Lauantai 18.11.2017

Maailmanlaajuinen it-vertailu – Suomi on nro 1

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.2.2012 10:38

Suomi on sijoittunut ykköseksi YK:n kauppa- ja kehityskonferenssin (UNCTAD) it-vertailussa. Selvityksessä tutkittiin, kuinka suuri osa eri maiden talouksista pohjautuu ict-sektoriin. Suomessa osuus oli lähes kymmenesosa, mikä on maailman korkein luku.

Vertailussa oli mukana 57 maata. Suomen jälkeen kärjessä ovat Ruotsi ja Israel, joissa osuus oli yli kahdeksan prosenttia.

Listan toisessa päässä ovat Azerbaidžan, Kroatia ja Kazakstan alle kahden prosentin osuudella.

YK:n kauppa- ja kehityskonferenssin mukaan it-sektorin tila vaikuttaa hallituksiin, yrityksiin, yksilöihin ja yhteiskuntaan laajalti. It-sektorin työpaikat ovat myös järjestön mukaan todettu tuottavammiksi kuin muiden sektorien työpaikat.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Eräs isä

Mutta kun IT-alan palkkakehitystä katsoo:
Kun Kokoomus pääsee tavoitteeseensa, on meillä koko Suomi täynnä nörttejä, jotka tekevät niska limassa töitä millä tahansa palkalla. Kuullostaa aika lailla samanlaiselta kuin Intiassa. Sitäkö me haluamme? Kourallinen omistajia elää ylellisesti, samalla kun suurin osa kansasta elää nälkärajalla.

pajuoja

Jo 30 vuotta sitten ihmettelin, miten yhteiskunnalla ona varaa rakentaa jokaiseen keskussairaalaan ja kuntaan oma atk-järjestelmä. Lopputulos nähdään nyt. Järjestelmät eivät sovi yhteen ja sen lisäksi ne ovat käyttäjille sopimattoman jäykkiä.
Virossa on jo vuodet äänestetty sähköisesti. Täällä vain ihmetellään asian suhteen.

Aprikoitselija

Millä mitattiin!

Uutinen oli huonosti tehty. Ollenkaan ei käynyt ilmi, millä perusteella järjestykseen oli päästy. Voin kuvitella erilaisia mittareita, josta osa olisi kelvollisia, ja osa vaikka mitä.

Missään tapauksessa tällaisen uutisoinnin perusteella ei kannata henkseleitä paukutella.

köpös

on myöteisen uutisen kohdalla, että sen TÄYTYY olla väärin! Kaikki olisi paremmin, mikäli ei olisi mamuja, homoja, vihervasemmistolaisia, kommareita, kreikkaa (pahin kaikista, jonka syytä KAIKKI!?), irlantia (öh.. sehän on kiva maa ja juovat olutta...), espanjaa, Usa.ta, islantia, italiaa, espanjaa jne..Katolinen paavi sentään-nyt sen keksin!! Miksi eivät kaikki olen kuin me Suomalaiset?! Kaikille maastolakki päähän ja asiat hoituvat kuin Texasissakin.

Appi

Kaikkein tärkeintä on, että suomalaiset ovat myös maailman parasta turistikansaa. Vain suomalaiset osaavat käyttäytyä kuin kunnon turistit ja katsoa maailmaan yhtä positiivisin silmin ja ennakkoluulottomasti kuin he katsovat omaa maataan. Tällainen on suuri mahdollisuus kulttuurivaihdolle ja takaa, että maailmankuva avartuu ja monipuolistuu.
(mitähän tässä on tullut tunnustettua??)

köpös

ja kaikkien muiden kulttuurien ja kansojen ymmärtäminen on luonut meille tämän "hienon" itsetunnon. Mihin katosivat Rhodoksen matkaajat ja suuret ihailijat. Naurettavaan ylemmyyteen (itsetunnon heikkouden tulosta)kreikkalaisia kohtaan-voi että me poijjaat on hoidettu tää Suomi huippukuntoon! Mitä ne siellä Välimerellä mistään mitään ymmärtävät kun me täällä Usarissa oikein kerrotaan miten asiat Pitää Laittaa! Suomalaisten nolon hupaisa ja lapsenmielinen käytös tulee ilmi tälläkin Uuden Suomen palstoilla varsinkin jälkiviisauden osaaminen on hämmästyttävää luokkaa. Aiheeseen liittyen eikös meidän suurten suomalaisten pitänyt kertoa aivan äskettäin tietotekniikan viimeisimmät osaamiset-Nokia tosin kopioi ja tietokoneet kehitetty aina jossain muualla, kuten kaikki muutkin keksinnöt-mutta kun on se maasto-osaaminen!

seppoilmari

Viroa ei näy koko listalla olisiko vahongossa pudonnut pois.
Virossa äänestetään sähköisesti, todella nerokasta ja tarpeellista.
Myös KOGUriikissä näyttävät istuvan läppärit edessä todella ainutlaatuista ja edistyksellistä.

köpös

niin menestynyt maa tietotekniikassa ja todellinen "taloustiikeri" tai siis oli... Uutisoinnissa kummasti unohtuu terveydenhuollon ongelmat (vai ovatko ongelmia neukkumaissa-tunteettomuus), kuten todellinen työttömyys ja sen seuraukset. Hömppäveikot pääsevät Bonnierin ja kyllä myös Ylen nuorisotoimittajien lapsellisuuden läpi kertomaan "totuuden" hienoista teknologia-ratkaisuista muualla-kukahan leikkitoimittajista saisi tarpeekseen? Ei ainakaan kivassa neljän tähden hotellissa lymynnyt K. Lumikero: onko nolompaa uutisointia nähty Kreikasta ja Ateenasta. Tällaiseen ala-arvoiseen ns.uutisointiin uskoo Usarin netti-kirjoittelijat ja ovat suon laidalta välittömästi suuria asiantuntijoita joka asiaan ja suorastaan kiihottuvat "nythän mä lyön!"