Maanantai 20.5.2019

Kova vaatimus Euroopalle: ”Uusi rankaisija”

Luotu: 
13.8.2011 10:27
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Rösler ja liittokansleri Angela Merkel.

Saksan talousministeri Philipp Rösler esittää Eurooppaan uutta ”rankaisijaa”. Uusi elin olisi ehdotuksen mukaan riippumaton ja se valvoisi euroalueen jäsenmaiden talouskuria.

EUObserverin mukaan Rösler kertoi ajatuksesta tiistaina. Uusi ”vakausneuvosto” saisi valtuudet määrätä rangiastuksia jäsenmaille sen varmistamiseksi, että budjettikuri pysyy.

Merkittävää esityksessä on se, että niin sanottu ”velkajarru” kirjoitettaisiin jäsenmaiden perustuslakeihin.

Uusi instituutio voisi myös tehdä euroalueen maille kilpailukykytestejä, joilla selvitetään työmarkkinapolitiikan tehoa.

Röslerin mukaan Saksa tuo asiasta esityksen seuraavaan EU:n valtiovarainministereiden kokoukseen.

Ilmeisesti kyseessä ei kuitenkaan ole koko Saksan hallituksen yhteinen ehdotus. Vaikuttaa siltä, että Rösler ei ole sopinut asiasta hallituskumppani kristillisdemokraattien kanssa.

Henkilöt: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

JormaMm

Rakentava ehdotus eurobondeista

Ehdotan että säädetään laki, että kaikkien Kokoomuslaisten täytyy taata koko omaisuudellaan konkurssimaiden velkoja. Lisäksi heidän täytyisi sitoutua tekemään orjanpalkalla seuraavat 50 vuotta maksaakseen konkurssimaiden velkoja. Kunhan heille luvataan perunasäkki vaatteeksi. Kenkiä ei tarvita.

Muiden kuin Kokoomuslaisten ei tarvitsisi osallistua tuohon. Uskon että näin sekä Kokoomuslaiset että Perussuomalaiset olisi tyytyväisiä.

Perunasäkeissä voisi olla teksti: "Olen ytimessä". SDP kanssa voisi olla sama juttu kuin Kokoomuksen.

Joku rankaisu juttu perustuslaissa voisi tosiaan olla hyvä, jos Kokoomuslaiset ei sitten oikein pysy kurissa.

Tom B

Ehdotan, että säädetään laki jonka mukaan kaikki Perussuomalaiset ovat henkilökohtaisesti vastuussa kaikista taloudellisista menetyksistä jotka ilmenevät jos Suomi joutuu eroamaan EU:sta tai EURO:n kaatumisesta! Kaikki Perussuomalaiset joutuvat myös luovuttamaan koko omaisuutensa niille jotka ovat joutuneet kärsimään taloudellisesti Perussuomalaisten vaatimusten ja toiveiden toteutumisesta. Kaikki Perussuomalaiset sitoutuvat työskentelemään lopun elämäänsä ruokapalkalla valtion hyväksi ja antavat sisäelimensä elinsiirtokirurgian käyttöön tarvittaessa!

JormaMm

Mielestäni on todella järkyttävää että EU ei noudata omia sääntöjään eikä eduskunta perustuslakia.

Asia ei parane ainakaan sensuurilla.

Päinvastoin, jos kritiikit sensuroidaan, niin härski meno voi vain härskiintyä.

aretee

tuo "riippumattomuus" on mahdotonta.

Kreikalla ei "yllätys, yllätys" mene kovin hyvin:
" Kreikan talous kutistui toisella neljänneksellä 6,9 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta, Kreikan tilastokeskus kertoi perjantaina. Talous pieneni vielä enemmän kuin ensimmäisellä neljänneksellä. Tammi-maaliskuussa Kreikan talous oli kutistunut 5,5 prosenttia."

http://yle.fi/uutiset/teemat/velkakriisi/2011/08/kreikan_talous_kutistui...
Euroopan komissio ennusti keväällä tälle vuodelle laskua "vain" 3,5 prosenttia.

Penttijuhani

jos budjettiperusteet ja tilastot tehdään EU:ssa yhteismitallisiksi. Niistä vastaavat hallitukset, jotka ovat jo nyt sitoutuneet siihen, mutta ilman mahdollisuutta tarkistaa sitoumusten noudattamista. Joka maalla on omat oikeuskäytännöt ja politiikka erikseen, ja niihin, kuten sananvapauteen, joka Suomessa hermostuttaa, vaikuttavat toiset, omalla sarallaan kyntävät viranomaiset.

EU:ssa on myös parlamentti, jossa voi keskustella ja päättää mm. rajojen ylittämisen politiikasta ja siinä vaaditusta dokumentaatiosta. Tällä hetkellä ei juuri mikään maan halua paperittomia tai muita siirtolaisia mm. Afrikasta, koska työtä ei ole tarjolla ja rahat ovat lopussa. Kumma vaan, ettei EU:n elimissä ole mitään tehty asiassa. Ja kyllä Suomi on itse päättänyt näissä asioissa.

ErkkiS

Tuo ehdotus on Suomen perustuslain vastainen, joten Suomi päättää jatkossakin omista budjeteistaan ja talouspolitiikastaan. Siis mikäli perustuslakia kunnioitetaan. Jos löytyy poliitikoita, jotka kannattavat ajatusta, heidät on välittömästi asetettava syytteeseen maanpetoksen valmistelusta.

jyppetalonpoika

Mistä löytyy nämä työtekijät, joilla ei ole jonnekin päin puolueellista näkökohtaa.

Kuka nämä puolueettomat virkamiehet valitsee.

Epäilen tämmöisen talouspoliisin toimeenpanovaltaa.Sama holtiton tuhlailu voi jatkua ja kun on jo housuissa sanotaan ettei taaskaan voida maksaa lainoja takaisin.

Tulee ehkä sanktioita, so what,sinne vaan perintään muiden lainojen jatkoksi.

Peccavi

""Vuodesta 2007 Maailmanpankin johdossa ollut Zoellick pitää euroalueen rakenteen koossa pitämistä maailmantalouden tärkeimpänä haasteena tällä hetkellä."" YLE

Onneksi hvyinvoinnin ja hyvinvointiyhteiskunnan vastustajia ei ollut kuin 19,1% väestöstä.
Toivottavasti saamme luotua yhdessä hyvin toimivan uuden Euroopan Unionin liittovation. Paitsi yhteinen talous on yhteinen puolustus toteutettava mitä pikimiten.

kansalainen k

"Onneksi hvyinvoinnin ja hyvinvointiyhteiskunnan vastustajia ei ollut kuin 19,1% väestöstä.
Toivottavasti saamme luotua yhdessä hyvin toimivan uuden Euroopan Unionin liittovation. Paitsi yhteinen talous on yhteinen puolustus toteutettava mitä pikimiten."

Todella onneksi kaikille, etteivät nämä "hyvinvoinnin vastustajat" pääse päättämään tai muuttamaan mitään, vaan samat henkilöt kuin ennenkin tulevat johtamaan Euroopan kansat entiseen tyyliin lisääntyvän hyvinvoinnin paratiisiin, jossa näiden johtajien mukaan jo ollaan. Tosin ainahan löytyy vastarannan kiiskiä, kuten esimerkiksi pitenevistä suomalaisista leipäjonoista, mutta kukapa ottaisi ammattipurnareiden valituksia todesta hyvinvointimme keskellä...

Kirjoittajalta lienee jäänyt huomaamatta, että yhteinen liittovaltio ollakseen hyvin toimiva tarvitsee myös yhteisen kielen, kuten esimerkiksi Yhdysvalloissa on. Ehdotankin, että yhteiseksi kieleksi määrätään saksa, jotta yhteisen liittovaltiomme kansalaiset kunnolla ymmärtäisivät mitä heidän tulevat johtajat, kuten tämänkin esitetyn viraston, todella tarkoittavat puheillaan.

de comments

ranskalaiset ainakin vastustavat saksaa pääkielenä ehdottomasti. Esitetään suomenkieltä pääkieleksi. Näin saadaan meille uusi kansainvälinen oppilaitos, jossa joko vuorotellaan opiskelijat maittain tai sekaopetuksena. Näin saadaan kielenopetukseen suomalaista työvoimaa työttömistä. Tyhjiä koulujahan meiltä löytyy, joten siinäkään ei ole pulmaa.

samiketola

Yhdysvalloilla ei ole virallista kieltä. Englantia puhuu 87% väestöstä.

Espanjan kieli on Yhdysvaltojen toiseksi puhutuin kieli. Sitä puhuu noin 28.1 miljoonaa henkeä, mikä vastaa 10.7 % asukkaista 2000. Maana yhdysvallat on viidenneksi suurin espanjankielinen maa, jonka ohittavat vain Meksiko, Espanja, Argentiina ja Kolumbia.

Onko Yhdysvalloissa kouluissa jo pakkoespanja?

Corvus

Yhteiseksi kieleksi sopii parhaiten europanto, jossa on aineksia EU15:n kuudesta suurimmasta kielestä. Sitä on kuitenkin syytä edelleen kehittää ottamalla tasa-arvosyistä mukaan puolan ja romanian sanastoa.

Corvus

"Europano want nicht informe aber amuse. Porqué betanke aan die illuminante forza van eine laugh, sometimes man remarque things dat anders el hadde noticed nicht. Laugh esse directe emanatione des intelligence, Aristotele dixit. In der Europa des future, Europanto coudde mucho helpful esse por manige mensen inderfacts. After Euro bezale, wat more coherente dann Europanto speake?"

(Diego Marani, DE EUROPANTO BRICOPOLITIK : Europantodag)

hartsa1

Ei muuta kuin uutta virastoa pukkaa,sinistä ja punaista eurobondia,rankaisijaa,kilpailukykytestejä,ynm.Tuntuu siltä että hätäpäissään yritetään keksiä jotain uutta ettei tarvitse todellisuutta kohdata ja todellisuus taitaa olla se että valtaenemmistö euroopan kansalaisista haluaa niin rajavalvonnan kuin valuuttansa takaisin.Ei voi Rösler vedota edes siihen että tuli rukan lumilla laskettua puuta päin.