Tiistai 25.6.2019

EU:lta kylmä suihku Kreikalle: Stoppi velkahelpotuksille

Luotu: 
14.12.2016 18:30
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Euroryhmä laittoi Kreikan velkahelpotukset jäihin.
|

Euroalueen valtiovarainministerien muodostama euroryhmä on päättänyt lopettaa Kreikan tukemisen muun muassa velkahelpotusten muodossa. Asiasta kertoo euroryhmän puheenjohtajan Jeroen Dijsselbloemin tiedottaja Michel Reijns Twitterissä.

–Kreikan hallituksen toimet eivät ole sellaisia, joista on sovittu. Tukitoimista ei ole tällä hetkellä yksimielisyyttä, hän sanoo.

BBC:n tietojen mukaan euroryhmä on tyytymätön muun muassa siihen, että Kreikan hallitus aikoo maksaa vähävaraisille eläkeläisille yhteensä 617 miljoonan euron joulubonuksen. 

 

 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Antti Kostet

EU:lta menee jäleen löysät huosuihin ja maksaa kiltisti mitä siltä pyydetään.
Suomenkin poliitikot (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) ovat jo pitkään jakaneet totuuden, että Kreikan lainat ovat hyvä pisnes.

Jukka Mikkola

Kreikkaa voi verrata veneen pohjatulppaan. Sen irrotus voi aiheuttaa EMU-veneen uppoamisen ja siihen emulaisilla ei ole varaa. Kreikkalaiset tietävät tämän ja pelaavat härskisti omaa peliään. On naurettavaa kuvitella, että he maksaisivat joskus velkansa takaisin. Suomen valtiovarainministeriön mukaan Kreikalla oli loppuvuodesta 2014 velkaa noin 316 miljardia euroa. Kyllä ne voi jo nyt merkitä alaskirjauksiin. Näin käy myös Suomen toukokuussa 2010 antamalle ”pikavipille” suuruudeltaan 1,6 miljardia euroa. Katainen ilmoitti aikanaan Eduskunnan kyselytunnilla, että siitä oli maksettu 1,05 miljardia euroa ja ihan vielä ilman vakuuksia. Voiko tällaisia miljardiluokan lainoja yleensä myöntää ilman vakuuksia ”tuosta vaan-periaatteella”? Katainen toimi silloin valtiovarainministerinä. Onko Katainen Suomen historian kaikkien aikojen ”kallein mies”?