Lauantai 21.10.2017

600 €/kk – Kreikkalaiset raivoissaan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.2.2012 08:11
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Ateenassa on osoitettu mieltä koko viikonlopun ajan.

Kreikkalaisten raivon herättäneeseen uuteen säästöpakettiin kuuluu 3,3 miljardia euroa säästöjä ja leikkauksia.

Financial Timesin mukaan eläkkeitä leikataan 300 miljoonalla eurolla. Mediatietojen mukaan kreikkalaisten minimipalkka laskee noin 20 prosenttia 600 euroon kuukaudessa.

15 000 julkisen sektorin työpaikkaa vähennetään vuoteen 2015 mennessä.

Työlainsäädäntöä höllennetään irtisanomisten helpottamiseksi ja pankkien kanssa käydään neuvotteluja velkojen anteeksi saamiseksi.

Katso kuvakooste Ateenan mellakoinnista tästä.

Yli 40 parlamentin jäsentä on saanut potkut puolueistaan heidän äänestettyään säästöpakettia vastaan. Lue lisää tästä.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Htalk

"Veronmaksukyky heikkenee, sisämarkkinat heikkenevät, työttömyys kasvaa, lääkkeet vain pahentavat tautia"

Juuri näin- ja Suomi on tässä "EMU-korrektiudessa" mukana hyvää tarkoittaen ja sairautta pitkittäen pelkää oiretta hoitamalla.

Ratkaisu:
Noudatetaan olemassa olevia sopimuksia. EMU säännöt on juuri tehty siksi että EU ja EMU jäsenmaiden (talous)politiikka lähenisi toisiaan jäsenmaiden omin toimin. Mutta kun tarpeeksi näköjään rikkoo sääntöjä niin unohtuu miksi ne säännöt on tehty.

EMU sääntöjä noudattamattomat maat on siirrettävä lähtökohtaisesti euron ulkopuolelle ja tämän jälkeen välttömästi todeta ne maksukyvyttömiksi Argentiinan vuosien 2001-2002 tavoin. Tästä syntyy markkinoiden kaipaamaa ennustettavuutta euromaiden talouksiin ja Bankstereiden spekulaatiot loppuvat. Tämä pitää olla edellytys että edes harkitaan näiden ulos jäävien maiden yhteisvastuullista auttamista.

Vierailija

"Noudatetaan olemassa olevia sopimuksia. EMU säännöt"

Se saattaa tosiaan olla monille maille ongelma, ainakin se ennakoitiin jo 90-luvulla monellakin taholla, EMU säännöt kun saattavat ajaa joitan maita köyhyyteen.

"Carl Tham, Ruotsin opetusministeri/Dagens Nyheter/oma artikkeli 29.12.96 Otsikkona:

"EMU lisää työttömyyttä" "EMU tulee muutamilla alueilla johtamaan sosiaalisiin oloihin, joita on mahdotonta hyväksyä."

Sunday Independent 12.1.97, Irlanti:

"Sano päivää eurolle - vilkuta hyvästi työllesi. Ehkä ei kuitenkaan siinä tapauksessa, että olet poliitikko, virkamies tai Euroclubin jäsen..."

http://www.kaapeli.fi/~veu/eusta2.html

Htalk

"Se saattaa tosiaan olla monille maille ongelma, ainakin se ennakoitiin jo 90-luvulla monellakin taholla, EMU säännöt kun saattavat ajaa joitan maita köyhyyteen."

Mikäli ja kun joku "EMU sääntö" tai likkumavara ei toimi, niin ensin on muutettava sääntöjä- ei rikottava niitä, koska rikkomalla sääntöjä ennustetavuus varmasti katoaa. Mihin piirretään viiva rikkomisen osalta?

Saksa ja Ranska sabotoivat itse EMU:n 2000 luvun alussa... koska rikkoivat itse EMU sääntöjä ja keksivät näennäisiä juridisia kikkailuja näille sääntöjen kiertämisille ja varmistivat että sanktiot eivät ylety heihin...

luuserius

On keskeinen osa Euroopan taloutta. Mitä jos siellä rikotaan sääntöjä ja Euroopassa aletaan velkaelvyttämään ?

Ongelma on EMUa isompi. Niinistön apinointi ei tässä nyt auta. Siksi puhutaan maailmanlaajuisen valvonnan tarpeesta, kun amerikkalaiset rikkovat sääntöjä, Euroopassa tulee ruumiita. Siksi moni onkin vaikeuksissa, kun on yrittänyt pitää kiinni sovitusta.

Se että ollaan pystytty ajoissa ennakoimaan talouden muutosta ja vastaamaan globalisaation haasteisiin on ollut elintärkeää. Ruotsissa ja Saksassa on näin tehty, eli menestyä voi myös muuttuvassa taloudessa.

Itse kyselin aikanaan miten Suomessa talouspolitiikka huomioi sen ettei kansallisen valuutan devalvaatiota enää ole. Tällä hetkellä sen huomioi vain velkamäärä. Eli kustannusten noususta johtuva vaje paikataan velalla, ei rahan ostovoimaa leikkaamalla. Kansalaisten elintaso onkin noussut, mikä on näkynyt reippaana velkaantumisen.
Kun velan määrä kasvaa niin jottei EMUa vastaan rikota, pitää lisätä tulonsiirtoja jolloin BKT kasvaa. Ollaan kestävällä pohjalla kun säännöissä pysytään.

Saksassa ollaan tehty sisäisiä devalvaatioita. Suomi on liian iso maa ilmeisesti sellaiseen. Se on vastoin paikallisia sopimuskulttuureita.

Htalk

Lainaus: "Itse kyselin aikanaan miten Suomessa talouspolitiikka huomioi sen ettei kansallisen valuutan devalvaatiota enää ole. Tällä hetkellä sen huomioi vain velkamäärä. Eli kustannusten noususta johtuva vaje paikataan velalla, ei rahan ostovoimaa leikkaamalla. Kansalaisten elintaso onkin noussut, mikä on näkynyt reippaana velkaantumisen.
Kun velan määrä kasvaa niin jottei EMUa vastaan rikota, pitää lisätä tulonsiirtoja jolloin BKT kasvaa. Ollaan kestävällä pohjalla kun säännöissä pysytään.

Saksassa ollaan tehty sisäisiä devalvaatioita. Suomi on liian iso maa ilmeisesti sellaiseen. Se on vastoin paikallisia sopimuskulttuureita."

EMU sisällä toiminna muttaminen tulee tapahtua sääntöjä muuttamalla- ei niitä rikomalla taim kenotekoisesti kiertämällä.

Lainaus: "Ongelma on EMUa isompi. Niinistön apinointi ei tässä nyt auta. Siksi puhutaan maailmanlaajuisen valvonnan tarpeesta, kun amerikkalaiset rikkovat sääntöjä, Euroopassa tulee ruumiita"

Globaaleja sääntöjä aletaan muuttamaan vasta kun se on tarpeen Bankstereiden sijoitustoiminnan ennustettavuden kannalta.

Kreikan osalta on kyse siitä että Kreikkaa lainoittaneet pankit eivät ole vielä löytäneet sitä tahoa Kreikan kansan ohella, jolle voitasiin lyödä Värdelös-Mustapekka- kortti käteen ja vältää "pankki-kriisi". Kyllä se vielä löytyy... Ikävää on että Suomi rahoittaa tätä ajanpeluuta rinta vastuullisesti rottingilla...

luuserius

Jo Niinistön ollessa valtiovarainministeri. Kirjanpitokikkailulla saatiin velan määrä painettua riittävän alas.

Kataisen velkaelvytys on ollut täysin hulvatonta. Velkarahalla on mm. jaettu palkankorotuksia ja palkkioiden korotuksia. Onko tuo Kokoomuksen touhu enää tästä maailmasta ?

Htalk

Kokoomus on ostanut kannatusta velkarahalla, mutta Kepu ja SDP ovat vähintään yhtä lahjakkaita tässä ja lisäksi mestareita jakamaan muiden rahoja... oli jakovaraa tai ei.

Vihreät uskovat vain vihreiden reunaehtojen mukaiseen kasvuun... joka on mysteeri kaikille paitsi Vihreille itselleen...

luuserius

Lienee ollut vastuullisimpia vastuunkantajia aikoihin. Tämä on tullut suusta ulos monelta talouden asiantuntijalta. Kataisen velkaelvytys on ollut täysi floppi. Lapsen omaiset puheet, kun talous elpyy 2011-12 niin velkaa aletaan maksamaan takaisin, ovat saaneet hyödylliset idiootit hihkumaan innosta. Hyvä hyvä Jyrki boy.

Kuka sen 40 miljardia maksaa, joka on kohta velkaelvytetty ilman minkäänlaisia rakenteellisia uudistuksia ? Kokoomuslaiset eläkeläisetkö? Teidän etuja maksetaan silmät kirkkaina miljardivipeillä.

joonathan

En tiedä muistaneeko kukaa kun kirjoitin Vanhasen luopumisen jälkeen, Että Vanhanen oli paljon mainettaan parempi pääministeri. Hyvin sitkeä neuvottelija joka ei näyttäyt paljoakaan aikaan saavan. Mutta huonoa päätöstä ei hänen hallituksensa tehnyt niis tilanteeissa. Koskaan muuten häntä ei hallitusasioista syytetty. Vaan hänen naisasioistaan tai perättömistä lautkasoista. Silloin minua arveluistani haukuttiin pahemmin kuin koskaan. Valitettavasti Kiviniemi joutui olemaan altavastaajan koko ajan hänen jälkeensä vielä nyt hän peruu niitä silloin aloittamiaan projektejaku ten PARAS hankettaan koska pitää olla oppositiossa. Sen jälkeen suomessa onohdettiin oma talouspolitiikka ja ryhdyttiin vaan ruotimaan Kreikan jaa muiden valtioiden velkoja. Niinpä suomessa ollaa nyt melkoisessa liemessä oman talousalijäämän vuoksi. Katsokaa ketä näitä päätöksiä tekee älkääkä puhuko Kataisesta ja Urpilaisesta. Nämä tuovat vaan ne päätökset julki. Hallituksessa on muitakin puolueita. ja kaiken isäksi ne hyväksyttävät päätöksensä eduskunnalla. eli siellä se paikka on missä nämä päätökset tehdään.

abc

Kreikassa "Yli 40 parlamentin jäsentä on saanut potkut puolueistaan äänestettyään säästöpakettia vastaan."

Eduskunta hoi - joukot kuriin ja puoluejohdon vallan alle, itsenäiset ajattelijat ulos eduskunnasta. Tämä on sitä ainoaa oikeaa demokratiaa.

Kreikan tilanteeseen on kaksi yksikertaista ratkaisua ja molemmat johtavat samaan tuloksen Kreikan ulkomaisen velan kannalta. Ratkaisuvaihtoehtoja ei vain haluta julkisuuteen, koska kaikki lainaraha (olipa se vaikka demokraattisesti luotua eli ulkomaiden hallitusten veronkasajiltaan kysymättä "lainaamaa") on pyhää eikä siihen saa koskea. Julkaistu täällä: http://bit.ly/sHGhQJ

Kun piensioittaja menettää rahansa pörssissä se on oikein sille, koska kaikki tämä raha on uutta, oikealla työllä ja hiellä hankittua ja siksi likaista ja ilman korkeimman siunausta.

Se pitää tuhota!

joonathan

Se on aivan oikein että menettää. Kysymys on minne sijoituksensa laaittaa. Vanha sanalsku snoo joka kuuseen kurkottaa se katajaan kapsahtaa. Ei yksityisyrittäjän rahaa sen puhtanppa ole kuin muilla. Monet rosvotkin on yksityisyrittäjiä. Jotaka tappaessaan ja ryöstäessään ovaat rahansa ansaitseet..Onhan veronmksajilla oikeus osalistua siihen äänestämällä moiset pois. Siitä sinä sitten lähdet ristinretkelle pahaa rahaa vastaan. Oikeastaan olet oikeassa rah onkin alkusyy kaikille rikoksille, Tai ainakin melkein.

abc

Kiitos Joonathan.

En vastusta yritteliasyyttä. Päinvastoin, yritystoiminta on ainoaa mikä tuo leivän. Yrittäjän ja ostajan välillä on aina ristiriita tuotteen oikeasta hinnsta. Tässä ei ketään rosvota. Jos hinta ei ole oikea älä osta!

Vastustan vain korruptoituneita hallintamekanismeja, mitkä ovat pesiytyneet jo Suomeenkin vaikka ovat viela nupullaan. Kreikassa korruptio meni liian pitkälle!

Korruptio pitää kitkeä pois. Tämän voi tehdä ainoastaan suoralla kansanedustuksella mikä vaatii äänestysprosessin muuttamisen osittain suoraksi tietokoneita käyttäen.

Kun pankkitoiminta on moitteetonta äänestyksetkin voidaan suorittaa samalla tavalla jos vain halutaan.

Poliitikot vain eivät halua tätä, koska heidan toimintaansa muuttuu päättäjistä asioiden tutkijoiksi ja esittelijöiksi.

Valta muiden yli on lopulta korruptoinut jokaisen haltijansa poikkeuksetta jo ammoisista ajoista alkaen!

KunniaTohtori

Siis vuoden 2015 lopulla neljän vuoden kulttua sitten voidaan tarkastella, kuinka tuo luvattu julkisten työpaikkojen vähennys on toteutunut. Mutta käytännössä tuolla vähennyksellä ei ole mitään merkitystä. Vähennyksen olisi pitänyt olla 300.000 nettovähennystä ja heti ensi viikolla.

Toisekseen Kreikka ovelasti ei siis taaskaan puhunut nettovähennyksestä, siis vähennetään työpaikkoja ja luodaan uusia saman verran. Ystäväni, joka on töissä Ateenassa ministeriössä emailasi minulle eilen illalla ja kertoi, että tämä on puhdas vedätys jotta saadaan rahaa zorbas elämään.

Minimipalkan rajan laskeminen ei itseasiassa tarkoita mitään. Ei julkisen sektorin palkkoja lasketa. Missään ei sanota, että nykyisiä palkkoja lasketaan. Voidaanhan eläkeikääkin nostaa, mutta mitä merkitystä sillä on, kun ei ole työpaikkaa jossa olla töissä.

3,3 mrd verran leikkauksia. Ei mitään merkitystä tuolla leikkauksella vaikka se toteutuisi, kun samalla Kreikan nettovelka kasvaa 17 mrd euroa vuodessa. Siis vasta 17 miljadin euron leikkaus saisi aikaan nollatuloksen ja sitten pitäisi vielä ruveta tienaamaan, että saadaan vanhat velat maksuun.

Ja s...tana sentään. Tämänkin roskapaketin ja vedätyksen kyllä Katainen hyväksyy. Ja meidän lapsemme maksaa laskua sitten aikuiseksi tultuaan.

sunlin

Koeta itse ajatella samaa Suomessa.
Ei politikkojen valta sielläkään ole mikään diktatuuri.
Kansa tietää jonka kaikki tiedämme että konkurssi on kansalle nopein tie selviämiseen.
Jos jossain vaiheessa tämä euroopassa työskennellyt epädemokraattinen pääministeri vaihtuu kreikan kansalaisia kuuntelevaan politikkoon niin velanmaksu loppuu.
Velanmaksun kurjuus kreikkalaisille jatkuu loputtoman pitkään ja pääministeri ehtii vaihtua montakertaa.

joonathan

Suomella ei ollut 90 luvullä läheskään näin kovia asioita. Toivon todella, että kreikka selviää. Mutta se vpaa pudotus olisi vieläkin kamalampaa. Jos kreikka laittaisi hanskat naulaan ja pensselit santaan. Se olisi sitä kreikalle mutta myös euroopalle. Ei voi olla totta että täälläkin on ihmisiä jotka tosissaan sanovat. Että Kreikka pis EU:sta. Tietenkin se voi oola mahdollista mutta uskon sitä toivoneiden ihmisten toivovan olevansa ties missä muualla mut ei euroopassa. Sellaisten ihmisten päät olisi leikattava ja laitettava seipäiden nenään pitkin teiden varsia muistoksi mitä hulluus tuottaa.Noin niikuin runollisesti sanoisin sen.

Vierailija

EU ei taida olla hyödyksi juuri kenellekään, nyt vähiten kreikkalaisille. Argentiina teki sen 10 vuotta sitten, mitä Kreikan pitää nyt tehdä, eli sanoi dollarisidoksensa irti ja devalvoi, kas kummaa taantuma pysähtyi ja hieman myöhemmin alkoi uusi nousu, osa veloista jätettiin maksamatta.

Kongossa on sama tilanne, siellä eivät ole osanneet irtautua IMF:stä ja kaikki omaisuus on käytännössä ylikansallisten yhtiöiden käsissä ja kansa köyhää ja toivo noususta olematonta.

luuserius

Suomessakin. Nyt isommat eläketulot valuvat ulkomaille, pois Suomesta, sinne missä ne eläkevaratkin sijaitsevat.

Suurten ikäluokkien eläköitymisikä nostettava 70 vuoteen, sen verran ovat hulvattomasti tätä hyvinvointiyhteiskuntaa rakentaneet ja yhteistä omaisuutta tuhlanneet.

Työeläkeputket yms. hölmöntölmäykset tutkittava kuka sopi ja kenen kanssa ja jonkinlainen yhdyskuntapalvelus ja sotilasarvon menetys kyseisille työmarkkinajohtajille.

tarkkailija-vm59

...mm. elektroniikkateollisuudessa. Myös kaupan puolella 9 €:n tuntipalkat ja 20-30 tunnin työviikot ovat pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Käytännössä maahamme on vähitellen syntynyt kaikkine lisineen alle 1 000 € kuukaudessa verojen jälkeen ansaitsevien kasvava työtätekevien yhteiskuntaluokka. Kun useimmissa kaupungeissa tällainen mahdollisesti yksinhuoltaja maksaa asunnon vuokraa surkeasta palkastaan 600-800 € kuukaudessa voi itsekukin miettiä miten paljon huomattavasta kalliimmilla muillakin elinkustannuksilla suuri osa suomalaisista pärjää. Paremmin kuin Kreikassa muttei niin paljon paremmin että siitä kannattaisi paukutella henkseleitä. Sitäpaitsi Suomi - Kreikan tavoin eurooppalaisena reunavaltiona - on hyvin altis vastaavalle kuolemantanssille.

Vierailija

Näistä matalapalkkatyöläisistä on kirjoitettu maailmalla paljon, "Working poor" haulla löytyy, varsinkin Yhdysvalloista, jossa se on normalia...

"Amerikan dynamiikka
vaatii köyhiä

Jotta Amerikan malli toimisi, Eurooppaan tarvittaisiin 40–50 miljoonaa köyhää, jotka suostuisivat työskentelemään ruokapalkalla.

Useilla heistä pitäisi olla kaksi työpaikkaa niin, että he esimerkiksi ajavat päivät pakettiautoa ja ovat illalla nurisematta kaupan kassalla tai vartijoina...

Samalla tavalla varakkailla on käytössä halpoja ulkomaalaisia työntekijöitä kuin 1920-luvun lopussa. Silloin he olivat köyhiä eurooppalaisia siirtolaisia, ja nyt he ovat Etelä- ja Väli-Amerikan latinoja.

Mistä Eurooppa polkaisee nämä olot?"

http://www.taloussanomat.fi/ajatukset/2008/05/08/miksi-amerikan-trendeja...

emni

Monimutkaisia asioita on hyvä joskus hieman yksinkertaistaa. Parlamentin päätöksen jälkeen Kreikka saanee kaavaillut 130 miljardia euroa. Valitettavasti kreikkalaiset eivät saa tästä summasta sen sentin latia. Kaikki menee lähinnä Saksan ja Ranskan pankkien tukemiseen.

Saksan ja Ranskan pitäisi tukea suoraan omia pankkejaan eikä huijata muita EMU-maita mukaan tähän kusetukseen.

Vierailija

Tutkimusten mukaan reilusti yli 70 prosenttia suomalaisista kannattaa hyvinvointivaltion säilyttämistä, mutta on äänestänyt sen purkajia valtaan eduskunnassa ja hallituksessa jo 80-luvun lopulta asti.

tarkkailija-vm59

...nimittäin tietoisuus siitä että jonkin johdonmukaiseen keynesiläiseen suhdannepolitiikkaan kuuluu paitsi lamakauden aikana tapahtuva elvytys myös noususuhdanteessa välttämätön verojen kiristäminen jotta puskurivaraa huonoja aikoja varten on olemassa. Oikestaan Vanhan Testamentin Joosefin, siis Egyptin valtiovarainministerin, talouspolitiikka on edelleenkin pohjimmiltaan relevanttia kamaa.

Ongelmahan Euroopassa oli se että lamakausina elvytettiin mutta noususuhdanteessa ja erityisesti korkeasuhdanteessa velkojen lyhentäminen ja puskurivarojen kerääminen jätettiin tekemättä ja suosittiin elämistä kuin "siat pellossa".

Jos Eurooppaan tulee ylipäätänsä korkeasuhdannetta (esim. 4%:n talouskasvua) muistetaanko tätä läksyä yhtään aiempaa paremmin. Minä toivon parasta mutta pelkään pahinta.

Piski Uskii

- yhtä vähän kuin Kreikan kapinoiva tavallinen kansalainen mainitun maan velkaongelmiin.
Kreikka on jo vanha kulttuuri, jonka aikaansaannoksia "sivistyksen" alueella ihaillen siteeraamme. Mutta joka taloudenhoidon peruskysymyksissä on itsekkäimpiä EU:n takapajuloita.
Tästä on lyhyt matka loikata kotoiseen harakoita lämmittävään talouspolitiikkaan, jossa Katainen ilmestyy mister madoffina palavassa pensaassa vain talouden paraihmeisiin uskoville.
Tätä erehtymättömyyden talouspolitiikkaa Katainen harjoitteli jo Vanhasen ylimielisenä prinssieverstinä.

Mielestäni tavallisella, itsestään ja asioistaan huolehtivalla peruskansalaisella ei ole aikaa ja voimia seurata näiden talousihmelapsien bulkkipaketeissa tarjoamien talousviisauksien kapulatoimia ja regoimalla niihin ajoissa. Äänestäjät vain luottavat tehdessään valintansa.
Aivan sama Kreikassa, jossa tavallinen kansa kurjistetaan "uuden nousun" nimeen vannoen, josta on taas hyvä alkaa uusi kurjistaminen.

olavinieminen

Kaikki tietävät että Kreikka on konkurssissa eikä maksa velkojaan!
Miksi sitä ei noteerata EU:ssa vaan valehdellaan?

Mitä Olli Rehn tekee siellä valehtelemassa ja hyväksyy Suomen alasajon ???

Kuka väittää, että Kreikka ei ole konkurssissa ja ole epärehellinen?

Koska Suomi lopettaa tämän itsetuhoisen rahan syytämisen Kreikkaan ja koska Suomi toimii kuten muut Pohjoismaat jotka eivät anna Kreikalle mitään ?

Tätä menoa Suomi on Skandinavian köyhin maa !!!

joonathan

En ymmärrrä mistä moinen ajatus on tullut. Toki kreikka taistelee elämästään. Mutta selittäkää mikä on Moody'sin osuus ja miksi se nyt tai miksi se aina sopivasti näitä luokituksia tekee. Miksi se on näiden pankkien laitos. Olen pidemmän aikaa seurannut sitä. Se on parhain lobbaaja miten pärjätään. moody's on pankkien oma laitos miksi se on saanu niin suuren merkityksen. En ole pystynyt selvittämään sen osuutta muiden heikkouteen tai huonouteen. Tulee mieleen, että se tilataan kun sitä tarvitaan, je en tiedä sen oikeudesta. Eli voiko se olla vaan mielipiteen mittaaja jolla on häivä oikeasta.

Groenendael

Ennen raha oli vastikkeellista ja vaihdettavissa kultaan tai hopeaan. Tänään rahaa – eli velkaa – tuotetaan rahasta ja synnytetään tyhjästä myymällä sama raha velaksi eri ostajille useaan kertaan. Arvopaperistamalla velkoja finanssituotteiksi ja ketjuttamalla reaaliomaisuutta johdannaisiksi tuotetaan virtuaalirahaa.

Kapitalismin systeemikriisi on sitä, että pankit eivät enää osta toinen toisiltaan niitä virtuaalirahatuotteita, joilla ”markkinat” on ensin kylläännytetty ja sitten syväjäädytetty. Kun pankit eivät tule toimeen omillaan, valtiot pannaan pelastamaan pankit myrkyllisen virtuaalirahajätteen loppusäilytykseltä.

Velka on ollut pankkien ottoautomaatti ja rahantekokone, ja maailmantalous on saastutettu maksamattomalla velalla.

Wall Streetin banksterit ovat maailman rahavalta, joka heinäsirkkalauman tavoin tuhoaa tielleen osuvat reaalitalouden rakenteet. Sitä ei tehdä omilla vaan muiden rahoilla.
http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/97444-finanssikapialismi-ru...

Mies Mikkelistä

On järjetöntä "auttaa" ylivelkaantunutta maata syytämällä sille lisää velkaa!

Ainoa mahdollisuus on, että Kreikka rupeaa painamaan drakmoja. Drakmoja painettakoon niin paljon, että Kreikka saa taloutensa tasapainoon. EU voisi aluksi tukea Kreikkaa takaamalla drakman vaihtokurssin suhteessa euroon.

Näin on pakko tehdä. Muuten Kreikan hukka perii...!!!

sunlin

Kreikkalaiset eivät hyväksy tukipakettia jossa rahat menevät suoraan eurooppalaisille pankeille kuten itse sanovat.
Samalla velkaisuus ja sitämyöten kurjuus jatkuu hamaan tulevaisuuteen.
Konkurssi vaihtoehdossa elämä normalisoituisi muutamassa vuodessa.
Kreikkalaisten politikkojen on varmasti jossain vaiheessa kuultava myös kansaa eikä toimia vain ulkolaisten pankkien pelastamista kansan kustannuksella.