Torstai 21.6.2018

Rolls-Royce-riemu iski Suomeen – robottilaivoista insinööribuumi Turkuun

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.3.2017 20:26
Päivitetty: 
8.3.2017 20:32
  • Kuva: Rolls-Royce
    Kuva
    Rolls-Roycen havainnekuva autonomisesti toimivista robottilaivoista.

Turussa ja muualla Suomessa on keskiviikkona iloittu Rolls-Roycen ilmoituksesta avata Turkuun robottilaivoja kehittävä tutkimuskeskus, kertoo Kauppalehti.

Moottorikulkuneuvokonserni tulee kehittämään Turussa etäohjattuja ja autonomisesti toimivia laivoja. Tutkimuskeskuksen perustaminen tarkoittaa Rolls-Roycen autonomisen meriliikenteen kehitystoimintojen keskittämistä Suomeen.

– Suomessa on merkittävää ICT-osaamista ja vahva meriklusteri. Näiden vuoksi Rolls-Royce on valinnut tutkimuskeskuksen paikaksi Suomen, kertoo kehitysjohtaja Sauli Eloranta Rolls-Roycelta.

Suomessa ollaan luonnollisesti valintaan tyytyväisiä.

– Päätös vahvistaa Suomen asemaa autonomisen liikenteen kehittäjänä ja hyödyntäjänä sekä yhtenä maailman johtavista modernin laivatekniikan valmistajamaista, iloitsee liikenneministeri Anne Berner (kesk.).

– Tämä on loistava uutinen. Rolls-Roycen kaltaisen globaalin teknologiayrityksen tutkimus- ja kehityskeskuksen sijoittuminen Turkuun on iso voitto meille ja koko Suomelle, ja ennen muuta jälleen uusi tunnustus suomalaiselle maailmanluokan osaamiselle, Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell toteaa tiedotteessa.

Turun kaupunki arvioi, että insinöörikoulutuksen määrää tulee nostaa alueella selvästi. Teknologiateollisuuden arvion mukaan korkeakoulutetun alan henkilöstön rekrytointitarve alueella lähes kaksinkertaistuu lähivuosina 2017–2021, jolloin vuotuisen tarpeen arvioidaan olevan noin 850 henkilöä.

– Nyt jos koskaan on aika toteuttaa DI -koulutusoikeuksien laajennus Turun yliopistoon, Randell sanoo.

Lähde: Kauppalehti

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: