Torstai 22.3.2018

Suomen yli kävellään? Suoraa puhetta velkakriisin seurauksista

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.8.2011 09:50
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Yksi Britannian johtavista talousasiantuntijoista arvioi EurActiv-uutissivustolle, että euroalueella otaan tulevaisuudessa käyttöön Suomen ja Saksan vastustamat eurobondit.

Ekonomisti Andrew Lilico uskoo, että velkahuolien seurauksena Brysseliin perustetaan uusi viranomainen, joka vastaa eurobondeista ja varojen siirroista kriisimaille. Sama viranomainen keräisi jäsenmailta veroja.

Suomi ja Saksa vastustavat eurobondeja, joiden myötä eri euromaat saisivat yhteisellä korolla lainarahaa. Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) on ennakoinut, että asia nousee EU:ssa esille syksyllä. Talouskomissaari Olli Rehn on vihjannut EU-komission suhtautuvan eurobondeihin myönteisesti.

Lilico uskoo EurActivin haastattelussa, että Saksa myöntyy eurobondeihin, kun niistä vastaamaan perustetaan vahva keskitetty viranomainen. Lilicon mielestä Saksa vastustaa nimenomaan sitä, että maksuja siirrettäisiin nopeasti tilanteiden mukaan vaikeuksissa oleville maille. Brysselissä toimivalla uudella viranomaisella olisi mahdollisuus asettaa ehtoja rahojen siirrolle.

Lilico uskoo, että seurauksena on ”kahden kerroksen” EU, joka laannuttaa Britannian EU-vastaisuutta.

Ajatus eurobondeista sisältyy niin kutsuttuun 6-pack-lakipakettiin, jonka tarkoitus on tiivistää Euroopan laajuista talouspolitiikkaa. Paketti sisältää yhden kohdan, jossa Euroopan komissio lupaa selvittää eurobondien käyttöönoton mahdollisuuksia.

Jaa artikkeli:

Kommentit

jussi vaarala

On menossa taloussota Eurooppaa vastaan - karttapöytänä ja operaatioiden suunnittelukeskuksena amerikkalaiset luottoluokittajat.

Sota on amerikkalaisten hyökkäys Eurooppaan tarkoituksena hajoittaa EU ja euro.

Miten niin amerikkalaisten - siten niin että aasialaiset talousmahdit ovat täysin rauhallisia ja kunnioittavia muiden maiden talouksia kohtaan.

Sen sijaan amerikkalaiset hyökkäävät luottoluokittajien avulla Euroopan kimppuun.

Luottoluokittajien avulla tehty taloussota on amerikkalaisen kylmästä sodasta luopumaan joutuneen ja siitä turhautuneen sotahulluuden uusi aggressiomuoto.

Jussi Vaarala
eettis-realistisen aatteen kehittäjä
Somerniemi

joonathan

Kummasakin järjestelmässä oli sama vika ne joutuivat pienen rosvojoukon käsiin jotka hallitseen koko markkinataloutta samoin kuin nevostoliiton politbyroo koko kommunismia. Mitkään järjestelmmät ei toi ellei niitä voida valvoa ja säätää. Myt markkinatalouttakin valvoo markkinataouden käskyläiset kuten luottoluokitus, ja pankit.

amppeeri antti

Onneksi Suomi on EU:n ytimessä ja ottanut niskalenkin markkinavoimista. Kyllä siellä pelästytään , kun lähetetään Katainen katsomaan nyökytelläänkö siellä yhä päätä. Jutta voi samalla käydä katsomassa, onko ehdottomat takuukirjaukset saaneet sinetin. Ja Lipponen mukaan kanssa katsomaan mistä niitä senttejä tulee.....eikun mihin niitä euroja menee. Sokee kreettakin näkee nahkurin orsilta että johonkin ne katoaa.

JormaMm

Ehdotan että säädetään laki, että kaikkien Kokoomuslaisten täytyy taata koko omaisuudellaan konkurssimaiden velkoja. Lisäksi heidän täytyisi sitoutua tekemään orjanpalkalla seuraavat 50 vuotta maksaakseen konkurssimaiden velkoja. Kunhan heille luvataan perunasäkki vaatteeksi. Kenkiä ei tarvita.

Muiden kuin Kokoomuslaisten ei tarvitsisi osallistua tuohon. Uskon että näin sekä Kokoomuslaiset että Perussuomalaiset olisi tyytyväisiä.

Perunasäkeissä voisi olla teksti: "Olen ytimessä"

intrigööri

johtavat maailman taloutta, eivät valtiot, kuten pitäisi, paitsi ehkä Kiinassa. Myös Brasiliassa omat pankit lienee laitettu ruotuun.
En ole herkkä osallistumaan salaliittovirityksiin, mutta miten sattuukaan, että jenkkilän keskuspankki Federal Reserve on sekin yksityinen "pulju".
Sellainen ja vieläpä kai kaikkien lakien ulkopuolella toimiva "pulju" tulee myös EU:n vakausvälinettä pyörittävästä luxemburgilaisesta pankkiiriliikkeestä?
EKP sivukonttoreineen, mm. entinen Suomen Pankki, muuttuu hyvää vauhtia päivä kerrallaan roskapankiksi. Mitä tästä rytäkästä jää suomalaisille käteen, paitsi älyttömästi velekaa? No, suo, kuokka ja markka.
Jos jotakuta se helepottaa, ainakin harmaa työvoima ja mamut vähenevät. Saamme kuokkia peltomme ihan itse.

omanimi

Miksi valtioiden pitäisi johtaa maailman taloutta, kysyn vaan? Ei-sosialistisissa maissa suurin osa taloudesta on yksityisellä puolella, joten on luonnollista että rahapolitiikka on riippumattoman "puljun" hallussa jonka tehtävänä on ylläpitää valuutan vakautta. Jos valtio pystyisi vaikuttamaan rahapolitiikkaan niin sen tietää miten siinä kävisi. Zimbabwen dollari voisi olla aika hyvä esimerkki.
Se on kyllä totta että EKP liikkuu nyt vähintäänkin harmaalla alueella kun se ostaa velkamaiden velkakirjoja vaikkakin epäsuorasti jälkimarkkinoilta. Kohtahan tässä pitää ruveta vaihtamaan euroja Zimbabwen dollareiksi...

intrigööri

pitäisi olla demokraattisessa ohjauksessa. Muu pankki- ja yritystoiminta on tietenkin asia erikseen.
Tästä tuli mieleen kertomus 1930-luvun suuresta lamasta jenkkilässä. Melkein kaikki muut ihmiset menettivät pankkitalletuksensa, mutta valtion silloin omistamaan postipankkiin tallettaneet, useimmiten ihan tavikset, säilyttivät rahansa.

omanimi

"Demokraattinen ohjaus" ei kerro yhtään mitään ellet tarkenna, että miten se demokratia käytönnössä toteutuu. Keskuspankki itsenäisenä laitoksena ylläpitää valuutan vakautta, jolloin kukaan yksittäinen taho (valtiot mukaanlukien) ei pääse manipuloimaan valuuttaa ja ajamaan sillä omaa etuaan. Kaikki ovat silloin samalla viivalla, mikä vaikuttaisi, jos ei "demokraattiselta", niin ainakin melko oikeudenmukaiselta.<p>
Jos esim. velkainen valtio saisi määrätä rahapolitiikan, niin velat olisi hyvin äkkiä kuitattu devalvoinnilla. Hieno homma, paitsi niille joilla sattuu olemaan ko. valuuttaa. Se olisi siis käytännössä tie kohti sosialismia.
<p>
Mitä tulee 1930-luvun lamaan jenkeissä, niin heitänpä villin arvauksen, että valtion postipankki oli vaan taseeltaan vakavaraisempi kuin muut, tai todennäköisemmin valtio yksinkertaisesti turvasi ihmisten talletukset. Joka tapauksessa se menee vähän asian vierestä jos puhutaan keskuspankin roolista.

Rohmar

- Jo aikaisemmin jotkin lukijat ovat ihmetelleet EU:n lähes täydellistä epädemokraattisuutta. Lisäksi on ihmetelty sitä, miten Suomen suurimman lehden johtaja ja politiikan kärkinimet juoksevat Bilderberg salaseurassa.

- Lisäksi on ihmetelty, miten Suomi pyrkii sananvapauden rajoittamiseen juuri sellaisin menetelmin, kuin Bilderbergistä vuotaneiden papereiden perusteella suositeltiin.

- Nyt suurimmaksi kauhukuvaksi on nousemassa euroopan vakausmekanisimi EVM. Se ottaa taloudellisen vallan siten, että mitkään sen päätökset, tai toimet eivät ole missään valvonnassa. Kaikilla työntekijöillä on pysyvä syytesuoja ja verovapaus kaikissa jäsenmaissa. Kaikki sen toimet ovat salaisia. EVM:ällä on kuitenkin oikeus vaatia verovaroja käyttöönsä parhaaksi katsomiinsa salaisiin hankkeisiin. Eduskunta päättää Suomen liittämisestä EVM:ään kuukauden sisällä.

- Kaikille. Aivan kaikille. Niin Hesarin pomoille, kuin suomalaisille politikoillekkin pitäisi olla päivänselvää, että demokratiassa ei voi olla salaseuroja. Pyrkimys sellaisiin on diktatuurin rakentamista. Demokraattisesti valittu, tai sitä ammatikseen edustava henkilö ei vain yksinkertaisesti voi osallistua salaseurojen toimintaan.

- Miten Urpilainen ja Katainen aikovat perustella veronkorotukset ja leikkaukset EVM:ään liittymiseen jälkeen? Sanovatko he kansalaisille, että varat menevät salatulla tavalla salattuihin hankkeisiin, vai leimaavatko he kaiken kritiikin sensuroitavaksi "vihapuheena".

- Kyse ei ole enempää, eikä vähempää kuin siitä, että Katainen ja Urpilainen käyttävät meidän heille osoittamaamme luottamusta hyväkseen, myydäksemme meidät eurooppalaisia pankkeja omistavien tahojen orjiksi.

amppeeri antti

Olet täysin oikeassa. Esimerkiksi tuo EVM. Miksi sen täytyy olla niin salainen, ettei edes rahoittajamaat saa tietää sen toiminnasta mitään.
EVM:n henkilöt voivat vaatia minkälaisia summia tahansa EU:n jäsenmailta, mutta kirjanpitoa tai muuta selvitystä ei tarvitse näyttää, koska kaikki on salaista.
Miksi Bilderberg kokoukset ovat niin salaisia ettei siellä tehdyistä päätöksistä saa mitään tietoa ellei se ei olisi mailman suurin puhallus.( Kuitenkin siellä epädemokraattiset henkilöt antavat hallituksille toimintaohjeita. Viimeisin kansalaisten internetin käytöstä).

Miksi meidän kansanedustajistamme kukaan ei ole selvittänyt näitä asioita ?
Vai onko niin, ettei kukaan edustajista ole vaivautunut syventymään EVM:n perustamisasiakirjoihin ?

tubbis

"Miksi meidän kansanedustajistamme kukaan ei ole selvittänyt näitä asioita ?"

Ensin voisi kysyä, miksei meidän lehdissä ole kunnolla avattu asiaa kansalaisille, jotta he ymmärtäisivät mihin Sekoomuslaiset ja Urpolainen ovat nimiään laittamassa.

joonathan

Huudetaan kurkku suorana tietämättä mitään. Jos mukaan sattuu joku joka on yrittänyt ottaa selvään hänen kimpuunsa hyökätään susilauman raivolla ja vaiennetaan nopeasti. Varsinaisista asioista ei puhuta tai uskalleta puhua mitään kuten siitä, Että halliuksen olisi mitä pikemmin avattava valtion budjetti ja rakennettava se uudelleen. Rkä silloin pidä uskoa keijjukaisiin ja hyviin haltioihin. Mutta pelkää, eteiv kukaan hallituksessa uskalla sitä tehdä tarpeeksi raadolliseti. Rysykää tilannetta vaikka Rimo Sailakselta hän voisi vähän vaottaa vaikka sairasvuoteella on. Jonkun pitäisi uskaltaa tämä tehdä. Tämän rinnalla joku hreikka paperi on hyttysen paska, eikä vaikuta kokonaisuuteen juurikaan mitään.

jounihalonen

juuri. Toivoisi edes jonkilaisia kommentteja jukisuuteen päättäjiltä tähän asiaan, mutta ei niin ei. Taas tehdään piilossa kuten takakammarin isot pojat käskevät ja jälkeen päin selitellään potaskalla.

Mihin se on unohtunut Suomi-provinssinkin niin kovasti toitottama avoimuus?

yliraati72

Selvää on, että Saksa ja Ranska hyötyvät EU:ssa, ne myyvät kalliita tuoteita, autoja ja parfyymejä yms. muotia ja valitettavasti isoina maina kyykyttävät pienempiä päätöksenteossa. Tasan ei käy elintason lahjat EU:ssa, senhän kyllä tajuaa, kun katukerjäläisiä näkee. Tärkeintä vain Suomelle keskittyä puolustamaan omia pohjoisia etuja voimakkaasti, eikä taivaanrannan maalariksi alkaa. Suomessa vielä paljon mahdollisuuksia, joita voi käyttää hyväksi ja kehittämistä eri puolilla Suomea. Osa maasta on vain vaipunut toivottomuuden tilaan, kun mikään ei muutu, vaikka valtaapitävät muuttuvat. Asiat vain usein menevät huonompaan suuntaan. Sitäkö vanhukset haluavat laman kärsineille nuorille vielä lisäkärsimykseksi. Mutta onneksi monet asiat ovat hyvin.

luuserius

Järkevä ja ei poliittinen puheenvuoro.

-Nykyisessä keskustelussa on vaadittu finanssisektoria ja sijoittajia vastuuseen holtittomasta toiminnastaan. Vaatimus on paikallaan, mutta usein unohdetaan, että tehokkain tapa vähentää finanssisektorin valtaa ja mahdollisuuksia holtittomuuteen on vähentää päättäväisesti velkaantumista.

http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Velkakierre+on+katkaistava+my%C3...

Koko kirjoitus on täyttä asiaa!!!!!!