Keskiviikko 18.7.2018

72-vuotiaalta vaadittiin isoja korvauksia yli 1 000 piraattilatauksesta: ”Minulla ei ole aavistustakaan, miten sellainen tehdään”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.8.2017 19:16
  • Kuva: Jenni Tamminen / Uusi Suomi
    Kuva
    Piraattikirjeitä lähetellään rahan toivossa epäillyille, joiden tiedot on ip-osoitteen pohjalta hankittu operaattoreilta.
|

Niin sanottuja piraattikirjeitä lähetellään rahan toivossa epäillyille, joiden tiedot on ip-osoitteen pohjalta hankittu operaattoreilta. Aina ei ehkä osuta oikeaan.

Ilmiö on tuttu Suomessakin. Pari lakitoimistoa on lähetellyt korvausvaatimuksia ja vienyt tapauksia myös oikeuteen, kun maksuhaluja ei ole löytynyt.

Torrentfreak kirjoittaa 72-vuotiaasta havaijilaismiehestä, joka on saanut rahavaatimuksen piraattien hätyyttämiseen erikoistuneelta lakitoimistolta. John J. Hardingilta vaadittiin tuhansien dollarien korvausta elokuvan laittomasta latauksesta.

Lakitoimiston mielestä kyseessä on kenties kaikkien piraattien isoisä, sillä se on lisäksi esittänyt listan yli tuhannesta laittomasta latauksesta, joita miehen ip-osoitteesta on tehty.

Harding pitää väitettä ”täydellisen absurdina” ja on siksi tuonut tapauksen julkisuuteen.

–En ole ikinä ladannut mitään laittomasti, en edes laillisesti. Käytän tietokonetta sähköpostiin, uutisten lukemiseen ja pelaamiseen, siinä se, hän kertoi paikalliselle lehdelle antamassaan haastattelussa. 

–Tiedän varmasti, etten ole syyllinen, ei myöskään vaimoni. Mistä oikein on kyse? Onko meidät hakkeroitu? Minulla ei ole aavistustakaan, miten sellainen tehdään.

Hardingilta vaaditaan muutaman tuhannen dollarin maksua.

Myös piraattikirjeen lähettänyttä lakitoimistoa on kuultu. Se myöntää, että virheet ovat mahdollisia ja niiden selvittämiseksi kannattaa ottaa yhteyttä toimistoon.

Toimisto myös vakuuttaa, ettei sen tavoitteena ole ajaa ihmisiä vararikkoon vaan torjua piratismia. Joskus on kuulemma tyydytty alempaan korvaussummaan, onpa jossakin tapauksessa riittänyt pelkkä anteeksipyyntökin.

Koska kirjeen saaja toi itse asian julkisuuteen, hän todennäköisemmin odottaa itse anteeksipyyntöä.

Lähde: Tivi

Jaa artikkeli:

Kommentit

Roope Retuperä

Lakitoimiston suorittama nöyryyttäminen on aika törkeä.
Todisteita laittomasta lataamisesta ei löytynyt..
Suomessakin mielivalta lakitoimistojen mielivallasta on ollut jo vahvassa nousussa.
Siinä on yksittäinen ihminen aikas kiirastulessa, kun lakifirma lähettää kiristyskirjeen.
Yöunet siinä menee. Vaan mites todistat.
Yksilön oikeusturva näyttää olevan yhtä heikkoa jenkeissäkin.

Matti Auer

On Suomessakin uhkauskirjeitä lähetetty yli 70-vuotiaille. Tuttavapariskunta on saanut monta kirjettä, joissa vaaditaan yli 1000€, vaikka tiedän heillä olevan vain vanha läppäri pankkiasioita ja Omakantaa varten sekä molemmilla älypuhelin, jota tuskin osaavat edes käyttää. Kertovat repivänsä suoraan saamansa kirjeet.

Tuomas Sikander

Kannattaa muistaa että moraalittomien asianajonilkkien ja monikansallisen kiristäjän häärääminen kansalaisen kimpussa on Kokoomuksen siunaamaa toimintaa.
Elämme kummi- ja namusetien johtamassa valtakunnassa ja sen huomaa.
._.