Torstai 17.1.2019

Tietovuoto: EU:n nykyinen ykkösnimi esti veronkiertoon puuttumisen - ”Pitäisi erota”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.1.2017 19:06
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker esti tietovuodon mukaan veronkiertoon puuttumisen EU:ssa toimiessaan Luxemburgin pääministerinä.
|

Brittisanomalehti The Guardianin ja saksalaisen NDR:n haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan Euroopan komission nykyinen puheenjohtaja Jean-Claude Juncker puuttui aiemmassa tehtävässään Luxemburgin pääministerinä Euroopan unionin yrityksiin lopettaa suurten monikansallisten yritysten veronkierto.

Guardian kertoo, että muutama EU-maa on pystynyt tehokkaasti torppaamaan yritykset veronkierron pysäyttämiseksi, ja yksi näistä maista on lehden mukaan Luxemburg. Juncker toimi Luxemburgin pääministerinä vuosina 1995-2013, osan ajasta hän oli myös maan valtiovarainministeri.

Guardianin mukaan EU:n sisällä on ollut salainen komitea, joka on pohtinut, miten veronkiertoa voitaisiin estää ja miten EU-maita estettäisiin kilpailemasta verolaeilla toisiaan vastaan. 

–Komiteaa ei enää ole, se ei ollut kovinkaan toimintakykyinen, koska päätöksiä ei saatu tehtyä yksimielisesti, komiteassa mukana ollut nimetön lähde kertoo Guardianille.

Lähteen mukaan Luxemburg ja Hollanti olivat säännöllisesti veronkiertoon puuttumisyritykset torpanneita maita. EU:ssa verotusta koskevat päätökset tehdään yksimielisesti.

Guardianin mukaan sekä Luxemburgin viranomaiset että komissio ovat kieltäytyneet kommentoimasta asiaa.

Saksalainen europarlamentaarikko Fabio De Masi vaati sunnuntaina Twitterissä Junckerin eroa komission johdosta. Samaa mieltä on Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Erkka Railo.

–Surkeaa luettavaa. Junckerin pitäisi erota, hän tviittasi.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Teppo Vanamo

Äijä olisi pitänyt erottaa jo useita kertoja, mutta kun nämä EPP:n lobbarit ovat aina saaneet korruptoitua riittävän määrän tukea kaikenlaisilla lehmänkaupoilla ja pelkona on, että tämä koko mädännäisyys paljastuu. Viimeinen uhkaus on aina se, että jos kaikki paljastuu, kaatuu koko puulaaki ja virkamiehillä koittaa karkuun juoksun aika. Saa nähdä koska tämä kupla puhkeaa, silloin kyllä roiskuu sitä ihteään.

Martti Issakainen

On helppo kuvitella EU:n hampaiden terävyys veronkierron torjunnassa, kun on itse saanut pukin kaalimaan vartijaksi.
Näin loputkin EU:n ns. arvovalasta ja uskottavuudesta rapautuu. Samaan aikaan Suomi urhoollisesti rakentaa uutta ja uljasta EU:ta Brexitin jälkeen.

Jaakko Aalto

Onko nyt tullut virallisen median julkiseksi tiedoksi se, mikä on ollut jo kauan somessa levinnyttä tietoa? Ja onko sillä mitään käytännön vaikutusta sen enepää Junckerin asemaan kuin EU:n käytäntöihinkään? Vaikutusta olisi syytä olla, jos uskottavuutta halutaan edes hiukan palauttaa.

Jarmo Hussi

Samaa olen ihmetellyt minäkin. Miksi tämän luokan uutinen ei kiinnosta mediaa?
Ainakin eräs näistä medioista kertoo toiminnastaan seuraavaa:
Jenni Tamminen
27.12.2016 14:35

Uusi Suomi on JSN:n jäsen ja poliittisesti sitoutumaton lehti. US kirjoittaa asioista niin kuin ne on, hyviä tapoja ja varsinkin lakia noudattaen. Mielipiteet ja uutiset pidetään luonnollisesti erillään. t. Jenni / US

Ehkäpä tuosta kertova US:n artikkeli on mennyt sinulta ja minulta ohi, ei suinkaan Jenni tuossa anna väärää todistusta oman mediansa toiminnasta.

Juha Hämäläinen

NYT JO HERÄÄ Suomi! Hienoa, koskaan ei ole liian myöhäistä!
"EU-komission johtaja Juncker ja EU-presidentti Schulz johtavat sosiaalidemokraateista, liberaaleista ja konservatiiveista koostuvaa koalitiota, joka yrittää estää Luxemburgissa paljastuneen veronkierron tutkintaa. Kansainvälisen journalistijoukon paljastaman verohelpotusten sarjan (1) tutkiminen on jämähtänyt paikalleen edellä mainitun koalition vastuksesta johtuen.

Lux-leakin paljastaman suurimittaisen kansainvälisille yrityksille tehtyjen verosopimusten takana oli tuolloin Luxemburgin pääministerinä toiminut Juncker hallituksineen. (2) Tämä, jopa satojen miljardien vahingon Euroopan maille aiheuttaneen toiminnan tutkimisen estäminen itse syyllisen toimesta on suora hyökkäys Euroopan demokratiaa vastaan. Junckerin aisaparina touhuava EU-presidentti Schulz antoi vaalikampanjansa aikana ymmärtää, että painottaa valintansa jälkeen avoimuutta EU-päätöksiin ja rakenteisiin. Tämä lupaus on jäänyt lunastamatta, koska EU-tutkintalautakunta ei ole saanut käsiinsä vielä yhtään dokumenttia tutkimuksia helpottamaan.

Vasemmistomeppi Fabio De Masi ihmettelee miksi EU-organisaatio ei ole itse valmis reformeihin, joita vaatii jäsenmailta. De Masin mielestä EU-veronmaksajien rahoilla rakennettu organisaatio on alunperin luotu tekemään EU-kansalaisia hyödyttävää politiikkaa. Tällä hetkellä EU-organisaatio, johtoaan myöten ja myötävaikutuksella, toimii lobbaajien ehdoilla ja heidän eduksi. Suurelle yleisölle ja koko lystin maksajille esitetään varjoleikkejä ja jokainen skandaali yritettään kadottaa varjoleikkien kulisseihin mahdollisimman vähin äänin."
TÄMÄN TIESI TAVIS SUOMESSA; JO 2015!

https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/05/27/juncker-ja-schulz-estavat-...

Rauno Kujala

Ei tämänkaltaiset uusiset ole Eu:n valuvikoja. Eu on totalitaarinen järjestö, mikä ei ole koskaan ajanut euroopan kansalaisten asiaa, vaan korporaatioiden, suurpääoman, valtaklikin ja kontrolloidun ihmismassan asiaa. Eihän Eu itse edes noudata omia päätöksiään. Täyttä pas**a koko himmeli...avatkaa nyt herranjestas jo silmänne todellisuudelle. Ainoa mikä Suomen kohtalo on ...on ulos Eu:sta ja eurosta ja otamme itsenäisyytemme, päätäntävaltamme ja kunnioituksemme Suomea kohtaan takaisin.

Samy Arling

Ja suomi uinuu itsenäisyytensä luovuttaneena ja syntymättömienkin lastensakin velat tuonne jakaneena,koska heille on kerrottu niin fantastisesta ja välttämättömästä Eurostoliitosta Suomelle...Voi sitä aina alistettua ja nöyryytettyä Hölmöläisten köyhtyvää kansaa !Täytyyhän eliitin rahoille turvapaikka turvata jos sattuu vaikka aikakautemme suurin puhallus EU-kaatumaan.