Keskiviikko 19.6.2019

Aleksi Valavuori Li Anderssonille: ”25% suomalaisista maksaa työllään koko p*skan – sinun vasemmistosi ei kuulu maksajiin”

Luotu: 
20.9.2016 14:47
Päivitetty: 
20.9.2016 19:54
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Li Andersson.
|

Liikemies ja mediapersoona Aleksi Valavuori kritisoi kovin sanoin oppositiopuolue vasemmistoliiton puheenjohtajaa Li Anderssonia. Valavuori ja Andersson ovat ajautuneet kiivaaseen sanasotaan Twitterissä.

– Kansanedustaja Li Andersson kertoo mihin rahaa tarvitaan. Hienoa... Mistä se raha tulee? Toisten taskuista, tietenkin. Melkoinen innovaatio, Valavuori aloitti keskustelun.

Tämän jälkeen Andersson ja Valavuori ovat kyselleet toisiltaan ”Onks sun mielestä reilua” -kysymyksiä. Andersson kysyy, onko hallituksen kaavailema uusi yritystuki reilu samaan aikaan, kun perusturvasta leikataan.

– Onks sun mielestä reilua, että 25% suomalaisista maksaa työllään koko p*skan? Sinun vasemmistosi ei kuulu näihin maksajiin, Valavuori vastaa Andressonille.

Lue myös: 

Vastakuitti Aleksi Valavuorelle: ”Hyvätuloisin 20% nostaa melkein viidenneksen tulonsiirroista”

Andersson vastaa ihmettelyllä:

– Whut? Vasemmiston kannattajien joukossa myös paljon hyvätuloisia. Me ajamme kysyntää lisäävää [finanssipolitiikkaa] työllisyyden takia.

Valavuori myös piikittelee Anderssonia yrittäjyydestä.

– Kuuntelen viisaampien yrittäjien puheenvuoroja. Kuuntelisit sinäkin, saattaisit oppia jotain, Valavuori tviittaa.

Valavuori ei kuitenkaan vastaa suoraan Anderssonin kysymykseen uudesta yritystuesta.

– Joku perustelu sun yritystukinäkemyksiin olisi kivaa saada sitten kun olet kuunnellut valmiiksi, Andersson tviittaa.

– Joku perustelu sun yritysnäkemyksiin olisi kivaa saada sitten, kun olet ollut töissä edes yhdessä yrityksessä, Valavuori vastaa tähän.

– Anteeksi, mut mikä ihme meno tämä on? Olen ollut töissä yrityksissä, mutta en silti kannata teollisuuden lisätukemista, Andersson vastaa.

Lue myös:

”Li hei, montako yritystä sä oot perustanut?” – Hjallis Harkimo kuittaili Li Anderssonille tv:ssä

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kalle Karvinen

Valavuoren ainoa ponnistus oli tulla aikanaan oikeasta synnytyskanavasta ulos.
(suuryrityksen toimitusjohtajan poika).

Sen jälkeiset "saavutukset" ovat puhtaasti tuon valinnan tulosta.
Tasan sama cv lähes kaikilla myöhemmin yrittäjiksi ryhtyneillä isin pikku kokoomusnuorilla.

Olisi korkea aika panna poika ja muutkin "suuret johtajat" oikeisiin töihin.

Janne Pohjala

2013 Nettoveronmaksajia oli 27%. Koska työttömyys on kasvanut ja huollettavia on otettu lisää, lienee 25% aika lähellä.

Tarkoittaa siis että kolme neljästä Suomalaisesta maksaa vähemmän veroja kuin saa yhteiskunnalta rahaa tai palveluita.

Tämä on vakava asia, eikä sitä tulisi millään parranpärinällä ohittaa. Suomi on jo nyt Euroopan kallein maa (verot, kustannukset), ostovoima on tästä syystä pienituloisilla EU:n kolmanneksi heikoin ja ylemmällä keskituloisella EU:n heikoin.

Tämä kaikkein koviten verotettu joukko ovat se 1/4 suomalaisista, jotka omalla työllään pitävät 75% suomalaisien nenistä pinnan yläpuolella. Ilman heitä 3/4 suomalaisista saisi vettä keuhkoon heti.

Niinpä luulisi että vasemmiston itsesuojeluvaisto sanoisi että näitä ei kannattaisi näännyttää. Nämä eivät ole mitään Nalleja vaan tavallisia duunareita ja PK-yrittäjiä. Ainoa riittävän suuri joukko, laskun maksajaksi. Ääririkkaita on niin vähän että niiden omaisuus olisi poltettu vajeeseen muutamassa vuodessa.

Ainoa mitä voisi verotuksessa enää reivata, olisi saada EU:n läpi muutos että tuloksesta on maksettava vero siihen maahan missä se syntyy, mutta muutoin Suomi on verotettu henkihieveriin. Lisävelka on vain lisänauloja siihen että emme koskaan enää voi olla itsenäisiä.

Niinpä Li ja Vasemmistoliitto: Alkakaa keksiä millä tavalla sitä jakovaraa ja lisätukea "kulutuksen lisäämiseen" saadaan ilman että veroja kiristetään, ainoastaan sillä että liiketoiminta kasvaa mutta veroprosentti pysyy.

Se onkin paljon vaikeampi asia kuin populistisesti seisoa käsi ojossa ja jalkaa polkien vaati lisää mania 200 000 äänestäjälle jotta ne entiseen tapaan äänestävät Vasemmistoliittoa.

Yksityisen liiketoiminnan kasvattaminen on vasemmistoliitolle aina ollut tyhjä taulu, kuitenkin se on ainoa mikä pitää yhteiskuntamme pystyssä ja maksaa myös Li:n ja pitkälti myös vasemmistoliittolaisien laskut. Joko julkissektorin kautta kiertäneenä palkkana tai tulonsiirtona.

Janne Pohjala

Sitten vielä lukuja:

2015 vaalitutkimuksen mukaan Vasemmistoliiton äänestäjän nettotulot olivat keskimäärin 1404,50 €/kk. Tämä oli merkittävällä erolla muiden puolueiden kannattajiin alin tulotaso.

Ei siis juurikaan huolta että nettomaksajia keskimäärin Vasemmistoliiton kannattajakunnassa olisi.

Siksi puolueen linja on lisää nettotuloa kannattajille veronalennuksilla ja lisää vastaavasti lisää maksettavaa kaikkien muiden puolueiden äänestäjille.

Tämä ei luo lisää mitään, vaan siirtää sitäkin vähän kysyntää vain paikasta toiseen. Toki kivaa jos sillä saa ääniä omilta, mutta talouden ongelmien korjaamisen kannalta irrelevanttia.

Alahan Li siis keksiä miten saadaan muilla keinoin lisää kauppaa ja liikevaihtoa. Se on varmasti vieras asia, mutta ainoa tie, jolla tästä sopasta päästään ulos, ilman että tämä hyvinvointivaltio loppuu.

Se että kerätään muilta rahat pois Vasemmistoliiton äänestäjille kuluttavaksi voi kuulostaa teistä varmasti juuri kivalta, mutta tulos on nollasummapeliä.

https://vaestotiede.wordpress.com/2015/04/29/eduskuntavaalien-2015-aanes...

Marja-Liisa Kalkela

Vihreätkö ne verot ja viulut maksaa? Moniko ituhippi on koskaan tehnyt edes työtä? Taitaa suurinosa hinkata vielä housuntakamusta 30v koulunpenkkiä opiskelijoina,opintotuilla ja päivärahoilla.
Saman verranko kuin "työministeri" Sinnemäki?
Runoja ja verovaroilla puoluetuilla eduskunnassa.
Tai on jo sopeutumiseläkkeellä alle 40v.

Jukka Laine

Kuka ihmeen Valavuori? Miksei työllistä niitä 75 prosenttia? Onko Valavuori ilmaistyön kannattaja? Lasketaanko ilmaistyön tekijät noihin 75 prosenttiin ja ilmaistyön teettäjät 25 prosenttiin.

Verot on ihan aina jonkun maksettava, ja oikeudenmukaista on, että ne maksavat joilla ovat rahatkin.

Marja-Liisa Kalkela

Ei ihme että kansa pitää jo pellenä politikkoja. On kuin teinit,koulukiusaajat . Voi kiesus.

Aleksi Valavuori Li Anderssonille: ”25% suomalaisista maksaa työllään koko p*skan – sinun vasemmistosi ei kuulu maksajiin”

Suomeksi: Hjallis ja Valavuori pilkkaa 211 702 vasemmistoa äänestänyttä veronmaksajaa,kansalaista.

Eikö mitään käytöstapoja enää vaadita päättäjiltä? Edes kännykän käytössä
(Sexi-viestithän on jo kansallekkin tuttuja A,mäeltä )

Tarja Laakso

Eipä näytä Valavuori itsekään kuuluvan niiden 25% joukkoon, jotka veroja maksavat (vuonna 2013 jopa 13 euroa veroja, 2014 osalta en löytänyt hänen maksamiaan veroja, tuloja oli vajaa 60000 euroa, joten ehkä hän jonkun verran silloin on maksanut verojakin sentään) .

Mutta silti on näköjään riittänyt rahaa miljoonia vedonlyöntiin... sellainenkin artikkeli löytyi, samoin kuin sellainen otsikko että on pystynyt vuokraamaan yksityiskoneita (vaikkei tuloja olekaan...)

Erkki Martikainen

Puhtaaksi jalostettu yrittäjäyhteiskuntahan se vasta tasapuolinen onkin ? Näitä oli joskus kivikaudella yleisemmin. Siinä saattaa olla melko paljon nälkiintyneitä. Päiväntasaajan eteläpuolella taitaa muutamia sellaisia valtioita olla mutta sopii epäillä kuinka hyvät oltavat siellä "pienellä tai keskisuurella" ihmisellä on.