Maanantai 25.9.2017

Lehti: Suomeen biobensan jätti-investointeja

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.4.2012 11:04
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva

Metsäteollisuus kaavailee Suomeen biodieselin jätti-investointeja, kertoo sanomalehti Keskipohjanmaa.

Suunnitteilla on peräti neljä biodieseliä jalostavaa tehdasta, jotka yhdessä kykenisivät tuottamaan 700 miljoonaa litraa biopolttoainetta vuodessa. Määrä riittäisi arviolta 600 000 auton tankkaamiseen.

Metsäteollisuusjätti UPM on jo päättänyt aloittaa biodieseliä sellun tähteistä jalostavan tehtaan rakentamisen Lappeenrantaan. Rakennustyöt aloitetaan kesällä. Lisäksi konserni suunnittelee toisen tehtaan rakentamista joko Raumalle tai Ranskaan, Strasbourgiin.

Lappeenrannan tehtaan on määrä olla valmis kahden vuoden kuluttua, jolloin se voisi tuottaa 100 000 tonnia polttoainetta, Keskipohjanmaa kertoo.

Myös Metsäliitto-konserni kaavailee oman tehtaan rakentamista Kemiin ja Stora Enso sekä Neste yhteisen tehtaan rakentamista Porvooseen tai Imatralle. Metsäteollisuus ry:stä kerrotaan, että toteutuessaan hankkeet nostaisivat uusiutuvan energian osuuden liikenteessä reilusti yli valtion tavoitteleman 20 prosentin vuoteen 2020 mennessä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Mikael

jos kyse on selluteollisuuden sivutuotteesta/jätteestä valmistettavasta biodieselistä.
Ei tarvitse tuhota Kaakkois-Aasian sademetsiä ja ruokatuotantoaloja palmuviljelyksien alle, jota vihreät, ja etunenässä Heidi Hautala Neste Oilissa oli ajamassa.
Vihreiden ja Kepun ajama biomassan käyttö bensiinin tuotantoon sekin kokonaisuudessaan on kannattamatonta, mikäli on uskomista nobelistien opinahjoa Cornellia:

http://www.news.cornell.edu/stories/july05/ethanol.toocostly.ssl.html

Sekä terveydelle vaarallista, mikäli on uskomista Stanfordia:

http://news.stanford.edu/news/2007/april18/ethanol-041807.html

(Otsikon keksinyt toimittaja taisi jo pyhittää lepopäivän ja kiinnitti sohvan selkäänsä?)

joonathan

Öljythän on hiilivetyjä kaikista missä niitä on saadaan ne irroitettua Jätteet ovat olleet jo kauan kehityksen alla. Turvekkin olisi loistava raaka-aine mutta se on kielletty . Sitä saadaan käyttää ainoastaan se määrä mitä sitä vuosittain uusiutuu. Hinnastahan tämä riippuu. Ja tuon kannattavuuden laskeminen muuttuu jatkuvasti (oljy) polttoaineiden hintojen noustessa. Ja bensiinin juomisen vaarallisuus on kyllä tiedetty. Puusta saadaan parempi hinta käyttämällä sitä muuten kuin öljyn tekemiseen. Ja tämän idean kannattavuus alkaa vasta nyt olla kyseessä eihän tämä mikään uusi keksintö ole Sata vuotta sitten jo tiedettiin mistä oljyä saadaan. saksalaiset valmistivat näin kivihiilestä sodan aikaan bensiiniä autoihin. Vai mistä luulitte saksan silloin öljyä saaneen, Jo juomisella taas muuta tarkoitit on seuraavakin myrkyllistä. Etanolin kanssa tällä ei ole tekemistä etanolia tehdään tärkkelys-, selluloosa- tai sokeripitoisista kasveista, mutta aivan eri menetelmällä.ja on aivan toinen aine. Se milloin mikäkin menetelmä otetaan käyttöön riippuu hinnasta millä sitä saadaan aikaseksi. Öljy on ollut niin halpaa, ettei muita menetelmiä ole kannattanut käyttää. Kehitys menee omaa tietään eteenpäin.