Perjantai 23.3.2018

”TTIP Leaks” – Greenpeace iski vuodetun aineiston nettiin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
2.5.2016 13:27
Päivitetty: 
2.5.2016 13:36
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Greenpeace julkisti tänään käsiinsä saamia salaisia TTIP-asiakirjoja.
|

Ympäristöjärjestö Greenpeace on julkaissut netissä käsiinsä saamat vuodetut TTIP-asiakirjat. TTIP on vapaakauppasopimus, jota neuvotellaan EU:n ja Yhdysvaltain välille.

Hollannin Greenpeacen julkistus on täällä.

– Asiakirjat paljastavat, millaista kauppaa kansalaisoikeuksilla käydään yritysvoittojen nimissä. Pitäisikö meidän päästä vaikuttamaan tapahtumiin nyt, kun terveytemme ja hyvinvointimme ovat vaakalaudalla, vai joutua odottamaan, kunnes vahinko on jo tapahtunut?kysyy Greenpeace Hollannin toiminnanjohtaja Sylvia Borren lehdistötiedotteessa.

Greenpeacen mukaan asiakirjat sisältävät 248 sivua tekstiä ja kattavat noin puolet dokumenteista, jotka luonnosteltiin TTIP-neuvottelujen hiljattain päättyneellä 13. kierroksella. Greenpeace Hollannin julkaisemat asiakirjat kattavat kolme neljäsosaa ns. yhdistetyistä asiakirjoista, Suomen Greenpeace arvioi.

– Yhdistetyt asiakirjat ovat dokumentteja, joissa EU:n ja USA:n näkemykset eri kysymyksiin on esitetty rinnakkain. Tämä havainnollistaa, missä kohdin neuvottelukumppanit ovat samalla aallonpituudella ja missä kysymyksissä taas tarvitaan kompromisseja tai myönnytyksiä. Greenpeacen Hollannin julkaisemista 13 luvusta on nyt ensi kertaa luettavissa USA:n näkemyksiä käsittelyssä oleviin kysymyksiin, Suomen Greenpeace sanoo tiedotteessaan.

Lue myös: EK kommentoi TTIP-vuotoa: ”USA:n taktiikkana on end game”

 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Johannes Paasio

Yhdysvallat, häikäilemätön roistovaltio.

Valhemedia avulla tämäkin hoituu---demokratia??? Tyhmille sellaista sirkusta....muista olla kiltisti, tai vähintään rasistikortti heiluu.

Minäkin olen huolissani henkisestä ilmapiiristä - se on ahdistava - mutta eri syistä kuin sanni tyttönnen

Markku Patynen

Täytyypä lukaista ainakin muutama noista dokuista. Kyllähän jotakin tuonkaltaista on vähän tullut odoteltuakin. Ettei kaikki ole niin hyvin kuin annetaan ymmärtää.

Taitaa neuvottelukulttuurit, lainsäädäntö, arvot jne. olla sen verran erilaisia kuitenkin lätäkön eri puolilla, ettei yhteisen näkemyksen aikaansaaminen ole helppoa. Saattaa tosiaankin osoittautua tällä erää mahdottomaksikin. Kun molempien tahojen kuitenkin pitää vielä saada hyväksyntä omiltaan. Tai ainakin olisi hyvä...

Osmo Marttila

On muutakin mitä kannattaisi lukea - julkaisijasta välittämättä.

" The Powell Memo and the Teaching Machines of Right-Wing Extremists "
www.truth-out.org/archive/item/86304

" TiSA - TTIP:tä pelottavampi vapaakauppasopimus "
Kansainvälistä, palvelukaupan vapauttamiseksi tähtäävää kauppasopimusta sovitaan paraikaa salassa. Pahimmillaan sopimus tekisi rahoitusmarkkinoiden sääntelystä laitonta.
www.kepa.fi/uutiset/11164

" I’ve seen the secrets - of TTIP - and it is built for corporations not citizens "
www.theguardian.com/commentisfree/2015/feb/04/secrets-ttip-corporations-...