Torstai 27.10.2016

”Hurja” luku Suomen kaupoista: ”Aukiolojen vapautus ei ainakaan haitaksi”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.3.2016 11:52
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kaupat voivat nyt ensimmäistä kertaa pitää ovensa auki myös pääsiäisen pyhinä.
|
Vähittäiskaupan myynti kasvoi Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan helmikuussa 2,3 prosenttia viime vuoden helmikuusta. Lisäksi myynnin määrä, josta hintojen vaikutus on poistettu, kasvoi 3,9 prosenttia.  Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus kuvailee kasvua ”hurjaksi”.
 
–Kauppa hurjassa kasvussa, helmikuussa +3,9 %. Kauppojen aukiolojen vapautus ei ainakaan haitaksi, hän kommentoi Twitterissä.
 
 
Kauppojen aukiolojen vapautus näkyy konkreettisesti juuri nyt pääsiäisenä, sillä kaupat voivat nyt ensimmäistä kertaa pitää ovensa auki myös pääsiäisen pyhinä.
 
Kaupan liiton mukaan nyt testataan, miten laajemmat aukiolot kiinnostavat asiakkaita. Eduskunta hyväksyi joulukuussa lakimuutoksen kauppojen aukiolon vapauttamisesta. Kaupat voivat näin ollen nyt itse päättää, milloin liikkeet kannattaa pitää auki. Alkot ovat kuitenkin kiinni koko pääsiäisen

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jarmo Maula

Nyt on karkausvuosi ja 1/28=3,6% Lähdeartikkelissa ei näkynyt oliko korjaus mukana.
Jos ei, niin mitään muuta ei ole muuttunut kuin kaupan kustannukset ovat nousseet.

Eero Laine

Pitkäperjantaina käyttämämme Prisma oli äärilaitojaan myöten täynnä asiakkaita. Ostokset isoja ja ihmiset iloisia jonoissa. Lähes kaikki kassat olivat käytössä.

Pentti Laitio

On kyllä täydellistä tilannetajun puutetta kun Tilastokeskus unohtaa yhden ylimääräisen myyntipäivän vaikutuksen helmikuiden 2015 ja 2016 vertailussa.