Maanantai 16.7.2018

Miksi retro-Nokia floppasi? KL löysi viisi syytä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.7.2017 12:02
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Nokia 3310:aa moititaan muun muassa liian kalliiksi.
|

Alunperin hittituotteeksi Intiassa povattu Nokia 3310-retrokännykkä on jäämässä kilpailijoiden jalkoihin.

Intialaiset mediat julistivat Nokian uutta tulemista keväällä ja hehkuttivat estoitta Nokia 3310 -retrokännykkää sekä suomalaistaustaisen HMD:n muita Nokia-laitteita. Nyt, parisen kuukautta myöhemmin, on äänensävy muuttunut kyynisemmäksi. Lehtiin on ilmestynyt raportteja toimitusvaikeuksista ja siitä, kuinka useat kauppiaat ovat joutuneet myymään eioota.

Analyytikoiden mukaan suurempi uhka Nokian kännyköille on kuitenkin kilpailun kiristyminen.

Suurimpana uhkana on nähty Reliance-teleyrityksen suunnitelmat tuoda markkinoille käytännössä ilmainen 4G-verkossa toimiva peruspuhelin. Lisäksi maassa lanseerataan lähes päivittäin uusia, entistä edullisempia älypuhelimia.

Kauppalehti listaa viisi syytä sille, miksi Nokia 3310 -nostalgiapuhelimesta ei tullutkaan hittiä kaikesta hypestä huolimatta.

1. Hinta. Retrolaitteen hinta 3310 rupiaa eli 45 euroa on Intiassa paljon peruskännykästä, joka ei paljon helpota loppukäyttäjänsä arkea. Intiassa on markkinoilla useita älypuhelinmalleja edullisemmin ja peruskännyköitä saatavilla noin viiden euron hintaan. Perusintialainen ostaa puhelimen melkein aina hinnan perusteella.

2. Nettiin pääsy. ”Nokia 3310 -puhelimen käyttäjät voivat vain uneksia muodostavansa yhteyden internetiin hitailla 2,5G nopeuksilla”, kirjoitti Indian Express -lehti. Lisäksi pienellä näytöllä on hankala selata tai asioida netissä.

3. Lähimaksut. Intiassa on puhelimen avulla tehtävien lähimaksujen suosio kasvanut nopeasti. Miljoonilla ei ole pankkitiliä, mutta puhelimeen ladattu digiraha toimii helppona lähimaksuna, jos puhelimessa on tarvittava sovellus. Nokian retrolaite ei pysty lähimaksuihin.

4. Ilmainen viihde. Moniin intialaisiin halvemman hintaluokan kännyköihin on valmiiksi ladattu paljon erilaisia pelejä, niistä pääsee kuuntelemaan ilmaista musiikkia tai niihin voi ladata vanhoja Bollywood-elokuvia. Nokian nostalgiapuhelimessa on vain muutama peruspeli.

5. Puhekäskyt. Intiassa ovat puhekäskyillä toimivat puhelimet suosittuja koska maassa asuu satoja miljoonia luku- ja kirjoitustaidottomia, joille tavallinen, kirjaimiin perustuva puhelimen käyttö on haastavaa. Vaikka Nokian peruspuhelimessa on symbolit nimien avuksi, se voi olla lukutaidottomille haastava laite, koska siinä ei ole suosittua puhekäskytoimintaa.

Lähde: Kauppalehti, Pia Heikkilä

 

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Reijo Helli

6.skin syy on olemassa.... tässä kännykässä.. ainakin minun e.villeltä ostetussa ei toimi Elisan Prepaid ollenkaan..... sama Prepaid toimii kyllä älylaitteessani... mutta Soneran normaali liittymä kyllä pelaa....