Lauantai 18.11.2017

Uusi ehdotus: Aurinkoenergiasta Kreikan pelastus?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.10.2011 08:10
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Aurinkopaneeleja Saksassa Finowfurtissa.

Kreikka toivoo, että aurinkoenergia auttaa sen ulos velkakriisistä, kirjoittaa brittilehti Guardian.

Lehden mukaan Kreikan valtaapitävät sosiaalidemokraatit toivovat, että maan runsas auringonpaiste houkuttelee saksalaisia uusiutuvan energian yhtiöitä.

Saksan talousministeri Philipp Rösler vieraili torstaina saksalaisyrittäjistä koostuvan valtuuskunnan kanssa Kreikassa etsimässä uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

- Solidaarisuuden hengessä kaikkien eurooppalaisten tehtävänä on auttaa Kreikkaa pääsemään taloudellisesti takaisin jaloilleen, Rösler sanoi saksalaiselle ZDF-televisiokanavalle ennen vierailua.

Lehtitietojen mukaan Kreikassa on muun muassa suunnitelmia kehittää noin 20 000 hehtaaria eli 200 neliökilometriä aurinkoenergiapuistoja, joista vietäisiin uusiutuvaa energiaa Saksaan. Viranomaisten mukaan vihreä energia voisi luoda Kreikkaan 60 000 uutta työpaikkaa.

Saksan liittokansleri Angela Merkel päätti Japanin Fukushiman ydinonnettomuuden jälkeen sulkea kaikki maan 17 ydinvoimalaa vuoteen 2022 mennessä.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

space

Aurinkoenergiassa voisi olla tulevaisuutta, tosin moni aurinkoenergiayhtiö on ollut viime aikoina suurissa ongelmissa. Ne vaativat paljon tukia onnistuakseen mutta siihenhän Kreikalla on kykyjä.

Kreikan kohdalta asiaa ei mitenkään paranna se että jos sinne pystyttää yrityksen, niin työntekijöiksi pyrkii vain kiihkeitä vasemmistolaisia.

Hannu Mikael

Ovatko vihreät hääräämässä Kreikassakin, vai ovatko valtaapitävät seonneet paniikkitunnelmissaan?
Aika pitkä ja epätaloudellinen sähköenergian siirtomatka maanosan laidalta toiselle.
Vai onko kreikkalaisilla taas ketun häntä kainalossa, että saadaan EU:lta lisää lainaa 200 neliökilometrin aurinkoenergiapuistojen ja siirtoverkon rakentamiseen?
Mihin unohtuivat tuulipropelit?

Juhani Putkinen

Kun Saksassa kulutetaan energiaa eniten, niin Kreikassa ei paista aurinko. Kun aurinko ei paista, niin aurinkovoimala EI tuota energiaa.

Puhumattakaan sen aurinkoenergian todellisista kustannuksista.

Ydinvoima on ympäristöystävällistä, halpaa, eikä tarvitse tukiaisia - ydinvoimaa TÄYTYY rakentaa Eurooppaan hyvin laajamittaisesti.