Sunnuntai 19.11.2017

Hengästyttävä europäivä: EU-presidenttikin ehdotti rohkeita

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.11.2011 19:04
Päivitetty: 
15.11.2011 19:07
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman van Rompuy tapasi kesällä pääministeri Jyrki Kataisen Suomessa.

Euroopan velkakriisi jatkoi tänään kuplimistaan, kun luottomarkkinat jatkoivat heikentymistään. Espanjan valtionlainan korko kipusi tasaisen varmasti kohti pelättyä 7 prosentin rajaa. Hieman ennen kello 19:ää Espanjan lainakorko oli 6,3 prosentissa. Myös Italian 10-vuotinen velka oli 7 prosentissa. Huolestuttavin uutinen korkomaailmasta oli kuitenkin Ranska, jonka 10 vuoden lainan korkovaatimus kohosi pikku hiljaa aamun 3,4 prosentista illan 3,7 prosenttiin. Samaan aikaan Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman Van Rompuy halusi lieventää "draamaa", jota EU:ssa on viime kuukausina syntynyt euromaiden ja muun EU:n välille. Samaan aikaan Rompuy kuitenkin piti selvänä, että euroalueen tulee pyrkiä kohti "todellista talousliittoa". - Tämä tarkoittaisi tietenkin maiden luopumista osasta itsemääräämisvaltaa, ja saada vaihtokauppana vahvempi ja vakaampi rahaliitto, Rompuy sanoi. Euroopan tilastokeskus kertoi tällä viikolla, että yleiseurooppalainen kansantuotteen kasvu on j&aum l;ämässä ensi vuonna korkeintaan 0,5 prosenttiin. Parannusta ei ole luvassa vielä vuonna 2013, jolloin kasvu arvioidaan 1,5 prosentiksi. Julkisuudessa on näkynyt viime päivinä useita varoituksia siitä, että Eurooppa saattaa jo olla taantumassa. Esimerkiksi portugalilainen Portugal News -verkkolehti kertoi tiistaina, että maan kuluttajien autokauppa romahti alkusyksystä noin 40 prosenttia vuoden takaisesta. Suomen tilastokeskus taas kertoi tänään, että kansantalouden tuotanto supistui 0,6 prosenttia syyskuussa. Vuoden takaa kasvua oli kuitenkin vielä 1,6 prosenttia.Mitään varsinaista edistystä ei kuitenkaan velkakriisin ratkaisemiseksi tapahtunut ennen alkuiltaa. Italiassa pääministeri Mario Monti yritti saada  hallitusta kasaan parlamentista. Hänen edeltäjänsä Silvio Berlusconi erosi viime viikolla tehtävistään.Montin tavoite oli äänestyttää parlamentilla hallitusohjelmasta ja hallituksen luottamuksesta vielä tämän viikon aikana.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Gregor S.

sillä olemmehan mukana niissä pöydissä, joissa päätöksiä tehdään. Katainen näyttää päässeen jopa samalle parvekkeelle EU-presidentin kanssa, mutta mahtoiko olla silloin pihalla, kun joissain pöydissä tehtiin päätöksiä...

abc

Ei syyta huoleen? On enemman kuin koskaan ennen.

Presidentiksi on tulossa Niinisto, joka ajaa Suomea NATO:on. Paaministerina on velikulta Katainen, joka paasi "sattumoisin" samaan poytaan EU:n paattajien kanssa...

Melemmat nama viattomat lapset ovat osallistuneet (vielakin?)Bilderberg Groupin http://bit.ly/u2aseW toimintaan Tama ryhma omistaa runsaat 1300 maailman suurimmista yrityksista, joilla on yhteinen politiikka saumattoman yhteisomistuksen ja johtajiston kautta. Ne jotka ovat pelanneet Monopolia tietavat tuloksen.

Nama samat yritykset omistavat 60%:a kaikesta maailman yksityisissa kasissa olevasta varallisuudesta Sveitsilaisen ETH:N juuri valmistuneen tutkimuksen mukaan http://bit.ly/pqwOXr.

Bilderberg ryhma on nykyisen talouskriisin takana ajamassa maailmaan diktatuuria ja fasismia ja tata kautta kaikkea valtaa jarjestolle.

Vai ei syyta huoleeen?????

abc

Maailman yritykset eivat omista yhtaan mitaan.

Jokainen yritys on pelkka todellisten omistajien juridinen puhetorvi. Kaikki omistus on elavien ihmisten kasissa, ihmisten jotka kaikki hengittavat, ovat verta ja lihaa, ja kuolevat siina kuin me muutkin!

Toimitusjohtajat ovat useimmiten vain tyotekijoita siina kuin siivoojatkin. Heidan on parasta totella yhtioidensa hallistusten antamia ojeita jos haluavat pitaa tyopaikkansa viela seuraavana aamunakin.

JL78

Mitäs sitten tehdään, kun tämä yhteinen vakaa talousliitto tulee väistämättömään ylivelkaantumisen tilaan?.

Koska jos nyt ei muuteta sitä asiaa, että Valtiot velkaantuvat yksityisille pankeille niin Liittovaltion kohtalona on Kreikan kohtalo.

Euron tuoma valheellinen vakaus kesti n. 10 vuotta. Kestäisikö Eurosvoliiton vakaus 5, 6, 10, 15 vuotta, veikkaisin tuota 5 vuotta.

Lopuksi pieni lainaus Kaninkolosta.
http://ebolakani.blogspot.com/2010/05/leikkauslistoja-saastotoimenpiteit...

"Järjestelmä on rikki. Se mitä me olemme nyt kokemassa ei ole taantuma saatikka lama. Tämä on järjestelmäkriisi. Tämä on eeppinen epäonnistuminen. Tästä ei ole ulospääsyä millään muulla tavalla kuin uusimalla koko järjestelmä tai antamalla kaikkien velat anteeksi tai muuttamalla rahan "syntymekanismi".
Muussa tapauksessa lopputuloksena on Neofeodalismi."

amppeeri antti

Suomen ytimessä oleminen on lähinnä Kokoomuksen ja SDP:n naurettavaa propagandaa. Suomella ei ole käytännöllisesti miyään vaikutusmahdollisuutta EU:ssa.

EU parlamentissa on 736 edustajaa joista 13 on Suomesta valittuja. He edustavat siis eurooppaa, eivät Suomea.

Toiseksi, Europarlamentaarikot eivät järjestäydy maittain, vaan kymmenen europuolueen ja seitsemän maanosanlaajuisen poliittisen ryhmän tunnusten alle.

Kolmanneksi ja tärkeimmäksi: Aluksi parlamentti oli lähinnä kokeneiden poliitikkojen keskustelukerho ja sitä se on tänäkin päivänä.

Se siitä ytimestä ja vaikuttamisesta.
Ainoa vaikuttaja euroopassa on epädemokraattinen (ei vaaleilla valittu) komissio eli komissaarit.

mark.stenback

Komissaarit ovat EU:n ministereitä: eihän meillä Suomessakaan valita ministereitä vaaleilla vaan kansan valtaan äänestämät kansanedustajat puolueineen valitsevat maalle ministerit. Ei tässä ole mitään tavallisuudesta poikkeavaa.

Yhtä hyvin voisi ryhtyä vaatimaan, että Suomessa kansan on saatava vaaleissa valita kuka mihinkin ministerin virkaan nimitetään - paitsi, että jokainen hallitus voi halutessaan lakkauttaa vanhoja tai luoda uusia ministerin virkoja, mikä voisi tehdä kansanäänestyksestä vähän hankalan.

mark.stenback

No niin, taas on nojatuoliasiantuntijat vauhdissa ja omia mielipiteitä lyödään faktoina pöytään.

Jos van Rompuy sanoo, että maiden on luovuttava osasta itsemääräämisoikeutta (mikä on itsestään selvä asia, kun liitytään mihinkään liittolaissuhteeseen) niin täällä valitetaan, että Suomi menettää tai on jo menettänyt itsemääräämisoikeutensa ja kaikki muuttuu vain pahemmaksi. Näkyy joku harrastelijaprofeetta tietävän jo miten pitkään menee ennen kuin hommat menevät lopullisesti puihin. Nokkelimmat vieläpä vertaavat EU:ta Neuvostoliittoon leikkisillä sanaväännelmillään.

Toistan oman kantani joka on, että kun liittoudutaan muiden kanssa ja ryhdytään pelaamaan yhteisillä säännöillä silloin on pakko luopua osasta itsenäistä päätöksentekoa. Jos haluaa sooloilla on parasta pysyä erossa yhteistyöstä muiden kanssa: euro ei ole ongelmissa koska valuuttajärjestelmä itsesään olisi lähtökohtaisesti pielessä vaan siksi, että Kreikan, Portugalin, Italian sun muiden maiden annettiin sooloilla eikä heitä vaadittu noudattamaan yhteisiä sääntöjä.

Mitä taas tulee Suomeen, niin meidän reilu 5 miljoonaa kansalaista Euroopan periferiassa ja Venäjän naapurissa on niin pieni maa jolla on niin vähän tarjottavaa, että sooloilu ei yksinkertaisesti palvele meidän omaa etua. Jotta Suomella olisi mitään mahdollisuutta kasvaa ja vaurastua meidän on opittava toimimaan muiden kanssa yhteistyössä - mutta vastaavasti meidän on myös opittava vaatimaan, että myös muut noudattavat yhteisiä sääntöjä.

muuan

Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että pienten kansojen (ja vielä maiden) kuuluisi alistua suurempien valtaan. Tätä eivät kaikki ole valmiita hyväksymään. Itsehallinto on tärkeää niin kauan kuin olosuhteet poikkeavat eri alueilla toisistaan.

Toinen arveluttava seikka on se, että muutos olisi taas uusi askel yhdentymisen tiellä, ja niitä luultavasti seuraisi lisää. Varsinkin kun ongelmien huomattaisiin jatkuvan nyt ehdotetussakin järjestelmässä. Asiat on hoidettava juuriin mennen eikä organisatorisin tempuin.

amppeeri antti

Tarkoittaa ylimielistä "mark.stenback".

Aivan sama , kuinka monta kertaa toistat oman kantasi. Ei hetkauta ketään eikä mitään mihinkään suuntaan.

Kun Suomalainen haluaa pitää kiinni omasta määräämisoikeudestaan ja avoimesta demokratiasta, niin sinunlaisesi ajattelija ei mahda sille asialle yhtään mitään, ei siis pienimmissäkään määrin.

mark.stenback

Nimimerkkinsä mukaisesti kirjoittaja tuntuu olevan vähän pihalla nykymaailman reaaliteeteista. Vai onko tässä enemmänkin kyse siitä, että kun omaa kantaa ei osaa sanoilla perustella niin peukalo alkaa hakemaan sitä varmistinta off-asentoon?

Ketä vastaan ajattelit ryhtyä sisällissotaa käynnistelemään? Enää ei ole ole olemassa yksinkertaista valkoiset vs. punaiset -asetelmaa eikä EU:n kannatuksen jakolinja ole kiinni uskonnosta, rodusta, ammatista tai oikein edes puolueestakaan: EU-jäsenyyden kannattajia ja vastustajia löytyy käytännössä kaikista puolueista, jopa persuista.

Eikä Neuvostoliittoa ja EU:ta voi edes verrata toisiinsa: NL pyrki liittämään Suomen itseensä väkivalloin hyökkäämällä maahan ilman sodanjulistusta. Sen sijaan suomalaiset kansanäänestyksessä antoivat tukensa EU-jäsenyydelle ja kaikelle mitä siitä sittemmin on seurannut.

Kaikkia halukkaita ei ole EU:n jäseneksi päästetty ja jos jokin maa joskus päättäisikin erota, niin yksikään EU-maa ei lähetä sotilaitaan maata miehittämään ja miksi edes kannattaisi vaivautua: EU:sta eronnut valtio luultavasti joutuisi niin suuriin taloudellisiin ja kaupallisiin ongelmiin ettei se nousisi polviltaan vuosiin.

Joten vedä hetki henkeä, vedä patruunapesä tyhjäksi ja ripuasta se isoisän torrakko takaisin seinälle roikkumaan, niin kyllä tämä tästä :)

Vierailija

"Sen sijaan suomalaiset kansanäänestyksessä antoivat tukensa EU-jäsenyydelle"

Ja miten se tuki tehtiin?

"Mediapomo katuu lehtitalojen yhteistä EU-lobbausta

- Silloinen Iltalehden kustantaja ja päätoimittaja Pekka Karhuvaara paljasti vuosi sitten kesällä 2010 katuvansa mediatalojen yhteistä EU-kampanjointia 90-luvun alusssa.

Karhuvaaran mukaan EU-hankkeen primus motor oli Sanomien pääomistaja, ministeri Aatos Erkko.

- “Aatos Erkko soitti Turun Sanomat -konsernin pääomistajille Ketosille ja Alma Median toimitusjohtajalle, esimiehelleni Matti Packalenille. Erkko esitti kysymyksen, voisivatko kaikki nämä lehdet, Turun Sanomat, Salon Seudun Sanomat, Alma Median Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti, Satakunnan Kansa, Lapin Kansa ja sitten Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat tehdä koko sivun kampanjan EU-jäsenyyden puolesta"

http://www.promerit.net/2011/09/mediapomo-katuu-lehtitalojen-yhteista-eu...

Jukka Mikkola

” Sen sijaan suomalaiset kansanäänestyksessä antoivat tukensa EU-jäsenyydelle ja kaikelle mitä siitä sittemmin on seurannut”, kirjoittaa nimimerkki. ”Nojatuoliasiantuntijana” voin kertoa, että minulla on kaksi poikaa, joiden en halua missään nimessä joutuvan ”kahnauksiin” itänaapurin kanssa. Näin kävi heidän isoisälleen, joka osallistui taisteluihin mm. Äyräpäässä Talvisodan aikana. Itselläni taisi olla aika lähellä Tsekkoslovakian kriisin aikaan (kaikki lomat peruutettiin) vuonna 1968. Rajan takana kävi kuulemma melkoinen kuhina. Näin ollen äänestin EU:n puolesta kansanäänestyksessä, jotta saamme jonkin asteista sateenvarjoa itänaapurin suuntaan. Tämä oli syy. En osannut kuvitellakaan EU-kansanäänestyksessä, että EU:sta ollaan taloudellisen yhdentymisen eli integraation sijasta tekemässä kovaa vauhtia liittovaltiota. Liittovaltiossa Suomella pienenä maana tulee olemaan maantieteellisestä asemasta ym. johtuen ”intiaanireservaatin” asema. Me olemme yksinkertaisesti liian pieni kansa, jotta sillä olisi todellista vaikutusvaltaa.
Euroopan parlamentissa on 736 jäsentä, joista 13 on Suomesta. Tämä jo kertoo faktana , mikä on Suomen vaikutusvalta EU:ssa nyt ja tulevaisuudessa. Jos nämä luvut suhteutettaisiin Suomen eduskuntaan, niin matemaattinen tulos olisi 3,5 kansanedustajaa.
On se kumma, että Euroopassa on nyt menossa yhteiskunnallinen kokeilu, joka itänaapurissa todettiin ”kantapään kautta” toimimattomaksi.

sekasin

Suomen kansalaisten ainoa mahdollisuus sanoa kantaansa maan mahdollisesta liittovaltioon liittämisestä on tammikuussa 2012.

Keskeinen kysymys tulevissa presidentinvaaleissa on tämä:

<a>"Ranska on Saksan tukemana ehdottanut Euromaiden muodostamista EU-liittovaltioksi.
Liittovaltiossa olevien osavaltioiden kuten Suomi, itsemääräämisoikeutta vähennetään.
Oletteko presidenttinä sitä mieltä että Suomen on liityttävä EU-liittovaltioon vai
kannatatteko Suomen pysymistä itsenäisenä valtiona?"</a>

Kaikenlaiset muut presidentin tekemiset, ja Suomen Pankin pääjohtajan nimitysoikeudet ym. asiat. Niistä on aikaa keskustella myöhemminkin, vaikka seuraavissa presisentinvaaleissa.

<a>Itsenäisellä maalla pitää olla maan Itsenäisyyttä puolustava presidentti.</a>

Itsenäisinä eurooppalaisina valtioina aikovat jatkossakin pysyä ainakin Ruotsi, Norja ja Tanska. Miten on Suomen poliitikot, Suomen itsenäisyyden kannatuksen kanssa?

sekasin

>"Ketä vastaan ajattelit ryhtyä sisällissotaa
>käynnistelemään? Enää ei ole ole olemassa yksinkertaista
>valkoiset vs. punaiset -asetelmaa eikä EU:n kannatuksen
>jakolinja ole kiinni uskonnosta, rodusta, ammatista tai
>oikein edes puolueestakaan: EU-jäsenyyden kannattajia ja
>vastustajia löytyy käytännössä kaikista puolueista, jopa
>persuista."

Nyt on hiukan vaikea täsmällisesti vastata kysymykseesi. <a>Eilinen kommenttini on näköjään moderoitu pois.</a> Siinä liian kuumaksi arvioidussa kommentissani vain viittasin sisällissodan mahdollisuuteen, jos Suomea aletaan ilman kansanäänestystä liittää osavaltioksi EU-liittovaltioon.
Tuo oli ilmeisesti liian tulenarkaa kamaa Uudelle Suomelle nyt.

"NL pyrki liittämään Suomen itseensä väkivalloin hyökkäämällä maahan ilman sodanjulistusta. Sen sijaan suomalaiset kansanäänestyksessä antoivat tukensa EU-jäsenyydelle"

Aseita ei ehkä juuri nyt käytetäkään. Viittaankin nimenomaan tuollaiseen Otto-Ville Kuusisen tyyppiseen laittomaan vallansiirtoon. Siinä Suomen suvereniteetti yritettiin 1939 omavaltaisesti siirtää rajan taakse Terijoelle. Nyt sitä samaa meinataan koettaa tehdä kansalta kysymättä taas, myydä meitä Brysselille.

> "ja kaikelle mitä siitä sittemmin on seurannut."

Tällaista mandaattia Suomen kansa ei ole edustajilleen antanut. Että vuoden 1994-kertaäänestyksellä saattes nyt tehdä nyt meitille ihan mitä vaan. Ja vaikka koko valtion myisitte alta pois.

<a>Semmoista lupaa ja mandaattia ei tosiaan ole kansalaisilta saatuna olemassa. Väliin tarvitaan uusi kansanäänestys.</a> Siis Suomen mahdollisesta muuttamisesta EU-liittovaltion osavaltioksi.

"Joten vedä hetki henkeä, vedä patruunapesä tyhjäksi ja ripuasta se isoisän torrakko takaisin seinälle roikkumaan, niin kyllä tämä tästä"

Kyllä kuule tällaista samanlaista henkeä on maassa päällä aika paljonkin. <a>"Suomen Itsenäisyys"</a> -sanaparilla on vielä painoarvoa niin sotaveteraanien kuin nuorempienkin kansalaisten keskuudessa.
Joku pieni, oletettu ja <a>kuviteltu saatavissa oleva rahallinen eurohyöty</a> ei pysty korvaamaan maan itsenäisyyden menettämistä.