Maanantai 20.11.2017

Vetoomus Kreikasta: ”Tunnustakaa inhimilliset ponnistuksemme”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.9.2011 19:58
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kreikan pääministeri George Papandreou.

Kreikan pääministeri George Papandreou on kehottanut Saksan liike-elämän johtajia auttamaan maata selviämään nykyisestä velkakriisistä.

Papandreou sanoi, että saksalainen rahoitus ei olisi investointi menneisiin epäonnistumisiin, vaan tuleviin onnistumisiin, kirjoittaa BBC. Hän myös pyysi johtajia tunnustamaan Kreikan "inhimilliset ponnistukset", joita maa tekee pyrkiäkseen vähentämään velkaansa.

- Lupaan teille, että me kreikkalaiset taistelemme pian takaisin kasvun ja hyvinvoinnin tielle, tämän kivuliaan jakson jälkeen, Papandreou sanoi tänään Berliinissä Financial Timesin mukaan.

- Tietenkin on epärealistista odottaa minkään yhteiskunnan tekevän yhtä perustavanlaatuisia muutoksia ilman kohtuullista siirtymäaikaa ja järjestelyä, hän lisäsi.

Papandreou tapaa Saksassa maan liittokanslerin Angela Merkelin. Keskustelun aiheena on Kreikan edistyminen leikata maan budjetin alijäämää.

Kreikan valtiovarainministeri Evangelos Venizelos vahvisti tänään, että Euroopan unionin ja kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n tarkastajaryhmä eli troikka palaa Kreikkaan tällä viikolla. Tarkastajien arvion perusteella päätetään, saako Kreikka seuraavan avustuserän.

Venizelosin mukaan Kreikka saa seuraavan avustuserän ensi kuussa ja välttää näin vararikkoon ajautumisen.

Euroalueella on meneillään kriittinen viikko, sillä useassa maassa äänestetään väliaikaisen kriisirahaston ERVV:n kasvattamisesta. Uutistoimistot kertovat, että Slovenia on hyväksynyt tänään ERVV:n muutokset.

Suomi äänestää asiasta huomenna ja Saksa torstaina.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Salon Petri

Mitä kaikkea Kreikassakin vielä muhii sellaista, mistä mekään emme täällä Suomen ruohonjuuri- ja katutasolla vieläkään tiedä?

Vastauksia odotellessa on hyvä huomata, että kyllä Suomessa perehtyneisyyttä talousasioihin piisaa.

Ja mikä parasta. Ihan selkosuomella.

Systeeminen kriisi - Aki Järvinen - 30 min. tietopaketti:
http://www.promerit.net/2011/09/systeeminen-kriisi/

Toivottavasti tavalliset kreikkalaiset saavat isosyöntiseksi kasvaneen valtaeliittinsä loppupeleissä kuriin.

intrigööri

on se etteivät ne kansalaiset maksa niitä veroja, kun ei niillä ole verotettavia tuloja Eikä tulekaan tuloja, eikä veroja, ellei äkkiä saada taas muutamaan miljardia tukirahaa valtion kassaan. Minkäs sille sitten tekee? T: Papandreou Konkurssipoulos.

space

Kyllä, kreikkalaiset ovat tosiaan ponnistelleet urhokkaasti, jotta kaikki rahat olisi saatua tuhlattua ja hävitettyä. Ankara ponnistus vielä päällä että saisi tuhlata muidenkin rahat. Suomenkin täytyisi enää pistää nimi alle 36 miljardin lisälaskuun, jota Olli Rehn paraikaa on tänne kiikuttamassa kreikkalaisten puolesta.

kauppias

Ai, että naurattaa kovasti, ellei noi 100 miljardit painaisi päälle. Nyt pyydetään ymmärrystä kun on mällätty muiden rahoilla 20 vuotta!

Kreikka ei valitettavasti tule selviämään ikinä tästä ikeestä ilman, että muut maksavat vähintään 50% lainoista.

kauppias

Ai, että naurattaa kovasti, ellei noi 100 miljardit painaisi päälle. Nyt pyydetään ymmärrystä kun on mällätty muiden rahoilla 20 vuotta!

Kreikka ei valitettavasti tule selviämään ikinä tästä ikeestä ilman, että muut maksavat vähintään 50% lainoista.

piikirves

Troikka on matkalla Kreikkaan. Toivottavasti mukaan tuli ratsupiiska hevoskuurin toteuttamiseksi:

1. D-vitamiinia devalvaatiolla: valuutan ulkoinen arvo pienenee 99%, kun Kreikka siirtyy euroista sentteihin. Setelit poistetaan, kolikot tilalle. Turismi elpyy, kun 5 euron tuoppi maksaa vain 5 senttiä jne.

2. Kreikka siirtyy vaihtoehtoisesti kultakantaan. Rahapaja lyö kohtuukorvauksesta Kreikalle uudet kultadrakmat. Rahan arvon voi mitata suoraan vaa'alla.

3. Kreikka huutokauppaa saaristonsa. Kiinalainen Nubo lienee kiinnostunut Samoksen saaresta Islannin ostettuaan. Turkkikin voisi tulla EU-maaksi keittiön kautta.

Toimeksi.

Vierailija

ja sijoittjat odottelevat jo vesi kielellä uutta rahalahjoitusta veronmaksajilta...

"Markkinoilla vallitsee nyt suuri epätietoisuus. Sijoittajat säntäilevät sieraimet vaahdossa mielialasta toiseen.[...]

Joka tapauksessa Societe Generale jatkoi tänään huimaa nousuaan – mikä on mahdollisesti merkki siitä, että markkinat uskovat Euroopan isojen pankkien olevan nyt lähellä uutta jättipottia."

http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/luottamus+eurooppaan+alkoi+vaappum...

Aristotellus

vaikka kyllä ymmärrän ärstymyksen ja suunsoitonkin. Muttei se mitään auta sekään. Tavallinen kansa on Kreikassa ahdingossa, niin kuin kohta varmaan muuallakin, mutta olisi hyvä muistaa ongelman syyt. Ranskalaiset, saksalaiset, englantilaiset ja jenkkipankit ovat riskiluotottaneet liian pitkään ja liian ahneesti, ja näiden pelastaminen on vakausrahojen tarkoitus, ei varmasti itsessään Kreikan pelastaminen.

Virallinen Kreikka taas on vääristellyt tilaansa talouden hoidosta. Tämäkään ei ole kansan vika, paitsi siinä mielessä, että se on nämä poliitikot vaaleilla itselleen valinnut. Vähän samanlaisesta ongelmastahan on kyse täällä meilläkin, kun "mäellä" ei istu kuin tunareita ja huijareita. Onkin ihme, että Suomi-firmalla vielä on likviditeettiä printterimusteisiin kohta luukusta läpsähtäviin verolippuihin. Sitten voi taas pieni mutta pippurinen Suomi kerätä kortensa kekoon ja avittaa pankkiirien töppäyksistä johtuvia luottotappioita.

quantum

Varsinainen vitsiniekka tämä sukunsa kolmas perättäinen pääministeri George Papandreou.
Saksan liike-elämän johdolle osoitettu nöyrä pyyntö ”Tunnustakaa inhimilliset ponnistuksemme” on täydellistä kuulijakunnan aliarviointia. Puheesta ei välittynyt nöyryys, äänen paino oli lähinnä käskevän toteava.

Onhan se myönnettävä, että aktiivinen veronkierto, oikeilta ja asianmukaisilta näyttävien väärennettyjen asiakirjojen laadinta ja tukiehtojen laiminlyönti sekä nöyränä poikana uuden vinkuminen on suuria uhrauksia vaativaa puuhaa ja vielä maksumiehet kehtaavat valittaa ja vaatia vakuuksia.

Koskahan Kreikan poliittinen eliitti ja kansa palaavat reaalimaailmaan. Paluu on kova ja vammoja tule tulee varmasti. Not so happy end.

MURSU

mutta kreikka-poika juo teen ja sanoo "sympatialla" ei voi ostaa eikä maksaa...ja pohjolan-poika sanoo "sääli on sairautta...minä vienkin sympatian kotiin jaettavaksi...et huomannu muuten että meillä sympatia on kukkarossa ja sillä voi ostaa ja maksaa...nähdään!"

Hilda K.

... painajaismaisessa ERVV-lakiesityksessä, jonka eduskunta hyväksyy keskiviikkona 28.9.2011 ellei ihmeitä tapahdu.
Pekkarinen tuli, suomeksi sanottuna, myöntäneeksi eduskunnan täysistuntokäsittelyssä, että eduskunnan isoa valiokuntaa ja kansanedustajia on harhautettu luulemaan, että ERVV-vakausvälinelakiin olisi kirjattu Suomelle vakuudet.
Vakuudet kun VIELÄ OLIVAT lakiluonnoksessa 18.8.2011 suurelle valiokunnalle annetussa luonnospaperissa.
Näistä vakuuksista on kohkattu ja niiden avulla demarit ja vasemmistoliitto pääsivät hallitukseen äänestämään kansan tahdon vastaisesti ERVV:n läpi.
Nyt Mauri Pekkarinen kertoi puheessaan, ettei vakuuslupauksissa ollut perää. Ne olivat pelkkää poliittista harhautusta.
Samalla tavalla ovat tietämättömiä Saksan, Hollannin ja Itävallan kansanedustajat, jotka äänestävät EEVV:stä näinä päivinä. The Financial Times kertoo IMF:n, EU:n ja EKP:n päälliköiden systemaattisesti jättäneen kertomatta euroalueen parlamenteille totuuden pankien maksukyvyttömyydestä siksi etteivät ne jätä ERVV:hen suostumatta,
http://hildakoo.blogspot.com/2011/09/mauri-pekkarinen-aukko-paperissa-er...

Brandheim

Eihän tuo meidän puolustustaistelu toisessa maailmansodassa ollut mitään.Ei edes talvisota tai sotakorvaukset,ei pankkien 90 luvun töppäykset,ei venäjänvalta tai ruotsinvalta.

Mutta tämä yhteinen Paavo Lipposen junailema EU:n orjuus,se kun tuntuu vain kiristyvän.
Seuratkaa tosiaan tänään tapahtuvaa eduskunnan äänestystä(kuten Hilda kehoittaa) ja katsokaa mitä Saksa ja Ranska tulevaisuudessa sitoo muut EU maat ikeen alle.

Samoilija

Torstaina, suomessa raavitaan per... ja otsaa sekä tulkitaan jykän krystaaliballooo..kerro kerro kerro, mikä torstain äänestys tulos on...torstaina saksa ilmoittaa että koska enemistö päätöksellä kreikka pidetään mukana, saksa jää pois EUROISTA....hahaha