Maanantai 27.5.2019

Pomo pesee kätensä Finnair-kohusta: ”Ei mitään väärää”

Luotu: 
9.3.2012 17:22
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen.

Ilmarisen toimitusjohtaja Harri Sailas kertoo olevan "välttämätöntä", että poliisi tutkii Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläisen asuntokaupan.

Sailas kommentoi uutista poliisitutkinnan aloittamisesta tänään julkisuuteen antamassaan tiedotteessa.

- En tiedä itseni, Ilmarisen tai Finnairin tehneen asiassa mitään väärää. Senkin vuoksi on välttämätöntä ja hyvä, että tapahtumat tutkitaan nyt myös poliisin toimesta, Sailas ilmoittaa.

Ilmarinen osti Vehviläiseltä arvokkaan asunnon Helsingin keskustasta. Tänään poliisi ilmoitti olevansa kiinnostunut kaupasta, sillä se saattaa täyttää lahjontarikoksen tunnusmerkit.

Asia on vasta esitutkintavaiheessa, mikä tarkoittaa, ettei epäily välttämättä osoittaudu oikeaksi.

Sailas painottaa, että hän ei ole osallistunut Vehviläisen asuntokaupan päätöksentekoon millään tavalla. Uusi Suomi kertoi kaksi viikkoa sitten, että kaupan takana olisi ollut Ilmarisessa aiemmin vaikuttanut Christoffer Taxell.

Ilmarisen mukaan asuntokauppa täyttää kaikki yhtiön sijoituksille annetut kriteerit tuoton ja riskin suhteen.

Mika Vehviläisen asuminen nosti Suomessa yllättävän laajan keskustelun yritysjohdon palkitsemisista ja sisäpiirin saamista eduista.

Vehviläinen myi asuntonsa Ilmariselle vuoden 2010 helmikuussa hintaan 1,8 miljoonaa euroa. Vehviläinen jäi itse asumaan 274 neliön asuntoon Helsingin ydinkeskustassa, ja vuokran asunnosta maksaa Finnair.

Tänään suomalaista hyväveliverkostoa moitti yrityskonsultti Minna Isoaho blogissaan. Isoahon mukaan kyse on "arveluttavasta" johtamiskulttuurista suomalaisessa yritysmaailmassa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

jani73

jo pelasti pääministeripuolueen, kun väitti ettei naisen pahoinpitelijän ministeriveli tiennyt, ei olisi saanut tietää, eikä olisi ollut edes oikeutettu tietämään Finnairin miljoonien bonuksista, vaikka samaan aikaan kyllä ministeri Häkämiestä pidettiin hyvin ajan tasalla työntekijöiden irtisanomisista ja säästöleikkauksista :)

Ketä kusetettiin ja kuinka paljon ja kenen toimesta ...

Filemon

se, että tämä nuorempi Häksy olisi ajat sitten pitänyt pistää tien päälle. Kaikki, mihin hän on tarttunut, on muuttunut - toisin kuin aikoinaan sillä kullan tekijällä - ihan siksi itsekseen!

Kemijärvihän oli oikein malliesimerkki, miten Kokoomuksessa ministerin kaveria autetaan. Jaakko Kilpeläinen sai Häksyn ollessa valtionyhtiöistä vastaavana ministerinä 28 miljoonaa riihikuivaa rahaa Storalta, valtiolta ja Finnveralta. Missähän nuo rahat ovat nyt? Liimapalkkitehdas käytännössä konkurssissa ja duunarit kortistossa. Taisi tulla yksi 3-metrinen mallipalkki ulos.

Voi näitä aikoja ja tapoja!

Ja köyhä kansa uskoo satuihin, kun Ben jeesustelee, että ovat nämä ahneita nämä johtajat - voi että ovat!!!

Faktahan on kuitenkin se, että nämä ahneuden profeetat ovat juuri niitä kokoomuslaisten ihan ikiomia kavereita!)

Mila F

Joskus vuosina yksi ja kaksi myös juridiikassa oli merkitsevää se, miten asian eettinen olemus näyttäytyi.

Ministerin pestissä luulisi olevan erityisen tarkkana vakautta luovien arvojen puolestapuhujana. Toisaalta, mitä voi odottaa vihreältä, joka vastustaa ydinvoimaa, mutta päättää sen puolesta hallituksessa. Ehkä juridiikan sisin olemus onkin nykyään täydellisessä moraarikadossa ja etiikan kieltämisessä, mikä puolestaan johtaa loogisesti ajatellen koko juridiikan olemassaolon mielettömyyteen: Voiko länsimaista oikeustiedettä olla olemassa ilman moraalisia ja eettisiä pohdintoja? Siltä ainakin näyttää lueskellessa KKO:n ja KHO:n päätöksiä.

machdevelop

Onko TAVIKSELLA mahdollisuus myydä asuntonsa eläkeyhtiölle, kun sitä ei saa normaalikaupankäynnissä myydyksi? Voiko TAVIS jäädä asumaan ELÄKEyhtiön näin ostamaan asuntoon asuntoedulla?
Haisee kuin paska Finnairin tuvan seinillä ja ilosanomaa ILMARISEN ELÄKEmaksajalle: pääsit rahoittamaan eläke-maksullasi SAILAS-VEHVILÄISEN sopimuksen perusteella Vehviläisen verovapaata myyntivoittoa ainakin riittävästi!
Onnea Eläkeläisille ja muille maksajille samoin kuin Taxelille siitä oivalluksesta, että 2,8 miljoonaa bonusta jaetaan TAPPIOLLISESTA FINNairista, jottei sen johto karkaisi yhtöstä eroavan epätoivoisen toimitusjohtajan mukana! Ei ihme ettei TAXILLE(PARTEKIN silloinen TJ) aikanaan voitu kertoa, että PARTEK myydän toimitusjohtajan persauksen alta.

Mila F

On kyllä hyvin huolestuttavaa, jos kaikki osapuolet vilpittömästi ovat sitä mieltä, että homma hoidettiin kaikkien sääntöjen mukaan. Kirjaimellisesti ja juridisesti on varmaan hoidettu kaikkien pykälien mukaan niin asuntokauppa kuin vuokrasopimuskin, mutta kyllä moraalinen puoli vielä on hengissä, vaikka onkin henkitoreissaan nykyään.

Voivatko kaikki osapuolet todella nyt antaa itselleen ja omatunnolleen moraalisen vapautuksen ja vakuuttaa, että kaikki on hoidettu sääntöjen mukaan. Retorinen kysymys siis.

Camoon

Jos oikeus toteaa, että on maksettu x-summa liikaa, niin vastuuhenkilö maksaja lusimaan ja erityisesti saajahenkilö kanssa. Samaan selliin kummatkin.

Poliisin on helppo tutkia numeroita. Onko maksettu liikaa? Annettu rahaa.

Varas on varas vaikka pukeutuu kuin herrasmies. Odotamme poliisin tutkimuksia ja oikeuden päätöksiä. Hehän tämän ratkaisevat.

totuuden torvi

....mikäli en maksa omaa eläkettäni Ilmariselle, perii Ilmarinen eläkkeeni perintäyhtiö Lindorffin voimin. Mikäli jätän maksamatta siirtyy asiani asiakastiedolle, joka lyö luottotietoni kuralle.

Koneisto on rakennettu, jotta vehviläisen, sailaksen ja ruuskan kaltaiset verenimijät saisivat imeskellä täysin ansaitsemattomia etuja, todellista työtä ja ansiota hankkivien kansalaisten selkänahasta.

Käänteisesti voisi kysyä, minkä lisäarvon verenimijät ovat antaneet sikabonustensa lisäksi.

Aivan!

Ladon taakse hoitoon tällaiset kaverit pitäisi viedä!

machdevelop

joka en mitenkään hyväksy rahoittamaan KehnoVehvin verovapaan asunnonmyynnin 650.000 @´€:n myyntivoittoa eläkerahoistani. Ottaisin mielelläni Sailakselta 180m:n asunnon eläkekäyttööni verotusarvosta, itse vuokran voisi
maksaa vaikkapa tappiollinen Finnair, olenhan sentään rahoittanut lentolipuillani 50 vuotta sen ylihintoja!

Jarppatine

on junailtu pääomistajan selän takana. (Häkellysmies ei tietoinen).

Olivatko muut uhaneet erota? Maksaisitko jollekin, joka uhkaa lähteä?

Olivatko headhunterit lomalla ja rekryfirmat kiinni?

When shit hits the fan, shit hits the fan. (Fan ei oli kannattaja vaan puhallin).

Rampoja tj- ja hallitusankkoja ei tarvita, mutta Ramboja ankkoja kylläkin.

Finnair on kriisiyhtiö tuloksellisesti ja viestinnällisesti.

Jukka Mikkola

Tähän tulokseen on mielestäni tultu, kun lukee Hesarin artikkelia, jossa kerrotaan yli 150 000 euron ylimääräisistä bonuksista Finnairin johtajille. Edellytyksenä oli se, että nämä ”suostuisivat pysymään töissä syksystä 2009 helmikuun 2011 puoliväliin”. Onko tosiaan niin, että Heinosen ero sai aikaan tällaisia jälkivaikutuksia? Ovatpa arvon johtajat joutuneet tekemään suuria ”uhrauksia”. Lakia ei ole tietystikään rikottu, vaan kaikki on mennyt jälleen kerran ”taiteen sääntöjen mukaan”.

Mitä oikeisiin uhrauksiin tulee, niin esimerkkejä niistä löytyy sankarihautausmailta. Tuskinpa he olisivat uhranneet henkeään tällaisen Isänmaan hyväksi, jos olisivat tienneet, mihinkä vakavaan moraalikatoon yhteiskuntamme on nyt joutunut. Millään ei tunnu olevan enää mitään rajaa. Pesäpallosakin tunnetaan sana ”takalaiton”, mutta sitä ei tunnu olevan tässä ”bonustelussa”.

Hämmästyttävää on tieto, että omistajaohjauksesta vastaava ministeri on ollut asiasta ulkona kuin ”lumiukko”. Mitä virkaa on tällaisella ministerillä? Tätä taustaa vasten ei ole lainkaan ihme, että Finnair yrityksenä on ”lentämässä” maasta ulos sinivalkoisin siivin.

MadMan

Ykkösketjun etuna on Suomessa se, etteivät lait kosketa heitä lainkaan. Yksi syntipukki keksitään sähvösaunassa, jolle pistetään tonnin sakko. USA:ssa (huom. markkinatalousmaa) saa helposti ilmaveivistä ja kiinnijäämisestä 10 vuotta vankeutta. Suomessa taas viranomainen perustaa työryhmän laatimaan raportteja selvästä asiasta. Järjestelmän tulee kyllä perustua ajatukseen, mitä suurempi voitto sitä suurempi riski. Suomessa järjestelmä on päinvastainen.

Kaikki sosialisti -Korhoset ovat perineet entisen aatelisherran aseman yhteiskunnassa. Läänit ovat laajat ja jaardit tulee ilman työtä. Sosialistista on tullut aatelinen ja aatelisesta sosialisti. Itselleni tästä tulee mieleen sellainen keskiaikainen hovinarrijärjestelmä. Finnair on vain yksi esimerkki järjestelmästä, jossa ei todellakaan ole kysymys markkinataloudesta. Valtion firma, josta maksetaan tappiovuosina bonuksia on puhdasta ryöstämistä.

Ehdotan ykkösketjun hoonaajille seuraavaa menettelymallia. Soittakaa ystävällenne Suomen pankkiin ja pyytäkää siirtämään suoraan Eurot tileille ja jättäkää työt kokonaan tekemättä (malli on ns. valistunut kleptokratia). Kyllä Suomi lillii mukavasti Euroopan peesissä ja itse olen ylpeä noista Suomen protestanttisen etiikan suunnannäyttäjistä. Olisiko näistä miehistä jopa vientituotteeksi, kun kerran kyvyt ovat tätä luokkaa? Täytyy ihmetellä, että mikseivät em. lahjakkuudet ole jo Shellien ym. hallituksissa? Laittakaa hakemukset ihmeessä, minulta ainakin saa suositukset.