Lauantai 21.10.2017

Kännyköihin sormenjälkitunnistus – BBC: Sony sai patentin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.3.2012 13:33

Matkapuhelinvalmistaja Sony on patentoinut teknologian, jonka avulla voidaan lukea sormenjälki älypuhelimen ruudulta. Asiasta kerovan BBC:n mukaan Sony ei kuitenkaan paljasta vielä, milloin se aikoo esitellä ominaisuuden.

Sormenjäljet lukevat sensorit olisi sijoitettu puhelimen näytön alle. Sony listaa patenttihakemuksessaan eri tapoja, joilla voidaan rakentaa valoa läpäiseviä näyttöjä, jotta sensorit voivat lukea sormenjäljen näytön läpi.

Useat teknologia-analyytikot uskovat, että tulevaisuudessa yhä useammin maksut voidaan tehdä etäluentana Near Field Communication -teknologian avulla, jolloin kuluttajat haluavat mahdollisesti paremman turvan kuin nelinumeroisen PIN-koodin.

Suomessa muun muassa Kesko ottaa käyttöönsä NFC-tekniikan Plussa-korteissaan, jolloin etuudet voidaan rekisteröidä työntämättä korttia lukulaitteeseen.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Appi

Vaikka suhtautuisikin kielteisesti omien tunnistetietojensa levittämiseen, niin on enemmän kuin todennäköistä, että tunnistamisen merkitys myös kännykkäpalveluissa kasvaa, Standardiksi voi kasvaa vain tapa, joka on kaikkien puhelinvalmistajien saatavilla kohtuu hintaan. Tykätään siitä tai ei, niin sormenjälkitunnistus on ainakin palveluiden käytön kannalta paljon turvallisempi kuin ei tunnistusjärjestelmää lainkaan. Miten sitten suojellaan tunnisteen antajaa väärinkäytöksiltä onkin vaikeampi juttu. Vaikea on kuvitella, että sormenjälkirekisteri olisi jokaisen palvelun tarjoajan suoraan käytettävissä. Ennemminkin palvelun tarjoaja voisi saada joltain kolmannelta viralliselta osapuolelta kuittauksen, että palvelun käyttäjä on sormenjälkitiedon perusteella se, joksi hän esittäytyy.

Ideatasolla tunnisteasioissa on varmasti vielä paljon luomisvoimaa käyttämättä. Hyvän peruskonseptin keksijällä olisi varmasti mahdollisuus tehdä itsestään vielä miljonääri. Hyvä idea on sittenkin kaikkein tärkein.