Torstai 26.4.2018

Urakkapalkka jopa +4000 €/kk – Työntekijöitä ei löydy, ihmettelee yhtiö

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.5.2017 20:16
Päivitetty: 
17.5.2017 20:35
  • Kuva: Lasse Lehtinen / Uusi Suomi
    Kuva
    Rakennusala ei kiinnosta nuoria pääkaupunkiseudulla, väittää kasvuyritys.

Sisäkatto- ja seinänrakennusyhtiö Inlook etsii uusia työntekijöitä, muttei kertomansa mukaan meinaa löytää halukkaita ainakaan pääkaupunkiseudulla. Yhtiö ihmettelee Kauppalehdessä, miksei kelpo palkkakaan kiinnosta.

Yhtiön asentajille tarjoamalla urakkapalkalla ”kuukausiansiot pyörivät parhailla ammattilaisilla 4000 euron molemmin puolin”.

– Tilauskantamme on kaikkien aikojen huipulla ja kasvumme olisi vielä kovempaa, jos löytäisimme työntekijöitä. Haemme pääkaupunkiseudulle asentajia, mutta hakemuksia tippuu niukasti, toimitusjohtaja Arto Lehtonen sanoo.

Inlookin mukaan kyse on nimenomaan pääkaupunkiseudun ongelmasta.

– Kuopiossa hakijoita oli yli 40, mutta he eivät halua muuttaa ko­vien hintojen pääkaupunkiseudulle. Maan sisäinen muuttoliike on rikki, Lehtonen sanoo.

Ilmeisesti tarjolla on [pääkaupunkiseudulla] niin paljon jotain muuta, ettei perinteisen kova työnteko kiinnosta. Ja kuitenkin me tarjoamme työpaikkaa, joka ei ainakaan ennen ollut mikään huono paikka, Inlookin teollisuustoimintaa johtava Anders Åström sanoo.

Lue koko juttu Kauppalehdestä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Runtti

veikkaanpa, että hyvä, että tekijät pääsee edes puoleen, mitä arto lehtonen lupaa. eli netto tilistä puolet asumiseen ja kulkemiseen. lopulla kun ostat ruokaa, säästöön ei jää mitään. sitä minä ihmettelen, mikä on lehtosen intressi tässä huutamisessa. jos ei oikein maksa, ei saa kyllä tekijöitäkään. niin yksinkertaista se on.

Jukka Mattsson

Tässä tulee tietoa. ”kuukausiansiot pyörivät parhailla ammattilaisilla 4000 euron molemmin puolin” on täyttä puppua. Alakattobisnes on ala jossa on vuosien ajan harrastettu harmaata taloutta niin työntekijöiden kuin alihankkijoitten suosimisessa. Lopuksi isot rakennusyhtiöt ajoivat jäljelle jääneet pienet alakattofirmat konkurssiin.

Muistan eräänkin työmaakokouksen jossa jokaiselle urakoitsijalle tarjottiin EUR/tunti jokaisesta "pimeästä" työntekijästä jonka hän voisi ohjata alan hommiin. Kun oli nähnyt noita verkkaripukuisia lihasmassaa kasvattaneita työmaapäälliköitä tiesi heti mikä meno työmailla vallitsee ja tajusi suosiolla unohtaa koko ehdotuksen.

Nyt eletään sitä aikaa että pääkaupunkiseudulla ei ole rakennustyömaille alan ammattilaisia. Eikä ole muuten yrityksiäkään koska vanhat ovat laman aikana ajettu konkurssiin ja kukaan järkevä yrittäjä ei varmana halua palata näiden isompien pompoteltavaksi. Tässä on seuraus isojen rakennusliikkeiden ahneudesta. Käyttäkööt nyt noita virolaisia, venäläisiä ja muita halvamman maiden rakennusmiehiä ja murehtikoot kun ei oikein tahdo syntyä muuta kuin sutta ja sekundaa kuten tuolla jätkäsaaren työmailla.

Helena Salo

Puhelinmyyjillekin luvataan 8-10.000€/kk urakkatöistä. Tiedän tapauksen, jossa firman paras myyjä palkittiin vuoden parhaasta tuloksesta. Hänen ansionsa olivat siinä kuussa 800€ (8 sataa) käteen. Eräs sukulaistyttö sai samasta hommasta 40€/kk sairastuttuaan puolessavälissä kuuta. Ilmeisesti koko tili olisi ollut puolet enemmän!

Teemu Terava

Jokainen työtön laskee kohdaltaan, paljonko tarjottu palkka tuottaa nettotuloa ja lisävaivaa. Jos työntekoon liittyvät kulut ja nettopalkka yhteenlaskettuina eivät tarjoa merkittävää lisätuloa, kukin päättää kohdaltaan, mitä tekee.
Tuet ja korvaukset ovat varmaa ja jatkuvaa tuloa, johon keikka- tai urakkatyön yhdistäminen on työlästä. Työsuhteen varmuus ja jatkuvuus voivat jäädä heikoille.
Olemme itse halunneet itsellemme tällaisen järjestelmän ja äänestäneet sen puolesta. Muutosehdotuksiakin vastustetaan vähintään yleislakolla.
Suomenlahden eteläpuolelta luulisi edelleen löytyvän tekijöitä niin, että seinät saadaan pystyyn ja katot ylös. Monet voivat maksaa veronsakin kotimaahansa.

Jari Kaisla

Näitä korkeita kuukausipalkkoja on mainostettu eri aloilla jo hyvän aikaa, mutta kukaan ei silti tunnu tuntevan henkilöitä jotka tienaisivat niin paljoa kuin mainostetaan. Tuohon 4000 euroonkin saa mitä ilmeisimmin tehdä yli 80 tuntista työviikkoa koko kuukauden. Ei kuitenkaan anneta faktojen häiritä menoa...

Tuomas Sikander

Kyseisen yhtiön johto on hyvinkin voinut olla itse aiheuttamassa ongelmaansa kohtelemalla työväkeään itäisen Euroopan brutaalille oikeistolle tyypillisellä tsaristisella asenteella.
Nyt sitten viattomana vaikerretaan median valokeilassa orjantappurakruunua päähän sovitellen.
Viidakkorummut kumisee ja asennevammaisia vältellään, sekin on osa tervettä markkinataloutta.
._.

Pasi Moilanen

Tätähän suomalaise veronmaksajat ovat halunneet. Sitä kutsutaan hyvinvoontivalioksi jossa tulonsiirrot ja tuet ovat niin isot että työtä ei kannata ottaa vastaan. Lisätään tähän vielä että Kainuusta tai Itäsuomesta ei tarvitse lähteä työn perään kosk ameillä on kotipaikkaoikeus! Mikä on muuttunut 70-luvulta kun Kostamukseen tai Ruotsiin mentiin työn perässä? Ei ollut ylisuurta sosiaaliturvaa JA sillä sukupolvell aoli moraali ottaa vastaan ja tehdä työtä. Voi teitä pikku Nicopettereitä...

Marja-Liisa Kalkela

Sitä kutsutaan hyvinvoontivalioksi jossa tulonsiirrot ja tuet ovat niin isot ,hyvätuloisilla .Kun ne lasketaan ansiosidonnaisena Kela-etuudet tulojen päälle.

että työtä ei kannata ottaa vastaan esim.työttömän .Koska kaikki ylsi 530e ylittävä osa lasketaan tuloksi ja vähennetään toimeentulotueta. Jos pätkäkeikkatyö kestää esim. 2kk
Lasketaan sinun tienanneen jopa ½v elannon . Tuet pysyy jäissä niin kauan kuin olet "syönyt" palkkasi minkä sait 2kk pätkätyöstä.
Yhdenvertaisuuden vuoksi se toinen ei saa palkkansa päälle kelaeuuksia.
SE on se kannustinloukku joka luotiin kepu,kok,rkp,krst. lailla -94 toimeentulotukeen.

Jorma Nordlin

Kyllähän vaikka fillarin korjaamisessakin tienaa jopa 10 000€/kk jos niitä korjaa kuukaudessa riittävän paljon ja voi myydä huoltoja samalla halvemmalla kuin kilpailijat. :-D

Miksi Uusi Suomi edes vaivautuu julkaisemaan näitä huuhaa-juttuja.

Jari Mattila

Ammattimiehille tarjotaan nykyään pääkaupunkiseudun rakennustyömailla tuon 4000€ molemmin puolin palkkaa ilman urakkajoutuisuuttakin, joten aika heikoilla taitaa olla toimitusjohtaja Arto Lehtosen työntekijöiden saanti.

Joni Rikkola

''Urakkapalkka jopa +4000 €/kk ''

Ja mitähän on se lähtöpalkka? Otsikoidaan aina se maksimi palkka, jonka joku joskus sai kun teki 350 tuntia kuukaudessa. Nämä palkkaotsikot eivät kuvasta muuta kuin valheellisuutta näissä yrittäjien uikutusuutisiissa.
Norjalainen kalatehda maksoi 20eur/tuti ja kaikki paikat heti täynnä.

Ja mitä ammattitaitoon tulee. Pätkätyöt, osaikatöyt työttömyys, eivät kasvata ammattiataitoa, eikä se kartu Sannin ja Sipilänkään toimilla. Ja nyt kun ammatillinen opiskelukin tiivistetään ettei ole erilaisia linjoja niin paljon, niin erityoisosaaminen lakkaa kokonaan.
Samalla 'rahalla saa'-opiskelu lisääntyy, joten 'lahjakkuuksia' ei tule aloille, vaan niitä joilla on rahaa. Ja miksi rikkaan perheen muksu opiskelisi rakennusalalle tms?

Nykyisen opintolainan kanssa opiskelu ei kannata koska palkoilla ei välttämättä enää voi maksaa lainoja takaisin.
Ei duunarilla ole Suomessa varaa lähteä opiskelemaan ja erikoistumaan tai ilmaisiin työkokeiluihin. Elämä maksaa

Jari Koponen

Hilppasen vajaa 40v työelämässä ilman katkoja olleena nostan esille sellaisen seikan, että sosiaalituilla kannattavuuden tai kannustinloukun takia elävä syö minun pöydässäni. Mielestäni jokaisen tulee ensisijaisesti hankkia itse oma elantonsa. Vasta jos se työnpuutteen tai sairauden takia on mahdotonta, sopii nauttia loistavista tukijärjestelmistämme.

Tuet tuskin on liian korkeita, mutta joskus myöntämisen voisi myös perua, jos oma-aloitteisuus oman itsensä elättämiseen on jostakin syystä pysyvästi alentunut.

Irja Röntynen

Vielä 80 luvulla ajoi ammattimies Kokemäeltä Lappiin töihin autolla. Viikonloppu alkoi lyhyen perjantaipäivän, että ehti kotiin pesettämään vaimolla työvaatteensa.
Lauantain ehti olla kotona, jona aikana vaatteet kuivuivat ja sunnuntaina ajamaan kohti Lappia. Työmatka oli lähes 1 000 km. Siinä oli ammattimies. Viikko asuttiin parakissa ja tehtiin pitkää päivää.