Perjantai 24.11.2017

Yökerhoyrittäjä löi luvun tiskiin: ”Alkoholin alv alas – Lupaan 500 uutta työpaikkaa nuorille”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
28.3.2016 12:53
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Arkistokuva. Yökerhoyrittäjä lupaa työllistää 500 ihmistä kolmen vuoden aikana, jos hallitus laskee anniskelun arvonlisäveroa, purkaa byrokratiaa eikä kiristä entisestään mainonnan sääntöjä.
|

Yökerhoyritys Night People Groupin toimitusjohtaja Antti Raunio kirjoittaa blogissaan, että ravintoloiden alkoholin arvonlisäveron laskulle löytyy nyt kannatusta kaikissa hallituspuolueissa eli keskustassa, perussuomalaisissa ja kokoomuksessa.

Raunio kertoo haaveilleensa alv-muutoksesta jo pitkään, mutta tämä ajatus on aiemmin tyrmätty utopistisena. Raunio väittää, että alv-muutoksella olisi kuitenkin mittavia positiivisia vaikutuksia.

– Se loisi uskoa alamme tulevaisuuteen ja sitä kautta avaisi investointihanoja, jotka puolestaan näkyisivät uusina työpaikkoina, jotka työllistäisivät enimmäkseen alle 25-vuotiaita työttömiä, joita maastamme löytyy jo lähes 50 000!

Raunio on aiemmin arvioinut, että alv-muutos toisi 10 000 uutta työpaikkaa ravintola-alalle. Nyt hän kuitenkin nostaa panoksia ja lupaa henkilökohtaisesti palkata lisää nuoria yritykseensä, jos hallitus laskee anniskelun arvonlisäveroa sekä tekee muutamia muita muutoksia. Raunion lupaus kuuluu kokonaisuudessaan näin:

– Lupaan meidän yhtiömme luovan nuorille 500 uutta työpaikkaa ravintola-alalle seuraavan 3 vuoden aikana, mikäli hallituksesta löytyy rohkeutta sijoittaa palvelualan työpaikkoihin alentamalla anniskelun alv:ta, sekä purkaa alaltamme turhaa byrokratiaa, vaarantamatta kotimaisen panimo- ja alkoholiteollisuuden työpaikkoja kiristämällä tarpeettomasti esimerkiksi mainonnan järjettömiä sääntöjä entisestään!

Raunio on jo pitkään kommentoinut blogissaan alkoholipolitiikkaa. Hallitus uudistaa alkoholilakia ja on linjannut, että byrokratiaa puretaan. 

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Carolus Linden

Tässä yksi esimerkki ALV: alentamisen ja turhien normien purkamisen vaikutuksista. Kunhan saadaan "sopimisfarssi" päätökseen, voisi kai samat toimenpiteet toteuttaa yleisesti.
Valtiovarainministeriö ja muutkin tahot voivat varmaankin laskea mitä valtion tulot menettävät ALV:n alentamisella. Voi hyvinkin olla kannattavaa rahoittaa menetys vaikka lisävelalla kunnes toimenpiteiden hyvät vaikutukset parantavat valtion taloutta.

Kristian Björk

Ettei nyt vaan kävisi samoin kun ruoan alvialen kanssa, suli katteeseen ja varmaan osittain kuluihinkin mutta hintoja ei laskenut. Eihän se tietenkään väärin ole nuoria työllistää, hyvä jos niin, mutta pelkällä alvien laskulla ei suurempaa ryntäystä yöbaareihin ole tulossa siitä pitää hinnoittelu edelleen huolen.

Eero Laine

Yökerhoyrittäjää ei näytä huolestuttavan alkoholin haitat, nehän jäävät muiden maksettaviksi. Mistä näitä muiden siivellä eläjiä oikein riittää. Jesuiittamaista touhua: mulle rahat, sulle haitat.

Tony Lindstrom

Onko täällä joku KD:n ja VRS:n salaliitto käynnissä, kun tällä kuvitellaan, että ihmiset juovat enemmän alkoholia, kun ne saadaan sieltä kotisohvalta kossupullon vierestä baariin ja kuppiloihin?

Ihan oikeasti. Miettikää nyt vähän, ennenkuin lauotte näitä täysin perustelemattomia ajatuksianne.