Maanantai 23.10.2017

”Hälyttävää” – 331 700 suomalaisella maksuhäiriöitä 

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.4.2012 09:56
Päivitetty: 
13.4.2012 10:00

Suomen Asiakastieto on huolissaan suomalaisten maksuhäiriömerkintöjen kasvusta.

Suomen Asiakastiedon mukaan ,aksuhäiriömerkintöjä on tällä hetkellä 331 700 suomalaisella ja luku on kasvanut vuoden alusta runsaalla 4000 henkilöllä.

- Huhti-toukokuun vaihteessa maksuhäiriöisten ihmisten määrä voi ylittää jo 340 000 rajan, kun ulosotto alkaa toimittaa Asiakastiedolle myös ns. pitkäkestoisessa ulosotossa olevien henkilöiden tiedot, Asiakastieto kertoo.

Maksuhäiriöisten ihmisten määrä ei ole vielä 1990-luvun synkimpien vuosien tasalla, mutta kasvuvauhti on Asiakastiedon mukaan hälyttävä. Vuonna 1997 maksuhäiriöisiä henkilöitä oli 368 000.

Asiakastiedon mielestä kuluttajille tulisi tarjota mahdollisuus saada yleistä ennaltaehkäisevää talousneuvontaa ja täsmätoimia, kun niitä tarvitaan.

- Ongelmiin on puututtava nopeasti, jo ennen maksuhäiriömerkintöjen syntymistä. Asiakkaan kannattaa olla yhteydessä laskuttajaan ja yrittää neuvotella tilanteeseen sopivista maksuehdoista, sanoo liiketoimintajohtaja Heikki Koivula.

Jaa artikkeli:

Kommentit

minaitse

Onhan se selviö, että maksuhäiriöt kasvaa kun kerta ihmisiä pistetään pihalle työpaikoistaan. Hehän ovat rakentaneet elämänsä palkkatulojensa varaan ja kun ne lähtee, niin uutta työtä etsiessä voi vierähtää vähän aikaa. Millä velat työttömyyden aikana maksetaan?

Taivastelu on ihanturhaa, kun samaan aikaan moraalisten uutisten kanssa, kirkuu "ota halpaa lainaa" mainokset samalla sivulla, Koronkiskonta olisi todella saatava tavalla tai toisella lopetettua, mutta niin kuin kaikessa muussakin tilanteen odotetaan ensin pahenevan sietämättömäksi.

Jotkuthan pikavippibisnekselläkin tienaa palkkansa.

Jukka Mikkola

Eduskunta avasi Pandoran lippaan ja sitäpä ei saadakaan niin vaan suljetuksi. Mikäli pikavippailua ei kielletä, niin tilanne tulee entisestään pahenemaan. Ulkopuolisia toimijoita jopa maan rajojen ulkopuolelta tulee varmasti lisää mukaan tähän tuottoisaan bisnekseen. Siitä näyttää muodostuneen korkeilla koroilla todellinen "kultakaivos" toimijoille, jonka Eduskunta on kaiken lisäksi lailla siunannut.

Suomi on pahoinvointivaltio ja korkeat maksuhäiriöluvut ovat yksi sen tunnusmerkeistä. Tämän pikavippailutoiminnan kautta on tullut ja on tulossa lisää asiakkaita ”sossun” luukulle.

Toiminta tuottaa veronmaksukyvyttömiä kansalaisia ja loppupeleissä kaiken maksaa kuitenkin aina veronmaksukykyinen kansalainen. Mitä vähemmän on veronmaksajia, sitä enemmän on maksettavaa.

Uskoisin, että maksuhäiriömerkinnät tulevat entisestään nousemaan lähitulevaisuudessa veronkorotusten, lisäleikkausten ja aina lisääntyvien YT-neuvottelujen myötä. 400 000 maksuhäiriömerkintää tultaneen ilmeisesti saavuttamaan jo tämän vuoden loppuun mennessä.

minaitse

Ja sitten on se toinen ryhmä työttömien lisäksi, joka luulee olevansa etuoikeutettu elämään elämää etuajassa ja tekemättä mitään.

Ei elämää voi elää syömällä huomisen leipää. Mihin ihmisillä on oikein kiire?

joukoakoskinen

Päättäjien eliitti pyörii jonkun hihamerkin ympärillä ja muu puuhastelu olisi vielä hölmömpää jos se olisi mahdollista. Suomen suurin ongelma on päätöksenteon byrokratia. Ongelmia ei saada ratkaistuksi. Pääkaupunkiseudulla on tonttipula, vaikka ainut mistä ei ole pula on maa ja metsä.

Ainuttakaan hallinnollista taakkaa vähentävää lakiesitystä ei tule. Työttömyysturvaa kyllä korotettiin, sillähän talous kasvaa. Voimalatyömaille laahataan halpatyövoimaa kun oma ammattiväki on katkoitettu maasta. Ydinvoimalatyötä sentään valvotaan mutta tuottamattomia tuulimyllyjä saa pystytellä miten vain halvimmalla selviää, niiden investointi- ym. tukiin valtio ottaa velkaa.

Miten siinä kaupan kassa tai trukkikuski katsoo vastuutaan itsensä, perheensä ja maansa rakentajana? Jokaiselle on selvää että asumis- ym tuista leikataan pian ja rajusti.

Jouko Turkka 70v juuri TV 1'llä " ei politiikot ole mitään - nehän on - totanoi - ÄMMIÄ !"