Lauantai 15.6.2019

Eduskunnalta sinetti: Työttömyysturva lyhenee 100 päivällä – katso rahalliset seuraukset eri palkkatasoilla

Luotu: 
16.11.2016 14:17
Päivitetty: 
16.11.2016 15:05
  • Kuva: Uusi Suomi / Eduskunta
    Kuva
|

Eduskunta on hyväksynyt toisessa äänestyksessään hallituksen esityksen työttömyysturvan keston lyhentämisestä.

Työttömyyspäivärahan kesto lyhenee 500 päivästä 400 päivään.

Niillä, joilla on vähemmän kuin kolme vuotta työhistoriaa, enimmäiskesto lyhenee 300 päivään. Enimmäiskesto säilyy 500 päivänä niillä työttömillä, jotka täyttävät työssäoloehdon 58 vuotta täytettyään. 

Lisäksi omavastuuaikaa pidennetään viidestä päivästä seitsemään päivään, työllistymistä edistävien palvelujen ajalta maksettavaa korotettua ansio-osaa alennetaan ja pitkän työuran jälkeen maksettavista korotusosasta ja korotetusta ansio-osasta luovutaan. 

– Korotetulla ansio-osalla korotettu ansiopäiväraha olisi kuukausitasolla uusilla laskentasäännöillä 2 000 euron palkasta 36 euroa alempi, 3 000 euron palkasta 65 euroa alempi ja 4 000 euron palkasta 143 euroa alempi, on hallitus kertonut vaikutuksista kansalaisiin.

Muutokset tulevat voimaan 1.1.2017.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Käyhkö

Jos tuottavaa työtä aikaisemmin tehnyt ja veroja maksanut joutuu.työttömäksi tuotannollisista syistä niin häneltä nyt pienennetään tukia.
Maanviljelijöille niitä tukia taasen samassa tapauksessa lisätään. Tänä vuonna keskustalainen Sipilän hallitus on lisännyt maatiloijen tukia yli 300milj.€.
Tuottavaa työtä tekevä maksaa tämänkin.

Tapio Mäkeläinen

Toivottavasti tämä lisää vastaavassa suhteessa työpaikkoja. Hallituksen vainoharhaisuus paljastuu juuri yksittäisinä tekoina. Leikataan työttömyysturvaa jotta esimerkiksi korkeakoulutetut saadaan hakemaan paskaduuneja kuten nollasopimus puhelinmyyntityötä kotoaan omalla luurilla ja riskillä. Yhtään uutta työtä ei tullut ja koska työttömät ovat itse syyllisiä tilanteeseensa ovat kansanedustajat ylpeitä itsestään. Erityisesti osaamaton ja täysin takkinsa kääntänyt oikeusministeri Lindströn jonka jo tutkintonsa perusopintojen perustella pitäisi muistaa tuomarinohjeen perussääntö; mikä ei ole oikeus eikä kohtuus ei voi olla lakikaan.
Sama koskee tulevaa diabeteslääkkeiden korvattavuusleikkausta: miksi sairastuitte, oma vika, syökää porkkanaa kuten Persujen ministeri kehottaa. Ei 500 e vuodessa lisää kenelläkään tunnu.
Vaalit muuten tulee täälläkin aika pian. Puolet ajastanne hallituksessa on varmasti mennyt mutta ehkäpä paljon enemmän.