Sunnuntai 19.11.2017

”3300 €/kk tienaavan veroprosentti nousee” – Kaikkia työssä käyviä koskettava laskelma tuli heti

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.2.2016 11:50
|

Veronmaksajien Keskusliitto on jo laskenut työmarkkinasovun vaikutukset, vaikka kaikki työmarkkinaosapuolet eivät vielä ole neuvotteluratkaisua hyväksyneet.

– Työmarkkinajärjestöjen sopima palkansaajan työttömyysvakuutusmaksun ja työeläkemaksun korotus kiristää palkansaajien verotusta tällä vaalikaudella noin prosenttiyksiköllä vuoteen 2019 mennessä. Esimerkiksi 3300 euroa kuussa ansaitsevan keskituloisen veroprosentti nousee 1,0 prosenttiyksikköä 31,1 prosentista 32,1 prosenttiin. Tämä merkitsee keskituloisen nettoansioiden alenemista 410 eurolla vuodessa, Veronmaksajat kertoo.

Veronmaksajat muistuttaa hallitusohjelman linjauksesta, jonka mukaan kenenkään palkkaverotus ei kiristy tällä vaalikaudella. Liiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen vaatii nyt hallitusta kompensoimaan sosiaalivakuutusmaksujen korotusten vaikutukset.

– Hallituksen on nyt lyötävä lukkoon hallitusohjelmassa luvattu miljardin euron veronkevennys, jotta palkansaajien ostovoima pystytään turvaamaan ja hallitusohjelman vastainen verotuksen kiristyminen estetään, Lehtinen kommentoi.

Katso koko veronmaksajien laskelma täältä.

LUE LISÄÄ:Tässä on yöllinen paperi: Näin ”työnantajat saavat ja työntekijät antavat”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Virtanen

Niitä kunnanmiehiä pitäisi kyllä reippaasti vähentää. Meille tarkoitettuihin palveluihin jää vähemmän rahaa käytettäväksi, mitä enemmän on luottamus- ja virkamiehiä jakamassa verotuloja kansalaisille. Syövät ns kuormasta.

Marko Sinkko

Eli logiikka nykyhallituksella tulee menemään suunnilleen näin. Lasketaan yritysverotusta miljardilla, koska sehän tietenkin näkyy hinnoissa jolloin kansalaisten ostovoima säilyy samana...taas yksi puhallus tulossa.

Irja Laamanen

Laskin veroviraston sivuilla olevalla laskurilla veroprosentin 3300 kuukaudessa ansaitsevan palkkatuloista. Sen mukaan perusveroprosentti on 24,5 , mutta eläkeläisen tuloista veroprosentti tuolla laskurilla samasta eläketulosta on 29,0. Ei kirkollisveroa. Missä siis on oikea tieto? Kokeilkaa ja etsikää oikea lähde, jos sitä edes löytyy.

Mikko Kokko

Toisaalta 3300 eläke kuussa on kova! Sitä saadakseen on pitänyt olla jo melkoinen palkka. Onko sitten väärin jos saman eläkkeen ja saman palkan veroprosentti on työssäkäyvän puolella? Ei miusta, kun ottaa huomioon että tuo palkansaajan eläke tulee olemaan huomattavasti pienempi aikanaan, sillä 3300 eurosta ei juuri kovin suurta eläkettä tule.

Kari Välimäki

Mikko Kokko.
Aika erikoista ajattelua että samasta tulosta pitäisi eläkeläisen maksaa enemmän veroa. Jos on jo isommasta tulostaan maksanut korkeaa veroa, pitäisi siitä rankaista eläkkeellä vielä toiseen kertaan. Yli 3750€ tulosta jo sitten eläkeläisiä rangaistaan 6 % raippaverolla. Ehkä tämä raja pitäisi alentaa vielä alemmaksi. Eläkeläiset ja lapsiperheet ovat ikuinen poliitikkojen kiusauskohde siksi, että he eivät osaa puolustautua kuten työssäkäyvät, joilla on ay- liikkeet.

Jari-Jukka Annala

Tämän vuoden alusta hallituksen säästötalkoiden vuoksi minun, työkyvyttömyyseläkeläisen, pienen 850 euron päälle maksettu eläkkeensaajan hoitotuki lakkautettiin. Syynä oli säästöjen vuoksi muutetut myöntämisperusteet, joten kriteereitä kiristettiin. 62,25 euroa kuukaudessa, 747 euroa vuodessa, lähti näistä ruhtinaallisista tuloista pois. Köyhät kyykkyyn on tämän hallituksen tärkein tavoite ja hyvin näyttää onnistuvan.