Maanantai 23.10.2017

Soini oudoksuu vakuussopimusta: ”Kapula suuhun”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.2.2012 09:50
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei ole varma, haluaako hän tutustua lainkaan Kreikka-paketin vakuussopimukseen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vetoaa blogissaan mediaan, jotta se selvittäisi uuden Kreikka-paketin ja ennen kaikkea Suomelle myönnetyt vakuudet perin pohjin.

Uusi Suomi kertoi eilen, että valiokunnille toimitetaan luettavaksi vakuussopimus kokonaisuudessaan. Aiemmin oli vielä epäselvää, pääsevätkö kansanedustajat ylipäätään tutustumaan sopimukseen, sillä yksityisten pankkien kanssa solmittu vakuussopimus on julistettu salaiseksi.

Soini ilmoittaa, ettei hän ole varma, haluaako hän tutustua vakuussopimuksen lainkaan.

- Näiden papereiden katsominen tuo myös vaitiolovelvollisuuden. En ole varma haluanko nähdä kaikki asiaan liittyvät paperit ja siten asettaa kapulan omaan suuhuni, Soini kirjoittaa.

Hän moittii myös, että koko sopimusta ei ole saatavilla kuin englannin kielisenä. Suomeksi annettu hallituksen tiedonanto on Soinin mukaan puolestaan niin epäselvä, ettei se "anna mitään eväitä ymmärtää monimutkaisia vakuusjärjestelyjä".

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras mies

"Näiden papereiden katsominen tuo myös vaitiolovelvollisuuden. En ole varma haluanko nähdä kaikki asiaan liittyvät paperit ja siten asettaa kapulan omaan suuhuni, Soini kirjoittaa."

No kohta on nyt sitten kaikki nähty ja kuultu. Soini ilmeisesti ajattelee aitoon persujen malliin, että täydellinen tietämättömyys antaa oikeuden esittää ehdottomalla itsevarmuudella tuulesta temmattuja tai itse keksittyjä väittämiä. Odotan innolla syksyn tussahdusta!

de comments

miten hallitus selviää tästä salailun politiikallaan. Verovarojako saa käyttää Jutan ja Jyrkin voimin oikein salaamalla miten ja kuinka paljon oikein käytetään? Varsin mielenkiintoista kuunnella eduskunnassa käytävää keskustelua tuosta salaisesta vakuussopimuksesta, luultavasti tulevalla viikolla, hallituksen tiedonantona eduskunnalle.

Mitenkähän Jyrki ja Jutta oikein sopimuksen sisällön paljastavat salaisuutta murtamatta. Kerrotaanko vain että verovaroja saattaa tulla käytetyksi tuon sopimuksen perustein?

Kainuunkonkari

Voi vieras mies, etkö ymmärrä, että tilanne suurelta osalta pohjautuu kreikkalaisten "luovaan kirjanpitotapaan", jota kansanedustajienkin on laillisten seuraamusten uhalla tyydyttävä hiljaa vierestä seuraamaan. Eli ainoa tapa nostaa "kissa pöydälle" on median kautta. Itse en arvostanut muun median vauvauutisia. Kiitos Uudelle Suomelle tiedonvälityksestä.
Pähkinänkuoressa, emme tiedä edes missä kunnossa nämä pankit oikeasti ovat. Kreikan "maan tavan" tuntien.
-Paperilla hometalokin on henkeäsalpaavan kaunis.
30 vuotta on rahoitusmarkkinoilla ja yritysmaailmassa pitkä aika.
Tässä ainutlaatuisessa tilanteessa niin Perussuomalainen puolue, kuin vastuullinen mediakin saa 100%:n tukeni. Kansalaisia on petetty naamioimalla pankkituki "vakuuksiksi".

M Strandén

Jos Kreikkalaiset antaa takuita, jota jurpilainen, eikä käteinen edes tiedä mitä ne antaa ja mitä niistä arvopapereista on jäljellä 30v päästä! 3v sitten olisi joku ollut erittäin tyytyväinen jos olisi saanut Nokian papereita vakuudeksi, nyt ne on kutistuneet alle 1/10 osaan, samoin voi käydä Kreikan takuusijoitusten!
Mikään pankki ei hyväkstyisi tuollaisia takuita kävin kyselemässä..
Nauroivat paskaisen naurun!! "Vieras mies" hyväksyisi mitä vaan, vaikka vanhoja sukkia...

Täysi kannatus ainoalle joka ei ole kääntänyt takkiaan on Soini! Tällä liikkuva äänestäjä päivänjatkoja..

Appi

Sopimus on salainen, jos niin sovitaan. Se ei tarkoita, että salaisuus olisi hyvä tai missään muodossa kunnioitettava asia. Jotain kertoo Kreikasta ja kreikkalaisista pankeista, että Kreikan valtio käyttää välikätenään pankkeja olematta itse julkisuudessa minkäänlaisessa roolissa ja jopa kieltävän kaikenlaisen valokuvaamisen. Mielenkiintoista on se, että kaikenlaisia kilpailutuksia koskee tiukat EU-normit, mutta toisaalta voidaan tehdä miljardisopimuksia ilman, että edes julkisesti tiedetään kuka on toinen sopimusosapuoli. On varsin mielenkiintoista, kuinka yleisiä tällaiset salaiset sopimukset ovat Etelä-Euroopassa. Toteutuuko edes Kreikan julkisuuslain määräykset tällä tavalla? Se on selvää, että Pohjois-Euroopassa nähdään julkisuudella toinen rooli, mutta kuinka paljon ja millä perusteilla voidaan EU:n sisällä tehdä näin totaalisesti salattuja taloudellisia sopimuksia, joissa kysymyksessä on isoa osaa EU:ta koskeva asia?

Vähintä mitä tässä tilanteessa tulisi harkita on rahoitusvalvonnasta vastaavien viranomaisten tekemä arviointi. Valtion tilintarkastajilla tulisi myös olla oma roolinsa sopimuksen analysoinnissa. Sillä onko hallitus ja sen edustajat sekä valtionvarainministeriö tehnyt hyvää tai huonoa jälkeä sopimuksen sisällön osalta ei ole tässä asiassa merkitystä. Rahoistusvalvonnan tulisi asettaa sopimuksen osapuolina olevat pankit jonkinlaiseen jatkuvaan seurantaan. Vaikka Suomen viranomaisten valta ei riitä Kreikkaan, tulisi rahoitusvalvonnan käyttää EU-viranomaisia valvonnan välineinä ja apuna. Kysymys on kuitenkin sopimuksesta, jolla on selkeä EU-ulottuvuus ja Suomen tulee pitää huolta, että sopimuspankkien tilanne ei ratkaisevasti heikkene ja mahdollisista tilanteen muutoksista saadaan tietoa ajoissa ja riittävästi. Menettely on periaatteessa aivan samanlainen kuin mitä takaajalla on mahdollisuus noudattaa Suomessakin, kun hän haluaa seurata lainanmaksun etenemistä.

luuserius

On kreikkalainen. Kreikkalaiset siis takaavat Suomen lainan. Sehän on jo vitsi sinällään.

Luulisi että kannattaisi keskittyä niiden Kataisen elvytysvelkojen takaisinmaksuun. Hallitus aikoo nyt maksaa velat talouskasvun sijasta leikkaamalla. 40 miljardia on kiva lainata jälkipolville, jotta palkat, sosiaalietuudet jne. kyetään maksamaan täysimääräisesti. Nyt leikataan nuorten työpaikat, koulutus, tulevaisuus jne. Se on tätä tuttua suurten ikäluokkien politiikkaa. Oma suu on lähimpänä. Soinilaisetkin pyrkivät vain ay-liikkeen oven kautta valtapyramidiin. Vastuusta kieltäytyminen kuitenkin aloitti puolueen hajoamisen.

tulevaisuuden profeetta

Suomeksi sanottuna persut kieltäytyivät menemästä sellaiseen hallitukseen, joka ei LOPETTANUT näitä tukipakettisekoiluja! Ja näin VASTUULLISESTA ja järkevästä toiminnasta persujen äänestäjät kiittävät ja muidenkin puolueiden entiset kannattajat kääntyvät. Vai oletteko todella sitä mieltä, että demareiden, krisujen ja vasureiden takinkääntö ja äänestäjien pettäminen näissä tukipakettiasoissa olisi jäänyt muka unholaan?

Ehei, petturipuolueet tulevat putoamaan ja rajusti, veikkaanpa, että myös kokoomus. Ihmiset ovat kurkkuaan myöten täynnä näitä paketteja, vaikka media yrittää muuta väittää. Suomalaisethan tässä kuppauksesssa jäävät täysin hunningolle ja pelkiksi maksuhenkilöiksi. Järjetöntä talouspolitiikkaa!

Pekka Siikala

...valehdella valehtelematta. Erinomainen toimintamalli, jota Perussuomalaiset luontaisesti noudattavat,

Kuinkahan pitkään se kuuluisa "kansa" nielee Soinin läpinäkyvän vastuun pakoilun?

Mölisee jos kansanedustajille ei näytetä, mutta ei suostu katsomaan jos näytetään.

Mieleen väistämättä nøusee kysymys:

- Miksi møinen äijä eduskunnassa puolueineen istuu?

Keksiikö joku kelvollisen vastauksen. Minä en keksi muuta kuin edut ja palkan ynnä puoluetuen.

de comments

täydellinen ja huomattu jo paljon aiemminkin blogeissasi ja kommenteissasi. Kannattamasi puolue lienee parasta mitä itse toivot suomalaisille, vai? Itse olen kyllä aivan toista mieltä. Eivät edes kuuluisi puolueena eduskuntaan. Siinä siis palkat, edut ja puoluetuki menee harakoille.

Pekka Siikala

En ole lainkaan vihainen, olen puhtaasti huvittunut siitä miten taitavasti Soini yksinkertaisia vedättää.

Soini ei halua nähdä papereita joita hän vaati nähtäväkseen. Kauanko kestää ennen kuin persuille valkenee että puheenjohtaja pissii heitä silmään?

Vihreät sentään istuvat hallituksessa ja myös tutustuvat papereihin jotka he haluavat nähdä.

On siinä kahdella puolueella valtava ero. Kiistätkö?

Lausunnollaan Soini itse asiassa siirsi persut ulos eduskuntatyöstä ja demokratiasta. Mutta tuskin sinä sitä oivallettu.

de comments

olet ylpeä puolueesi toimista hallituksessa, niin ylpeiletkö todella myös Kataisen vedätyksestä tukipakettien suhteen ja ennen kaikkea siitä mihin ne johtavat eri velkaisten maiden kansalaiset? Velkaisten maiden velat vain kasvavat noiden tukipakettien johdosta. Tukipaketeilla siis maksellaan noiden maiden pankkien tappioita ja sijoittajien saatavia. Näillä asioillako katsot olevan ylpeilyn aihetta ja että puolueesi toiminta on solidaarista toimintaa, jota ilmeisesti Vihreiden kannattajana ajat?

joonathan

On vaikea tehdä hyvää ratkaisua aiheesta jossa kaikki vastauksen on huonoja. Mutta ertyisen pahaa on Soinin toiminta kreikkaa kohtaa, Johdot irti antaa kuolla. Kaatukoon koko kreikka täydelliseen kaaokseen. Sitten yht äkkiä, EU ;n päätös on kuin Bobrikovin ajatus suomesta. Tämänkin hänositaa virkamiehelle jonka vastuualueeseen kuuluu päätöksen esittely. Ai niin kaikkea saa sanoa kunhan asiasta ei mitään tiedä. Ilmankos Soinin lauseet ovat mitä ovat. Minä kannataisi kyllä kreikan hallittua alasajoa jossa hurlumhei politiikkaa ajaneet pankin kaadettaisiin valtioiden taskuun. Tiedän paknkkien kauhistelevan sitä mahdollisuutta mutta se lienee paras. No voidaanhan sitte tas kun valtioilla on rahaa yksityistää pankit jotta taas ne voisivat saada aukaan kaaoksen. Niinhän sitä on ennenkin tehty. Eikö kukaan muista sitä tiukkaa säätelyä mitä 30-luvun laman jälkeen oli. Mutta se purettiin ja annettiin taas rahalle valta ja tässä ollaan. Kaiken lisäksi ne voitiin purkaa kommunismin laskuun. No ainahan joku syntisäkki tarvitaan kun keplottelua tehdään.

muuan

"Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa."

Tuo sanonta kyllä tarkoittaa sitä, että "kalikka" on heitetty ketään erityisesti mainitsematta. Jos "älähdys" kuuluu, niin silloin älähtäjä on tunnistanut itsensä syytöksestä ja siten lienee syyllinen.

Mutta nyt Soinilla oli tietty kohde, jonka oli reagoitava, koska hän olisi vaitiolollaan tavallaan tunnustanut tosiaan olevansa bobrikov. "Vaikeneminen on myöntymisen merkki"

joonathan

Ne pitää aina tappaa enenkuin ne alkavat vaatia omiaan. Näin tapahtuu vielä hyvinkin meidän silmien alla. Afrikassa se on hyvin nähtävää. USA osaa sen hienovaraisemmin tejhdä laittaa köyhät sotimaan keskenään sitten viedään mitä jäljelle jää.

ilkkapellervo

Politikointia pitää osata käyttää hyväksi. Kun jättää tutustumatta salaiseen sopimukseen voi aina tehdä sopimuksesta nasevia kysymyksiä.

Hallituksen ministerit ajavat salailulla itsensä täydelliseen paitsioon. Shakki ja Matti.

Kansa tulee ihmettelemään miksi ministerit eivät vastaa selviin tarkentaviin kysymyksiin. Ministerien salailu kysymyksiin koetaan kansan pettämiseksi.

Kyllä Soinilla on aikaa odottaa papereihin tustumista. Seuraavissa eduskuntavaaleissa voi olla, että Soini on ministeri, vaikka valtiovarainministeri. Nämä salaiset sopimukset eivät mene Urpilaisen tai Kataisen mukana oppositioon.

Salailu on pelkkää teatteria. Sopimus on julkinen alta aikayksikön.

Kainuunkonkari

Kuinkakohan isot rapsut olisitte herra Siikala itse valmis ottamaan laukomistanne "totuuksista", mikäli teitä velvottaisi vaitiolovelvollisuus, jota rikkomalla aiheuttaisitte pitkäntähtäimen vahinkoa eduskunnan uskottavuudelle salassapitosopimusten negatoimisella, jolloin yritykset eivät voisi valtiota luotettavana kumppanina pitää.
Vetoamalla mediaan Soini nimenomaan pyrkii saamaan tiedot julki tavalla, joka ei sido hänen käsiään.
Kaikkien etu on, että valtiota ei päästetä tekemään "mitä tahansa" sopimuksia yksityisten yritysten kanssa.
Vai suunnittelitteko siirtyvänne ajasta ikuisuuteen, ennenkuin lasku meille nuoremmille lankeaa?

Kainuunkonkari

Valheella on lyhyet jäljet, taitaa kuitenkin vanhoista sananparsista sopia tähän tilanteeseen paremmin. Sopimus nykymuodossaan sisältää matemaattisesta riskienhallinnasta huolimatta niin suuret "management riskit" kuten kauppatieteilijät asian ilmaisevat, että sen ratifioiminen nykymuodossaan on sulaa hulluutta kansantaloudellisessa mielessä.
Ideologiana tämä taas vaikuttaa paljon kalliimmalta, kuin esimerkiksi Skientologia.

tulevaisuuden profeetta

arvoisa "don". Jos tarkoitit sopimuksen kaatumista, niin epäilemättä 80% kansasta haluaisi näin käyvän, kuten myös irtautumista KAIKISTA näistä tukipaketeista, jotka ovat täysin hyödyttömiä Suomelle. Olemme pakotettuja maksamaan "tyhjästä". Se hatuttaa taviskansalaisia. Käyttämääni verbiä voi kukin halutessaan hieman muokata voimakkaamman sävyiseksi. Syypää näihin paketteihin on Jyrki Katainen ja kokoomus.

PetSu

Median lempilapsinahan Soini on joukkonsa johdattanut jonkinlaiseen vaalivoittoon. Siihen se jäikin ja vastuunkarttaminen on sitä, että valmistaudutaan seuraaviin vaaleihin, ei minkäänlaiseen päätöksentekoon. Tuo pyyntö medialta tonkia asia esiin on halpamaisinta mitä on politiikassa viimeaikoina tapahtunut. Pj. Soini, olette maamme yksi päättäjistä, mikä vastuunkannossa pelottaa? Olisitte jääneet Brysseliin, siellä halvemmat pilsneritkin.

tulevaisuuden profeetta

Vaan Suomen joutuminen valtiona konkurssiin toisten maiden pankkien tukemisen seurauksena. Puolueenahan persut on ainoa, joka kantaa vastuuta meistä suomalaisista ,ei Ranskan ja Saksan pankkiirien bonuksista, niinkuin nyky- ja edellinen hallitus. On siinä todella suuri ero. Siksi persujen kannatus vaan kasvaa kasvamistaan, koska ihmisillä rupeaa jo kuppi täyttymään tästä rahan syytämisestä ulkovaltojen pankeille.

Pekka Siikala

Kas siinäpä kysymys.

Asioista voi saada paljonkin hyödyllistä tietoa tarvitsematta lainkaan rikkoa vaitiolovelvollisuutta.

Nyt ei Kainuunkonkari ymmärrä mistä on kysymys. Ei sitten alkuunkaan.

Ai että median pitää kertoa Soinille ettei Soinin tarvitse sitoa käsiään? Mitä hemmettiä semmoinen Soini eduskunnassa istuu?

Jos kaikki kansanedustajat olisivat yhtä selkärangattomia lusmuja kuin Soini niin media hoitelisi edustajien tehtävät ettei edustajien tarvitsisi sitoa käsiään.

Voi pyhä yksinkertaisuus!

Kainuunkonkari

Jos allekirjoitan salassapitosopimuksen aiheesta 1+1=2, sopimus pysyy voimassa laillisine seuraamuksineen, vaikka salaisuus 1+1=2 päätyisi yleiseen tietoisuuteen. Eli minulle tulisi juridisia sanktioita, mikäli kommentoisin asiaa, vaikka se olisi julkisesti tiedossa. Opposition kiistaton johtaja ei voi, eikä saa typerehtää itseään leivättömän pöydän ääreen. Alkaa selvitä minkälaisella juridisella asiantuntemuksella Vihreä liike lainsäädäntö toimintaan osallistuu... Pyhä yksinkertaisuus totta tosiaan herra Siikala.

joonathan

Minä kannatan demokratiaa vaikka sen päätökset eivät olisi oikeita. Soini saa istua ja paistatella oman kunniansa valossa niinkauan kuin hänellä on sellaisia opetuslapsiaa jotka kaiken hälle eteen kantavat. Hänen edeltäjeen Veikolle kävi kylmä käsi aika nopeasti. Ja syy oli, että Veikko erehtyi vastuuseen. Ja kun huomattiin, ettei mitään tekoja ole niin opetuslapsetkin hänet hylkäsi. Soinin pelastus on ollut, että kän tiesi tämän siksi hän ei hallitukseenkaan suostunut millään ilveellä. Sanoi ettei ohjemat sopineet yhteen. Tämähän on varsin helppo tapa jättää itsensä ulos. Sanoo vain jos joku sanoo minua vastaa en tule mukaan. Näin karrikoiden. On aivan selvä ettei myöskään mukaanoloa tule saatikka vastuuta. Soini istuu siksi että suomesta löytyy tarpeeksi ihmisiä joka uskovat mihin tahansa. Ja heillä on demkratina tähden oikeus niin tehdä.

tulevaisuuden profeetta

näköjään vaan olla kusetettavana kansalaisena, jolta voidaan tietoja pimittää. Sorry vaan ,mutta maassa lienee varmaan yli 5 miljoonaa muuta kansalaista, joille totuus kyllä kelpaa. Soini on oikealla asialla. Ei demokratiassa voi toimia hallituksen satujen sepittämislinjoilla. Kai me kuiteski edes rippeitä demokratiasta haluamme säilyttää, vaikka Siikala ei sitä halua.

tulevaisuuden profeetta

ankara nälänhätä, vaikka 110 miljardia oli eka tukipaketti, joten joonathan näkyy olevan tyypillisen tietämätön krekujen tilanteesta. Konkurssi olisi kansalaisten kannalta helpotus, kuten myös oma valuutta. Euro on hirttoköysi, johon Kreikka kuristuu.

de comments

Taitaa olla suomalaistenkin kohtalona mikäli tämä nykyinen hallitus saa jatkaa toimiaan vaalikauden loppuun. Nimittäin Kreikka tulee pyytämään vielä lisää tukipakettia ja taitaa tulla muitakin eteläisten maiden hallituksia.

Kuunnellaanpa mitä Saksassa äänestellään tukipaketista maanantaina. Sikäläisiä medioita lukemalla voisi olettaa ettei tukipaketti ihan itsestään selvä ole. Ainakaan ERVV ja EVM kasvatus ei saa kannatusta. Toisin taitaa olla meillä. Jutta ja Jyrki taitaa mennä kukkaron nyörit avoinna seuraavaan kokoukseen. Meillehän vielä sitä lainaa lisää on saatavilla.

Kauankohan Jutan ja Jrkin salailut (kuten vakuussopimuksen kanssa) saavat jatkua verorahojemme tuhlailussa, nimenomaan tulevien sukupolvien maksettaviksi.

de comments

pitäisikö Juttaa ja Jyrkiä erikoisesti kiittää noista tukipaketeista? Samoin myös koko hallituspuolueita, sillä heidän myötämielisyydellään nuo tukipaketit ovat Suomessa tulleet hyvksytyiksi?

Mitä tämä tällainen kreikkalaisten "kurittaminen", siis tavallisten kansalaisten on? Vaikeudet johtuvat yksinomaan maan rikkaiden ja päättäjien osittain rikollisesta toiminnasta. Noin 4000 on täysin laiminlyönyt veronmaksun, jonka määrä on arvioitu jopa 50 mrd euroksi Saksassa. Päättäjät ovat taas väärentäneet talouslukuja EU:hun ja euroon liityttäessä.

Saksassa on jo kerrottu ettei tämä toinenkaan 130 mrd euron paketti edes riitä. Siitä uupuu jo nyt ainakin 50 mrd euroa. Ei hyvältä näytä tulevaisuuskaan tavallisen kreikkalaisen kohdalla.

de comments

yhtä mieltä tässä asiassa. Vasemmiston mukana olo on käsittämätöntä.

Urpilaisenkin vakuussopimus on sitten salattu, joka lienee ymmärrettävissä niin ettei sen teksti kestä päivän valoa meille veronmaksajille annettuihin lupauksiin nähden. Muutoinhan tuota ei voi ymmärtää. Jos jotain pitäisi salata ns. liikesalaisuutena, niin tässä vakuussopassa pankkien nimet voi aivan hyvin salata ja muu avoimeksi.

muuan

"Näiden papereiden katsominen tuo myös vaitiolovelvollisuuden. En ole varma haluanko nähdä kaikki asiaan liittyvät paperit ja siten asettaa kapulan omaan suuhuni."

Mielenkiintoinen näkökulma. Voi puhua vapaasti, mutta vähemmästä ja vähäisemmän tiedon perusteella.

A_L

Ainakin kuuluu moniin ylempiin virkavastuisiin sekä yksityisissä yrityksissäkin, ettei nille mahdollisesti haitallinen tieto vuoda julkisuuteen.
Itsekin olen vaitiolovelvollisuus-sopimuksen allekirjoittanut, enkä voisi omalla nimelläni osallistua yhteiskunnallisesti mielestäni välttämättömään keskusteluun ja joudun muotoilemaan mielipiteitäni siten, ettei salassapidettävien asioiden tarkempi sisältö tule mielipiteitteni kautta julki.

Sama käytäntö on usein myös puolueilla puolueen sisäisiä asioita koskevissa kysymyksissä ja kokouksia pidetään paljon suljetuin ovin. Näkyvä osoitus tästä on käytännössä myös puoluekuri, jossa täysistunto-äänestyksissä kansanedustajien "kädet sidotaan" puoluekuriin, eivätkä he saa äänestää oman omatuntonsa mukaan.

Politiikka on yhteispeliä jossa on omat luottamukseen perustuvat proseduurit.
Soini tekee aivan oikein penätessään medialta aktiivisuutta avoimuuden lisäämiseksi, koska tietää yhteispelin proseduurien tärkeyden eduskunta- ja valiokuntatyön uskottavuuden kannalta.

tulevaisuuden profeetta

Jos emme saisi taaskaan tietää, mihin paskaan Suomea valtiona ollaan taas ujuttamassa? Soini on täydellisen oikeassa, kyllä meillä kansalaisilla on oikeus tietää, mitä meidän korruptoidut päättäjämme suhmuroivat. Toinen vaihtoehtohan olisi, että meidät vapautettaisiin maksuvelvollisuudesta, jos ei tietoa rupea löytymään.Maksakoot ne, jotka soppareita tekevät, ei koko kansa.

don Quijote

Kaatuu koko sopimusperusta, josta EU on sopinut. Jos Suomi nyt rupeaa sooloilemaan rikkomalla tehdyn sopimuksen, siitä ei mitään hyvää Suomelle seuraa. Mutta sehän on ollut alunperinkin persujen tavoite.

Mutta vanha viisaus toimii:

"Se parhaiten nauraa, joka viimeiseksi nauraa"

Liekö Oinonen vai Soini vaiko joku muu persu;=J

Oxensuxenstjärna

teitä tässä asiassa vain vaivaa?? Siikalakin jumalauta vain miettii persuja...Eikö tässä aiheessa oikeasti teidän mielestä ole mitään epäilyttävää? Tälläinen väki ansaitsee juuri tälläiset päättäjät. Ei teidän tarvitse tietää mihin teidän lastennekin verot ja varat sijoitetaan, hävetkää!

A_L

Millä puolueella on ollut suurin poliittinen vaikutus viimeisen vuoden aikana ?
- Tyhmä paljon työtä tekee viisas pääsee vähemmällä -
Ainoa PerusSuomalaisia suurempi sisäpoliittinen vaikuttaja on PerusSuomalaisten pelko, joka ajaa kuin riivattuna muita puolueita.
Eniten taitaa harmittaa hallituspuolueiden äänestäjiä, kun näkevät omien pettävän vaalikauden aikana kaikki antamansa lupaukset.
Kuntauudistus, varuskuntien lakkautukset ja verojenkorotukset ovat vasta alkua siitä mitä olemme tulossa pian yhdessä todistamaan, kun tällä "talouden pelastamis"-linjalla jatketaan.
Niskalenkki on pimeä kielikuva, kun köysi alkaa kiristyä...

de comments

kysyminen jo Kataisen hallituksen toimista rikollista? Jo on kokoomuksen taholta johdettu kansalaiset "täydelliseen pimentoon". Kuka vielä uskoo kokoomuksen toimiin ja ennen kaikkea oikeudenmukaiseen toimiin omien kansalaisten hyvinvointiin? Ihmeellistä kansaa on Suomessa jos tämä nykymeno jatkuu vielä pitkään.

PetSu

että Suomen talous on edelleen Euroopan ja varsinkin EU:n parhaiden hoidettu? Sitä epäilee vain nämä perusuomalaiseen uskoon tulleet, mutta sen tunnustaa useat Euroopan ja maailmankin asiantuntijat julkisesti omilla kasvoillaan, eivätkä puskalaukojat, joille ei ole jaettu tarpeeksi tietoa, tai he eivät haluakkaan sitä vastaanottaa.
Sellaisesta taloustilanteesta mikä meillä nyt on, voi vain suuretkin maat haaveilla. Euroopan talous on ilamn EU:a tai kanssa täysin riippuvainen maailmantaloudesta. Silti meillä on asiat toistaiseksi paremmin kuin hyvin.

paulivuorio

En tiedä, missä maassa elät. Koitappas uskotella noita hyvinvointi aatteitasi tuolle isolle ryhmälle suomalaisia
jotka joutuvat elämään suomen olosuhteissa alle 700 euron
tuloilla. Kataisen hallitus, jos pysyy koossa koko kauden,
tulee ajamaan Suomen valtionvelat ohi Ruotsin, takuuista
puhumattakaan. Suomessa 2,4 milj. työntekijää, Ruotsissa
4,5 milj. työntekijää. EU:n mentäessä luvattiin samat auto-
ja alkoholiverot kuin muissakin EU maissa ja paljon muutakin. Jokainen tervejärkinen kansalainen voi itse
päätellä, miten on käynyt.

Vierailija

Mutta demokratiasta ei kannata puhua samalla vuosikymmenellakään kuin nykyisestä kapitalismista. Yhteiskunnan läpinäkymättömyys ja liikesalaisuuksien ehdoton koskemattomuus ovat kapitalismin perustavanlaatuisia toimintaedellytyksiä. Yhteiskunnan läpinäkyvyys taas on demokratian ensimmäinen ehto.

PetSu

Kun ei tiedä, eikä haluakkaan tietää mistä on kyse jossakin asiassa, se oikeuttaa syöttämään pajunköyttä asiassa ja haukkumaan kaikki vastuunkantajat, kun itse on kuin se tetteriarvostelija, joka ei ole itse edes ollut paikalla, mutta asia pitää lytätä periaatteessa. Kun on väärät esiintyjät.
Mitä tulee tähän Olli Rehnin nimittelyyn, niin sekin on tyypillistä Soinille ja hänen puolueelleen. Kun Ministeri Wallin vähän kovisteli kahta Perussuomalaista kolmenkesken, niin juoksujalkaa Edustaja Oinonen juoksi kantelemaan Eduskunnan Oikeuasiamiehelle. Kaikkia muita saa nimitellä, mutta ei Persuja. Pj. Soini?

amppeeri antti

Kyllä Suomenkieli tuntuu olevan vaikeaa ymmärtää.

Soini tarkoitti sitä, että vaitiolovelvollisuudesta johtuen hän ei voisi kertoa asioista julkisuuteen, mutta mediaa ei koske vaitiolovelvollisuus, joten media voi julkistaa kansalaisille kaikki tietoon tulevat koukerot ja kieroilut.

Toisekseen Katainen, Urpilainen, V.Niinisttö jne. eivät kuulu suuriin ikäluokkiin ja he syytävät verorahoja minne sattuu ja vievät ”luuseriuksen” rahat.

amppeeri antti

Ja, luulempa, että asian kimpussa nyt jo häärii Kreikkalaiset-, Saksalaiset-, Hollantilaiset- ja Englantilaiset tutkivat-toimittajat.
Kyllä sieltä tietoa vuotaa ja paljon.

ilkkapellervo

Kuka teistä todella uskoo, että tämä sopimus ja sen ehdot pysyvät salassa Suomen kansalta 30 vuoden ajan.

Jokainen puolue niin nykyisestä hallituksesta ja oppositiosta tulee näiden vuosien aikana istumaan hallitusvastuussa. Ja se tieto on silloin pilkulleen kaikkien tiedossa.

Tämä salassapito on muodostuu hallituksen taakaksi ja laskee hallituspuolueiden kannatusta, erityisesti demareiden.

Vakuussopimus on leimaantunut Jutta Urpilaisen henkilöön. Hän on itse tomeruudellaan ja egonsa ylläpitämiseksi ottanut asian henkilökohtaisesti itselleen.

Vieras mies

- Herra presidentti (in spe), voisitteko kommentoidan tätä kansakunnan tulevaisuuden kannalta tärkeää asiaa?

- No comments, koska asiakirjat ovat salaisia en ole voinut niitä lukea koska silloin minulla olisi kapula suussa, enkä voisi niitä kommentoida.

- Mutta herra presidentti olisitte kuitenkin voinut regoidan ja ryhtyä asian vaatimiin toimenpiteisiin.

- Parempi näin, nyt voin puhua läpiä päähäni ja silti tietää sen mitä puoluetoverit korvaani kuiskivat ja persukammarin perällä minulle salaa näyttävä.

Voi näitä persukammarin poikia, löytyiskö jostain heille ihkaoma kunta hallittavaksi jossa voisivat harjoitella näitä vallankäytön perusteita. Miten tuosta porukasta edes ministeriainesta löytyisi.

On sitten eri asia, että koko vakuussopimus on demareitten sisäpoliittista pelleilyä johon yksikään muu EU-maa ei langennut. Kaikkea se persupelko teettääkin!

AllSynergy

Ei tuossa valitettavasti ole tällä kertaa Soinin sanomisessa päätä eikä häntää.

- Vaatii ensin että saa nähdä paperit
- Sitten saisi kyllä nähdä, mutta epäileekin nyt että ei haluakaan nähdä ja antaa loogisesti varsin onnettomia tekosyitä
- Toisaalta epäilee että vaikka näkisi, niin ei sitten ymmärtäisi papereita

On se Soini nyt sentään tuota reippaasti älykkäämpi kai eli miksi teeskennellä tyhmempää? Ja ei ymmärrä englantia... ei kai tuo nyt voi olla Soinin sanomaa. Jos ei osaa, niin opettelee tai palkkaa puoluetuellaan tulkin (saanee ilmaiseksikin eli ei pitäisi olla ongelma). Aika heikko vaihe on Perussuomalaisilla nyt menossa.

Allekirjoittanut

Hän vetoaa lehdistöön salaisen sopimuksen paljastamiseksi ja kääntämiseksi selkokielelle. Näin Jyrki Käteinen ei saa tukittua Soinin suuta salassapitosopimukseen vedoten.

Näin myös koko muu kansa saa tietää, mitä kokkelit ja demarit kulissien takana puuhaavat suomalaisten päänmenoksi. Soini on "pain in the butt" hallituspuolueille, sen näkee näiden nettikeskustelujenkin perusteella, kun suuri joukko kokkeleita ja citykepulaisia nokkii Soinia jokaisesta hänen hallitusta arvostelevasta "sutkauksestaan".

Hilda K.

koska valtiosopimuksiin ja sen suuruusluokan velvoitteisiin pitää saada lupa kansanäänestyksellä. Ei tämä ole uusi asia historiassa.
Sopimukset eivät ole koskaan astuneet edes voimaan. Ne eivät velvoita Suomea mihinkään. Teeskentely voidaan heti lopettaa, jos halutaan.
Suomen eliitti jota edustaa pienilukuinen suuri valiokunta tai muu eduskunnan sisäpiiri, ei voi tehdä valtiosopimusluokkaa olevia sitoumuksia suomalaisten puolesta ilman kansan lupaa, joka saadaan vain kansanäänestyksellä.
Kaikki euroa ja EU:ta ja Suomea koskevat isot sopimukset voidaan katsoa pätemättömiksi monesta laillisesta syystä: Sopimusoikeus tuntee useita pätemättömyysperusteita, jotka tässä tulevat käyttöön. Sopijaosapuolta on petetty, erehdytetty, tietoja on salattu... Etsi hakusanalla "sopimusoikeus", "pätemättömyysperusteet", "petollinen viettely".

don Quijote

Suomen laki kun ei tunne sitovaa kansanäänestystä;=J Eikä se ole tarpeenkaan; koska on vaikea laatia sellaisia on/off kysymyksiä, joita kansalaiset ymmärtäisivät - paitsi tietysti persujen provosoimina;=J

Aicos99

"Mielestäni PS:n puoluejohtaja Timo Soini "ei ansaitse ryöpytystä ja liturgian saarnaa pääministeri Kataiselta".
Bobrikov on humoristinen kevennys kuumaan tilanteeseen-
ja luterilaisen kirkon oppeja noudattava Katainen onkin
omantuntonsa ja tekojensa "vanki".

"Yksinoikeutta ei Kataiselle eikä Urpilaiselle ole annettu"!
1.Paljonko meni rahaa ja 2. Paljonko tuli rahaa?

Tässä tuli viimein esiin se että syyttely,kovan kaliberin puheen pitäjää,sarnaajaa ei maamme hallituksessa tarvita-
pääministeriä siis!

Kokoomus on vahva mutta yksikin virhe maksaa kannatuksen menetystä. Onko varaa olla itsekeskeinen,salainen,ylpeilevä,
kiihkoilija...Kreikan tukija ilman tarkempia selvityksiä?

Ministeri Urpilaianen tekee kabinetissaan työtään ja jakaa
rahaa liian löysästi.

Mitä Kreikan vakuudet ovat,mitä niihin sisältyy-ja milloin ne saadaan takaisin-sillä fakta on se että me itse tarvitsemme pääomitusta vajaan vuoden sisällä ja se on ansa-johon ei pidä talouttamme ja maamme muita asioita
ajaa.

Mielestäni eteläisen Euroopan pitäisi kyetä muodostamaan oma
unioni sillä keski-ja pohjoinen Eurooppa on niin erilainen.

Miksi Kreikalle pitää kaataa yli 130 miljardia euroa?
Miksi vakuus on vain murto-osa tuosta summasta ja mitä muuta
Merkel ja Zarkozy ajavat takaa?
------

PS:n Timo Soinille sanon-yritä mies pitää mölyt mahassa-ja hillitä itseäsi sillä puolueen johto onn oltava linjassa
eduskunnan muiden puoluejohtajien kanssa.

olavinieminen

Kun lähdetään nyt salailun tielle valehtelevan Kreikan kanssa niin ei hyvä seuraa. Kreikka pääsi valehtelemalla euroon, sitten kaikkia talouden hoidon ehtoja ei ole noudatettu ja EU syytää Kreikan rahaa konkurssiin. Kreikan velka ei lyhene vaan kasvaa.

Nuo salaiset pankit ovat pian konkurssissa ja tilalla uudet pankit. Sillä tavalla on Suomen vakuudet mitätöity kreikkalaisen tyylin mukaisesti. Muut maat eivät tähän vedätykseen suostuneet.
Sopimus on ehdottomasti suomennettava ja mitä tekee sitten Suomen eduskunta?

Kenen etu on pitää Kreikka eurossa? Miksei sitä päästetä irti ja hoitamaan omat ongelmasa itse. Vain siten saadaan korruptio kuriin ja väärinpelaajat vastuuseen.

Old Fargo

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2012/02/1501527/saksa-varvaa-v...

Saksasta lähtee verovirkailijoita Kreikkaan. Kreikan ERITTÄIN korruptoitunut ja kierouteen altis verosekamelska vaatisi suomalaisiakin verotarkastajia.

Verotus-franchising etenee!

Vai kuka kuvittelee, että Saksa huvikseen tai loukatakseen lähettää verovirkailijoita Kreikkaan? Ja vastaanoton tiedetään olevan huono, niin ilkeitä ja kieroja verovirkailijoita ilmeisesti on vastassa. Kuten natseiksi nimittäviä kadunmiehiäkin.

Tällaista siis rehti-Kreikan uutisissa.

Matti O Koskela

Soinilta ainoa mahdollinen tulkinta. Niitä harvoja fiksuja tyyppeja politiikan kartalla. Ottaa informaationsa medialta ja käyttää tulkinta- ja sananvapauttaa täydeltä laidalta kun muut ovat antaneet sidottaa suunsa.
Mm. tämän Siikalan narsistinen pölötys on patologisen lapsellista vihapuhetta Vihreiden sabluunan mukaan, Perus-Suomalaisia vastaan..

de comments

tullut huomioiduksi Siikalan blogeissa ja kommenteissa jo pitkän aikaa. Ihan Vihreiden tapaan. Pitävät itseään suvaitsevina, mutta tosiasiassa eivät huomaa "malkaa omassa silmässä". Kovia ovat arvostelemaan ja nimittelemään varsinkin persuja. Lieneekö kateutta vai oikein harkittua vihaa? Samanmoista "suvaitsevaisuutta" olen ollut havaitsevinani myös kokoomuksen kannattajien taholta täälläkin kommenteissa.

Suvaitsevaisuus on ihmeellinen asia nykypäivän Suomessa. Sen saa näköjään itse omia ja uskoa olevansa sellainen. Olisi välillä hyvä katsoa peiliin itse kunkin ja miettiä syvintä.

Mercantil

arvostelua pitää kestää, joten ei sitä kannata nyt heti valittaa jos hieman arvostelua annetaan.

Soinin mukaan toisen kutsuminen bobrikoviksi on arvostelua, joten jos saman tyylistä arvostelua tulee takaisin niin se pitää kestää, eikös vain? vai onko se niin että tässäkin on vain yksisuuntainentie käytössä.

de comments

aivan eri asia kuin vihapuhe. Arvostelua on se kun otetaan johonkin päätökseen tai ehdotukseen toinen näkökanta kuin mitä joku toinen taho on esittänyt. Se, että mennään esimerkiksi henkilön ulkoisiin olemuksiin nimittelyin, on vihapuheeseen verrattavissa olevaa puhetta. Arvostelua on toki kestettävä, mutta sekin on tehtävä perustelemalla asiallisesti.

Mercantil

toisen nimittely on arvostelua taositen mielstä se on helppojen irtoisteiden keruuta kun varsinaisia argumentteja ei kyetä perustelemaan muutoin.

Kun sanoo toista bobrikoviksi on suomen kolmanneksi suurimman puolueen puheenjohtajan arvomaailman mukaan arvostelua.

Mercantil

että kansanedustaja tekisi päätöksiä jonkun muun avulla kuin vain mediaan tukeutuen.

Todella "fiksu" perustaa oman kantansa ja sanomansa vain ja ainoastaan median kertomaan tietoon mitä sitä asiakirjoja viitsi lukea kun lehteä lukemalla pääsee helmpomalla.

Just joo, sananvapaus katoaa kun lukee asiakirjoja, kuka tuohon uskoo, ai niin mestari sen kertoi niin tottahan se on silloin.

de comments

tekisi päätöksiä muutoin kuin mediaan tukeutuen.

Minusta taas median käyttäminen hyödyksi siihen, että tärkeät talouteen liittyvät asiat tulevat yleiseen tietoon, on medoiden yksi tärkeimpiä tehtäviä. Tosin meillä se ei ole kuulunut niiden uutisointiin noin yleisesti ottaen. Kylläkin kaikenlaiset jourut ovat sitä antoisinta uutisainesta. Ei ihme etteivät kansalaiset ole kiinnostuneita politiikasta suuremmassa määrin.

Tuossa mielessä ymmärrän hyvin Soinin blogikirjoituksen, sillä puolueilla eikä varsinkaan yksittäisillä kansanedustajilla ole mahdollisuutta saavuttaa tietoa kansalaisten tietoon. Tosin ei aina silloinkaan mikäli uutista eli tärkeää tietoa (kuten salainen vakuussopimus) ei välitetä "joka tuutista".

LT

Soinin näkökanta on mielenkiintoinen. Nokkela Soini voi olla aivan oikeassa. Salaisena pidettävä tieto saattaa vaikeuttaa laajemminkin Kreikan taloudelliseen tukemiseen liittyvää arvostelua.

Kansanedustajat eivät voi äänestää vakaussopimuksesta vastuullisesti tuntematta sen sisältöä. Jos sopimus avataan kansanedustajille, se pitäisi avata ilman vaitiolovelvollisuutta. Vaitiolovelvollisuus estää sopimuksen sisällöstä keskustelemisen eduskunnassa. Tämä on mielestäni demokratian vastaista.

Andrea C.

Kyllä Soini ja persut aina saa väen liikkeelle. Johtuneeko siitä että kertoi jo ennen parlamenttivaaleja näiden Kreikka- ym.tapahtumien tulevan ja maksujen ja verojen lisääntyvän.

Olisihan se mukava jos hän olisi väärässä, vaan kun ei. Pakko myöntää.

Myöntäkää. Myös Rehn.

rianne

Eduskuntavaaleissa Soinia äänestivät myös monet koulutetut kaupunkilaiset.

Moni heistä on pettynyt Soiniin vaalien jälkeen, koska hän ei lähtenyt hallitukseen muuttaamaan asioita.

Hän on vaaleista saakka puhunut samaa Kreikka-litaniaa, joka alkaa tulla jo kuulijan korvista. Oli kyseessä mikä tahansa Suomen sisäinenkin asia, niin Soini esitti samaa Kreikka-teatteria eduskunnassa.

Nyt hänen käytöksensä ja puheensa alkaa herättää entistä enemmän hämmästystä. Bobrikov- kommentointi on alamittaista ja tuo väistämättä mieleen väkivallan mahdollisuuden päättäjiä kohtaan. Tulisi olla täysin tuomittavaa demokratiassa, missä valtaa käyttää vaaleissa valittu hallituspohja.

Ja tämä kommentti sitten on ihan omassa lajissaan. Vastuunpakoilua ja populistista asioiden hämmentämistä. Jos media lähtee asiaa sättäämään, niin mitään takeita ei ole siitä, että edes ymmärtävät mistä kirjoittavat ja raflaavat lööpit nousevat pääasiaksi.

Sama hätä näyttää tosin olevan kepullakin. Hätäisiä takinkääntölauseita ja omistuista "lasten ja lööppien kieltä". Seli, seli ja edelleen - ihan kuin hiekkalaatikolla.

Ei enää oikein kiinnosta seurata Suomen politiikkaa, kuin osaamattomia kakaroita hiekkalaatikolla. En halua uskoa, että me suomalaiset olemme niin tyhmiä ja manipuloitavissa kuin muutamat poliitikot ja puolueet luulevat.

de comments

että vakuussopimus kokonaisuudessaan on Vvm:n taholtakin laitettu salaiseksi? Miksi? Eikö riitä että salataan niiden pankkien nimet jotka ovat sopimuksen osapuolia Kreikan osalta? Muutoinhan ei sopimuksen sisältö sinänsä påitäisi olla salattua. Vain jos hallitus haluaa omien intressiensä tähden salata sen mistä Jutta on loppujen lopuksi sopinut ja ettei tuo sovittu kestäkään päivänvaloa meille veronmaksajille, voin ymmärtää salailun.

Metu

Kun katsotaan vakuusasiaa ylhäältä päin, niin se on yksinkertainen asia. Koska kaikki muut maat paitsi Suomi katsovat, että siitä ei ole mitään hyötyä, niin siitä ei varmasti ole mitään hyötyä.

Taitaa tuo englanninkielinen juridiikan kapulakieli todennäköisesti olla Urpilaisellekin liian vaikeaa. Mutta eipä sitä tarvitsekaan ymmärtää, siksi se salataan.

ilkkapellervo

Näitä sopimuksia hoitaa Suomen puolesta joku investointipankki. Valtiovarainministeriöllä ei tähän vastuut riitä. Liituraitamiesten päätehtävä on järjestää arvopapereiden liikkeeseenlaskuja sekä harjoittaa arvopapereiden ja yrityskauppojen välitystä.

Toiminnallaan ne auttavat asiakkaitaan, yrityksiä, valtioita ja institutionaalisia sijoittajia keräämään pääomaa rahoitusmarkkinoilta arvopapereilla ja johdannaisilla.

Joku vetää tästäkin sopimuksesta 5-10 milj. € vuodessa.

Htalk

Kreikka-1/2012 paketti on ajan ostamista Kreikan dramaan siirtymiselle ja reaalitaloudessa töissä olevien veronmaksajien verovarojen siirtoa spekulaatiotalouteen.

2/1012 ( =syksy 2012) drakma-tukipakettia odotellessa...

Reaali-talouden osuus on alle 10 % kokonaistaloudesta.

Luottoluokittajat pitivät Islannin sekä amerikkalaiset pankit,(Lehman Brothers,Citycorp-pelastus) ja vakuutusyhtiöt (mm. AIG) konkurssia/pelastusta edeltäviltä kuukausilta parhaimmissa maksukyky luokissa (A2 –AAA ).

Samat luottoluokituslaitokset pankkien avulla auttoivat Kreikan velkaantumaan valehtelemalla Kreikan luottoluokituksen.

Pankkien ja luottoluokittajien yhteistoiminnan kautta reaalitalouden veronmaksajasukupolvet (nykyiset ja tulevat) työntävät pankeille valtioidensa kautta rahaa korkoina josta konkreettisena esimerkkinä on Kreikka-tukipaketti 1/2012.

Tämä Kreikka-tukipaketti ei varmasti tule jäämään viimeiseksi. Seuraava tukipaketti annetaan Q3/2012 tai Q4/2012 syksyllä kun Kreikka siirtyy drakmaan.

Julistaja

Vaan ettei ollutkin Urpilainen itse, joka ohjaili
kreikkalaispankit vaatimman paperin salaamista.

Mainio juttu. Vastoin vaalilupauksia toimiminen
julistetaan salaiseksi. Näin SDP:tä ei voi enää
syyttää takinkäännöstä eikä pelaamisesta kaksilla
korteilla. Se olisi sitä salaisuuden rikkomista.

Kreikkalaispankeillehan se olisi ollut vain kova
juttu, että Suomen valtiokin luottaa heidän vaka-
varaisuuteensa ja kykyynsä maksaa lainat valtion
puolesta pois. Miksi sitä nyt pitäisi salata.

de comments

mieleesi salatusta vakuussopimuksesta. Onhan se toki yksi mahdollisuus. Mutta saattaa se kyllä olla Kreikan pankkipiireistäkin lähtöisin. Mene ja tiedä. Salauksesta kuitenkin sen verran, että jos salauksella halutaan suojata pankkien nimien esille tulo, niin silloin koko sopimuksen salaaminen tässä onkin se suurin ihmetyksen aihe. Salata kun voi vain nuo sopimuksen osapuolet eli pankkien nimet. Miksi näin ei menetelty? Se onkin jo sitten Jutan selitettävä mielestäni tarkemmin. Tämä tulisi myös kansanedustajien vaatia.

Mitä sitten tulee Jutan suullisiinkin kertomiin siitä kuinka tämä hallitus tulee toimimaan avoimmuuden lukuun, niin tämäkö on sitten Jutan ja SDP:n avoimmuutta?

Paljonkohan hallitus antaa tietoa tuosta sopimuksesta eduskunnassa käydyn tiedonannon puitteissa? Jää nähtäväksi ilmeisesti torstaina. Maanantaina Saksassa käsitellään parlamentaarisesti tukipakettia ja ilmeisesti laajemminkin Kreikan tukemista. Ollaanpas kuulolla tulevista tapahtumista. Tässä kyllä Hallituspuolueet syövät omat "eväänsä", toivottavasti.

Shades

Kreikan pankit ovat tässä vakuushoppailussa ehkä kuitenkin vain eräs osa. Olisikohan niin, että EKP löytyisi myös näidenkin Suomen vakuuksien takaa jos ketju mennään lopppuun asti?

Kreikan pankithan eivät ole sen uskottavampia kuin Kreikan valtiokaan.EKP on ryhtynyt jo toistamiseen yhteensä sadoilla miljardeilla (265 mijardia) subventoimaan pankkeja ja ostamaan niitten velkakirjoja ja siksi Italiastakin ollaan vielä vähän aikaa hiljaa.

Portugali on jo seuraavana odottamassa vuoroaan uuden tukipaketin saamiseksi ja kovasti on paineita EVM:n kasvattamiseen,vaikka Saksa ei vielä ole siihen suostunut.

On se vain kovin erilaista tämä suomalainen EU-kuuliaisuus. Saksassa jopa Merkelin hallituksen sisäministeri Friedrichs kehottaa Kreikkaa eroamaan EMU:sta. Saksassa myös 62 %:ia kansalaisista vastustaa Kreikan II:s tukipakettia. Kyllä se silti Saksan parlamentissa läpi menee. Ero Suomessa ja Saksasssa on asioiden avoimesta keskustelusta asiaperustein yhteiskunnassa eikä sanelemisdoktriinilla Saksassa kukaan pärjää eivät edes presidentitkään.

Kataisen nuhtelut Soinin Bobrikov-vertauksesta ovat naurettavia. Katainen, joka täräytti itse Venäjällä ettei Venäjä ole suurvalta, tekee sillä itsensä kyllä vain naurunalaiseksi.