Keskiviikko 18.7.2018

Britannia valmis maksamaan ”erorahan” EU:lle: ”Jotta umpikuja saataisiin auki”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.8.2017 10:56
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Britannia kertoo ensimmäisen kerran tarkan summan, jonka se on valmis maksamaan brexitistä.
|

Brittilehti Sunday Telegraph sanoo Britannian pääministerin Theresa Mayn hallituksen suostuvan enintään 36 miljardin punnan eli noin 40 miljardin euron erorahaan EU:sta.

Lehti perustaa tietonsa hallituslähteisiin.

Jos lehden tiedot pitävät paikkaansa, tämä olisi ensimmäinen kerta, kun Britannia kertoo yksityiskohtaisen summan, jonka maa on valmis maksamaan brexitistä.

EU ja Britannia päättivät runsas kaksi viikkoa sitten heinäkuussa ensimmäisen varsinaisen neuvottelukierroksensa brexitistä.

BBC:n mukaan Euroopan unioni vaatii silloin Britanniaa edelleen selventämään kantojaan neuvotteluissa.

EU:n neuvottelija Michel Barnier sanoi myös, että neuvottelijoiden kantojen selventämiseen tarvitaan vielä uusi neuvottelukierros. EU on vaatinut Britannialta lupausta siitä, että Britannia maksaa unionista lähtiessään ne velvoitteet, joihin se on sitoutunut.

Neuvotteluiden ilmapiiriä kuvailtiin "rakentavaksi".

Britannian pääneuvottelija David Davis ei mediatietojen mukaan vastannut heinäkuussa suoraan kysymykseen siitä, onko maa valmis suorittamaan maksun lähtiessään EU:sta.

Nyt Sunday Telegraph kertoo, että Mayn hallitus olisi päätynyt tarjoamaan korvauksia, "jotta nykyinen umpikuja neuvotteluissa saataisiin auki".

Heinäkuun neuvotteluissa olivat esillä muun muassa EU-kansalaisten oikeudet Britanniassa, brittien oikeudet muissa EU-maissa sekä Irlannin hankala asema.

Lähde: Talouselämä

Jaa artikkeli:

Kommentit