Sunnuntai 26.5.2019

KL: Kulutusluottojen kysyntä rikkoo ennätyksiä

Luotu: 
29.12.2016 17:45
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Verkosta haettavien kulutusluottojen kysynnän kasvun taustalla on kasvavat asiakasmassat.
|

Verkossa haettavien kulutusluottojen kysyntä rikkoo tänäkin vuonna ennätyksiä, ja alan yhtiöiden tuloksista voi sanoa samaa, kertoo Kauppalehti.

Viime vuonna nopeita rahoitustuotteita tarjoavien fintech-yhtiöiden sijoitetun pääoman tuotto oli korkeimmillaan lähes 200 prosenttia. Kymmenen suurimman yhtiön yhteenlaskettu nettotulos oli kovat 23 prosenttia liikevaihdosta.

Yhä useampi niistä jakaa sähköisesti pienlainoja selvästi suurempia kulutusluottoja ja luottolimiittejä, eikä esimerkiksi Euroloan enää keskity muutaman sadan euron pikalainoihin.

–Täysin automatisoitu prosessi mahdollistaa liiketoiminnan rajattoman skaalautuvuuden ilman merkittäviä lisäinvestointeja, selittää menestystä Euroloan Groupin hallituksen puheenjohtaja Tommi Lindfors Kauppalehdelle.

Kannattavuuden takana ovat kasvavat asiakasmassat, mutta toimijat muistavat korostaa tietotekniikan tuomaa palvelun nopeutta. Alan rahoitusyhtiöiden perusideana onkin tarjota vaivattomasti kulutusluottoja asiakkaille, jotka perinteiset pankit ovat unohtaneet.

Lähde: Kauppalehti

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Markku Nieminen

lain säätäjillä olisi helppo konsti koronkiskonnan lopettamiseksi. Todellinen vuosikorkokatto 10 prosenttiin, eikä muita kuluja saisi olla sentiäkään, niin ongelma olisi ratkaistu! Mutta, kun hyväveli verkosto ei sitä salli tehdä ja omatkin taskut jäisi täyttämättä, sitä ei voi tehdä!