Sunnuntai 26.5.2019

”Nyt tapahtui käänne nettikaupassa”

Luotu: 
5.4.2012 13:58

Verkkokauppapalveluita tarjoavan Vilkas Groupin verkkokauppaindeksi on pompannut. Indeksi kasvoi 23 prosenttia vuoden 2012 ensimmäisellä neljänneksellä verrattuna vuoden 2011 vastaavaan ajankohtaan.

- Nyt on tapahtunut mielenkiintoinen käänne markkinoilla, sillä kasvuprosentit ovat pyrähtäneet neljän vuoden jälkeen aivan uudelle kasvutasolle. Vuosi sitten vastaavalla aikajaksolla kasvua kertyi vain 5 prosenttia, Markku Korkiakoski Vilkas Groupista kertoo.

- Indeksin kasvu on ollut merkittävää jo aiempinakin vuosina, mutta nyt puolen vuoden aikana on tapahtunut merkittävä kiihdytys ylöspäin, Korkiakoski sanoo.

Suomalaisyritysten asenne verkkokauppaan kuitenkin huolettaa. Verkkoteollisuus ry:n juuri julkaisema Internetin tila Suomessa 2011-tutkimus kertoo, että 69 prosentilla yrityksistä ei ole omaa toimivaa suunnitelmaa hyödyntää internetiä, vaikka suomalaiskuluttajat samaan aikaan ostavat tuotteita innokkaasti ulkomaisista nettikaupoista.

Jaa artikkeli:

Kommentit

TSV

"Suomalaisyritysten asenne verkkokauppaan kuitenkin huolettaa. Verkkoteollisuus ry:n juuri julkaisema Internetin tila Suomessa 2011-tutkimus kertoo, että 69 prosentilla yrityksistä ei ole omaa toimivaa suunnitelmaa hyödyntää internetiä".

Ensinnäkin muutama juttu (TOSI) juttu suomalaisesta ajattelusta. Firmassa pyritään tarjoamaan asiakkaille mahdollisuutta sähköiseen laskutukseen, firma vaatii tästä enemmän kuin normaalista enemmän kustannuksia tuovasta laskutuksesta (ei ole muuten pikku firmasta kyse).

Suomalainen kirjakauppa tuo E-kirjat markkinoille (5 vuotta jäljessä). Kovakantinen maksaa kaupassa 35e, pokkari 20e arvatkaa paljonko e-kirja 35-40e.

Täällä on niin jähmettynyttä porukkaa ettei ymmäretä esimerkiksi tarjoja ilmaisia postikuluja paljon enemmän, tällä voi olla jo ihmisille iso merkitys ostaa jotain netistä. Ihmiset ovat valmiita ja jotkut kaupat toimivat tehokkaasti, loput, noh siellä on vanhoja ukkoja johdossa joiden mielestä pitää laskuttaa lisää aina kun keksitään uusi halvempi tapa tehdä asioita. Tyypillistä Suomi junttiutta.