Lauantai 21.10.2017

Uuden yrittäjän lupaus: Helsinki-Turku-väli 3 € / suunta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
2.3.2012 15:18
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Uusi halpabussiyhtiö haluaa laajentaa kesällä.

Suomen maanteille vyöryvä halpabussiyhtiö Onnibus lupaa kuljettaa matkustajat edullisimmillaan Helsingin ja Turun välillä 3 euron hintaan.

Onnibus on jättänyt Etelä-Suomen ely-keskuksille hakemukset pikavuorolle välillä Raisio-Turku-Helsinki ja Tampere-Hämeenlinna-Helsinki. Yhtiö ajaa jo nyt Tampereen ja Porin väliä.

Uudet linjat on tarkoitus aloittaa kesäkuussa.

Uusi bussiyhtiö käyttää halpalentoyhtiöiden tapaan sivupysäkkejä matkoillaan. Bussiyhtiön kohdalla kyse ei kuitenkaan ole kustannussäästöstä, vaan Suomen laista: vanhoilla bussiyhtiöillä on yksinoikeuksia pikalinjoille suurten kaupunkien välillä.

Nämä yksinoikeussopimukset päättyvät, ja vuonna 2014 yhtiö kertoo aloittavansa liikennöinnin perinteisiltä linja-autoasemilta.

Esimerkiksi Helsingissä Onnibus lähtee Mannerheimin ratsastajapatsaan edustalta Kiasman vierestä. Tampereella lähdöt tapahtuvat Hervannasta.

Uudella halpabussiyhtiöllä on tavoitteena laajentaa jatkossa toimintaansa "merkittävästi".

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jopo kulkee

... hinta Turun ja Helsingin välillä.

Mahtaa olla melkoinen ryysis kun onnikka alkaa kulkemaan.
Eri asia on sitten kuinka pitkään se sitten kulkee ?

Tulot yhdeltä suunnalta jos bussissa olisi 75 henkilöä olisi 225 euroa. Tästä kun vähennetään polttoaine, kuskin palkka ja verot ym... kyllä saattaa Onnibussi olla kohta sossun luukulla pyytämässä hieman lisää.

puutarhamies

Linja-autojen ja junien lippuhinnat ovat ryöstäytyneet sellaiseksi, että on halvempaa ajaa vaikka yksin omalla autolla, saati kaksin. Se edellyttää, että auto on "järkevä".

Bussikin voisi olla järkevä. Juuri kukaan ei tulisi sinällään huippuhienoon ja mukavaan monen miljoonan hintaiseen bussiin, jos läheltä lähtee järkevä auto alle puoleen hintaan.

60-luvun bussien taso on täysin riittävä.

Liian kalliit liput syövät koko elinkeinoa karsien matkustajat vain niihin, joilla on jokin pakko nousta bussiin.