Tiistai 24.10.2017

Iso vaatimus Saksalle: + 250 mrd. € ja sassiin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.2.2012 09:18
Päivitetty: 
27.2.2012 09:35
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Meksikon presidentti Felipe Calderon puhui G20-maiden kokouksessa viikonloppuna.

Talousmahtien G20-kokouksen pääviesti euromaille tuli viikonloppuna selväksi: Euroopan vakausrahastoja on kasvatettava tai kansainvälistä apua ei kannat turhaan odotella.

Viestin puki toisin Bloombergin haastattelema Goldman Sachsin ekonomisti:

- Eurooppa ei oikeastaan tarvitse ulkopuolista rahaa. Se tarvitsee parempaa talouspolitiikkaa ja erityisesti Saksan näyttämään tietä omalla toiminnallaan, investointipankin johtaja sanoi.

Tätä mieltä on myös kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n johtaja Christine Lagarde.

Eurojohtajat kokoontuvat tällä viikolla keskustelemaan pysyvän vakausrahasto EVM:n perustamisesta. EVM:sta on jo olemassa poliittinen periaatepäätös, mutta tämän viikon huippukokouksessa siunataan rahaston lopullinen koko.

G20-maiden talousjohtajat ilmoittivat hyvin selvästi, että EVM:n nykyistä suunniteltua 500 miljardin euron kokoa tulee kasvattaa vähintään 750 miljardiin euroon. 250 miljardin euron lisäpotti tulisi kaikkien euromaiden kukkaroista, ja tämä kasvattaisi myös Suomen osuutta nykyisestä sovitusta 14 miljardista eurosta mahdollisesti yli 20 miljardin euron. Lisäys vaatisi uuden käsittelyn eduskunnassa.

Euromaat toivovat IMF:ltä noin 500 miljardin euron panostusta Euroopan velkakriisin hillitsemiseksi. IMF:n ja EVM:n rahastojen toivotaan lisäävän yksityisten sijoittajien luottamusta velkaongelmien kanssa painiviin euromaihin.

Erityisesti paine kohdistuu Saksaan, joka on ajanut läpi euron kriisin tiukkaa talouskuripolitiikkaa. Saksan kanssa samoilla poliittisilla linjoilla ovat niin kutsuttuun kolmen A:n kerhoon kuuluvat rikkaat euromaat. Suomi on ollut tiukasti Saksan kyljessä talouspolitiikassa.

AAA-klubin vastapainona toimii Ranskan ja eteläisen Euroopan blokki, joka toivoisi suurempaa "solidaarisuutta" euroalueella. Käytännössä tämä solidaarisuus tarkoittaisin suurempaa yhteistä vastuuta rahaliiton maiden välillä.

Euroopan keskuspankin tarkoitus paljastaa lähipäivinä, kuinka paljon se on saanut hakemuksia ensi kuussa aloitettavaan toiseen lainaohjelmaan. EKP antaa eurooppalaisille pankeille lainaa, jonka ehdot ovat erittäin edulliset. Lainan korko on ohjauskorko ja laina-aika kolme vuotta.

Käytännössä edullisen lainan on tarkoitus valua ainakin osin Espanjan, Italian sekä Ranskan valtionlainoihin. Näin kävi viimeksi, kun EKP laski joulun jälkeen liikkeelle noin 500 miljardia euroa edullisia lainoja.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Rohmar

Juuri samainen pankkiiriliike oli konsultoimassa Kreikkaa EU:n huijaamisessa ja talouskupruissa. Ja nyt vaaditaan tiukasti eurooppalaisten veronmaksajien rahoja tiskiin.

Goldman Sachs on se syöpä, josta pitäisi päästä eroon. Ainakin EU:n alueella se pitäisi asettaa liiketoimintakieltoon, mutta ei. Nämä rahan räplääjät ovat niin Washingtonissa, kuin EU:ssakin politiikan ylpäpuolella.

Rohmar

USA on laskenut liikkeelle tuhansia miljardeja dollareita elvytykseen.

Sen sijaan, että varoilla olisi elvytetty, ne ovat päätyneet pankkiiriliikkeiden kautta mm. raaka-ainepörsseihin, ja mihin tahansa, jossa on arvoa, toisin kun dollarissa.

Jos, ja kun, USA ei voi lunastaa dollareitaan takaisin, kyseessä on globaali petos. Tähän suuntaan ovat
närkästyneinä vihjailleet mm. Kiina ja Venäjä.

* * *

Euroopassa eritoten Saksan asema on hyvä. Se on Kiinan kokoinen vientimahti ilman Kiinan ongelmia. Ainoa ongelma mikä tästä seuraa, on se, että tuo menestys luo euroalueelle epätasapainoa. Se on syönyt Suomenkin kilpailukykyä, ja ajaa Suomen lamaan.

Euroopassa on tapahtunut myös poliittista siirtymistä. Saksan on ylimaltillisena NATO- jäsenenä siirtynyt yhä lähemmäs Venäjää, ja Venäjä Saksaa. Heillä kun on yhteiset intressit. Nämä kaksi mahtia määräävät euraasiassa, ja EU:sta on yhä enemmän muodostumassa kallis vikinäpönttö, joka voi hajota.

iirisiines

February 27, 2012 - White Hats Report #37The White Hats Call For Joint International Criminal Investigation: America Demands Its $15 Trillion Dollars Back! http://tdarkcabal.blogspot.com/2012/02/february-27-2012-white-hats-repor...

Nyt maailman suurin rahahuijaus alkaa levitä myös mainstreamiin. http://sijoituskulta.blogspot.com/2012/02/nyt-maailman-suurin-rahahuijau...
Suomalaisia on huijattu pahasti - Benjamin Fulford kirjoittaa blogissaan http://hallituksenkorruptio.blogspot.com/2012/02/suomalaisia-on-huijattu...

Alkaa hienosti avautua tämä loputtomalta vaikuttava talousrikosten suuri lankakerä. Kirjoitin aiemmin viime viikolla (17.02.2012 Nyt maailman suurin rahahuijaus alkaa levitä myös mainstreamiin.) kuinka ympäri maailmaa Illuminati-pankkiirieliitti on kavaltanut 15 biljoonaa dollaria briteissä ja tähän koko soppaan liittyy paljon muutakin skandaalia - joka kummasti osoittaa jälleen kerran äärimmilleen korruptoituneeseen Italiaan ja etenkin Vatikaaniin: 1.) 09.02.2012 Four Priests Charged In Vatican Banking Scandal. 2.) 19.02.2012 'VatiLeaks' embarrass the Holy See. 3.) 15.02.2012 Berlusconi could get five years.

Tämä maailman suurin talous-skandaali jatkuu jatkumistaan, jonka seurauksena lukuisat pankkiirit ja eri maiden virkamiehet ovat eronneet kilpaa... 21.02.2012 Massive Resignations Have Started. Tässä hieman lisää nimiä tuohon listaan: 22.02.2012 All the big banksters Resign! This has to be more than a Coincidence. Tämä oli myös mukava kirjoitus, puhumattakaan videoiden sisällöstä: 22.02.2012 BIX WEIR: Silver RARER Than Gold, Are Fulford & Wilcock Correct? AND a Spring 2012 CRASH [SGTreport Exclusive].

Htalk

Euro on ollut hyvä ratkaisu Suomelle, mutta se hyvyys edellyttää että sopimuksia noudatetaan. Nyt näin ei ole ollut eikä sopimuksien noudattaminen ole näköpiirissä nähtävissä olevassa tulevaisuudessa.

EMU-alueen idea on että noudatetaan olemassa olevia sopimuksia. EMU säännöt on juuri tehty siksi, että EU ja EMU jäsenmaiden (talous)politiikka lähenisi toisiaan jäsenmaiden omin toimin.

2000-luvun alussa Saksa ja Ranska itse vesittivät EMU-alueen sanktiovaatimukset EMU sopimusrikkojille syynä olisi se että he itse rikkoivat myös EMU-sopimuksia...

Odotamme välimeren mailta rahoittamiemme tulevien kriisimekanismien kunnioittamista sen jälkeen kun ...

1. Kreikka valehteli systemaattisesti talouden tunnusluvut Komissiolle ja EKP:lle.

2. Irlannin pankit läpäisivät stressitestit mutta muutaman kk. päästä ne olikin pakko rahoittaa EU kautta..

3. Portugali saadakseen tukipaketin valehteli oman säästämisen siten että merkitsi säästettyihin varoihin myös erääntyneitä velkoja joita ei oltu maksettu.

Lähde: Ks. YLE:n uutinen
http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/05/wsj_portugali_saasti_...

4. Espanjalla Budjetin ulkopuolista velkaa on piiloteltu lainvastaisesti kuntahallintoon...

"Kansainväliset pankit ja muut Kreikan valtion yksityiset rahoittajat ovat kriisivuoden kuluessa vetäneet maasta turvaan ainakin 75 miljardia euroa. Tilalle ovat riskin kantajiksi tulleet eurovaltiot, IMF ja EKP. Nyt jo yli puolet Kreikka-riskistä on euromaiden veronmaksajilla – joiden huoleksi jäävät tätä menoa pian myös Kreikan velkasaneeraukset."

Lainauksen lähde: Jan Hurri Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/05/25/yli-puolet-kreikka-r...

5. Financial Times (FT) sai maanantaina käsiinsä 10 sivua pitkän Kreikan velkaa käsittelevän salaisen raportin, joka jaettiin euroalueen virkamiehille viime viikolla.
Suomen valtiovarainministeriöllä oli ennen allekirjoitusta tieto että 2/3 tukipaketin periaatteista ei toimi...
Tämä salainen raportti (linkki alla) jaettiin Emu-maiden valtiovarainministereille ennen 130 mrd. tukipäätöksen tekemistä ja siinä nimenomaan varoitetaan että kaksi kolmesta tukipaketin pääperiaatteesta ei toimi... ja silti toimimaton tukipaketti myönnettiin Kreikalle ja rahansiirto reaalitalouden veronmaksuorjilta valtion, ERVV:n ja Kreikan kautta pankeille toteutetaan...

Linkki FT:n sivuille vaatii rekisteröitymisen:
http://www.ft.com/intl/cms/s/b5909e86-5c0f-11e1-841c-00144feabdc0,Author...

6. Siteeraten ministeri Jaakko Iloniemeä, jota myös Eurooppa-tuntemuksen osalta arvostan korkealle n. 50 v. ulkopoliittisen kokemuksenkin osalta...

ks. Linkki

http://suomenkuvalehti.fi/blogit/eri-mielta/eurooppalaisempi-saksa-saksa...
”Kreikkalaisesta näkökulmasta ne kymmenet, jopa sadat miljardit eurot, joita Euroopan unionin maksukykyiset jäsenet hampaat irvessä keräävät ovat saksalaispankkien pelastusrahoja. Se herättää katkeruutta, kun tarjolla on vain laskeva elintaso, entistä heikommat palvelut ja korkeammat verot."

Rohmar

- Sixten Korkmann taannoin vihjaili, että oma valuutta olisi voinut olla hyvä ratkaisu, jos me olisimme voineet luottaa siihen, että Suomen Pankki ei sössi asioita. Tässä asiassa olen samaa mieltä.

- Kun EU:ta ja euroa lobbasi "Eurooppalainen Suomi ry.", niin esitin radiossa kysymyksen Heljä Misukalle: "Onko niin, että Suomi on vaarassa joutua velkaisten emu maiden lainojen maksajaksi". Tällä haluan sanoa sen, että riskit olivat nähtävissä jo silloin, mutta niitä ei haluttu nähdä.

- 1990- luvun lamakin johtui pitkälti EMU- jäsenyyteen tähtäämisestä: Pankkisektori vapautettiin holtittomasti, Suomi hirttäytyi "vahvan markan" politiikkaan, ja Suomen Pankki syvensi tahallisesti lama syöksyä, jotta kansalle opetettaisiin, kuinka käy, kun ei voi devalvoita. Näitä toimia Korkmaan on julkisesti ilmoittanut häpeävänsä. Annan hänelle siitä arvostusta.

- Suomi ei ole, eikä voi koskaan tulla Saksan kanssa kilpailukykyiseksi. Tästä seuraa se, että Suomen talous kärsii liian korkeasta valuuttakurssista, ja Saksan talous hyötyy liian matalasta valuuttakurssista. Pohjimmiltaan EMU ei voi toimia, koska se ei tasoittanut valtioiden välisiä eroja, vaan lisäsi niitä.

sos

Mikäli näitä Kakkulan kaivoja ryhdytään täyttämään rahalla, Suomi on Kreikan mallin mukaan todellisissa maksuvaikeuksissa.

Sitten Suomessa verot nousevat pitkäksi aikaa, palvelut vähenevät radikaalisesti ja 3A luottoluokitus putoaa ties minne, joten korkotaso nousee ja velallisten asema käy entistä tukalammaksi.

Talouselämälle tämä on myrkkyä viennin ja kulutuksen romahtaessa ja syömävelan kasvaessa.

Sitten vain äänestämään päättäjiä....

Htalk

Reaali-talouden osuus on alle 10 % kokonaistaloudesta.

Luottoluokittajat pitivät Islannin sekä amerikkalaiset pankit,(Lehman Brothers,Citycorp-pelastus) ja vakuutusyhtiöt (mm. AIG) konkurssia/pelastusta edeltäviltä kuukausilta parhaimmissa maksukyky luokissa (A2 –AAA ).

Samat luottoluokituslaitokset pankkien avulla auttoivat Kreikan velkaantumaan valehtelemalla Kreikan luottoluokituksen.

Pankkien ja luottoluokittajien yhteistoiminnan kautta reaalitalouden veronmaksajasukupolvet (nykyiset ja tulevat) työntävät pankeille valtioidensa kautta rahaa korkoina josta konkreettisena esimerkkinä on Kreikka-tukipaketti 1/2012.

Tämä Kreikka-tukipaketti ei varmasti tule jäämään viimeiseksi. Seuraava tukipaketti annetaan Q3/2012 tai Q4/2012 syksyllä kun Kreikka siirtyy drakmaan.

Htalk

"Euromaat toivovat IMF:ltä noin 500 miljardin euron panostusta Euroopan velkakriisin hillitsemiseksi. IMF:n ja EVM:n rahastojen toivotaan lisäävän yksityisten sijoittajien luottamusta velkaongelmien kanssa painiviin euromaihin."

IMF:n laskelmien mukaan Kreikka voisi lainata jo lähivuosina sijoittajilta lisää?

Tämä edellyttää IMF:n laskelmien mukaan:

1. Kreikan velkasuhteen olevan alenevalla uralla.
2. Valtiontalouden perusyliiäämää on kääntynyt positiiviseksi.

Talouselämä 7/2012:

Nordean pääekonomisti Roger Wesman toteaa uudessa Talouselämä-lehdessä kysymykseen voiko Kreikka palata markkinoille?

" Ei , ei missään nimessä, IMF:n laskelmien heikoin kohta juuri tässä. Pidän niitä näiltä osin lähinnä viihteellisinä. "

Vaihtoehdot ovat piuhojen irrottaminen tai tuen jatkaminen. Jos tukea jatketaan rahoitustakin pitää jatkaa vähintään vuosikymmenen".

Lainaus Hanna Säntti, Talouselämä 7/2012 sivu 11.

Mauri T Taavitson

Ihmetyttää tämä euron kurssi. Vaikka rahaa jaetaan pankeille 500 miljardin erissä neljännesvuosittain, kurssi vaan nousee.
Kaiken järjen mukaan rahan arvon pitäisi pudota rajusti ja euron heikentyä dollaria vastaan.
Loogisen päättelyn avulla tulee siihen johtopäätökseen, että dollaria painetaan aina hieman enemmän, niin eurovaluutta sen kun vaan vahvistuu.
Tästä taas voidaan vetää sellainen johtopäätös, että Saksa voi jakaa näitä 500 miljardin paukkuja loputtomasti ja kohta me varmaan ollaan velattomia ja onnellisia.
Yksi epäilys kuitenkin kohdistuu tätä loistavaa kehäpäätelmää kohtaan. Mitäs jos Eurostoliitto hajoaa ja Suomi joutuu maksamaan velkansa tavaroilla, kun kukaan ei enää huoli euroja tai dollareita. Taitaa tulla kovat valuuttasota-korvaukset maksettavaksi.