Sunnuntai 27.5.2018

Auts, et kai ostanut 200 €:n Moccamasteria? – ”30 €:n Electroluxilla saa parempaa kahvia”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.3.2017 08:12
Päivitetty: 
15.3.2017 11:37
  • Kuva: Jenni Tamminen / Uusi Suomi
    Kuva
    Kahveissa on eroja, mutta kahvinkeittimien tuottaman kahvin makuerot ovat testin mukaan pieniä.

Testitulos voi kuulostaa karulta, jos olet panostanut rahasi kalliiseen kahvinkeittimeen. Kuluttaja-lehden testin mukaan kahvinkeitin ei nimittäin juuri vaikuta kahvin makuun.

Kuluttajan testissä verrattiin yhteensä 35:tä keitintä, joiden hintahaitari oli noin 30–190 euroa. Kahvin maku vaihteli kymmenportaisella asteikolla korkeintaan yhden pisteen. Maistajina toimi kymmeniä kahviin perehtyneitä asiantuntijoita.

– 30 euron Electroluxilla saa jopa hieman parempaa kahvia kuin lähes 200 euron Moccamasterilla. Electrolux on myös hieman helppokäyttöisempi, mutta Moccamasterilla kahvin saa pari astetta kuumempana. Kokonaispisteissä keittimet ovat tasavahvoja ja aivan kärjen tuntumassa, Kuluttaja-lehti summaa tiedotteessaan.

Lehti korostaa, että kokonaispisteissä erot parhaiden laitteiden välillä ovat todella pieniä, mutta niissä on silti eroja, jotka voivat vaikuttaa ostopäätökseen. Testissä oli mukana sekä lasikannullisia että termoskannullisia keittimiä.

Kahvin maku oli yksi tekijä testissä. Vaikka mainitussa esimerkissä maku puhui Electroluxin puolesta, esimerkiksi merkittävästi pienempi sähkönkulutus puolestaan kallisti vaakaa Moccamasterin suuntaan.

Koko testi löytyy Kuluttaja-lehden sivuilta.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Teemu Terava

"Paras" kahvinkeitin oli alkuperäinen Melitta, joka kesti lähes 20 vuotta. Sitten tuli hankituksi muutama lyhytikäinen. Nykyinen Moccamaster on taas kestänyt pitempään.
Kalliiman kahvinkeittimen voi rahoittaa vaikka ostamalla tarjouskahvia.
Jokin muukin strategia on toki täysin perusteltu.

Ahti Nuottimäki

Parasta kahvia saa, kun tekee kupillisen kerrallaan ja valuttaa sen suoraan suodattimen läpi kuppiin. Mutta nyt onkin ongelmana, mistä saa hyvänlaatuista kahvia. Paahtimot ovat vaihtaneet kahvinpapunsa toisiin ja hyvä maku on hukassa.

Mauno Strandén

Me on ostettu Lidlistä papukahvia ja jauhaa sen verran kun tarvitsee!
20€ Boch kahvinkeitin on hyvä maku säilyy ja on nopea!
Elux on kömpelömpi, sellainen on mökillä.
Moccamasteri on tosi huono, tai kahvi tuli kurjaa työmaalla oli, ei loppunut kesken, keitti mistä kahvista vaan!