntä suomalaisten veronmaksajien rahaa. ( Res nullius... Isännättömät rahat jotka löytäjä saa pitää )

En näe viime vuosina annettujen tiukkojen ohjeiden vaikutusta talouden kuntoonlaittamiseksi em. maille... Tukemisiin on vastattu valehtelemalla ja huijaamalla EU ta ja siten myös lainan antaja ja takaaja maita.

Vakuuksien vaatimisen ydin on siinä että nämä velkamaat oikeasti parantavat lainahoitokykyään muutoin kuin retoriikalla vain todellisen "vakuusuhan alla". Vakuusuhka auttaa näiden maiden politiikkoja myös viemään läpi riittävät toimenpiteet kansansa keskuudessa... " Vrt. Sotakorvauksien osalta Suomella oli koko maa kansalaisineen "kanissa" maksamisen vakuutena... ja sotakorvaukset maksettiin.

Hesekiel

eikä vielä tovinkaan kuluttua. Muutosta etelämaalaisten holtittomaan taloudenpitoon tarvittaviin lain muutoksiin ja kansan saaminen toteuttamaan näitä tehtyjä päätöksiä saadaan odottaa vielä ainakin vuoden pari jos ei kauemmankin.
Sama vitkastelu koskee myös meitä täällä kotomaassakin.
Meillä on myös samanlaisia sanktioita aiheuttavia sääntöjä joita ei noudateta vaikka asiat kuinka hyvin tiedetään. Esimerkkeinä vaikkapa opiskelijoiden opintotukien palautussanktiot tulorajat ylittävien työpalkkojen osalta tai työttömien kieltäytymiset työn vastaanottamisvelvollisuudesta.
Sama koskee vaikkapa kuntien velvollisuutta valvoa hoitolaitostensa henkilökunnan määrän riittävyyttä.
Ei siis tarvitse mennä merta edemmäs kalaan, että havaitsee tottelemattomuutta ja tietoista sääntöjen vastaista toimintaa.

Htalk

Totta ei sääntöjen noudattamatta jättäminen ei ole vierasta suomalaisille. Mutta valtion tasolla ollaan ilmeisesti aika hyvin noudattu tehtyjä sopimuksia...

Kreikka valehteli taloustietonsa EKP:lle systemaattisesti, Irlannin stressitestit osoittautuivat muutamassa kuukaudessa huijauksiksi kun testit läpäisseen pankit olivat vararikon partaalla. Portugali valehteli valtion säästöihin erääntymättömiä maksuja saadakseen tukipaketin , Espanja piilotti kuntasektoriin valtion lainoja kaunistellakseen valtion velkaantumista...

Kysymys ihan uteliaisuudesta kuuluu onko Italia poikkeus edellisistä?

Luottamus täytyy aina ansaita, sitä ei voi vaatia.

Hesekiel

nyt siitä, että me ja meidän päättäjät ovat hoitaneet asiansa hyvin ja ovat noudattaneet sääntöjä. Suomelle annettavien lainojen korot ovat laskusuunnassa kun taas mainitsemasi maiden lainakorot jatkavat nousua.
Toteamuksesi luottamuksesta ja sen ansaitsemisesta pitää tismalleen kutinsa.

Htalk

Jotta ihmiset ymmärtäisivät Suomen tulevat vyönkiristykset Suomen velkaannuttamisen pysäyttämiseksi niin Suomen päättäjien pitäisi käyttää vähintään yhtä suurta viisautta EU kanssa kuin aikoinaan NL:n kanssa.

Yksi olennainen kriteeri on Suomen EU päätöksenteon arvioimiseksi on Suomen päätöksenteosta johtuvien vaikutusten ennakoitavuus.

Minusta tämä alla oleva tiedote kuvaa aika hyvin sitä miten pihalla ollaan oltu kuvitelmissa alusta asti...

”Kreikan toimenpideohjelma vahvistaa julkisen talouteen kohdistuvaa luottamusta ja vähentää mahdollisten muiden tukitoimien tarvetta. Erityisesti suoraan julkiseen talouteen kohdistuvat tukitoimet olisivat ongelmallisia, koska euromaiden keskinäiset tuet on erikseen kielletty perussopimuksen 125 artiklassa.”

http://www.valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote/fi.jsp?oid...

Ei Kekkonen täydellinen ollut mutta...

DJ Urho - Nälkämaan laulu Urhous-remix Urho Kekkosen puheestä pätkä laulun keskellä... "Nimenomaan vaikeina aikoina... "

http://www.youtube.com/watch?v=2Z50D7Uovb4

ksr

Korkosijoittajien on tungettava rahansa johonkin. Sveitsiläiset ovat kurkkuaan täynnä maahan tunkevaa rahaa, joka sekoittaa frangin kurssin. Sama lievempänä on nähtävissä Suomessa. Asiat on Suomessa aiemmin hoidettu suhteellisen hyvin, joten tännekin ohjautuu rahaa, jota karvakäsivyöhykkeelle ei enää uskalleta lainata. Katainen kuitenkin tekee kaikkensa, että meillekin kasvatetaan karvakädet, ja rahansaanti loppuu.

Hesekiel

sillä ainakin muurahaisissa, nuissa ahkeruuden perikuviksi mainituissa eläimissä kuhnurilla on huono maine.
Kuhnurit
Kuhnurit eivät nimensä mukaisesti tee työtä, sillä niillä on mahdollisuus siirtää geeninsä kokonaiseen seuraavaan pesään. Kuhnureilla on siivet neitsytkuningattarien tapaan ja ne odottavat vain oikeaa hetkeä lähteä lennolle. Neitsytlennolla kuhnurit pariutuvat mahdollisimman monen kuningattaren kanssa. Sitten niiden siivet irtoavat ja ne harhailevat maassa kunnes kuolevat nälkään tai tulevat jonkin eläimen - tavallisesti linnun - tappamiksi.

JormaMm

Kenkää kaikille nykyisille päättäjille. Kattokaan nyt kuinka huonoon jamaan he ovat koko Euroopan saattaneet, puolet eu-maista vaikuttaa olevan konkurssin partaalla.

Soini pääministeriksi, hänellä on oikeat ja realistiset otteet.

Nykyiset päättäjät ovat vain epätoivoisesti yrittäneet vakauttaa ja epäonnistuneet näissä kalleissa projekteissa. Kenkää heille.

arvieno

Niin, kun oli laajentumiskomissaarina, saimme romanialaisongelmat.

Nyt kun on rahakomissaarina, EU menee konkurssiin.

Persut varmasti kannattavat häntä seuraavaksi komission puheenjohtajaksi: koko EU hajoaisi...

mitavuor

Tässä hieman perusteita rahajärjestelmämme luonteesta:

Money As Debt (Finnish subtitles - suomenkielinen tekstitys):
http://www.youtube.com/watch?v=Hax_UwfExks

Money As Debt II - Promises Unleashed 1/8 (Finnish subtitles - suomenkielinen tekstitys):
http://www.youtube.com/watch?v=3EqnHXQLUbc

The Money Masters - How International Bankers Gained Control of America:
http://video.google.com/videoplay?docid=-515319560256183936

The Secret of Oz - Winner, Best Docu of 2010 v.1.09.11:
http://www.youtube.com/watch?v=swkq2E8mswI

ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011:
http://www.youtube.com/watch?v=4Z9WVZddH9w

Zeitgeist - Addendum (suomenkielinen tekstitys):
http://video.google.com/videoplay?docid=-1953021675758713495&hl=fi

REXILEX

EU:ssa poikkeustila, koska Suomen ja Venäjän väliset rajat eivät ole laillisilla paikoillaan. Rajavartiostojen siirto YK:n maailmanrauhaa turvaavien lakien mukaisille paikoilleen, nostaa luottamusta, myös Eurooppalaisiin yrityksiin.
Teollisuusmaat niin Euroopassa, kuin Amerikassakin, voivat ryhtyä valmistamaaan, kehitysmaiden kanssa yhteistyössä, (eli Afrikan ja Etelä-Amerikan valtioden); Symbioottisesti puhdistavaa energiaa seuraavasti: Vuorovedet valjastetaan sähköntuotantoon, jolla energialla valmistamme merivedestä, happea ilmakehämme eduksi ja vetyä puhdistavaksi polttoaineeksi. Edellämainitulla järjestelmällä, selviämme koko globaalista kriisistä, niin ekologisesti, kuin ekonomisestikin.
Asetehtaillekin riittää töitä, koska heillä on laitteet, joilla valmistaa polttoanesäiliöitä vedylle; Bensiinikäyttöisiinkin autoihin, jotka voidaan säätää toimimaan, myös vedyllä. Teollisuusmaat ja kehitysmaat saavat töitä ja energiaa, mm. Suomen telakkateollisuus saa paljon, vedynkuljetukseen tarkoitettujen, tankkereiden tilauksia.
TOIVOTTAVASTI HOMMMA SAADAAN PIAN KÄYNTIIN..!!

TAIVAS ORGANISAATIOT, lain, luomakunnan ja intersubjektiivisen edun valvoja.
Ilkka V T Juutilainen - Juudaan Leijona, 06.08.2011.