Maanantai 17.12.2018

KL: Muotiketju Seppälällä maksamatta 206 302 euroa eläkemaksuja

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.1.2017 08:50
  • Kuva: Stockmann
    Kuva
    Eveliina Melentjeff kiisti joulukuun lopulla Seppälän olevan kriisissä.
|

Muotiketju Seppälälle on kasautunut entistä enemmän maksurästejä, kertoo Kauppalehti.

Perintäyhtiö Lindorffin kirjaamia maksuviiveitä oli 9. tammikuuta 397 135 euroa. Näistä 206 302 euroa on maksamattomia työeläkemaksuja. Suurin osa muista rästeistä on todennäköisesti myymälöiden vuokria.

Koska tässä oli vain yhden perintäyhtiön hoidossa olevat laskut, maksurästejä voi olla enemmänkin.

Seppälällä on Suomessa noin 90 myymälää. Viime viikolla yhtiö kertoi 55:tä työntekijää koskevista yt-neuvotteluista, jotka johtuvat 14 myymälän vuokrasopimusten päättymisestä.

– Osa myymälöistä sai tietää sulkemisesta siten, että uudet vuokralaiset olivat käyneet katsomassa tiloja, sanoo eräs Seppälän työntekijä.

Seppälän omistajat Eveliina ja Timo Melentjeff ovat edelleen lomalla, eivätkä ole kommentoineet yt-neuvotteluja. Kauppalehden haastattelussa 29.12. Eveliina Melentjeff kiisti yhtiön olevan kriisissä.

Lähde: Kauppalehti, Pirkko Tammilehto

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Erkki Puumalainen

Näissä peijaisissa on hyvä muistaa, että tuon velan aiheuttajana on yli miljoona euroa maksettuja palkkoja.

Kun yritys kohtaa maksuvaikeuksia, ainoa mistä voi joustaa on verot ja eläkemaksut. Henkilökuntaa ei pysty irtisanomaan siihen hätään ja se on tietenkin hyvä. Kysessä on valtion ja rahoitusjärjestelmien turvallisuushakuinen itsekeskeisyys ja tyhmyys. Mieluummin menetetään alv -tulot ja otetaan työvoima maksettavaksi kortistoon kun autetaan yrityksiä hädässä.