Perjantai 24.5.2019

Yrittäjät: Potkut voitava antaa helpommin alle 30 työntekijän firmoissa

Luotu: 
11.7.2016 12:26
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa Mikael Pentikäinen.
|

Suomen Yrittäjät haluaa lieventää irtisanomisperusteita pienissä yrityksissä.

Yrittäjien mukaan uudet työntekijät jäävät helposti palkkaamatta, koska epäonnistuminen rekrytoinnissa voi kaataa pienen yrityksen kokonaan.

– Työsopimuslakia pitäisi siksi muuttaa niin, että alle 30 hengen yrityksessä työsuhteen päättämiseen riittäisi asiallinen syy tai hyväksyttävä peruste, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen esittää tiedotteessa.

Pentikäisen mielestä koko kansakunta hyötyisi uudistuksesta sillä perusteella, että työpaikkoja syntyisi enemmän.

– Työsopimuslaki edellyttää nyt, että työsopimuksen irtisanomiselle on oltava asiallinen ja painava syy. Kynnys on käytännössä erittäin korkea, kun arvioidaan työnantajan mahdollisuutta irtisanoa työsopimus työntekijästä johtuvasta syystä, yrittäjien tiedotteessa lausutaan.

Pentikäinen vaatii nyt uusia toimia pk-yritysten tilanteen helpottamiseksi, kun Ison-Britannian Brexitiin eli EU-eroon päätynyt kansanäänestys heikenteeä Suomen talousnäkymiä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Eero Laine

Johtaja Pentikäinen suosittelee samaa mallia pienille yrityksille kuin mitä hänelle suuryrityksessä tehtiin. Hyväksyttävä syy oli se, että haluamme tilallesi uuden päätoimittajan, kun mielestämme suksesi ei enää luista.