Maanantai 20.5.2019

Varoitukset pörssikuplasta yltyvät USA:ssa: Juoskaa pakoon – 2 vaaran merkkiä ilmassa

Luotu: 
15.3.2017 10:28
Päivitetty: 
15.3.2017 10:35
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Joku voi nähdä positiivisena sen, että sijoitusneuvojien tunnelmat ovat korkeimmalla tasollaan 30 vuoteen ja että kuluttajaluottamus on korkeimmillaan 16 vuoteen. Toista mieltä on yhdysvaltalainen rahastojohtaja John P. Hussman, jonka mukaan nämä kaksi ilmiötä ovat kiistattomia vaaran merkkejä.

Hussman Funds -yhtiötään johtavan ekonomistin varoituksesta kertoo Kauppalehti. Hussman katsoo, että Yhdysvaltain Wall Streetillä muhii vaarallinen pörssikupla, vaikka osakemarkkinan tunnelma on optimistinen.

Hussman kirjoittaa, että vastaavanlaiset luottavaiset tunnelmat vallitsivat myös vuosina 1987 ja 2000 ennen kuplien puhkeamista. Hänen mukaansa tunnelmat ja arvostukset ovat nyt äärimmäisillä tasoillaan ja tällaisen tilanteen seuraus on usein markkinoiden rapautuminen, mistä on jo merkkejä korkoherkissä osakkeissa.

MarketWatch -uutissivuston kolumnisti Brett Arends muistuttaa, että pessimistisistä varoituksista tunnetun Hussmanin markkinaennusteet ovat olleet monta kertaa väärässä. Toisaalta hän on ollut myös oikeassa ja oli ensimmäisiä, jotka ennustivat oikein vuosien 2000 ja 2008 romahdukset.

Arends tulkitsee Hussmanin viestivän, että Wall Streetillä pyörivät nyt kaikkien aikojen vaarallisimmat osakemarkkinat, joista sijoittajien kannattaa juosta pakoon.

Lähde: Kauppalehti

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juuso Hämäläinen

USAn valtionvelka ja yhteiskunnan muut rahastoimattomat maksuvelvoitteet ovat hyvinkin 100.000€ per kansalainen. Päälle ihmisten yksityisluotot asuntoon, autoihin, veneisiin ja opiskeluun. Ei näytä tukevalta pohjalta tulevaisuuden kannalta. Enemmänkin vaikuttaa pommilta.

Kalle Erkkilä

USA:n valtionvelka on Trumpin ensimmäisten 50:n päivän aikana pienentynyt 68 miljardilla dollarilla. Uusia työpaikkoja syntyi lähes 300 000 ensimmäisellä täysinäisellä kuukaudella, eli n. 100 000 ennustettua enemmän.

Kai reaalimaailmalla jotain merkitystä on.

Jukka Kautto

Jossain on matoja ja paljon. Tavatalojen myynnit ovat supistuneet jyrkästi ja palkkakehitys pudonnut miinuksen puolelle. Kuluttajaluottamus tarkoittaa pakollista luottokorttien käyttämistä ostovoiman ylläpitämiseksi. Pörssiltä järki katosi jo ajat sitten, sillä nyt mikä tahansa uutinen on positiivinen. Ennen koronnosto pudotti DJIAn, nyt sekin vain lisää juhlahumua Titanicin kannella.