Keskiviikko 18.7.2018

Ay-aktiivi yllättyi – ”Tällä hetkellä 932 €/kk”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.10.2015 12:35
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Oppositiopuolue SDP:tä edustava varkautelainen kunnallispoliitikko ja ay-aktiivi Timo Suhonen kertoo Puheenvuoro-blogissaan selvittäneensä tämänhetkisen työeläkkeensä. 

Eläkeläisten toimeentulon suunnitellut kiristykset ovat kuohuttaneet viime päivinä oppositiopuolueissa. Suhosen mukaan tuleva eläkeuudistus tarkoittaa sitä, että hän itse jäisi eläkkeelle vuonna 2040. Suhosen eläke tulisi olemaan 1863 euroa kuussa.

- Tilasinkin Varmalta mielenkiinnosta työeläkeotteen. Varman laskelmissa minun työurani ja sen mukainen hankkeeni tarkoittaa sitä että tämänhetkinen työeläke on karttunut yhteissummasta joka on 729 373,21 euroa siten että työeläkkeeni olisi tällä hetkellä 932 euroa kuukaudessa. On siis vielä puserrettava, että pääsisin sitten aikanaan palvelleena tuolle 1863 euron eläketuloille. Työeläkettäni kartuttama summa tuntuu huikealta. Olen ollut onnekas kun olen saanut olla töissä kaikkiaan reilut 21 vuotta, Suhonen kirjoittaa.

Suhosen mielestä hallituksen esitykset heikentävät kohtalaisen merkittävästi eläkäisten toimeentuloa.

-Nykyinen hallitushan on esittänyt kohtalaisen merkittäviä heikennyksiä eläkeläisten asumistukeen, lääkkeiden korvauksiin sekä matkakorvauksiin. Yksin- tai palvelutalossa asuvan pienituloisen eläkeläisen toimeentulo tulee olemaan jatkossa erittäin tiukilla. Takuueläkkeen korotus 23 euroa kuukaudessa tulee olemaan varsin merkityksetön, johtuen juuri esitetyistä leikkauksista ja indeksijäädytyksestä. Kyseiset heikennykset tuntuvat todella kohtuuttomille, hän kirjoittaa.

- Varmasti vakavan pohdinnan paikka on se, että turvataan pienituloisten toimeentulo eläkkeelläkin. Asetetaan eläkkeille eläkekatto. Tämä toisi edes jossain määrin oikeudenmukaisuutta eläkkeiden tasoon tulevaisuudessa, Suhonen kirjoittaa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Erkki Häkkinen

Suhoselle voi esittää kysymyksen; Kuka henkilö ja mistä puolueesta oli pääministeri kun valtio aloitti eläkeläisten kurittamisen mm taitetun eläkeindeksin muodossa. Samoin voi esittää kysymyksen mikä tai mitkä puolueet ovat tämän jälkeen olleet muuttamassa eläkeläisten asemaa "huonompaan" suuntaan?

Victor Bruun

Nostamalla nuo rahat ulos ja ostamalla vaikka koko potilla nordean osakkeita saisi hieman päälle 43000e vuodessa pelkkiä osinkoja (6% ja rapiat osinkotuottoa sijoitetule pääomalle tällä hetkellä). Tämä tarkoittaa 3600e/kk tuloa.

Eläkejärjestelmä on siis tuhottava. Se on aivan liian kallis umpisurkeiden tuottojen takia ja sitä kautta menetettyjen tuottojen takia. En edes hirvityksestä uskalla kysyä millaisella umpisurkealla tuotolla tuota summaa on kartutettu vuosien aikana. Eli kunnollisella tuotolla tuo 730.000e voisi hyvin helposti olla 3 miljoonaa euroa. Joka siis tuottaisi 180.000e/v eli 15.000e/kk. Puhumattakaan että tuo tulo olisi ikuinen ja voisi siirtyä lapselle lisätuloksi kuoleman jälkeen!

Pelottavaa miten huonosti asioita saa hoitaa tässä maassa. Ja ilman massaprotesteja kaduilla!