Lauantai 25.5.2019

Pörssiheilunta: ”Riski palasi pysyvästi”

Luotu: 
5.10.2015 10:30
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Pitkälti Kiinan kehityksestä johtuva riskin paluu sijoitusmarkkinoille tuo analyytikon mielestä mukanaan myös positiivisia asioita.
|

Riski on nyt palannut  pysyvästi sijoitusmarkkinoille, arvioi analyysiyhtiö Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén.

Hän laskee, että aiemmin osakemarkkinoilla riskit ovat loistaneet poissaolollaan jo pitemmän aikaa, kun keskuspankit ovat hukuttaneet markkinat likviditeettiin ja vääristäneet näin riskin hinnoittelua.

Pitkälti Kiinan kehityksestä johtuva riskin paluu tuo Vilénin mielestä mukanaan myös positiivisia asioita. Esimerkiksi paljon puhuttu osakekuplan syntyminen on selvästi epätodennäköisempää nykyisessä ympäristössä. Tämä on hyvä asia, koska osakekuplasta koituvat hyödyt ovat varsin vähäisiä ja haitat suurempia.

”Tilannetta voi verrata ravintolassa juuri ennen valomerkkiä ostettuihin juomiin. Illan kulkuun viimeiset juomat eivät juuri vaikuta, mutta aamulla vaikutukset kyllä tuntee”, toteaa Sauli Vilén.

Hän huomauttaa, että riskin paluu osakemarkkinoille hillitsee koko markkinan nousuvaraa, mutta samalla nykyinen suuri kurssiheilunta tarjoaa mielenkiintoisia ostopaikkoja valikoiduissa yhtiöissä.

Voit lukea pääanalyytikko Sauli Vilénin koko analyysin Viisas Raha –lehden numerosta 7/2015. Saat lehden kun liityt Osakesäästäjien Keskusliiton jäseneksi täällä.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: